Terug

Deel deze pagina:

Ondanks positief spel, 2-1 verlies in Almelo

Door Redactie 37 reacties

FC Groningen heeft voor de vierde keer op rij verloren, ondanks dat het stukken beter voor de dag kwam dan de afgelopen tijd. Uit de eerste serieuze kans van de Heracliden schoot Niemeijer een voorzet van Kuwas achter Sergio Padt, 1-0. Op slag van rust bracht Lars Veldwijk uit een penalty de stand dik verdiend in evenwicht, 1-1. Na de pauze had het met de score alle kanten opgekund. En zoals zovaak in de wetten van de voetbalwereld vergaat, als je zelf de kansen niet benut krijg je ze uiteindelijk zelf om de oren. Diep in de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop die werd benut door Hardeveld, 2-1. Waar toch zeker een puntendeling op zijn plaats was geweest, bleef beloning uit... En in het bijzonder voor de ruim 300 supporters die waren meegereist naar Almelo en fanatiek support gaven.

eerste helft
FC Groningen begon prima aan de wedstrijd. Het speelde met intentie naar voren. Juninho Bacuna zag zijn schot op doel naast gaan. Aan de andere kant van het veld ging een kegel van Kuwas ruim voorlangs. Lars Veldwijk was dichtbij de openingstreffer. Hij kon bijna profiteren na een blessure van Propper die last kreeg van een hamstringblessure en ging zitten. Het schot eindigde op de kruising. Propper werd direct vervangen door Wuytens. Uit de eerste echte kans van de thuisploeg (waar was Juninho Bacuna tot twee keer toe?) opende Niemeijer de score op aangeven van Kuwas die Amir Absalem en Ludovit Reis behendig uitspeelde, 1-0. Mimoun Mahi ging zich warmlopen. 

Samir Memiseciv was dichtbij de gelijkmaker. Uit een corner van Yoëll van Nieff kopte de Bosniër tussen de palen, doelman Castro verrichtte redding. Ook in het tweede kwartier bleef een Almelose storm uit. Over en weer gebeurde er niet veel. Ook Oussama Idrissi was zich aan het opwarmen.

En wat een mogelijkheid kreeg Lars Veldwijk, vanaf het middenveld alleen op doelman Castro af en verdediger Wuytens die er in de achtervolging nog net een voet tussenkreeg. De hoekschop leverde helaas niets op. FC toonde zich in deze fase de betere. Op slag van rust een  penalty voor FC. Monteiro maakte hands op het schot van Django Warmerdam in de eigen zestien. Lars Veldwijk schoot de dik verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

tweede helft
Mimoun Mahi maakte zijn opwachting in het veld. Amir Absalem was gewisseld, Django Warmerdam keerde terug op de linksbackpositie. Heracles opende nu wel kortstondig furieus. Uit een hoekschop die door Sergio Padt werd weggestompt was Monteiro uit de rebound dichtbij een goal. Op de andere speelhelft produceerde Uriel Antuna twee voorzetten achter elkaar, de eerste was niet goed, uit diens tweede mikte Ritsu Doan uiteindelijk over. Toch werden de Almeloërs gevaarlijk. Sergio Padt verrichtte een geweldige redding op het schot van Petterson, Samir Memisevic redde kort daarna ten koste van een hoekschop. 

Na ongeveer een uur nam Mike te Wierik het doel van Castro onder vuur. De bal landde op het dak van het doel. Even later ging Te Wierik op de bon die over veertien dagen tegen Vitesse zal ontbreken wegens een schorsing. Sergio Padt hield de vrije trap tegen. Niemeijer werd vervangen door Duarte, Jesper Drost verving Ritsu Doan. Jesper Drost bediende Lars Veldwijk die Castro onder vuur nam, de doelman keerde het schot met één vuist.

Er waren kansen voor Jesper Drost, (schoot te zacht in) Mike te Wierik (kopte naast), namens Heracles Van de Buijs, (kopbal voorlangs).Het spelbeeld ging op en neer. Beide teams streden voor een overwinning. Tot het fatale moment van Django Warmerdam die een strafschop veroorzaake. Hij legde de bij vlagen ongrijpbare Kuwas neer in de eigen zestien. Via de handen van Sergio Padt vloog de bal van Hardeveld in de bovenhoek, 2-1. Oussama Idrissi verving Uriel Antuna en Vermeij kwam in het veld voor Gladon. De slotfase kende geen echte kansen meer voor FC, ondanks de schoten van Juninho Bacuna en Samir Memisevic. In de slotseconden ging Sergio Padt mee naar voren, Ludovit reis voorkwam uit de tegenstoot de 3-1.

De competitie ligt nu 14 dagen stil.  

Reacties:
Bolhuis1704-11-2017 om 22:11

Positief spel?

Waar was dat te zien dan want dan heb ik hem echt op een verkeerd kanaal gehad!!

04-11-2017 om 22:17

Stond ie bij jou toevallig op Net 5? Iedereen met een leeftijd boven de 6 jaar kan toch zien dat ze sterk speelden voor de situatie waar ze inzitten. Heb ook niemand zien verzaken. Best een aantal kansen gehad. Domme fout van Warmerdam. Jammer allemaal, had meer ingezeten

GerdaS06-11-2017 om 09:44

Er zat meer strijd  in en passie 

Was beter dan al die andere wedstrijden  .

Alleen je geeft het te gemakkelijk  weg die doelpunten  

 

Bolhuis1704-11-2017 om 22:23

Ach kom nou toch positief spel!

Warmerdam kluns van de dag.

Bacuna de gehele eerste helft alleen maar tikkie terug,geen enkele poging om ook maar naar voren te gaan.

Tweede helft als een badeend over het veld aan het lopen,zo van het zal mijn tijd wel duren.

Mahi geheel onzichtbaar.

Heeft Abselam eindelijk Kuwas onder controle word deze gewisseld!

Gewoon een drama en verder niks!

Geen enkele zelf uitegespeelde kans de tweede helft.

Je moet niet vergeten dat we nu 12 punten hebben laten liggen tegen ploegen die je normaal gewoon pakt....

Waar gaan we die 12 punten terug halen?Tegen Ajax,Psv,Feyenoord,AZ?

Want normaal gesproken mag je zulke wedstrijden verliezen wat nu dus eigenlijks gewoon niet kan want je staat dik dik onderaan en zwaar in de problemen!

Positief spel pfff........

 

 

Redden wat er te redden valt Tom Okker in de 16?

Kom op zeg waar gaat dit over....

Als we dat gaan hanteren verliezen we elke wedstrijd..

Kuwas een leuke voetballer?Ik vind het een blindpaard en verder niets.Wat voor actie heeft die jongen gisteren nu gemaakt waar een medespeler van hem echt wat aan had?

Ik heb het niet gezien.

Blindpaard wat puur voor de 16 gaat en wij stinker er in.

 

TomOkker05-11-2017 om 07:44

"punten laten liggen tegen ploegen die je normaal gewoon pakt" Helaas Bolhuus, die tijden liggen ver achter ons. Makkelijke wedstrijden of tegenstanders zijn er niet meer. Middenmoot en het zogenaamde linkerrijtje schuiven steeds meer in elkaar, als er al verschil is. Maar dat willen we toch ook met elkaar. Een spannende en een 'eerlijke' competitie nou dan ga je maar wat vaker op je bek. Maar het is typisch Nederlands om iets slecht te noemen aan de hand van het scorebord en de stand op de ranglijst. 

 

Voorbeeld: Donar verliest in Leiden, Gek hè als je binnen 10 dagen 5 - 6 wedstrijden speelt en de halve wereld over reist. DvhN schrijft een 'dramatisch' wedstrijd. Niemand van de mensen die het basketbal op de voet volgt vind dat en binnen de club al helemaal niemand. Heeft betrokken journalist de wedstrijd gezien, zou kunnen maar op basis waarvan plaatst hij deze kop. In ieder geval niet door kennis of kunde lijkt mij. Het is eerder de frustratie van een passant die vind dat de bal net zo soepel door het netje moet als vorig seizoen of wat er ook allemaal door deze sensatie beluste peronen gaat, met een totaal ander team die nog in opbouw is waarvan we pas in december - januari weten waar ze echt staan. 

Mijn advies is kijk wat minder naar studio lawaaipapegaai en luister wat minder naar zogenaamde journalisten die maar wat roepen. Het gross weet niet waar ze het over hebben om dan maar meteen het woord slecht in de mond te nemen. Dan heb ik het nog niet eens over de Fora die na een in mijn ogen voorspelbaar verlies exploderen. Dat er goed gespeeld is, is winst en op naar de volgende wedstrijd.

Kijk naar de actie vanWarmerdam, maar kijk dan ook waar het voor dat die Kuwas (overigens leuke speler) de bal krijgt al mis gaat en waarom is er geen rugdekking? Dus m.i. geen domme actie maar een voorbeeld van redden wat er te redden valt. Het is een teamsport mensen en aan elke goal gaat een 'fout' vooraf. Zou wat zijn als er geen fouten gemaakt werden, elke wedstrijd 0 - 0?!

"Het is de manier waarop" hoor ik mensen meteen roepen, tja een jong team in opbouw, wat mag je daar in deze fase van de strijd van verwachten. In ieder geval niet, we gaan dit wel even winnen. Maar goed eer dat bij de mensen tussen de oren zit.

Kijk naar de Internationale wedstrijden, we winnen wel even van IJsland en Bulgarije hebben we nog nooit van verloren bla bla ect. en zie daar toernooi nr. 2 niet gehaald en wen er maar aan. We mogen straks blij zijn als de kampioen zich rechtstreeks plaats voor de CL wat volgens mij al aan de orde is. Het wordt m.i. alleen maar leuker maar veel beter zal het niet worden. 

Nog even dit:

Na overtime verliezen van een spaanse ploeg, die uitkomt in wellicht de beste competitie van Europa, in voorronde CL, heeft Donar slecht gespeeld? Vraag dat maar aan de spaanse ik schat zo'n  2000 supporters die duidelijk hoorbaar Donar roepen en onder een staande ovatie de spelers naar de kleedkamer begeleiden. Dit is sport mensen maar dat zal het journaille wel nooit begrijpen.

Kein geloel fussbal spiel'n

appie happie04-11-2017 om 22:38

Om te beginnen Bacuna er uit  iedereen ergert zich aan deze kwast..zo'n slappe drol heb ik de laatste jaren niet als verd.mid.velder gezien..als hij al eens een bal raakt,raakt hij hem verkeerd...dus hij deze Bacuna direct eruit  vervangen...Jensennop zijn plaats..die iscrenmibste nuttig  mr sjok sjok niet..Warmerdam kon Kuwas niet houden,hij speelde dan ook zijn slechtste wedstrijd tot nu toe.

 

Nasr oke  ik denk dat Faber nu wel exit is alhoewel ik wel met hem te doen heb tenslotte is hij ook naar een mens.

 

Ik denk dat we de 100 posts wel halen vandaag en morgen.

Nachtwacht04-11-2017 om 23:16

Jensen komt te kort. Te licht voor de eredivisie. Geen oplossing dus...

fc gras05-11-2017 om 11:10

Ik heb wel weer genoten van Reis, en ook Absalem, zonder schroom en de juiste wedstrijdmentaliteit. Tot nu toe het meest positieve van het jaar en Faber wat mij betreft.

robin04-11-2017 om 22:50

Zag iig enige vechtlust... Heeeeel klein lichtpuntje, nu bacuna er nog uit!!!  Maar wat een niveau weer van beide kanten trouwens... Als je niet beter zou weten zouden het net zo goed 3e klasse amateurs kunnen zijn... 

kees04-11-2017 om 22:55

Nou, Appie: die honderd halen we niet want i.t.t. de vorige wedstrijden was FC Groningen niet slechter dan de tegenstander Heracles, een  club die voor een thuisploeg wel érg laf speelde!

 

Vond Faber iets minder partijdig vwb. zijn analyse.  Toch een raadsel waarom legio spelers  dit seizoen zo matig spelen, alsof er niks vanaf hangt. 

 

Ik dacht na de eerste helft: eigenlijk ben ik niet ontevreden over die jonge aanvalslinie.  Achterin kwamen ze snelheid tekort: Van Nieff en Te Wierik en zeker ook hangende middenvelder Bacuna.  die man doet iedere wedstrijd hetzelfde fout doet , verplaatst zich over de as langs plm 30 meter heen en weer in een sjokgang.  ik zag dat Groningen spelers hem in de opbouw wel oversloegen.  

 

Tweede helft kwam de oude garde terug : Drost, Mahi en Idrissi...  die hadden nog minder te vertellen dan de jonkies...allemaal erg plichtmatig dus !

 

Volgende keer ( over twee weken, 19 nov  ) kunnen we MET Faber aan de bak tegen Vitesse.  Zitten we in carnavalstijd:  dus het bier mag van mij vloeien... na een overwinning.  

04-11-2017 om 23:04

hard gewerkt voor fabertje , verlies thuis vitesse , tijd om verhaal te halen hoofdingang. het is mooi om te zien dat ze een eenheid vormen , staf spelers bestuur , maar dit gaat niet werken!

Marco04-11-2017 om 23:21

Twee dezelfde situaties waardoor je verliest. Een buitenspeler die buitenlangs bij zijn tegenstander gaat, dan moet de laatste man het duel (buiten de 16)aangaan. In beide gevallen gaf de laatste man geen rugdekking wat je fataal wordt.

Goedkope strafschop kreeg Groningen. Als voetballiefhebber zie ik liever dat er verder wordt gevoetbald in zulke situaties. 

Naast alle kritiek die we op faber kunnen hebben, durft hij wel voor de jeugd te kiezen. Weinig ervaren trainers zullen Jensen, Reijnen en Van Weert op de bank hebben gehouden. 

04-11-2017 om 23:27

Dat laatste is inderdaad bewonderenswaardig. Vraag me af of al die jeugd in deze situatie niet een beetje teveel is. Maar hij durft het wel, dat is best knap

ludopi04-11-2017 om 23:29

Deze ploeg komt op alle fronten tekort. En het zou me niet verbazen als we volgend seizoen b.v. FC Emmen als tegenstander zullen krijgen. De spelers worden hier soms aan alle kanten afgemaakt maar zij zijn toch echt gevraagd door de technische mensen van de FC om voor FC Groningen te komen spelen voor een prima vergoeding. Als speler moet er dan ook een steekje bij je los zijn als je nee zegt. Dat doen ze dan ook niet. Vervolgens stelt een trainer ze op en als dan blijkt dat ze er niet te veel van kunnen en de club wedstrijd op wedstrijd verliest vallen ze in de categorie klunsen, klootzakken en b.v. luie donders.

Maar de fout ligt toch echt bij de scouting en trainers (en niet alleen Faber want de assistenten lopen ook al jaren mee). Er is iets structureels fout bij de FC en ik heb een hard hoof in een spoedig herstel.

fc gras05-11-2017 om 11:22

Met deze selectie moet je veel hoger staan. Het is aan de trainer om ze goed te laten spelen. 

Arthur04-11-2017 om 23:54

Ik begin nu op het punt dat ik medelijden begin te krijgen met Ernest Faber.  

Het is onzin om te roepen dat de selectie tekort komt om van Willem 2 en Sparta te winnen.

Ernest moet gewoon beseffen dat hij genaaid word door jongens als bacuna die geen meter extra voor hem willen lopen.

 

Tegen Willem 2 was het Hrustic die het verpestte daarna

Tegen Roda 2x doan

Toen tegen Sparta Nijhuis en Faber zelf met onbegrijpelijke wissels.

En nu tegen Heracles Warmerdam en bij de eerste goal niemand die een bal kan erg schieten want ondanks dat absalem werd voorbijgespeeld mag Joël van nieff die bal gewoon weg schieten.

Tegen Vitesse Larsen voor Van nieff en Jensen voor bacuna.

Met deze selectie kan er makkelijk plaats 10 gehaald worden en is er echt geen degradatie nodig.

 

05-11-2017 om 00:14

dit gaat niet meer werken , nijland blijft achter faber staan omdat hij zelf niet geinvesteerd heeft in de selectie. behalve dan de jonge huurlingen en transfervrije spelers. al het geld ligt in het topsportcentrum , nijland neemt zijn verlies op het veld , en blijft een eenheid ( bestuur , staf , spelers) ik denk ook niet dat we de komende jaren mee gaan draaien om play offs. als je wilt meedraaien , moet je wel investeren in de selectie , zodat de jeugd zich kan ontwikkelen. Nijland heeft een risico genomen en kan daardoor faber niet slachtofferen , en tuurlijk blijft een padt als aanvoerder achter faber staan! kijk wat hij aan hem en de fc te danken heeft! of we nemen dit verlies , en sudderen. zo door , of we laten ons horen aan het adres van Nijland!

kees06-11-2017 om 12:32

ik denk, Achmed,  dat als je met "we" bedoelt: de supporters, dat je dan een massaal protest bij de stadionuitgang bedoelt...of zoiets.  Ben ik niet voor ! 

Het is nu voor iedereen duidelijk dat "de grootste crisis/uitdaging in 20 jaar " ( citaat Hans Nijland  ) niet te bezweren is met een beter beleid zonder beschikbaar geld...  Het enige wat je de club kan verwijten is dat ze in de communicatie met de supporters zo lang mogelijk hebben volgehouden dat alles  (zoals halen POfs mogelijk is) en dat er inde praktijk twee jonge spelers kwamen ( Antuna en Doan) die vooral voor het handelshuis en de betere jeugdopleiding kwamen.  Op het veld moet het gebeuren, en daar is wat mij betreft het wachten op !   Supporters moeten NU juist wel komen, dan voelt de directie de druk ook van  onze kant.  Blijf je weg, dan kan je net zo makkelijk in een sterfhuisconstructie komen waar bestaande sponsoren ook weinig trek in hebben.

05-11-2017 om 00:21

Overigens viel het mij op dat lars veldwijk een stuk beter lijkt te spelen zonder de ons aller geadoreerde supervedette Mahi. Was dit toeval of niet? 

Cantona05-11-2017 om 00:22

Misschien negatief en loop ik vooruit op de zaken,maar als je in de nacompetitie beland moet je dan ook al zo vroeg je seizoenskaart verlengen?

Maar jonge jonge slechter kan het toch niet worden?

Je kan niet alle wedstrijden verliezen omdat je pech hebt, de selectie komt gewoon te kort en de trainer snapt er geen bal meer van.

Alleen jammer dat het al seizoenen lang slecht gaat en dat nu pas iedereen in paniek raakt.

Het scouten en aankopen van spelers gast al jaren mis.

kees05-11-2017 om 00:26

"NU pas iedereen in paniek " ???....dan heb jij dit forum en de FC jaren niet gevolgd !

 

Cantona05-11-2017 om 00:46

Nee op forums en de tribunes niet, een beetje supporter ziet al jaren wat er speelt.

Maar als je dat zegt dan ben je negatief, vraag onze keeper maar eens.

Dan zie je hoe weinig inlevingsvermogen die overbetaalde kwasten hebben en hoe groot het gat tussen de spelers en het publiek is.

En geen enkele zelfreflectie, ja die gespeelde voor de camera's, maar ondertussen gaat onze club naar de kloten en lopen de overbetaalde "toppers" alleen maar aan een stapje hoger te denken

Dit speelt al heel lang , zelfs het seizoen waarin we de beker winnen was al niet om aan te gluren alleen werd dit door de bekeroverwinning verbloemd.

De  media doet alsof het van de laatste tijd is maar ik zie al jaren dat het structureel fout gaat en daar hoef je niet voor gestudeerd hebben.

RKR05-11-2017 om 00:50

De scouting is bizar.

Als je een scoutingsapparaat hebt dat 2 jaar lang een Jensen volgt, dan deugt er iets niet. Die jongen komt om te beginnen al lengte tekort. Zeker omdat je daarnaast niets hebt wat zijn gebreken kan opvangen. Routine als Maduro hebben ze laten lopen, heeft onder Faber eigenlijk nooit een kans gehad. Maar was hij echt slechter dan Bacuna en Jensen? 

Als je dan stoer loopt te doen over nieuwe aanwinsten als Japanse Messi en Antuna, en daarbij vergeet dat die jongens piepjong zijn en nog volledig onervaren, dan klopt er ook iets niet. Zulke jongens kunnen alleen verbeteren als ze in een team komen dat goed loopt en met routine dat hun kan coachen. Je kan en mag er verder weinig van verwachten. Hoeveel ervaren krachten heeft de club tijdens de zomerstop gehaald? Exact. Wie is uberhaubt de aanjager van deze selectie? Sowieso vind ik een keeper als aanvoerder nooit handig, maar dit zal uit armoede zijn.

Spitsen als Hoesen hebben we ook laten lopen. Op zich geen punt maar voor wie ook alweer? Van Weert? Veldwijk? Hoesen kan betere statistieken overleggen en was voetballend gewoon erg goed.

Groningen heeft teveel mogelijkheden om te degraderen. Het kan wel, maar het zou wel verrassend zijn. Wees ook niet verbaast als het na een trainerswissel en een huurling of 2 tijdens de winterstop opeens gaat lopen.

 

brummie05-11-2017 om 00:51

Fc speelde best aardig tegen een compact Heracles. De penalty tegen was totaal onnodig. Fc had vanavond gewoon met een resultaat van het veld moeten stappen. Was ook terecht geweest, nu kreeg de ploeg te weinig. Alles valt of staat met gewoon met vertrouwen. Zit kwaliteit genoeg in de selectie. Een paar resultaten en de wereld ziet er heel anders uit. We hebben een te goed elftal om te degraderen, ben ik van overtuigd. Heb een elftal, met goede wil en inzet gezien. Vond Reis met name ook weer erg goed vandaag. 

kees05-11-2017 om 04:53

FC Groningen is terecht gekomen in een moeilijke fase:  een drietal zware wedstrijden voor de boeg, en met een beetje realiteitszin mag je daar niet veel punten van verwachten.  Dan volgt kort erna de winterstop.  Cruciaal zal het zijn dat de FC dit keer niet één dure ervaren speler erbij haalt of ( wat op zichzelf beter is: ) twee huurlingen voor een half seizoen, Dit zijn trouwens wel noodmaatregelen die een beleid van instroom en beter maken van jonge spelers kan belemmeren. 

Het is geen sinecure om nu aan het hoofd te staan: Nijland ("spagaat") en Jans ("ik ga iets nieuws bij Groningen doen") moeten eieren voor hun geld kiezen. 

Eigenlijk zou ik er best vrede mee hebben dat we zo'n partij als tegen Heracles (zelfs met verlies) ook nog een paar keer voor lief nemen....ALS er maar in de tweede seizoenshelft een zichtbaar beter ingespeeld team komt te spelen!.

Degradatie is nog geen item.  maar winnen moet wél een keertje,  anders drijft een moyenne van 1 uit 1 iedereen tot waanzin, en wat moet je dan? 

 

Voor wat betreft dit laatste nog een opmerking:  De spelers die erin kwamen in de tweede helft (Mahi, Idrissi, en Drost) hadden wat mij betreft nog veel te weinig samenspel.  De voorzetten van rechts waren dit keer wel goed, allemaal op die reus Veldwijk, maar het vervolg was er vaak niet.  Is dit de speelstijl die Faber verder gaat doorvoeren, of blijft hij vasthouden aan de opstelling en tactisch spel uit de eerste helft?   Twee weken heeft de ploeg nu om te trainen, oefenwedstrijdje erbij...OK...maar is het lek dan boven?

Ik miste een over mijn lijk mentaliteit achterin en Jenssen op het middenveld - maar ( zoals gezegd ) iedere nieuwkomer in de winter maakt de selectie nog niet sterker.    

Ronnie 05-11-2017 om 08:09

Mooie analyses allemaal, mensen die nog dromen van de toekomst (dat is ook nog het enige waaraan je je aan vast kunt houden want het heden is verschrikkelijk) en roepen dat het na de winterstop goed komt. Allemaal blinde paniek reacties van betrokken supporters.

Heel simpel, de afgelopen wedstrijden hadden de punten gepakt moeten worden, niet tegen PSV en zo. En als je dan eerlijk bent, is Groningen gewoon in de uitvoer niet beter dan pakweg Sparta, Roda, den haag, Heracles. 

Al eerder aangegeven dat het spelconcept niet matched met de spelers die het moeten doen.zon ruit op het middenveld is leuk, maar de linkerkant ligt voortdurend weid open waardoor absel..en later warmendam tegen twee spelers komen te staan terwijl ze de handen al vol hebben aan 1. Daar kwamen tegen Heerenveen de tegengoals weg en gister opnieuw door kuwas (leuk voetballertje trouwens).

kun je wel zeggen dat warmendam gekocht is als opkomende back, maar stop nou eens met die onzin en laat een back gewoon een goede verdediger zijn die zijn man uitschakelde en de bal inlevert aan een middenvelder die er iets mee doet. Bijkomend nadeel van deze opstelling is dat de links en rechts buiten steeds op de middellijn of in verdediging staat en bij omschakeling het halve veld over moet rennen. Dat ben je na een half uur ook wel zat, lees moe.

Leuk dat iemand roept dat het goed is van Faber dat hij jeugd brengt, maar dat is geen keuze!!!!!!!!

hij heeft niemand anders, het is armoede. Smalle selectie en geen goede alternatieven, dat is het. Als Jensen er uit wordt gehaald schuift hij met 4 spelers om een beetje balans te krijgen. Kun je wel zeggen dat Bacuna er uit moet, maar wie moet er dan voor in de plaats? Drost? 

Het enige wat je Faber kunt verwijten is dat hij zijn spelers niet goed genoeg kent en geen passend spelconcept weet te vinden die uitvoerbaar en trainbaar is voor de huidige spelers. Vind hij die, dan kunnen patronen worden ingeslepen en ontstaat vertrouwen.

nu zwalken we verder naar Vitesse thuis... Ik ben helaas somber gestemd. Ook trouwens over een eventuele aankoop in de winterstop want mahi gaat niet weg, die valt niet op, maakt te weinig goals en is slecht in het nieuws gekomen en er is geen dubbeltje om uit te geven. Realistischer scenario als Mahi wel weggaat is dat er niets echt goed voor terug komt en we een speler die elders in de wereld geen potten breekt gaan huren. Of het er beter van wordt? Glazen bol kijkers hier weten het vast.

kees05-11-2017 om 11:56

heb jij nou mijn post van hierboven, in je eigen woorden neergepend ?

Ronnie 05-11-2017 om 13:37

Niet dat ik weet Kees. Deze komt recht uit het hart. Maar anders, als wij het samen eens zijn moet het haast ook wel zo zijn en wordt het tijd dat nijland en co dit gaan lezen en overnemen. Ze mogen het zo 1 op 1 kopiëren en in beleidsnotitie zetten wat mij betreft en ik wil het ook nog wel komen toelichten onder het genot van een frisje en schaaltje bitterballen. Ik laat je weten wanneer we worden verwacht Kees haha

HJR05-11-2017 om 10:15

Volgens mij was het alleen wat beter omdat de tegenstander een stuk zwakker was.

Het was zoals altijd weer zo voorspelbaar! In bal bezit gaan de vleugel verdedigers hoog staan en buitenspelers nagenoeg onbereikbaar. Staan allemaal statisch te wachten tot er wat gaat gebeuren of ze de bal krijgen. Van achteruit rustig aan opbouwen met tikkie breed tikkie terug om vervolgens via 3 a 4 spelers de bal naar de zijkant te brengen. Daar was dan ruimte maar omdat die bal zo tergend langzaam rond gaat en iedereen hem even aan de voet moet hebben is er tegen de tijd dat de bal daar aan komt geen centimeter ruimte meer!  Ze moeten veel meer bewegen zonder bal bezit, stations overslaan om zo spelers met ruimte op tijd te bereiken want de bal spelen ipv bezorgen gaat een stuk sneller! Al met al zo voorspelbaar en zo makkelijk te verdedigen dat je het geen 1 tegenstander moeilijk maakt!

05-11-2017 om 10:44

Zet die Bacuna te koop wegermee voegt helemaal niks toe en haal op zijn plek een leider 

appie happie05-11-2017 om 11:03

Mijn ideee...

De Generaal05-11-2017 om 11:46

Veel gelezen op dit forum: haal een leider.

Hoor graag een aantal suggesties, dan is het voor Hans cs wat concreter. 

rob roy05-11-2017 om 13:01

Bacuna verkopen????? Voor hoeveel????Voor een scheet en zeven knikkers zeker!!!!!

05-11-2017 om 12:04

Hans is blind die ziet dat niet, hij denkt dat ze goeie spelers hebben gehaald .

Terwijl hij had gezecht dat er op het middenveld een ervaren met leiderscapisiteiten moet komen.

Maar weer niet gehaald en niet nodig.

Haalt hij een Doan leuke voetballer maar kan het op dit moment nog niet doen.

05-11-2017 om 12:08

Eyong Enoh kun je gratis ophalen heeft geen club laat hem een paar week mee trainen en dan is zo klaar voor na de winterstop .

appie happie05-11-2017 om 12:22

Heeft hier gespeeld en niet hoed gemoeg bevonden..toch!!

De Generaal05-11-2017 om 19:39

Net iets voor de FC. Een speler die niemand wil, geen wedstrijd ritme heeft en met een trainingsachterstand. 

appie happie05-11-2017 om 12:23

goed genoeg      je zou je reactie op iets ook weer moeten kunnen aanpassen   want te dikke vingers op een iphone  je weet wel..

kees05-11-2017 om 12:38

die modus bestaat wel  ! ..nl.  door niet via "reageer" te posten maar gewoon eronder...dan kan je een "bewerken" link krijgen ( via red.) , en alle typefouten eruit halen...

Roelofsky05-11-2017 om 12:53

Misschien een idee Faber veldtrainer en Jans coach en op de bank. Kost ook geen geld en er hoeft niemand ontslagen te worden. Spelers moeten weer vertrouwen krijgen en dat krijgen ze zo niet met al die wisselingen... er moet een persoonlijkheid voor de groep.

skjipke05-11-2017 om 13:02

Ben het niet met je eens Donny. Ik vind dat Groningen wel goed heeft ingekocht. Echt een ploeg voor de toekomst. Ook op korte termijn kan deze ploeg prima resultaten halen. Daar zijn 2 dingen voor nodig.

De juiste mentaliteit om een wedstrijd te beginnen (starten om te winnen en niet pas gaan voetballen als je achter staat) Dit is de taak van de trainer. En gisteren stonden we al na 14 minuten achter...

Zorgen dat je 11 tegen 11 gaat spelen. Zo lang Bacuna opgesteld wordt in de basis, start je met 10 man. Liever starten met een ander (het maakt echt niet uit wie) en dan een keer een invalbeurtje om wat waarde te behouden voor de verkoop van deze man.

05-11-2017 om 13:20

Ze missen een leider Bacuna kan dat niet en Doan kan het nog niet maar daar zit wel toekomst in .

Kane huren ze daar heb je niks aan ook niet in de toekomst en er staat geen spelers uit de jeugd wat er al kan staan .

Als ze een echte leider erbij hadden gekocht en een spelverdeler op het middenveld hadden ze meer punten gehad.

En dan die Faber weet het niet meer hij denkt dat hij nog steeds in de voorbereiding zit wisselen wisselen nog geen vaste 11 spelers die het moeten doen .Geen vertrouwen voor de spelers elke week spelen er wel weer andere.

Ronaldinho7005-11-2017 om 13:44

Ik vond het gisteravond nog niet eens zo slecht. Eerlijk gezegd heb ik wel minder goede wedstrijden gezien.  Natuurlijk kan er nog van alles beter. Misschien tegen beter weten in, maar ik blijf hoop houden.  Gisteren twee goals tegen gekregen, bijna op dezelfde manier. Eerst geen rugdekkig voor Absalem en later niet bij Warmerdam. De eerste goal had overigens voorkomen kunnen worden als sjok-sjok Bacuna beter had opgelet. Hopelijk heeft de technische staf ook de uitzending van Fox Sport terug gezien. Daarin werd dit sjok-sjok gedrag van Bacuna er even uitgelicht. Volgende wedstrijd gewoon Larsen weer in de verdediging. Dan bouwen we maar wat minder op, maar het gaat er om dat we eerst die ballen tegenhouden.  Doan en Antuna mooi laten staan. Geef ze maar wat vaker de bal.  Dan gebeurd er tenminste iets. Wie er voor Bacuna in de plaats moet? Ik zou in eerste instantie voor Jensen kiezen.

De bank was aardig bezet trouwens gisteren: Mahi, Jensen, Drost, Idrissie, Reijnen, Kane en van Weet

05-11-2017 om 13:53

Faber geilt op Bacuna want die mag en kan alles verkeerd doen en blijft maar staan.

05-11-2017 om 14:24

Denk dat de jeugdopleiding beter opgedoekt kan worden. Als Bacuna, als echte Groninger en prima talentvolle speler uit eigen jeugd, al door allerlei kanslozen er constant uitgepikt wordt. Zelfs de eerste goal was zijn schuld, lees ik! Dit stel papegaaien maakt pas de hele club kapot. Niet Faber, hoewel die ook niet veel toevoegt. Misschien moet iedereen eerst maar eens aan de slok slok voordat er weer gepraat wordt over sjok sjok. Dat gejank over bacuna gaat regelrecht in tegen de doelstellingen van de club: meer eigen jeugd. Wat denken jullie dat jeugdspelers van bijvoorbeeld be quick denken, als ze kunnen kiezen voor een overstap naar Groningen of Heerenveen? 

rob roy05-11-2017 om 14:43

Dan kiezen ze voor FC-Groningen,Baksteen.

1) Is dichter bij huis.

2) FC-Groningen is veel groter dan dat cluppie uit dat dorp.

05-11-2017 om 14:47

Dat hoop ik ook, maar zelfs ik als Groningen fan zou op dit moment eerder voor Heerenveen kiezen denk ik. Elke week staan fora en facebook weer vol met gezeik over Bacuna, een doorgebroken jeugdspeler die Groningen nog wel een paar miljoen gaat bezorgen. Dan zou  ik als jeugdspeler liever gewaardeerd worden bij de concurrent. Is beter voor je carriere

rob roy05-11-2017 om 22:02

@Baksteen,

Als ik jou was zou ik voor de aardigheid eens kijken op de fansite van Akkrum-zuid. Wat zich daar de afgelopen weken heeft afgespeeld daar mag BM nog niet bij in de schaduw staan. Die friezen kunnen er ook wat van zeg. Wel even inloggen op "Feanfa", en dan niet schrikken van de commentaren,aldaar. Veel leesplezier en het is ook nog in het Nederlands geschreven, dus dat scheelt weer.

brummie05-11-2017 om 14:46

Tja baksteen, blijkbaar worden er door een deel van aanhang telkens een zondebok aangewezen. Nu blijkbaar Bacuna, dan is het Drost, en dan weer van Nieff...of een nederlaag afhankelijk is van 1 speler. Spelers uit eigen jeugd moet je inderdaad koesteren. Erg jonge jongens, die je vertrouwen moet geven. 

Las laatst nog een interview met een speler van Zwolle. Ze vroegen waarom het zo goed ging met Zwolle. Hij antwoordde dat  na paar overwinningen, er vertrouwen onstond en er een vriendenploeg onstond. Hij vroeg zich wel af als het straks een periode tegen gaat zitten, hoe de verhoudingen dan zijn en hoopt dat er in de selectie geen eilandjes gaan onstaan. 

Wat dat betreft kon dat wel eens van toepassing zijn van onze fc. Door de mindere resultaten, worden ook vaak de verhoudingen in een selectie er niet beter op. Tegen Heracles was de wil er zeker wel, maar de ploeg heeft simpelweg geen vertrouwen. Kwaliteit is naar mijn mening voldoende aanwezig. Denk dat Fc meer een mentaal probleem heeft. Snelste manier om hierover heen te komen is om z.s.m. resultaat te boeken. Op naar Vitesse thuis, en achter de ploeg gaan staan!

05-11-2017 om 14:52

Treurig dat het zo moet inderdaad. Doet me vaak denken aan die zeikerige huisvrouwen die op Facebook verhalen neerschreeuwen als 'Jumbo heeft ALWEER!!!1 de preizen van sjek verhoogt!!!1 DIEFVEN zijn het!!!!'

Snap absoluut dat er geklaagd wordt over spelers die geen inzet tonen (kan me Nicklas Pedersen nog herinneren) maar bij Bacuna, Drost en Van Nieff gaat het alle proporties te buiten.

Hopen inderdaad dat er tegen Vitesse resultaat behaald wordt. Zou een enorme steun in de richting zijn. Met meer zelfvertrouwen onder de spelers kan het zomaar weer de goede kant op vallen. Hebben we voorgaande jaren ook meegemaakt

05-11-2017 om 20:13

we kunnen blijven lullen wat erop het veld gebeurd, maar de problemen zijn ontstaan door risico's , verkeerd Scouten , investering topsportcentrum wat ik overigens een belabberde plek vind , en een zielig concept met die drie veldjes naast elkaar. Bij Grunn schuif je een trainingsveld door als je het goed doet , bij Ajaxs bijv zie je het stadion staan , waar je naar toe wil. De Fc maakte een mooie stap naar de euroborg en kreeg succes , leuke spelers en publiek, nu is de neerwaartse spiraal al een aantal jaar ingezet , gezien de spelers , spel en publiek. Nijland hoopt met een investering (topsportcentrum) misschien weer aan te haken , een flinke gok , en ook zonder investering in de 1e selectie blijven wij op de blaren zitten , maar dan blijft je hut ook leeg! Ze hebben natuurlijk wel veel spelers gehaald , maar vergeet niet 3 gehuurd waar de heer nijland aardig wat aandacht mee kreeg , krijgt gezien doan en antuna. Ter wierik was transfervrij en Warmerdam weet ik zo niet, veldwijk kostte niet zoveel dus nijland heeft de knip erop gehouden. Ik denk dat de komende jaren niet veel beter word.

De Generaal05-11-2017 om 21:27

De verschillen in de eredivisie zijn heel gering. Die ene speler die in vorm is (Kuwas) maakt het verschil. Die andere speler die niet in vorm is (Mahi) dus niet. Zelfvertrouwen en vertrouwen zijn heel belangrijk voor een speler, voor een team. Een thuisoverwinning tegen Vitesse zal wonderen doen. Het thuispubliek en de supporters moeten achter de ploeg gaan staan. Het is onze FC, het zijn onze spelers, inclusief Bacuna, van Nieff, Warmerdam, Drost, Veldwijk en alle anderen die hier afgebrand worden.

kees05-11-2017 om 22:02

alles goed en wel:  de ploegen uit het rechterrijtje spelen gewoon met meer brille en overtuiging.  Kijk naar ADO dit weekend.  Verder valt het mij op dat sommige spelers die jij noemt ( Bacuna, Drost Van Nieff ) zich in de afgelopen 2 jaar niet hebben kunnen verbeteren, kennelijk.  Een wat mindere periode ( speler uit vorm ) is altijd te billijken, maar het tactisch concept van de trainer met de wisselingen in posities dat heeft tot dusverre weinig opgeleverd. 

Ik blijf altijd op zoek naar een beter spel bij de FC , en ben ook blij als het wat lukt in een wedstrijd.   Antuna in de ruimte, Doan op 10  en Veldwijk in de spits zijn niet verkeerd, maar erachter met Bacuna is het nog steeds billenknijpen.  Benieuwd wie er tegen Vitesse spelen gaan.  Zal wel van beide kanten zo'n wedstrijd als Vitesse-Zwolle worden, alles om niet te verliezen...maar een paar kansjes... we gaan het zien !   

05-11-2017 om 16:41

Baksteen Bacuna sjok sjok is een drama eigen speler of niet hij voegt niks toe simpel sjok sjok

appie happie05-11-2017 om 20:40

Mee eens 

Jegelkser05-11-2017 om 18:25

Ik vind dat wij de spelers zeker moeten complimenteren voor hun inzet. Daar ligt het echt niet aan. Wat ik wel merk uit sommige situaties is dat het nog geen team is. Absalem is een jonge jongen die tegen kuwas speelt die zeker nog een stap kan maken. Dan is er vervolgens een 1-1 moment waar niemand hem rugdekking geeft. Later herpakt hij zich en wordt hij alsnog gewisseld. Lijkt mij niet fijn voor het zelfvertrouwen. Vervolgens staat Warmerdam linksback, maakt hij exact dezelfde fout. Uiteraard is de overtreding niet slim maar niemand helpt ze terwijl kuwas een goede speler is. Jonge jongens zou je moeten helpen maar hier worden ze soms aan hun lot overgelaten lijkt het. Ook voorin zit het niet mee. Veldwijk speelde  sterk maar had moeten scoren. Hopelijk wordt er volgende wedstrijd niet weer heel veel gewijzigd 

Cantona05-11-2017 om 20:17

We missen een leider op het middenveld,een vuurvreter die de boel op sleeptouw kan nemen.

Ook mist een laatste man die de verdediging stuurt, spelers zoals Ruud Krol , Roberto Barresi of "gewoon" Qranqvist.

Nu zijn zulke spelers niet haalbaar maar jullie snappen wel wat ik bedoel

 

robin05-11-2017 om 20:43

Nigel de Jong is vrij... Die maar over zien te halen!! 

harley05-11-2017 om 21:14

Als ik de reacties zo lees lijken heel veel te zijn vergeten dat ook wij suporters blij waren met de gedane aankopen. Als het dan in de praktijk tegenvalt zijn er veel die het belachelijk vinden dat een Nijland of TS op zich tevreden zijn over de selectie. 

 

skjipke06-11-2017 om 14:29

Helemaal mee eens Harley. Ik ben ook van mening dat met deze selectie echt de play offs gehaald kunnen worden. Zelfs gehaald moeten worden!

 

De Generaal05-11-2017 om 21:28

De verschillen in de eredivisie zijn heel gering. Die ene speler die in vorm is (Kuwas) maakt het verschil. Die andere speler die niet in vorm is (Mahi) dus niet. Zelfvertrouwen en vertrouwen zijn heel belangrijk voor een speler, voor een team. Een thuisoverwinning tegen Vitesse zal wonderen doen. Het thuispubliek en de supporters moeten achter de ploeg gaan staan. Het is onze FC, het zijn onze spelers, inclusief Bacuna, van Nieff, Warmerdam, Drost, Veldwijk en alle anderen die hier afgebrand worden.

harley05-11-2017 om 22:22

Het zit ook wel tegen..vandaag lat/paal en individuele fout. Laatste minuut goal tegen...Hrustic om rood aan het begin..enz..

 

de gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg..

iedere dag roepen dat Nijland of trainer wegmoeten maakt ook geen indruk meer..alles is wel gezegd.

05-11-2017 om 22:26

Maar er mag wel wat bij in de winterstop 

harley06-11-2017 om 08:48

Helemaal mee eens..en het liefst op het midden.

alexvl06-11-2017 om 16:49

Mimoun Mahi is sinds vorige week weer terug bij FC Groningen. Zijn teamgenoten hebben dit als professionals geaccepteerd, maar volgens RTV Noord zijn ze hem in werkelijkheid kwijt.

Mahi zou teleurgesteld zijn na de zomerse transferperiode, zeker nu zijn club dramatisch presteert. Tegen Willem II resulteerde dat in een verbale uitbarsting. "Lars Veldwijk kampt al enige tijd met privéproblemen. Dit heeft Mahi gebruikt om zijn ongenoegen te uiten over een situatie die zich vlak voor het einde van de wedstrijd afspeelde. Deze uitingen waren zo serieus en ernstig van aard dat de honden daar geen brood van lusten, aldus sommige spelers", zo schrijft de regionale omroep.

 


Spelers van FC Groningen zou 'helemaal klaar' zijn met Mahi. Veldwijk zou flink zijn geraakt door dit voorval, maar kan rekenen op brede steun vanuit de groep. Na diens treffer tegen Heracles Almelo was dat terug te zien in het gezamenlijke juichen. "Dat een groot deel van de groep klaar is met Mahi, dat is duidelijk. En in deze zware sportieve tijden is een verdeelde spelersgroep alles behalve wenselijk."

Zijn teamgenoten zouden professioneel willen blijven in het belang van de club, maar een vertrek van Mahi in januari lijkt onvermijdelijk. De betrokken partijen willen niet reageren.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!