Terug

Deel deze pagina:

NAC Breda en FC Groningen komen niet tot scoren

Door Redactie 5 reacties

De wedstrijd is geeïndigd in 0-0. Spektakel bleef uit, ondanks de betere kansen en mogelijkheden voor FC. Het duel kende ondanks de strijd en inzet een matig niveau waarin FC Groningen over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel had maar dit niet in de score wist uit te drukken.

eerste helft
De te verwachten Bredase openingsstorm bleef uit. De geel-zwarte opbouw werd vroeg verstoord, Grunn hield de rijen compact. Het eerste Bredase gevaar ontstond na een hoekschop, Lundqvist kopte in de handen van Padt. Bruns kreeg niet veel later een dot van een kans na een prachtig wippertje van Memisevic, de middenvelder volleyde ruim diagonaal over. Kort daarna keerde Padt (via zijn standbeen en tussen zijn benen door) miraculeus de pegel van Kastaneer, de bal vloog in het zijnet. De hoekschop leverde geen gevaar op.

Het spel werd wat rommeliger. Te Vrede ontsnapte aan een gele kaart na een smerige aktie op Bruns. Een vlotlopende combinatie tussen Doan en Mahi bracht laatstgenoemde bijna in scoringspositie, de eindpass kon er bijtijds worden uitgehaald. Grunn trok het initiatief meer en meer naar zich toe. 

Mahi kreeg geel na een overtreding maar waarom werd Doan daarna niet in bescherming genomen? De charge op de Japanner was nog veel smeriger... Koch ging op de bon na een stevige overtreding op Mahi. 

tweede helft
Leigh werd ingebracht voor Gersbach. Korte kwam gevaarlijk door over rechts en trok de bal voor op het hoofd van Te vrede die ruim over het doel van Padt kopte. Reis leek zichzelf te blesseren maar kon verder spelen. Doan kreeg uit het niets een enorme kans (fout verdediging NAC) maar via doelman van Leer ging de bal naast.

Bel Hassani maakte zijn opwachting voor Sierhuis. Korte werd vervangen door Kaikai. En wat was Reis dichtbij de 0-1. Zijn schot spatte uiteen op de kruising. Uit de tegenaanval een hoge bal op Padt die het projectiel blunderend in eigen doel leek te werken en in tweede instantie de bal klem had. Grunn zwijnde... Bruns werd gewisseld voor El Hankouri. Koch kopte over het doel van Padt.

In het slotkwartier zette de thuisploeg flink aan zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Muhren werd als laatste NAC wissel ingebracht voor Dervite. Gladon verving Mahi. En wat een kans voor Doan in de slotfase... Van Leer voorkwam de achterstand. En ook Kastaneer was dichtbij een treffer (in duel met Chabot) die uiteindelijk ruim over het doel van Padt mikte.

Opstelling NAC Breda: van Leer, van Anholt, Dervite, Koch, Palmer-Brown, Gersbach, Korte, Lundqvist, Nijholt, Kastaneer, Te Vrede                                        

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Memisevic, Bruns, Reis, Sierhuis, Mahi   

Reacties:
kees23-02-2019 om 23:14

qua uitslag OK, punt pakken is meegenomen, qua voetbal ( vooral in de 2e helft: ) totale flop...voorin werd niemand gevonden, en die enkele bal die voor het doel kwam werd er net zo hard weer uitgeknikkerd...onbegrijpelijk dat Mahi, Doan, Sierhuis en Bruns zo weinig raffinement konden leveren.  krijg de indruk dat er voor Groningen én NAC teveel druk op de wedstrijd lag: wel strijd maar daar hield het helemaal mee op. 

appie happie23-02-2019 om 23:57

2de helft niet kunnen zien   schotel viel uit! (Ontwikkelings gebied) Niks gemist dus...

Ik zeg ook 1 punt  in een uitwedstrijd is ok..

Wat wel raar is dat je de ene wedstrijd  super speelt  en de volgende (1ste helft gezien) kloten..op 1 kans na ..dan..

hermank196924-02-2019 om 13:19

Denk dat Doan de kop gek gemaakt wordt door Ajax

Marco23-02-2019 om 23:36

Geen spelpatronen/ afspraken voor het doel.

Verder weer drama: uittrappen Padt, hoekschopprn en ingooien. 

Deze had je moeten winnen. NAC was zeer kwetsbaar. 

tante jannie24-02-2019 om 08:59

Wedstijd tegen Feyenoord speel je niet iedere week. Wedstrijd van gisteren en om snel te vergeten.

Ik vond de FC wel meer kwaliteit hebben en ook meer recht op de overwinning. 0-0 was wel een terechte uitslag. Doan en Mahi speelde een hele matige pot. Reis en Memsevic waren de beste aan de FC kant.

Ik snap niet dat Padt geen dropkick heeft, beetje keeper moet dit kunnen. Waar hij nu mee bezig is wel heel knullig.

 

campesino24-02-2019 om 11:30

Feyenoord liet zich gewillig naar de slachtbank leiden, dat is niet hetzelfde, want nac vocht wel voor iedere meter. Desondanks win je ook hier met een beetje geluk, als je 1 vd groete kansen erin prikt. Maar goed, een puntje in Breda is niks mis mee. Waar ik me wel mateloos aan erger zijn de talloze lange ballen van achteruit op goed geluk. Om onder de druk uit te komen prima, maar vaak is er tijd genoeg om rustig een aanval op te zetten en dan toch maar weer een lange bal, vaak naar niemand

kees24-02-2019 om 13:33

achterin was het sowiezo minder degelijk deze wedstrijd...beetje angstig ook . het tijdrekken en die rare uittrappen van Padt erbij inbegrepen

FC Bayern25-02-2019 om 10:31

Tja wat moeten we hier nu weer van zeggen. Ik vind toch wel dat Groningen 2 punten verloren heeft. Je had zo lekker kunnen doorpakken nu.

Het blijft wel lastig voetballen tegen een ploeg die zelf niet wil voetballen natuurlijk. Het viel mij wel wat tegen dat NAC niet wat meer de aanval zocht, zeker omdat al duidelijk was dat de Graafschap zou gaan winnen. Maar uiteindelijk is NAC ook wel een heel erg matige ploeg zag je gister, dus waarschijnlijk konden ze gewoon niet beter. Daardoor is het wel extra zuur dat je als Groningen zijnde niet de volle buit pakt. 

1 van de redenen dat je niet wint is dat twee van je betere spelers het gister totaal af lieten weten. Dit was denk ik de slechtste wedstrijd die ik van Doan gezien heb. Mahi helaas ook weer vrij kansloos, ik ergerde me groen en geel aan die domme afstandschoten van hem die niet eens in de buurt van de goal kwamen. Dat Buijs vervolgens Sierhuis er af haalt voor Bel hassani vond ik ietwat vreemd. Ik had Mahi er af gehaald en ook niet voor een middenvelder denk ik maar dan eerder voor Gladon. Positief vond ik Reis (ongelooflijk knap dat hij terwijl veel van zijn medespelers niet best waren zich toch aan het belabberde niveau kon ontworstelen). En ook Zeefuik en Handwerker waren vrij goed. Chabot en te Wierik vielen wat tegen die hadden toch iets teveel moeite met een beperkte aanvaller als te Vrede. Padt was ook matig, verschrikkelijk onzeker bij veel hoge ballen en de uittrappen waren om te janken.

De rest van de spelers onopvallend.

Mijn conclusie is dat je hier gewoon (ruim) had kunnen winnen. Ik heb toch het idee dat er bij een aantal spelers sprake was van onderschatting en dat is natuurlijk natuurlijk doodzonde. Misschien dat Danny ze de volgende keer even een schop onder de kont moet geven? Zet ze maar op scherp!

Reacties zijn uitgeschakeld