Terug

Deel deze pagina:

Uitslag poll - FC Groningen grijpt naast de play offs

Door Redactie 3 reacties

De poll is gesloten. Er kan niet meer worden gestemd op de vraag op welke plaats FC Groningen dit seizoen gaat eindigen. In totaal hebben 889 mensen hun stem uitgebracht. Op de eind-plek 12-13 werden de meeste stemmen geteld. Opmerkelijk is dat het stemgedrag tussen eind-plek 14-15 (214 stemmen) en eind-plaats 10-11 (214 stemmen) elkaar weinig ontloopt. Met nog 2 wedstrijden te gaan is er zeker nog wat mogelijk. Echter - FC Groningen zal beide finales winnend dienen af te sluiten en de concurrentie zal punten moeten morsen. Laten we hopen dat het tegendeel zal blijken en dat FC 1 wel de play off's haalt.

Op welke plaats eindigt FC Groningen dit seizoen?

zesde / zevende 46 stemmen                      5,2 %

achtste / negende 146 stemmen              16,4 %

tiende / elfde 222 stemmen                       25,0 %

twaalfde / dertiende 261 stemmen          29,3 %

veertiende / vijftiende 214 stemmen       24,1 %

Wij bedanken iedereen voor het stemmen!

Inmiddels is er een nieuwe poll geopend. Wel cijfer geef jij FC over dit seizoen?

 

Reacties:
Nogutsnoglory124-04-2016 om 23:33

Nou veel vertrouwen hebben we er niet in zo te zien. Nou ik denk dat we gewoon weer achtste worden. Ben geen fan van van der Looi maar hij pakt altijd de punten in april en mei en gaat dat ook nu weer doen. Wij gaan 2 keer winnen, en Vitesse en NEC pakken al weken geen punten meer dus daar gaan we makkelijk overheen met maar 1 en 2 punten achterstand. 

Wat wel opmerkelijk is dat Groningen voor de wedstrijd tegen de Graafschap slechts 1 punt minder had dan vorig jaar. Voor deze wedstrijd stonden we op de tiende plaats. Vorig jaar waren we 3 wedstrijden voor het einde al zowat zeker van de play-offs terwijl we dus maar 1 punt meer hadden gehaald. Conclusie: de concurrentie is sterker geworden. 

brummie25-04-2016 om 14:53

In de wintersop had fc 10 punten meer behaald t.o.v. vorig seizoen. Dit ondanks een vrij druk schema i.v.m. europese wedstrijden. Jammer dat fc een serie van 6 verliespartijen had. Had fc 6 punten of meer gehaald stond je gewoon keurig tussen plaats 4 - 6. Verschillen zijn inderdaad klein en andere clubs waren juist in die periode iets stabieler, of sterker. 

25-04-2016 om 00:30

erg marginaal allemaal, die verschillen tussen clubs... zegt iets over het gemiddelde niveau tijdens een seizoen... clubs kunnen een goede serie niet uitbouwen . Heracles heeft echt verrast en Utrecht en NEC ook, maar AZ, Vitesse en Groningen/Heerenveen hebben gewoon zich te weinig onderscheiden dit seizoen, in doelsaldo en in punten.  Kan het beter? ik ben bang dat het toverstokje nog moet worden uitgevonden... Samen met die kristallen bol van Rob Roy die ergens ongebruikt op de vuilstort ligt, zou je gewoon een alles of niets tactik willen spelen, maar kenners ( ook hier dus! ) zullen dat misschien te riskant vinden.  Bijft over een rigoureuze versterking van het elftal, waar NEC het vorig jaar goed heeft gedaan, en daarmee een stunt uithalen.  Faber zal het toverwoord zijn, het toverstokje ligt bij de spitsen en die bol, moet terug naar de rechtmatige eigenaar: dan komt alles goud. 

25-04-2016 om 12:18

@Kees,

Ik heb inmiddels een nieuwe glazen bol aangeschaft bij Blokker. Of het ding perfect werkt moet nog blijken want de eerste indrukken van het "ding" zeggen mij dat de laatste twee wedstrijden van deze competitie  niet worden gewonnen.......dus geen PO's.

pepi6825-04-2016 om 01:04

  1.  De leider (of trainer) is het deksel van de organisatie. Dus de rol van de trainer is extreem belangrijk (zie Vitesse dit seizoen). Oplossing is dat een bestaande trainer zich verder ontwikkeld, of je die vervangt door een betere. Dit gaat trouwens op voor de hele organisatie, dus vanaf de top tot de onderkant. Groningen presteerd al jaren steeds hetzelfde (we hebben een groei gezien bij overstap naar nieuwe stadion), zo rond plaats 7 tot 9. Iets doen wat andere clubs niet doen (bijv. door verbeterde weerbaarheid door trainingsmethoden o.l.v. Kemkers) zou kunnen leiden tot volgende stap(je).  Wat betreft het team: daarin zou bij de scouting winst behaald kunnen worden door te kijken naar kwaliteiten die je mist binnen je team ( mix van harde werkers met Grunningse Kop dr Veur mentaliteit, en technische mooiweer voetballers en altijd een of twee toppers die je met flinke winst kan doorverkopen). Nu is de balans vaak ver te zoeken... Taak van de trainer om hier een eenheid van te maken ( het zgn alles valt op zijn plaats principe, zoals Leicester dit jaar)

25-04-2016 om 09:52

je was bij 2. blijven steken?

 

(als ik het mag zeggen) er is voortdurend tijdsdruk op de selectie:  spelers MOETEN succes hebben en verkocht worden binnen de contractduur, en de scouting is ook niet het laatste woord, dat blijkt zelfs uit de Ajax jeugdopleiding.  Wat nu wordt gepoprbeerd is een vroegere doorselecteren en aanvullen met talenten  in A1 en jong FC.  Vwb de trainer: daar ligt natuurlijk veel verantwoordelijkheid, maar ook die moet iets los kunnen maken bij de hele groep, zodat spelers in het veld een machtige teamprestatie kunne leveren. Nu spelen de spelers vooral voor eigen succes en helemaal binnen kaders ( bijvoorbeeld meeverdedigen) waarmee ze geen fouten mogen maken en alles zo voorspelbaar is ingeperkt...  Motiveren van de groep:  Jans kan dat beter dan VandeLooi, voel je op je klompen...en externe factoren zoals toen bij die nieuwe Euroborg, zijn meest ongrijpbaar...maar het zal te maken hebben met het willen (!) halen van een topprestatie i.t.t. de nu afgevlakte ambities met calculerende bestuurders en coach.  Het beleid gaat vooral over gemiddeld linkerrijtje meedraaien en handhaven van de jaarlijkse geldelijke opbrengsten. Nieuw beleid onder Kemkers moet nog blijken,  is nog dromen wat er van terecht komt, en het zal zeker jaren vergen !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!