Terug

Deel deze pagina:

Verslag perspraatje voor PEC Zwolle - FC Groningen met interviews

Door Redactie 3 reacties

Danny Buijs heeft niet veel meegekregen van het gezeur van Dusan Tadic na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Ajax. Tadic vertelde dat hij Groningen heel onsportief, veel te grof en te hard vond spelen. Ik hoorde het pas een dag later zei Buijs. "Ik kan me voorstellen dat jongens alles in de strijd gooien om te winnen, mijn spelers mogen soms wel eens wat gemener mogen zijn." Ook had Buijs Veronica Inside niet gehoord waarin Valentijn Driessen zei dat met name Samir Memisevic op alles schopte wat bewoog. Buijs vat het als een compliment op dat er zo over zijn ploeg word gesproken. "Tadic lacht het hardst want hij ging met drie punten de bus in."

"Als je in de buurt komt van een punt moet je dat punt ook pakken want elk punt is meegenomen. Ik moet wel zeggen dat wij in de eindfase veel te weinig hebben afgedwongen om aanspraak te maken op dat punt. Vooral na die rode kaart hebben wij het heel slecht gedaan. Gewoon de ballen erin pompen, daar maak je het Ajax niet moeilijk mee." Buijs vond dat Kaj Sierhuis en Paul Gladon het zeer behoorlijk hebben gedaan tijdens de wedstrijd. "Het zijn twee jongens die bediend moeten worden en in deze wedstrijd hadden wij minder de bal dan misschien normaal gesproken in een thuiswedstrijd. Ze hebben beide heel veel energie erin gelegd maar de onderlinge samenwerking kan nog beter. Ze hebben nog niet veel samen gespeeld, dus dat moet groeien. Ik ben uitermate tevreden over Paul Gladon, vanaf dag één dat hij hier is. Het is een fantastische jongen en als je ziet hoe hij is in de periode dat hij minder speelde, elke dag hard trainen. En hoe hij zich gedraagt in de groep. Of hij nu twee minuten moet invallen of een half uur en dan ziet hoeveel energie hij dan brengt en de positiviteit die hij uitstraalt. En dan ook de kwaliteit want hij heeft tot nu toe een paar keer gescoord maar daarvoor ook, als hij erin kwam gebeurde er wel wat." Op de vraag of Buijs hem er graag bij wil houden na dit seizoen gaf Buijs alleen antwoord dat hij uitermate tevreden is over Paul Gladon.   

Ludovit Reis is nu ziek maar had sowieso niet tegen PEC Zwolle kunnen spelen omdat hij is geschorst. Tom van de Looi of Thomas Bruns zal zijn plaats innemen. Het lijkt er op dat Tom van de Looi de plaats zal innemen want Ko Itakura zal zeker niet spelen zegt Buijs. "Tom zit voor Ko. Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Michael Breij zijn niet ziek meer en zullen als ze de training van vanmiddag goed doorstaan, weer aansluiten bij de selectie morgenavond." Buijs heeft ooit eens gezegd dat een fitte Mimoun Mahi altijd zal spelen. "Maar dan moet hij wel topfit zijn en dat is hij nu niet, dus hij zal morgen naar alle waarschijnlijkheid niet starten. Django Warmerdam is acht dagen ziek geweest, dus als hij de training van vandaag goed doorstaat, zal hij mee gaan maar niet in de basis starten."

De strijdwijze zal morgen tegen PEC Zwolle iets anders zijn denkt Buijs. "Ik vind wel dat als je de uitwedstrijd tegen Heerenveen pakt dat het verschil tussen de eerste en tweede helft extreem groot was." Volgens Buijs heeft dat met een bepaalde strijdwijze te maken. "Wij zijn wel een ploeg die hebben aangetoond dat we in duels moeten komen om ons zelf in een wedstrijd te knokken. In een aantal thuis wedstrijden hebben we het geprobeerd met heel snel druk zetten en dat lukte ook in die wedstrijden. Bijvoorbeeld Feyenoord thuis, daar kun je constant in duels komen en dan zie je dat wij in onze kracht komen en dan creëren we ook aanvallend wat. Er zijn ook aan aantal voorbeelden dat het niet lukt en dan word je achteruit gedwongen en dan verdedigen we op zich nog wel aardig maar dan brengen we zelf ook heel weinig tot niets naar voren toe. Dat heb je ook in een paar uitwedstrijden gezien. Dan geven we niet veel weg en creëren zelf ook niks en de insteek van voetbal is dat je zelf ook iets wilt creëren." 

"Het ligt er ook aan met wie je speelt, met welke spelers. Tegen Ajax kom je niet aan de speelwijze die ik denk waarin we het best in onze kracht komen. In onze speelwijze daar speelt Ludovit Reis wel een hele belangrijke rol in, in het afjagen en in de power om tweede ballen te winnen op het middenveld. Buijs vond het blok Memisevic/Reis afgelopen zaterdag ook uitstekend spelen. Samir is meer de man die voor de verdediging speelt en daar met name heel veel kopballen weghaalt en Ludo is dan degene die meer vooruit kan stappen om daar in de duels te komen. Er verandert automatisch wat als er 1 of 2 spelers niet bij zijn en dat geld voor elke ploeg. Wij hebben nu eenmaal geen tweede Ludo in onze selectie zitten. Bij bijvoorbeeld Ajax is het ook anders als ze zonder Ziyech of Frenkie de Jong spelen."

Het herstel na de wedstrijd van zaterdag, die Buijs bestempelde als een slijtageslag, ziet er tot nu toe goed uit. "Bel Hassani vroeg zelf om een wissel omdat hij kraakte en we hadden er rekening mee gehouden dat Doan ook gewisseld moest worden maar die heeft het wel volgehouden. Het voordeel van nu is, ten opzichte van de vorige door de midweekse speelronde, dat we nu een dag extra hebben want de vorige keer hadden we twee dagen te herstellen en nu drie dagen. Die derde dag scheelt vaak enorm in het herstel. Die extra dag hebben we nu dankzij Ajax. Het heeft er ook mee te maken Buijs wat je gewend bent. Ploegen die het al vaker hebben gedaan om kort achter elkaar te spelen die zijn het op een gegeven moment gewend en dan de Europese wedstrijden en interlands erbij dan ben je dat ritme gewend en de ploegen die het niet gewend zijn hebben er meer problemen mee."

"Wij zetten alles op alles om de eerstvolgende wedstrijd te winnen en dat hebben we tegen Ajax geprobeerd en dat is niet gelukt. Tegen Heerenveen hebben we het geprobeerd alleen daar zaten we vanaf het begin heel slecht in de wedstrijd. We hebben het in de tweede helft op een andere manier geprobeerd en dan haal je nog een punt en nu moet je uit naar Zwolle. Als je de play offs wilt halen dan moet je deze wedstrijden winnen. Onze ambitie is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en om zo hoog mogelijk te eindigen en dan kunnen we zien of we de play offs gehaald hebben. We hebben het ook niet in eigen hand want als wij alle drie resterende wedstrijden winnen en de concurrenten ook, dan hebben we niks. Als wij nu in de laatste drie wedstrijden éé punt pakken gaan we met een kater de zomer in, ondanks een prima tweede seizoenshelft. Onze insteek is nu dat we deze drie wedstrijden willen winnen en als dan blijkt dat het genoeg is dan graag. Stel je nu voor dat wij vijf punten pakken en je haalt de play offs niet dan heb je na de winter toch meer dan 30 punten gepakt en dan heb je het net niet gehaald, dan moet je je dat zelf verwijten. Vanaf het begin heb ik gezegd dat Groningen in het linker rijtje hoort te spelen of bij de top 10 hoort te spelen. Wij moeten bij Zwolle een resultaat halen als we nog naar boven willen kijken. Als wij bij Zwolle winnen dan is het gat naar de ploeg onder ons zo groot, dat die ons niet kunnen inhalen."

FC Groningen probeert nog een oefenwedstrijd te organiseren voor volgende week want de selectie is lang vrij van wedstrijden na morgenavond. Of het lukt is een tweede zegt Buijs maar ze zijn er druk mee bezig. "Het is eigenlijk heel apart op het eind van de competitie dat we 2,5 week geen wedstrijden hebben. Ze willen graag op donderdag 2 of vrijdag 3 mei nog een wedstrijd regelen."

Waarschijnlijke opstelling: Sergio Padt; Deyo Zeefuik, Mike te Wierik, Jeff Chabot, Tim Handwerker; Ritsu Doan, Samir Memisevic, Tom van de Looi, Illias Bel Hassani; Kaj Sierhuis, Paul Gladon

 

Reacties:
kees23-04-2019 om 20:46

off topic: gerucht gaat ( voetbalzône 23 april, AM ) dat Reis voor 2,5 miljoen ex bonus  naar Barcelona zou gaan...argument van die club:" Reis past niet helemaal in het profiel " , maar de jeugdtrainer zou met hem een gokje willen wagen...

Nijland: "we gaan spelers niet verkwanselen" 

 

Denk dat het professioneel lekken van desinformatie door Barca en  bij Nijland wel herkend wordt..  Kan trouwens ook zijn dat er een patstelling is omdat de vraag en bied prijs te ver uit elkaar liggen... en dat ze er nu dus niet uitkomen...kan ook nog : over drie weken komen ze weer met een  hoger bod ... Maar 2,5 voor een zeer talentvolole en jonge middenvelder is  gewoon te weinig , maar mijn idee.

Bikkel 24-04-2019 om 12:36

Oud nieuws 

Marco23-04-2019 om 23:33

Reis moet ten minste 7 milj. opbrengen, anders pas volgend jaar verkopen. Speler is slim in het veld en wordt alleen maar beter.

Groen hart24-04-2019 om 14:06

Waarom staan de beelden stil ?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!