Oefenwedstrijd FC Groningen combinatieteam - Jong FC Twente

Een combinatieteam van FC Groningen speelde vanmiddag op Corpus den Hoorn een oefenwedstrijd tegen de beloften van FC Twente. Een wedstrijd waar het resultaat niet direct voorop staat. Het belangrijkste is dat spelers die niet veel in het eerste team, de belofen of onder 19 van de FC in de basis staan, minuten kunnen maken. FC Groningen speelde met de volgende namen:

Kevin Begois
Tim Riksman , Lars Kramer, Ko Itakura, Amir Absalem
        Tom vd Looi, Ludovit Reis, Daniel van Kaam
          Ajdin Hrustic, Paul Gladon, Mo El Hankouri

In de tweede helft kwamen Remco Balk, Luka Prljic, Oskari Salinen en Max Hameling nog in het veld voor Tim Riksman, Ludovit Reis, Amir Absalem, Ko Itakura,

De gasten deden het met de volgende namen:
Jeffrey de Lange, Reduoan Taha, Lukas Browning, Joel Felix, Alexander Laukart, Godfried Roemeratoe, Tim van de Scgepop, Ramiz Zerrouki, Rashaan Fernandes, Mats Wieffer, Ryan Trotman.

Bank: Ishan Kort, Jonathan Frimann, Mees Hilgers, Omid Musawi, Rohat Agca, Simo0n Seppenwolde.

Danny Buijs nam dit keer de coaching van de Groningers op zich en bij Jong FC Twente stond een voor Groningen bekende naam aan het roer te weten, oud speler Theo ten Caat.

Ko Itakura speelde deze keer als linker centrale verdediger en deed het weer goed. De eerste indrukken over Itakura zijn positief en zoals het nu lijkt kan hij wel eens een goede aanwinst worden voor de FC.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Jong FC Twente maar Ramiz Zerrouki schoot voor open doel hoog over. Kevin Begois kon de bal ook alleen maar nakijken. De wedstrijd ging aardig gelijk op tot de 24ste minuut. Een aanval van Jong FC Twente over de rechterkant resulteerde in een voorzet die door Rashaan Fernandes binnen werd geschoten, 0-1.

Schotkansen waren er voor Tom van de Looi, Mo El Hankouri en Ajdin Hrustic maar dat werd geen succes. In de 31e minuut beging Lars Kramer een overtreding in het 16 meter gebied en de scheids wees (terecht) naar de stip. Een penalty voor de Twentse beloften. Tim van de Scgepop nam de strafschop en stuurde Kevin Begois de verkeerde kant op, 0-2.

Dat leek de ruststand te worden maar op slag van rust kregen de Groningers nog een hoekschop die door Ko Itakura terug werd gekopt voor de voeten van Paul Gladon die van dichtbij de 1-2 binnen schoot. De Tukkers dachten nog aan buitenspel maar dat was absoluut niet het geval.

Zo gingen beide ploegen met een 1-2 stand rusten. Niet best voor de Groningers die vaak erg slordig speelden maar mag je anders verwachten van een team dat niet vaak samen speelt en traint?

In de tweede helft een ander beeld want deze was echt voor de Groningers. FC Twente wisselde in de rust twee spelers, Danny Buijs wisselde niet direct. FC Groningen nam het heft in handen en dat resulteerde in de 67ste minuut in de gelijkmaker. En wat voor een gelijkmaker! Een prachtige lange bal van achteren van Ko Itakura werd prachtig aangenomen door Ajdin Hrustic in de 16 meter en hij hakte de bal terug naar Paul Gladon die zijn 2e van de middag binnenschoot, 2-2. Een verdiende gelijkmaker.

FC Groningen bleef de betere ploeg met de gevaarlijkste kansen maar gescoord werd er niet meer en zo bleef het 2-2 in deze oefenwedstrijd.

Wat het meeste opviel aan deze wedstrijd was de houding van Ajdin Hrustic en dan vooral zijn negatieve houding. Hij was betrokken bij een paar kleine opstootjes, meestal door hemzelf uitgelokt. Hij duwde op een gegeven moment een tegenstander zo hard weg dat het bijna op slaan leek en waar hij rood voor had kunnen krijgen. Die jongen zit niet echt lekker in zijn vel denken wij.

Positief opvallend was het spel van Ludovit Reis en ook Ko Itakura speelde een goede wedstrijd.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en interviews met Tom van de Looi (aanvoerder) en Kevin Begois.