Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen ontvangt PEC Zwolle + foto's vrijdag training

Door Tom Kuiper 2 reacties

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Een zware wedstrijd, want de gasten uit Zwolle presteren dit seizoen erg goed en staan terecht op een keurige 7e plaats. Groningen speelde vorig weekend, onder toeziend oog van een kleine 300 supporters, met 1-1 gelijk bij FC Twente. Een zwaarbevochten punt. De FC staat daardoor met 8 punten en een beter doelsaldo boven de degradatie streep. Met een overwinning tegen PEC zal de FC zo goed als veilig spelen.

Korte terugblik FC Twente uit.

Groningen was het meest tevreden met een punt in Enschede. De ploeg van Faber zag in de slotfase nog een aantal goede kansen voor FC Twente. Sergio Padt stond zoals zo vaak goed te keepen en voorkwam de tweede tegengoal. FC Groningen begon goed aan de wedstrijd, maar FC Twente werd steeds gevaarlijker. Zeker in de laatste tien minuten kwam Groningen amper van eigen helft af. In de eerste vijftien minuten van de tweede helft begon Groningen vel en speelde het goed voetbal. In de 57e minuut kwam het dan ook op voorsprong door Ritsu Doan(kopen!). Lang kon Groningen niet genieten van de voorsprong. In de 71e minuut kopte Tom Boere goed in, mede mogelijk gemaakt door Te Wierik die kinderlijk met zijn voet naar de bal ging, en miste. In het restant van de wedstrijd was het alleen nog maar tegen houden voor de FC, en dat lukte.

PEC Zwolle

Zoals gezegd speelt PEC eigenlijk het hele seizoen goed voetbal, en wint het zijn wedstrijden over het algemeen met overtuiging. Afgelopen week alleen niet, het speelde namelijk gelijk tegen VVV Venlo. Het mocht best een wonder genoemd worden aangezien PEC de tegenstander bij vlagen alle hoeken van het veld lieten zien. PEC leek even in een dipje te zitten na nederlagen tegen PSV(uit), Utrecht(uit), Ajax(thuis) en Heracles(uit), maar herpakte zich zondag. Groningen is gewaarschuwd.

FC Groningen

Ludovit Reis zit komende zondag weer bij de wedstrijdselectie. “Hij heeft de energie die we goed kunnen gebruiken zondag” aldus Ernest Faber. Ook Larsen is weer terug te vinden op het trainingsveld. Hij zit zondag nog niet bij de wedstrijd selectie. Naar verwachting speelt de FC met dezelfde opstelling als tegen FC Twente.

De vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Doan, Bacuna, Van de Looi, Hrustic; Mahi en Van Weert.

Historie

Afgelopen seizoen won FC Groningen maarliefst met 5-1 van PEC Zwolle. Diezelfde score bereiken lijkt niet haalbaar, maar wie weet. Het jaar ervoor won de FC ook, maar dan met 2-0.

16-04-2017

FC Groningen-PEC Zwolle

5-1

31-10-2015

FC Groningen-PEC Zwolle

2-0

10-05-2015

FC Groningen-PEC Zwolle

0-1

24-11-2013

FC Groningen-PEC Zwolle

0-0

23-02-2013

FC Groningen-PEC Zwolle

1-0

 (via FCGStats)

COME ON FC!

Reacties:
robin09-03-2018 om 21:18

Lees net het stuk over Antoine vd Linden zijn dochtertje... Potverdorie zeg! Wel het ergste wat je kan overkomen als ouder... Heel veel sterkte !!! Wou het even kwijt... Dan telt voetbal toch even totaal niet 

Woltjer09-03-2018 om 22:47

Verschrikkelijk !! Goed dat je dit onder de aandacht brengt Robin. 

 

ZMulder09-03-2018 om 23:53

Wat is er gebeurd dan bij de familie Van der Linden?

Bedankt BM voor de voorbeschouwing! Wat een wedstrijd toch vorig seizoen. Goed dat we in dezelfde opstelling spelen, eindelijk. Beetje vastigheid. Reis er weer bij. Zou die overwinning dan zondag komen? Heb er zin in!

Op de foto’s Kun je zien dat de witte letters FC op de tribune zijn vervangen door zwarte letters, GFE. Waarom is dat?

 

Edit: Onvoorstelbaar voor de familie Vd Linden...lees het net op de website van Groningen.   Sterkte!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!