Terug

Deel deze pagina:

Ritsu Doan langer bij FC?

Door Redactie 34 reacties

Nog een kleine twee maanden en dan is het 1 mei. FC moet voor die datum besluiten of het (huurling) Ritsu Doan definitief overneemt van het Japanse Gamba Osaka. Technisch manager Ron Jans zegt tegen RTV Noord dat de club tevreden is over diens ontwikkeling, maar dat er een fors prijskaartje aan vast zit. Mocht FC de middenvelder definitief overnemen ligt er een contract klaar voor de komende drie jaar. Jans zegt dat FC Groningen niet ver voor het verstrijken van de deadline een beslissing gaat nemen.

Reacties:
KWibus08-03-2018 om 19:50

Daar doen de heren hun best maar even voor. Vind het echt een prima voetballer waar we nog veel plezier aan kunnen beleven.

Hgz08-03-2018 om 19:51

Als er een fors prijskaartje aanzit zou ik het niet doen. Vind hem niet beter dan Chery en dat niveau speler moeten we terug hebben. Doan leuke speler af en toe maar vaak speelt hij alleen mee en brengt niks extras vind ik. We hebben een speler nodig die de lijnen uitzet, steekpasjes en een goede pegel. Bij Doan vind ik dat wat minder.Moet ook niet op de vleugel spelen. 

Tweehanden08-03-2018 om 20:08

Optie ogenblikkelijk lichten. Prima kereltje die echt wat extra’s brengt!

tante jannie08-03-2018 om 20:08

Wat is een fors prijskaartje?

1 vd weinige spelers die bij de FC wel op voetbal zit.

Van mij mag hij blijven.

Zal mij ook niet verbazen dat Doan zelf niet wil blijven, gezien het niveau van de FC en degradatie voetbal speelt.

 

08-03-2018 om 20:30

Doan zie ik niet blijven , anders had de fc de beslissing al wel genomen. Hand op de knip , en als ik Doan was , zou ik ook de aanbiedingen afwachten.

KOudman08-03-2018 om 20:35

Onder de 1,5 miljoen zou ik hem zeker kopen. Veel potentie, heeft al 7 keer gescoord!!! Wel direct een contract van 4 jaar geven. Bij 3 jaar ben je veel te snel genoodzaakt te verkopen en vang je weer te weinig.

ronald197608-03-2018 om 20:35

Dit is een speler die zich goed ontwikkeld laatste weken aanvallend de beste geld geld dus als doan te duur is krijgen we rommel terug. Transfervrij spelers we glijden verder en verder af 

08-03-2018 om 20:55

Ik krijg soms het gevoel dat de donkerste jaren nog moeten komen... 

Rooie08-03-2018 om 20:56

Ik hoop niet dat hij na de zomer ook verschijnt in de rubriek 'boetnlaand' op de FC- website. Alle kwaliteit die er nog is, moet je niet weg laten lopen. Kom op FC, investeer eens in een toekomst van de club. Oudgeld heeft zo zijn finish streep.

Oeleoptak08-03-2018 om 21:10

Doen. Degenen  hier die hem niet goed genoeg vinden verwachten dat we een soort Messi aan kunnen trekken? Get real. 

Hij wordt in redelijk tempo ook nog steeds beter ook dus goed voor het elftal en op termijn goed voor de portemonnee.

Zijn huidige marktwaarde schijnt een miljoen te zijn. dat is hij zeker waard. Zeker als je bedenkt dat ene Drost anderhalf miljoen kostte. Die is alleen maar minder waard geworden.

alexvl08-03-2018 om 21:24

19 jaar en qua potentie en groei een van de betere spelers

Kopen die hap.

Arthur08-03-2018 om 21:34

Beste aanvaller van Groningen momenteel absoluut niet laten gaan zou echt een aderlating zíjn.

robin08-03-2018 om 21:37

Mwahh ik twijfel... Denk dat er meer "kerels"  nodig zijn!  Leuk spelertje /aardig talent maar dat ik hem nou heel overtuigend vind. ..Mag je mss ook nog niet verwachten ...aan de andere kant als ie echt heel duur is zou ik voor een andere meer ervaren speler gaan.. .Maar das mijn mening. 

Nogutsnoglory108-03-2018 om 21:41

Ogenblikkelijk vastleggen. Ontwikkeld zich snel. Begint ook al behoorlijk positioneel mee te verdedigen. Fouten zoals tegen Hveen thuis maakt hij al niet meer. En begint nu ook regelmatig te scoren. Lekker balvast ook en moeilijk van de bal te krijgen. Zou zo mooi zijn geweest Doan en Tibbling op het middenveld , beide niet van de bal te krijgen icm een breker a la Kieftenbelt en je staat zo weer top 8 

skjipke08-03-2018 om 21:53

Ben het wel met Robin eens. Er zijn meer kerels nodig. Maar dan wel kerels die in dienst gaan spelen van Doan. Die is de laatste weken goed op dreef, heeft de juiste mentaliteit en kan over een paar jaar weer eens net dat financiële pareltje zijn die de FC de laatste jaren zo heeft gemist.

Dat daar een prijskaartje aan hangt moet Groningen maar voor lief nemen. Deze speler gaat geld opleveren in de toekomst. Daarnaast vertegenwoordigd hij nu qua marketing al veel waarde.

08-03-2018 om 22:00

Groningen zal meer op het vecht voetbal overgaan denk ik, Doan was zondag 1 van de grootste vechters , maar denk dat hij dom weg gewoon te duur is. Wat ik niet begrijp , want het is een investering waar je zeker winst uithaalt.

grunnfan08-03-2018 om 22:21

Idd halen die jongen....levert over 2 jaar het veelvoudige op.

Hij maakt met de week meer progressie en kan op 10 belangrijk worden voor ons....dus onder de 1.5 miljoen. 1000% doen!!!!!

appie happie08-03-2018 om 22:36

Snap niet waarover ze na moeten denken..by far de beste speler voorin..Doan kost volgens zeggen 1 miljoen, maar zeker weet ik het natuurlijk niet.

Maar 1 miljoen  moet je altijd doen..tenminste dat is mijn bescheiden mening..want wat kost een goede speler wel helemaal...en Doan is een investering die zijn geld zeker wel weer gaat opleveren..dit is geen kat in de zak..

Rob197008-03-2018 om 22:38

Dat er een prijskaartje aanhangt was ook bekend bij het eerste contract, als dit geld met alle financiële inkomsten niet toereikend is om Doan te kopen, dan kunnen we onze borst nat maken. Heeft de club de beschikking over een potentiële speler die in waarde zal toenemen, weten ze het nog niet. Nu is het financiële plaatje weer de reden. Voetbaltechnisch kunnen ze hierover niet klagen, want dan geven ze hun brevet van onvermogen helemaal aan.

Als de groene stoeltjes bezet moeten blijven, dan mag Nijland zich wel even achter zijn oren krabben om deze speler te laten lopen. 

Geeft de directie zelf aan dat het allemaal wat minder is bij de club en dat het niet vermakelijk is om naar te kijken dan zou je ervoor moeten zorgen om creativiteit te houden. Doan is een speler die creativiteit kan brengen. De vergelijking met Chery kan ook gemaakt worden. In zijn eerste jaar werd Chery ook verguisd, ondanks zijn talent. Doan wordt daarentegen niet verguisd, maar gezien als geen groot talent.

Doan, moest wennen aan de omgeving, de manier van trainen, de tactiek en ook nog veel meer Kemkers wijsheden die hij moet pruimen om een topper te worden. Dan is het knap dat hij zich laat gelden binnen een zwalkend elftal. Over het algemeen speelt hij aardige potjes en met zijn doelpunten is hij nog belangrijk geweest ook.

Mochten ze hem niet kopen, dan is gezichtsverlies in Japan tevens aan de orde. Dan kun je schermen met een topsportcentrum, maar je bent een club, die geen talenten kan opleiden en begeleiden. 

 

kees09-03-2018 om 01:21

De vraag lijkt mij niet of Doan z'n transfersom waard is, maar wat voor financiële mogelijkheden de club heeft volgend seizoen.  Dat de begroting weer laag zal zijn ( 17 miljoen?) en de spelersbegroting weer niet overhouden zal, dan zal er ook ( weer ) verkocht moeten worden. Nu niet "eerst verkopen", want de beslissing moet eerder vallen.  Maar er moet natuurlijk een totaalplaatje staan: geen Veldwijk, geen Mahi en wellicht Padt ook weg ? Me dunkt dat er dan wel wat transfergeld beschikbaar komt - zeker als je bedenkt dat er om Doan ook neveninkomsten uit Japan voor de TV rechten van deze speler komt.

Ronnie 09-03-2018 om 07:39

Het lijkt wel alsof fc Groningen graag wil degraderen. Eerst verkoopt men de scorende linksbuiten aan AZ en nu weer de discussie over Doan. Een middenvelder met scorend vermogen.

ze hebben zeker liever 5jes en 6jes als Drost en Bacuna. Kijk maar eens wat de doelpunten van Doan aan punten hebben opgeleverd, dan weet je dat deze jongen moet blijven.

Cherry was ook pas in zijn laatste seizoen echt goed en beslissend. Voor een speler uit een andere cultuur past hij zich goed en snel aan. Ik snap Ron Jans niet. Begrijp Jans überhaupt niet. Verkeerde man op die plaats, maar dat terzijde.

ik wordt als supporter blij van die kleine Japanner. Nu nog wat constanter worden en het een hele wedstrijd vol houden en we hebben er een topper (Nederlands nivo) bij.

Marco09-03-2018 om 07:53

Thuis tegen NAC kreeg hij een 4 van de sportredactie van de telegraaf. Bij twente belangrijk doelpunt verder delen in de malaise.   

Als spelverdeler komt die tekort, daarvoor is hij gehaald.Als links of rechts half verdedigd die te weinig mee  Enkel als flankspeler te benutten. Probleem is 0 voorzetten, wordt enkel gevaarlijk als hij naar binnen komt. Spitsen als Van Weert, Sorloth etc leven van aanvoer. Dat komt niet dus spitsen killer.  Weet niet wie ze volgend jaar in de spits willen hebben als dat een spits is die zijn eigen kansen niet kan creëren dan beter een speler gericht op assist. Als die blijft is het ook niet verkeerf  Het geld is wel op, dat blijkt uit alles.  

blauwevogel09-03-2018 om 08:52

Ik denk dat FCG heb graag wil vastleggen maar zoals gezegt er zit een behoorlijke transfersom,dus FCG wacht op

A) Het zeker is dat ze in de ED blijven (IVB budget volgend seizoen)

B) Wat gaat er gebeuren met Ruben jenssen (komt hij terug?)

C) en wat wil Doan ,denk er nog geen gesprek is geweest?

D) Wat wil Buijs ,geld besteden aan Doan of bv een spits?

 

LeoFCG09-03-2018 om 08:56

Maar wat maakt het uit of je nu een niet-EU salaris voor Doan betaalt en een transfersom van bij wijze van 3 ton voor hem moet neer;eggem... als je een nieuwe speler moet halen met zijn leeftijd en kwaliteit ben je zo ongeveer wel 1 tot anderhalf miljoen kwijt schat ik in. Dan kun je net zo goed Doan hier houden die hier al een jaar speelt, onderhand gewend raakt aan Nederland en zich uitstekend ontwikkelt. Als hij zich zo doorontwikkelt gaat hij wel een paar miljoen opleveren.

FC Bayern09-03-2018 om 09:38

Ik vind het echt onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zeggen dat hij niet goed genoeg is. Deze man is momenteel samen met Padt veruit de beste speler in de selectie man!!! Dat hij financieel niet haalbaar is dat kan. Maar als hij onder de 2 miljoen kost zeg ik gelijk vastleggen voor 5jaar (geen 3) en ik denk dat hij niet eens 2 miljoen hoeft te kosten transferwaarde ligt zoals eerder gezegd waarschijnlijk dichter in de buurt van de miljoen. Neem van mij aan als deze jongen zo doorgaat gaat hij het veelvoudige opleveren. Ontzettend balvast, legt veel energie in elke wedstrijd, verdedigt aardig mee, heeft een neusje voor de goal. Het enige wat nog wel wat verbetering nodig heeft is wellicht het steekpassjes geven om iemand te lanceren. Maar dan vraag ik mij weer af of dat wel aan Doan ligt of meer aan de ontvangende partij die gewoon niet goed in de gaten duikt. Dit is echt een no Brainer voor mij, Jans doe waarvoor je aangesteld bent en leg deze jongen tegen een zo scherp mogelijke prijs vast!!!   

Rob197009-03-2018 om 11:16

off topic: Hans Nijland laat namens FC Groningen weten dat hij het onbegijpelijk vindt dat de branchevereniging dwarsligt voor het inkorten van de transfertermijn. Hij vindt het logisch dat supporters willen weten wie er op het veld staan als zij een seizoenskaart hebben aangeschaft. "Als je een kaartje voor het Theater koopt, dan weet je toch ook wie er op het podium staat".

Hypocriete reactie, wie verkoopt de spelers telkens in de winterstop, en wie bepaald dat ik mijn  seizoenskaart zo vroeg moet verlengen? Helaas is dit Nijland zelf. Iedereen mag een mening geven, maar kijk naar je zelf voordat je oordeelt. 

Ik voel mij de laatste jaren al menigmaal genaaid door de verkoop van spelers in de winterstop of vlak voor het sluiten van de tranfersmarkt. Dan wordt het gevoel gevoed door het aantrekken van pareltjes, zoals ze worden genoemd, maar tot op heden is daar ook helemaal niets van terecht gekomen. 

Dan lees ik ook nog de reactie van Maduro, dat binnen de selectie niemand snapt waarom hij niet speelde, alleen maar omdat Faber het niet in hem zag zitten. Dit zegt toch genoeg over deze trainer, misschien kan hij naar de club van Jordy Buijs en proberen eens iets neer te zetten, maar doe dit niet op hoog niveau. Excelsior wil hij misschien wel niet omdat hij de huidige klassering niet kan evenaren en angsthazen trekjes heeft hij genoeg.

09-03-2018 om 11:37

Ja Ron Jans? Wat is je punt? Je wist toch wat Doan moet kosten toen je de huur met optie tot koop tekende? Jed weet toch dat merchandise uit Japan veel extra geld kan opleveren. Ik dacht dat al die spelerssalaris besparingen  deze winterstop (5 vs 1) bedoeld waren om Litsu binnen te hengelen. En nu alvast terugkrabbelen Ron? Ongeloofwaardig figuur ben je toch, die al heel weat kapot heeft gemaakt dit seizoen.

appie happie09-03-2018 om 14:31

Nou ik denk dat ze hem wel nemen,Jans bepaald dat niet...Nijland kijkt wat het kost enof het kan..

Poar neemn09-03-2018 om 12:44

word er ook bekend hoeveel die moet kosten?

blauwevogel09-03-2018 om 13:37

Gaarne groot spandoek met ""RITSU DOAN moet blijven""

Jantje09-03-2018 om 16:21

Gewoon afscheid van nemen van deze jongen. vind wil groningen weer terug waar het was dan zal er een andere soort spelers moeten komen. sterke speler met een actie en zeer veel snelheid en een dribbel.

Rob197009-03-2018 om 18:07

Ik begrijp dat het niet te betalen is, en Groningen je favouriete club is, maar jij hoort thuis op de tribune in Barcelona of Manchester.

Voor Groningen zijn dit juist de spelers die wel haalbaar zijn en hier kunnen spelen.

Woltjer09-03-2018 om 17:12

Gezien hij elke wedstrijd beter lijkt te worden, gelijk een contract geven.

Dat geneuzel over geld, je moet met dit talent gewoon een investerings risico nemen.

GroningenZuid09-03-2018 om 19:38

Doan doet het naar omstandigheden goed. Hij heeft Reis en een ervaren speler, type Schaars nodig. Dan zul je zien dat zijn rendement verder stijgt. Hij is ook nog jong en zijn eerste seizoen bij een club die vierkant draait.

kees09-03-2018 om 21:30

Zeg nou zelf:  op zich verdiensteklijke voetballertjes die hier op proef kwamen voor een jaar of werden gehuurd (Kirm,  Wijnnaldum, Adorján, van der Laan, Magnasco ) die voldeden kennelijk niet genoeg voor een langdurig verblijf ( al bleef van der Laan erg lang zonder basisplaats )

Maar opvallender was nog dat gecontracteerde spelers bij de FC het verval in spel en marktwaarde er een achteruitgang te merken was: bij Tibbling, Drost, Sorloth, van Weert..en nog een paar

Ik denk dus dat Doan, best een jaar bij de FC kan blijven, en ervaring opdoet in de ED, maar dat een langjarig contract (3-5 jaar) voor hem ( en zijn salaris ) niet optimaal is.  Speelt ie nog één jaar de pannen van het dak, dan is Groningen spekkoper en gaat ie naar Engeland of zo voor een mooi bedrag. Het moet wel uit de lengte of uit de breedte:  het spelersbudget is daarbij heilig volgend seizoen.     

Verder...het zij nog maar eens gezegd: als Doan zo populair is dat er steeds een journalistenploegje uit Japan bij de wedstrijd zit, dan zal zijn eigen financiële positie/belang uit privésponsoring  indirect meewegen in alle beslissingen. 

Eerst PECZwolle maar weer bestrijden. 

DE FC10-03-2018 om 18:40

Doan heeft het heel goed gedaan in zijn eerste maanden in Groningen. 

Doan heeft 7 goals gemaakt in 22 wedstrijden bij een zwalkend elftal, als middenvelder. Als Spits waren het al prima cijfers geweest, als middenvelder al helemaal. Daarnaast komt ie uit een ander land en is ie nog jong dus is het logisch dat hij moest wennen. We zien nu steeds meer hoe goed ie kan zijn. Verder valt het op dat hij al best wat punten gepakt heeft voor FC Groningen. Zo scoorde hij tegen twente(1-1), VVV(1-1) en Willem II(1-1). Naast zijn statistieken bewaard hij veel rust in zijn spel en is hij zeer wendbaar waardoor hij makkelijk weg kan draaien. Verder werkt hij hard en wordt zijn spel gewaardeerd door de fans, zo staat hij in het essent man of the match klassement op de tweede plaats.( achter Padt maar daar bestaat geen twijfel over.) Ofwel het contract met Doan niet door verlengen zou zeer jammer wezen. Het is een speler die voor Groningen wat op het veld kan beteken en later ook met een goede transfersom belangrijk kan zijn. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!