Terug

Deel deze pagina:

Transferproat: contractproat en Chabot-soap (alweer)

Door Thijs Faber 6 reacties

Een nieuwe rubriek op Boerenmacht gedurende de gehele zomer: de transferproat. Een wekelijkse rubriek waarin elke zaterdag de transfergeruchten en -nieuwtjes rond FC Groningen van de afgelopen week worden samengevat. 

Sergio Padt

We beginnen de transferproat van deze week, waar het transfernieuws schaars was, met Sergio Padt. De keeper, waar eigenlijk van verwacht werd dat hij ging vertrekken heeft een nieuw contract getekend wat hem tot 2021 aan FC Groningen bindt. Misschien wel de beste transfer die FC Groningen deze zomer gaat maken…

Mimoun Mahi

Naast Sergio Padt lijkt het erop dat FC Groningen op koers ligt om ook een andere sterkhouder te gaan vasthouden, namelijk Mimoun Mahi. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2019, maar heeft zelf aangegeven voornemens te zijn om FC Groningen niet transfervrij te verlaten. Volgens de laatste berichten is een nieuw contract nabij. 

Ajdin Hrustic

We kunnen deze rubriek inmiddels beter de contractproat gaan noemen, want ook Ajdin Hrustic lijkt te gaan bijtekenen. De Bosnische Australiër heeft nog een contract tot medio 2019 en liet, zeker in de laatste 5 wedstrijden, afgelopen seizoen zien dat hij een sterkhouder voor het middenveld van FC Groningen kan worden.

Julian Chabot

Je hebt transfersoaps, en je hebt transfersoaps. Maar die van Julian Chabot is er wel eentje die ons deed denken aan de Flores-debacles van een aantal jaren geleden. Chabot zou eerst gaan tekenen bij FC Groningen, dat ging niet door omdat Ingolstadt meer geld voor de Duitser over had, maar nu werd deze week bekend dat ook het bod van Ingolstadt niet genoeg was voor de Spangenaren. Chabot sluit dus weer aan bij de selectie van Henk Fraser, dat zal hij vast waarderen.

De balans
In de balans zetten we alle in- en uitgangers tot nu toe uiteen, deze lijst wordt elke week bijgewerkt naar de ontwikkelingen.

In
Mateo Cassierra (huur, Ajax)
Deyovaisio Zeefuik (Ajax)
Ritsu Doan (Gamba Osaka)
Ahmad Mendes Moreira (Kozakken Boys)

Uit
Kasper Larsen (transfervrij)
Yoëll van Nieff (transfervrij, Heracles Almelo)
Lars Veldwijk (transfervrij, Sparta)
Juninho Bacuna (2.5-3 miljoen euro, Huddersfield Town)

De veldbezetting
In de veldbezetting laten we elke week de breedte van de selectie zien per positie, dit is misschien wat minder abstract dan een lijstje met in- en uitgangers!

Dit was transferproat voor deze week, tot volgende week!

Reacties:
FC LICHTBOEI07-07-2018 om 13:56

Laat die Chabot deze kant toch maar opkomen, want stel je voor dat Galatasary zich daadwerkelijk bij de FC meldt voor Memisevic met een bod van 3 miljoen of meer dan denk/hoop ik dat de FC voor zijn vertrek al een nieuwe verdediger heeft vastgelegd, want daarmee kun je inspelen op een vertrek van Samit.

FC LICHTBOEI07-07-2018 om 14:01

Danny Buijs begint straks met de volgende opstelling aan de 3e oefenwedstrijd :

Padt,Zeefuik,Te Wierik,Memisevic,Warmerdam,Reis,V.D.Looi,Drost,Mahi,cassierra en Doan. 

Denk dat op Drost na dit best een opstelling zou kunnen zijn die er ook aan het begin van het seizoen zal staan als iedereen blijft tenminste.

KOudman07-07-2018 om 14:32

En dan van Weert en Cassiera?

GerdaS07-07-2018 om 14:08

Spelen we dan met 9 man .

Volgens mij ben je wat vergeten . Oeps

FC LICHTBOEI07-07-2018 om 15:03

Hans Hateboer staat volgens VI in de concrete belangstelling van Valencia. Valencia zou zelfs al een bod hebben uitgebracht, maar Atalanta weigert op dit moment mee te werken aan een transfer van Hans.

Weet iemand op dit forum ook of we bij een transfer van Hans nog een percentage krijgen ?

KOudman07-07-2018 om 15:59

Als het percentage er is zal het niet hoog zijn, aangezien hij met een half jarig contract is vertrokken

FC LICHTBOEI07-07-2018 om 19:10

Chabot en Duarte zitten beiden NIET bij de selectie van Sparta tijdens hun oefenwedstrijd die zij vanavond spelen !!!

 

kees08-07-2018 om 21:07

Sparta wil Chabot helemaal niet meer op de loonlijst, wat Fraser ervan ook denkt.  Ik schat dat er niet snel een overenkomst met Groningen komt... die kijken nu helemaal de kat uit de boom.  

kees11-07-2018 om 01:55

update transfersoap dinsdagmiddag 10-07

Zie Twitterbericht : sparta rotterdam@sparta rotterdam

foto:

De groep fietst na de 2e training weg naar het hotel bij het trainingskamp van Sparta dee week.  met een duidelijk herkenbare (lange) Julian Chabot op de fiets.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!