Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen - VVV Venlo - Strijd om plek 8!

Door Tom Kuiper 7 reacties

FC Groningen strijdt komende zondag samen met VVV Venlo om plek acht in de Eredivsie! Het verschil is op dit moment één punt maar FC Groningen geniet van een beter doelsaldo. Een overwinning aanstaande zondag brengt de play offs om Europees voetbal weer een stukje dichterbij. Wanneer de ploeg van Buijs punten morst, kan het zich weer richten op play offs om degradatie. Het verschil met nummer 16 Emmen is nog maar vier punten. De opdracht is duidelijk: 3 punten!

VVV Venlo

VVV doet het opnieuw uitstekend in de Eredivisie. Dat heeft het met name te maken met een fantastische seizoensstart. Van de laatste vijf wedstrijden wist het namelijk maar één te winnen (Willem II, 2-1). Door deze slechte reeks na de winterstop, de op één na slechtste van de Eredivisie, staat het nu ook nog maar vijf punten boven de degradatie streep. Dit gegeven onderstreept nogmaals hoe belangrijk deze wedstrijd is voor beide teams.

Afgelopen weekend speelde VVV thuis tegen Heracles en deze ging (ook) verloren met 0-1. De wedstrijd kreeg een extra zwart randje door de blessure van Promes, dezelfde voetballer die Doan bijna het stadion uit schopte en ontsnapte aan een rode kaart. Deze week werd bekend dat Promes niet meer in actie gaat komen in 2019. We wensen Promes veel sterkte met zijn herstel.

FC Groningen

Groningen kon afgelopen zaterdag de achtste plek al overnemen maar vergat te scoren in het uit duel met NAC. Een slordige wedstrijd met een (over het algemeen) dominant FC Groningen kreeg geen winnaar. Een typische 0-0 wedstrijd. Er zullen wat wijzigingen in de basis opstelling bij FC Groningen verschijnen. Zo is Memisevic niet beschikbaar in verband met een blessure en kan Warmerdam, die ook ontbrak in de wedstrijd tegen NAC, ook nog niet mee doen. Trainer Danny Buijs gaf aan een aantal opties in zijn hoofd te hebben. Zo lijken Bel Hassani en Mo El Hankouri de meest geschikte kandidaten om deze plek over te nemen.

Wedstrijd zonder publiek

FC Groningen maakte bekend dat het een boete van 15.000 euro heeft gekregen voor het afsteken van vuurwerk voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Er word ook gedreigd met een wedstrijd zonder publiek, dit zou dan gaan om het sluiten van de noordtribune. Klik hier voor het volledige artikel.

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Bel Hassani, Chabot, Handwerker, Bruns, Reis, Doan, Sierhuis, Mahi

Kom allemaal naar het stadion en steun de ploeg! COME ON FC!

Reacties:
kees02-03-2019 om 00:47

gezien de afwezigheid van Memisevic en Warmerdam en de hier genoemde opstelling verwacht ik een ruit naar achteren, en de vraag is of FC Groningen niet verrast gaan worden door VVV vanaf het begin.  Verder hoop ik natuurlijk dat Mahi het op z'n heupen krijgt en weer eens scoort...

FC LICHTBOEI02-03-2019 om 09:37

Ik denk dat we een 3-1 overwinning zullen gaan boeken

KWibus02-03-2019 om 11:51

Opnieuw een zeer belangrijk pot, het is een cliche. Vanaf de eerste minuut vol druk zetten en even laten merken wie de baas is (was het maar zo makkelijk). Weg gaan voor een lekkere driepunter!

Marco02-03-2019 om 15:03

Lijkt een leuke wedstrijd te worden waar beide ploegen veel te winnen hebben.

Hopelijk zijn Mahi en Doan wat minder egoïstisch voor het doel en hebben meer oog voor medespelers.

Bel Hassani mag stilaan laten zien dat hij de gewenste spelbepaler is voor de komende jaren. Zijn techniek is prima,  dominant de lijnen uitzetten blijft achter. 

tante jannie02-03-2019 om 15:23

Zal geen  leuke wedstrijd worden.

VVV is een meester in het dood maken ve wedstrijd.

Sterke verdediging en 1 vd beste keepers op doel.

Ik verwacht helaas een 0-0. Hoop op een 1-0 dan zijn we ook praktisch vd degradatie zorgen af.

Rooie02-03-2019 om 15:42

Hoop op een mooie en verdiende zege van onze FCG. De opstelling is aan de trainer, maar ik zou Mahi vervangen door De Breij. Kan hij ervaring opdoen voor het volgende seizoen. Het is een echt groeibrillantje!

Johan02-03-2019 om 20:48

Zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Mooi Mahi opstellen maar mag best eerder gewisseld worden als het weer drama is.

Fan op afstand02-03-2019 om 21:50

Drie punten en eigenlijk boeit het mij niet echt hoe we ze binnen harken. Veel belangrijker morgen is dat de supporters zich gedragen. Dus geen vuurwerk.

Reacties zijn uitgeschakeld