Terug

Deel deze pagina:

Samir Memisevic bezig aan zijn laatste wedstrijden bij FC?

Door Redactie 16 reacties

In het interview (plusartikel) van het DvhN met Samir Memisevic keek de verdediger voldaan terug op de zege en op het uitschakelen van spits Dani Schachin. Samen met Mike te Wierik bezorgden zij de Duitse spits een "vervelende middag" waardoor de aanvaller in het hele stuk niet voorkwam en vroegtijdig werd gewisseld. Memisevic baalt van zijn gele kaart die hij onterecht vond en is donderdagavond geschorst tegen FC Utrecht.

De centrale verdediger werd dit seizoen een vaste waarde en speelde zich in de picture voor het Bosnisch Nationale elftal. Als het aan Samir ligt, is hij bezig aan zijn laatste wedstrijden voor FC Groningen. Niet dat hij beslist weg wil, "ik ben hier gelukkig en dien met alle liefde mijn contract uit" maar hij zou nu het liefst een stap willen maken. Zijn contract loopt door tot medio 2019 en er is (tot op heden) niet gesproken over een verlenging. Memisevic gaat er van uit dat Groningen hem gaat verkopen nu het nog kan. Er is in hem geïnvesteerd en om die reden zal hij waarschijnlijk gaan vertrekken, al is niets zeker benadrukt de Bosniër.

De eerdere berichtgeving over een ophanden zijnde transfer naar AZ (tijdens de winterstop) had hem gestoord. Er zou sprake zijn van miscommunicatie. Om die reden wil hij nu zo min mogelijk zeggen over interesse van andere clubs. Hij gaat ervan uit dat zijn volgende stap waarschijnlijk een club wordt uit de Bundesliga.

Reacties:
kees15-04-2018 om 21:22

goed evoorstoppers/CV zijn schaars in Nederland, althans duur.  Het is de uitdaging voor Ron Jans om hier niet een jonkie neer te zetten maar een fysiek volgroeide speler die alle (gemene) tucjes ( ook bij de tegenstander) goed doorziet.  Jammer als een goede speler niet verlengt...maar ik denk dat de club zijn transferopbrengst belangrijker vindt...alweer !

 

ps: is nog een foto in Robey/Essent trainingspak

15-04-2018 om 21:37

Ja, wat moet je als club. Met nog een jaar te gaan zal het noodzaak zijn deze speler te verkopen. FC-Groningen heeft niet de (financiële) mogelijkheid om deze speler een verbeterd contract aan te bieden en het is dan ook niet meer dan logisch dat zo'n speler verder om zich heen gaat kijken waar meer euro's/ponden te vinden zijn. Verkopen deze zomer is dan het beste voor de club. Mischien heeft Buijs nog wel een leuke "ausputzer" bij z'n huidige club rondlopen. Opleiden kunnen we wel hier in Groningen en van Kozakken Boys naar de Eredivisie is eigenlijk niet eens zo'n grote stap.

kees15-04-2018 om 23:33

laat je FC Groningen 10 x spelen tegen Kozakken Boys dan winnen ze er 8...simpelweg omdat de spelers individueel beter zijn.

Dat dat er niet uitkopmt is FC's grootste probleem...al jaren. wen hebben hier een heel armoedig tactisch concept gehad waar trainers na Jans vooral dachten dat ze het wiel haden uitgevonden! : Huistra heeft in zijn eerste jaar nog geprofiteerd van een sterke selectie..en Maaskant had met al z'n bravour ook niet altijd het winnende elftal, maar daarna met Van de Looi enFaber is het veldspel vaak om te huilen geweest... ikm denk wel eens: hadde ze er maar geen trainer voorgezet met al die tactische disciplines en opdrachten, dan hadden spelers gedaan wat ze met elkaar graag willen:  vooruitvoetballen en scoren, linksom of rechtsom.

Als je bedoelt dat het niveau van FC Groningen en de ED achteruit is gegaan(internationaal gezien), dan kan ik dat natuurlijk niet ontkennen, want een ranglijst waar achter de top 4 een gapend gat zit en een "middenmoot die vanaf plaats 6/7 tot plaats 13/15 reikt is natuurlijk geen goed teken. maar dat is tegenwoordig een gegeven met de beperkte financiën van de clubs

Nogutsnoglory115-04-2018 om 21:59

Jammer zou hem graag zien verlengen. 2 jaar erbij en dan goed verkopen zou het ideale scenario zijn. Hij met te Wierik beginnen zich echt te ontwikkelen tot een zeer goed verdedigings koppel. Eigenlijk zou het moeten zijn : dit jaar gezaaid , volgend jaar oogsten. Als dit team grotendeels bij elkaar blijft en onze jongelingen groeien door dan kan het volgend jaar een mooi seizoen worden. Helaas werkt het zo meestal niet. 

hermank196915-04-2018 om 22:19

We zijn al jaren aan het zaaien maar voordat de kopjes boven komen zijn ze weer weg.

Oeleoptak15-04-2018 om 22:49

Als hij verkocht moet worden is het niet anders. Voor de fC is hij goed, maar heeft soms ook rare fratsen op de achterste lijn. Hij zal vervangbaar zijn denk ik.

blauwevogel16-04-2018 om 07:40

Belangrijk is bij vertrek Memisevic om een ervaren sterke vervanger te halen dit omdat we volgend seizoen met veel jeugdige spelers om het middenveld & voorhoede (doan,reis,vd looi,bacuna&hrustic) daarom moet de verdiging een blok zijn van houthakkers zeefuik,ter wierink en een type memisevic misschien weer een bosnier?

kees16-04-2018 om 16:05

Bosniërs zijn voor jou per definitie (goede) houthakkers ...zeg je ?? 

16-04-2018 om 18:34

Als je als Bosniër vroeger in het bos hebt gewerkt ben je per definitie een houthakker.

brummie16-04-2018 om 08:34

Denk dat Memisevic ook een stap wil maken. Contracten van o.a. Drost, Padt, Bacuna, Mahi en van Weert lopen allen af in 2019.

Verwacht dat maximaal 1 van deze spelers bij FC gaat verlengen en de overigens

dus logischerwijs verkoop in gaan. 

 

 

 

FC Bayern16-04-2018 om 08:37

Leuke speler voor Groningen hoor, maar hij gaat nog regelmatig gruwelijk in de fout. Toch zou ik hem graag houden want er zit wel degelijk goede progressie in deze jongen. Maar als ik hem dan hoor over bundesliga moet ik wel een beetje lachen. Kom op man een redelijke verdediger van Groningen die zo even naar de bundesliga overstapt? Het zou verstandig zijn voor hem (en Groningen) om voor 2 jaar bij te tekenen zodat hij iig nog 1 en misschien wel 2 jaar verder kan rijpen bij Groningen.

skjipke16-04-2018 om 08:44

Verbeterde aanbieding doen met eventueel een gelimiteerde transfersom van 3 miljoen. Echt een speler met toegevoegde waarde met een over mijn lijk mentaliteit.

brummie16-04-2018 om 08:47

Vergeet niet dat hij nu ook in nationale elftal Bosnïe zijn debuut heeft gemaakt, maar inderdaad een behoorlijke stap richting Bundesliga. Soms is het ook lastig inschatten en verrassend waar spelers naar toe gaan. 

FC Bayern16-04-2018 om 09:06

Daar heb je gelijk in dat je nooit weet hoe het loopt. Maar hij steekt er nou ook niet zo uitzonderlijk bovenuit dat ik denk dat hij zo even naar de bundesliga kan. Neemt niet weg dat hij van mij voor de juiste prijs weg mag naar de bundesliga. Hoop alleen niet dat hij voor een appel en een ei naar een AZ ofzo gaat.

LeoFCG16-04-2018 om 13:22

Misschien kunnen ze Botteghin terughalen, weer niet of die na zijn blessure nog weer zijn oude niveau kan halen maar bij Feyenoord zit hij op de bank dus misschien wil die hier nog een jaartje of twee voetballen 

16-04-2018 om 13:22

Redelijke speler.. .Beetje traag.. .denk dat er in Nederland genoeg gelijkwaardige spelers lopen die stukken goedkoper zijn ...kwa loon... Denk ik hoor misschien zit ik er naast.. Van Eijden ofzo... En dan investeren in zeefuik en doan ...En een goede grote stevige middenvelder daarvoor een scorende spits ...mwahh dunkt me dan wordt het al wat ...

Makkelijk praten uiteraard 

hermank196916-04-2018 om 13:24

Begrijp hem ook goed. Nog zo'n seizoen meemaken zou ik ook niet wilen. Echter is het wel individueel voor hem goed geweest. Hij had werk genoeg te doen achterin

Marco16-04-2018 om 21:42

Zeer beperkte voetballer. Vorig jaar liet Oulare van W2 hem thuis alle hoeken van het veld zien. Nadien heeft hij zich wel verbeterd, inmiddels heeft Groningen alweer 49 tegendoelpunten, zegt ook wel iets over de kwaliteit van de verdedigers. 

Spelers en makelaars denken dat ze na 1 betere wedstrijd al klaar zijn voor grotere competitie. 

17-04-2018 om 06:46

Heb nooit een houthakker of slager in hem gezien? Moet hier veeal obouwen maakt daardoor wat foutjes. Degelijke cv maar vervangbaar. Geef me dan maar een beest als bijv Kanon van Ado.

FCG-Forever17-04-2018 om 17:13

Ik vind Memisević een goede verdediger hoor maar tóch denk ik dat we hem best kunnen missen. Hij zwaait nog wat té veel met zijn armen en zijn solo's zijn ook niet altijd even effectief. Hij is wel een baas in de lucht en fysiek uitstekend en in één op één duels is hij sterk. Maar het moet niet zo'n grote issue zijn om hem te vervangen, goed cashen en een nieuwe centrale man aantrekken. Larsen gaat gelukkig weg einde van het seizoen evenals van Nieff dus ze zijn nu wel genoodzaakt om een nieuwe cv te halen. Te Wierik mooi centraal laten staan en alles op alles op Doan en Zeefuik zetten. Om alvast op de zaken vooruit te lopen :P, Jordy de Wijs en Jurgen Mattheij zijn leuke opties:D en trouwens, Botteghin lijkt uit de basis zijn gespeeld bij Feyenoord, wie niet waagt wie niet wint??:p

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!