Terug

Deel deze pagina:

Nog steeds geen duidelijkheid optie Ritsu Doan

Door Redactie 20 reacties

Zoals bekend moet FC Groningen voor 1 mei aangeven bij het Japanse Gamba Osaka of het Ritsu Doan definitief overneemt. Elwin Baas (RTV Noord) twittert dat er nog (steeds -red BM) geen duidelijkheid is met betrekking tot de optie Doan. Je proeft dat hij in Groningen blijft maar onder welke voorwaarden? FC Groningen laat niets los. Ook niet met betrekking tot eventuele constructies waarbij bijvoorbeeld een club betrokken gaat worden (deels eigenaar/eerste optie tot koop etc. Baas verwacht dat er duidelijkheid gaat komen rond de wedstrijd Excelsior thuis op zondag 29 april. Doan gaat speler van het jaar worden waarbij het hem logisch en mooi lijkt, om dit bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te combineren. 

Reacties:
appie happie16-04-2018 om 21:11

Wat zit Faber nu rond te bazuinen bij de traditionele top 3..Doan kopen oid..Doan kan moeiteloos mee met hun..nou sorry  wij kopen hem en hij zal dan 2 seizoenen blijven alborens we hem direct naar Engeland voor de hoofdprijs verkopen..niks Ajax,Psv of Feyenoord..die kunnen hem dan allang niet meer betalen..toch??

 

Winst minimaal 10 miljoen..

Marco16-04-2018 om 21:29

Zal na Femi de duurste speler ooit worden, dus wel logisch dat Groningen de tijd gebruikt, mogelijk ook om investeerders te laten meedoen.

Speler heeft zich onder Faber zo ontwikkeld dat hij nu moet blijven. 

GroningenZuid17-04-2018 om 20:51

Waren Berg en Pedersen ook niet duurder? FC Groningen smeet in de Talpa periode nogal met geld.

skjipke16-04-2018 om 21:46

Goed koopmanschap zit 'm niet in het huren, maar in de optie tot koop. Moet dus niet "vergeten" worden om deze te lichten. Deze speler gaat dit dubbel en dwars terugverdienen.

16-04-2018 om 22:10

Fabertje moet heel snel z'n grote mond houden om deze speler bij de "grote" clubs aan te bevelen. Deze trainer geeft de FC-Groningen nog even een trap na met deze actie. FC-Groningen heeft nog dertien dagen de tijd om te beslissen deze speler te kopen, iets waar deze passant trainer zich niet mee heeft te bemoeien. Nog drie wedstrijden zijn we van deze "nono" trainer af. Faber bemoei je maar met de selectie en niet met het beleid van de club want je hebt er dit seizoen gewoon een rommeltje van gemaakt. Sinds 2013 steeds in het linkerrijtje geindigd en nu op een 13/14 plek. Schaamteloos. 

Kweetniet17-04-2018 om 16:58

Rob Roy je geeft mooie reacties, alleen is het wel erg kort door de bocht om Faber te betichten dat hij Doan bij de top3 aanbeveelt. Het was een vraag van een journalist en daar geeft hij een antwoord op. Tsjonge nu heeft hij toch een geheim prijs gegeven dat Doan kwaliteiten heeft. Wat had Faber dan moeten doen... geen commentaar? Erg overtokken om Faber hiervan te de schuld te geven... 

18-04-2018 om 15:19

Waarvan akte kweetniet 

19-04-2018 om 14:31

Klopt Kweetniet, Faber had beter niets kunnen zeggen. Iedereen heeft kunnen zien dat Doan een speciale speler is en dat hij specifieke kwaliteieten heeft. Als journalist vraag je dan naar de bekende weg en breng je een trainer, die over een aantal weken de club verlaat, in de verlegenheid. In zo'n geval zou ik hem hebben doorverwezen naar de Technisch Directeur. Dat is toch diegene die dit soort zaken in z'n portfeuille heeft. En, Kweetniet, jij weet net zo goed als ik dat voetbal emotie is en daarom is mijn post nogal kort door de bocht,vandaar!!!!!

kees16-04-2018 om 23:06

ik krijg steeds meer de indruk dat trainer Faber en Jans elkaar niet liggen/ in elkaars vaarwater zitten ! ...Dit is de zoveelste keer dat Faber buiten z'n boekje gaat ( na  het gedoe met Veldwijk, en het meningsverschil over de tactiek en de opstelling in de wedstrijden,  had hij het nog niet zo lang geleden over "het beperkte topsportklimaat bij de FC "!). Jans zal zónder de hulp van Faber erg veel werk hebben en alle zeilen moeten bijzetten om die Doan-optie te verzilveren, ook gezien de bijkomende commerciële belangen... en dan gaat Faber als een schreeuwlelijk en  voor de tweede keer in een maand,   populair na die overwinning op RODA  verklaren tegenover een verslaggever dat hij Doan naar een grote club in Nederland mee zou nemen...als....pff  .HET RIEKT NAAR eigen belang en verraad tegenover de club waar hij nu voor werkt  tis gewoon een doorsnee broodtrainer...niet meer dan dat

Ronnie 17-04-2018 om 08:25

Los van de prestaties Kees, die zijn ondermaats.

Wat zegt hij precies verkeerd over de kwaliteiten van Doan? Ik ben het met hem eens.

Zou het niet zo kunnen zijn dat de gedachte over te vieren beleid van faber/ hoofd opleidingen en kemkers gewoon anders is dan die van jans en co? 

En wie heeft er dan uiteindelijk gelijk? Wat heeft Jans nu helemaal laten zien? Is Jeltema, vriendje van Jans, dan de oplossing?

We gaan het zien volgend jaar maar zwalkend beleid is het wel. O ja, zwalkend beleid is ook bij twente en je ziet wat er kan gebeuren. Zover waren wij ook niet van nacompetitie..

Kweetniet17-04-2018 om 16:59

Faber heeft helemaal niets verkeerds gedaan... en dan zo een reactie... toch iets van complottheorieën? 

Arthur16-04-2018 om 23:40

Groningen heeft toch de eerste optie tot koop? 

Kan iemand mij uitleggen wat voor een negatieve invloed deze uitspraak van Faber heeft op de kans dat wij doan wel of niet kopen? 

16-04-2018 om 23:54

Faber legt nu extra druk op de technische staf van FC-Groningen, snap je? Een trainer moet zich niet met het beleid van de club bemoeien. Bovendien, over drie wedstrijden trekt hij aan z'n kuierlatten en gaat met gezwinde spoed richting zuiden. een club achterlatend waar hij er een troep van heeft gemaakt en ondertussen één van de beste spelers nog even "aan de man" brengt bij de beter gefortuneerde clubs in Nederland. t'Is net zoals Kees hierboven zegt: Hij verraad de club nog even op de valreep. 

kees17-04-2018 om 01:08

het zal mij benieuwen hoe dit nu allemaal afloopt... straks is Doan alsnog "gevlogen" zonder dat die optie gelicht kan worden ( vanwege onduidelijkheden of zo )...arbitragezaak helpt soms ook niet....denk aan Suarez... en dan komt bij mij een herinnering weer boven van dat jaar dat drie goede spelers vertrokken...2008 geloof ik: Silva, Lindgren en Nevland

herman196017-04-2018 om 06:04

Tuurlijk is het waar wat Faber zegt , hij kan makkelijk mee met de top 3 en misschien zelf wel bij de top 8 van Engeland en Duitsland. Alleen nu zo optreden als Faber doet is niet acceptabel. Maar is het niet gewoon zo dat de bal bij de FC ligt. Zij moeten nu sneller reageren anders ben je deze pareltje straks kwijt. Kan me ook niet voor stellen dat er nog geen club is geweest bij de oude club van DOAN.  Dus kom op Hans actie graag.En maak ons weer eens blij.

17-04-2018 om 06:42

Laat die trotse mannetjes lekker , Faber , Jans, NijlNd zijn allemaal even trots. Feit blijft dat Doan nog niet van ons is , feit blijft dat het voetbal blijft en Doan nu de hemel in geprezen word , leuk voetballertje maar ook alweer niet zo overdrijven.

skjipke17-04-2018 om 07:49

Suarez was in die tijd ook een "leuk voetballertje" en moet je zien waar hij uiteindelijk terecht is gekomen. Ook dat is allemaal begonnen met een transfer van een paar miljoentjes toen hij van Groningen naar Ajax ging.

Ook Doan heeft in mijn ogen de potentie door te groeien richting een topclub. En ook dat zal beginnen met een transfer van tussen de 4 en 8 miljoen. Maar dan moet je hem wel eerst vastleggen.

brummie17-04-2018 om 08:41

Wat een ophef dat Faber zegt dat Doan met de top 3 mee kan. Verraad, eigen belang? Wat een onzin. 

Hij traint deze jongen dagelijks en kan hierdoor een prima inschatting maken lijkt me. Je kan het toch gewoon ook positief opvatten wat Faber zegt? Is toch een compliment richting club? 

Verwacht gewoon dat optie gelicht wordt. Er zijn geen signalen dat dit niet gaat gebeuren.

Rob197017-04-2018 om 09:43

Inderdaad de signalen zijn er niet, de technische staf is reeds vergevorderd met het nieuwe seizoen. Buijs/Spijkerman hebben hun wensen en mogelijkheden alvast kenbaar gemaakt, wie wel en wie niet in hun plaatje passen. Het is niet voor niets dat Drost nu al weet, dat er volgend jaar geen basisplek voor hem zou zijn. Achter de schermen is er al genoeg duidelijk. Als Groningen definitief veilig is, dan komt er zeker meer naar buiten.

Ach Faber, zonde om je druk te maken om deze trainer, ziet zelf altijd nog de goede dingen, ook al zijn ze er niet. Als hij zegt dat hij niet kan begrijpen, dat Groningen na de 2-1 zo beroerd is gaan voetballen, dan is er toch een tekortkoming. Hij moet de poppetjes goed neerzetten, niet terug laten lopen, taktiek bijstellen. Helemaal zijn idee om de 2-1 over de streep te trekken, door Larsen er in het centrum er extra bij te zetten. Levensgevaarlijk om de tandem Te Wierik en Memisevic te laten vergezellen met een extra verdediger. Ze lopen elkaar voor de voeten en hun wedtrijd wordt verstoord door onwennigheid. De andere wissel met het inbrengen van van Nieff. Van Nieff moest spelen op de plek van Absalem, wie verzint het om de traagste verdediger uit de selectie te posteren tegen over de snelste van Roda (Rosheuvel). Dat hij dit na drie gevaarlijke tegenaanvallen omzet, zegt genoeg. Over zijn uitspraak kan ik mij niet druk maken, dat is een zinnetje in een interview , die er uit gelicht wordt, maar ook hier zit hij verkeerd. Doan is geschikt voor de top 3, maar nu nog niet. Ook een verkeerde inschatting van Faber, Doan moet nog steeds leren, en dat kan hij niet beter door nog zeker 1 jaar bij Groningen te blijven. Dat weet Doan zelf ook, nog 1 jaar bij een kleine club en hij kan hogerop en zijn toekomst is gewaarborgd voor de grotere competities.

17-04-2018 om 11:43

Jij noemt het onzin, Brummie. Punt is dat een trainer zich verre van het beleid van een club moet houden. Een trainer is er alleen om met de spelers te oefenen en beter te maken. Een trainer verteld aan de technische staf, als hij wordt aangesteld, welke spelers hij er graag bij wil hebben, de technische staf kijkt of deze wensen kunnen worden ingewilligd en "that's It". Verder moet een trainer tijdens de wedstrijd, door het veranderen van een opstelling, een keuze maken welke invaller hij inbrengt om een wedstrijd te doen kantelen. Als deze vaardigheden heeft Faber bewezen deze NIET te beheersen, vandaar dat deze man kan vertrekken, na de competitie. En het bemoeien van het clubbeleid is al helemaal "not done". 

kees17-04-2018 om 15:14

reken je niet rijk Brummie... In het beste geval is die optie al (bijna) gelicht en dacht Faber dat hij wel zo'n dolletje kon maken na die overwinning op RODA...de tekst van hem was niet of deze speler bij een top 3 club zou passen, maar of hij (Faber dus ) deze speler mee zou willen nemen naar zo'n club.  Dat is net iets scherper en minder FC0-vriendelijke praat...maar goed:  ik gun Faber het beste al had ik toch een aha-gevoel als bij Huistra in z'n tweede seizoen...altijd weer dezelfde teksten, toch !

In het andere (slechtste) geval bluijft Doan toch eigendom van die club in Japan die hem meteen met een flinke winst verkoopt...een Engelse club dus.... maar ik moet er niet aan denken als dit uit zou komen...dan komen de supporters wèl in opstand....

 

alexvl17-04-2018 om 10:47

PSV of Az gaat er strax met Doan vandoor. Fc is veel te traag.

Rob197017-04-2018 om 11:02

Fc Groningen heeft de eerste optie op koop, wordt deze gelicht, dan heeft zelfs de eigen club geen rechten. Maar van mij mogen ze er mee vandoor, als ze maar betalen. Chery kon nadat het inkt van zijn contract droog was, ook al weer verkocht worden. Echter zou ik daar niet voor kiezen, hij wordt alleen maar meer waard, in een stabiel elftal nog sneller. Doan, kan een basis zijn voor een mooie geldbuffet in de toekomst.

Prik nam pla17-04-2018 om 20:15

We zijn straks allemaal blij dat de een na slechtste trainer van de eredivisie weg is. Hij bracht zondag zelfs nog de overwinning in gevaar door zijn maffe wissels. Vooral van Nieff als linksback is lachwekkend te noemen na al die verliespunten die hierdoor in eerdere wedstrijden al ontstaan zijn. Rosheuvel kon plotseling weer lekker wegdraaien bij zijn back, voorzetten geven etc. Gelukkig zag Warmerdam het snel en bood hij assistentie.  Ik hoop dat de leiding ervoor zorgt dat Bacuna nog een paar jaar bijtekent, dat Reis en vd Looy een langer, verbeterd contract krijgen.

GroningenZuid17-04-2018 om 20:56

Voor Doan krijg je 10 miljoen terug. Gegarandeerd. Als ze een goed contract opstellen zonder percentages en flauwekul.

Die jongen is 19, komt net uit Japan overwaaien en ontwikkelt zich al zo in een team dat vierkant draait. Alleen Suarez was zo dwingend, en dat was in een team dat voor een CL ticket streed. Japanners hebben daarnaast een uitstekende arbeidsethos en zeuren nooit. Dat zijn geen moeilijke jongens. Hij haalt ongetwijfeld de Japanse selectie en dus merchandise, misschien komt dit WK nog net te vroeg (dan stijgt de marktwaarde sowieso al) al zou ik hem meenemen. Als hij beter en sterker blijft worden pakt de FC de hoofdprijs terug. 

kees18-04-2018 om 03:27

zakelijk gezienheb je gelijk...maar qua sportieve beleving voor de supporters is het natuurlijk het mooist als Doan in een sterker elftal volgend jaar mag schitteren. Hij voldoet niet alleen aan een goede sportmentraliteit en aan genoeg talent, hij is de bijna ideale aanvallende verdediger die  in het moderne voetbal gewenst is.  Krijgt FC Groningen het voor elkaar om volgend seizoen wat sneller, en verder uit elkaar te spelen, dan kan het hele elftal - net als dit bij AZ gebeurde - een mooie stap vooruit maken. 

blauwevogel18-04-2018 om 04:59

12 days and counting .Ik vindt wel erg lang duren voordat er zekerheid is over Doan.

Deze jonge gaat in 1 a 2 jaar weg voor minimaal 6 milj  en aub geen detden erbij halen ,of liggen de muizen weer dood voor de kast hans??

Jegelkser18-04-2018 om 08:04

Beste speler van de selectie. Ik vind ook dat hij nu beter mee verdedigd. Top 8 Europa lijkt mij wel erg overdreven. Top 3 zal hij het ook lastig hebben, maar hij is nog jong

18-04-2018 om 09:32

Kan Rob Roy z'n agressieve toon bijdrages eens aanpassen? Bvd

 

Natuurlijk moet FCG Doan kopen. Levett minimaal 8 miljoen op. En ze hebben en het geld en een kleinere, goedkopere selectie ervoor.

18-04-2018 om 12:12

Begrijp niet wat je bedoeld met "agressieve toon". Ik schrijf gewoon mijn mening en zo denk ik er tot nu toe over. Vrijheid van meningsuiting, weet je nog??? Ach en je kunt altijd nog mijn bijdrages aan dit forum overslaan......toch????

FC Bayern18-04-2018 om 11:48

Zoals ik in een soortgelijk artikel een tijdje geleden al zei. Kopen deze jongen! Hij is in de tussentijd alleen nog maar beter geworden. Destijds zei men dat zijn prijs rond de 1,5 tot 2 miljoen moest liggen. Dat is echt peanuts! Ik kan me niet voorstellen dat de FC dit niet kan betalen na de verkoop van o.a. Idrissi en de lagere spelerssalarissen met de smallere selectie. Deze jongen gaat je GEGARANDEERD tussen de 6 en de 10 miljoen opleveren. Als de FC deze jongen niet wil/kan halen zie ik het erg somber in voor de toekomst. Voor je het weet zijn we afgegleden naar het niveau Breuer, Kramer etc.

18-04-2018 om 12:07

Het lijkt me zo toe dat men bij de club druk doende is om deze speler voor de komende drie jaar te behouden. Mijns inziens zal er met Gamba Osaka een transferconstructie worden besproken die voor beide clubs aantrekkelijk is. De transferprijs zal al wel vast gesteld zijn maar daar weten de leden op dit forum eigenlijk nog niet het fijne van. Er is wel gesteld dat het anderhalf tot twee miljoen euro zou zijn maar daar is door de FC-Groningen nooit over gecommuniceert, dus dat is nog even natte vingerwerk. Zeker is  dat deze speler bij FC-Groningen een goede ontwikkeling doormaaakt. Hij kan alleen maar beter worden en met een goede begeleiding is deze speler in de toekomst een "goudmijn".

FC Bayern18-04-2018 om 12:47

Je hebt gelijk dat het bedrag van 1,5 tot 2 miljoen niet door de FC zelf gebezigd is. Maar eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat het meer is. Anders was Groningen sowieso niet met de huidige constructie met ze in zee gegaan. Als je vooraf weet dat hij 5 miljoen moet kosten dan heeft het natuurlijk totaal geen nut om hem te huren met optie tot koop. Dan hadden ze ofwel een andere speler gehaald ofwel het vanaf het begin een huur genoemd. Ik denk dat er inderaad gewoon een prijs van tussen de 1,5 en 2 miljoen ligt en dat Groningen gewoon druk aan het onderhandelen is over evt. doorverkooppercentages etc. En als ze nu toch besluiten dat die 1,5/2miljoen teveel is, dan vind ik dat echt heel erg zorgwekkend mbt tot onze financiele situatie, want ik heb persoonlijk siinds Suarez niet meer zo'n gegarandeerde goudmijn bij Groningen gezien. Als je daar al niet meer in kunt investeren dan is het goed mis.

18-04-2018 om 13:10

Aldus RR die me effe gelee betichtte van agressief taalgebruik maar zelf vloekt en tiert als een bootwerker (nu moet Faber het ontgelden). Houd je mond dan ook tegen mij als je je zo beroept op vvmu. Dan zijn we allemaal tevreden. Bvd!

18-04-2018 om 13:56

WMU?????????

18-04-2018 om 14:26

Er staat 2x een letter V, geen W...RR

18-04-2018 om 18:03

Ach ja, nu je het zegt. Ben gister nog bij SpecSavers geweest!!!!!! t'Is ook altijd wat met die afkortingen.

kees19-04-2018 om 02:17

Rob Roy schreef WMU...wat moet u ...  en MIKE schreef HJMDOTM...houd je mond dan ook tegen mij ...

     en ik zeg je hierbij  :  DPVDKDIZZ...de pot verwijt...enz. 

19-04-2018 om 14:39

.ch j. .r z.jn .lt.jd m.ns.n d.. c.mm.nt..r h.bb.n .p .nd.r.n, m..r z.lf z.jn z. g..n h..r b.t.r.

arjan1609197220-04-2018 om 19:16

Zodra de laaste competitiewedstrijd er op zit gaat Groningen hem kopen. stel ze hadden hem afgelopen week gekocht en krijgt tegen utrecht een enorme doodschop, einde carriere dan is het een hele dure investering gebleken en dat risico willen ze uitsluiten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!