Terug

Deel deze pagina:

Moeizame winst FC Groningen op De Graafschap, eindstand 1-0

Door Redactie 11 reacties

Na de geslaagde abseil demonstratie van de Koninklijke Landmacht en de wedstrijdbal die daarmee werd gepresenteerd kwamen beide beide teams het veld op. De Graafschap die tijdens de eerste helft een paar beste kansen en een aantal goede mogelijkheden had, kwam wonderwel niet tot scoren. FC Groningen stelde daar (op een afgekeurd doelpunt na) aanvallend niets (!) tegenover. In de tweede helft liet het zich wel wat meer voorin zien maar overtuigend was het niet. Invaller Paul Gladon brak een kwartier voor tijd de ban en scoorde de 1-0 hetgeen genoeg was voor een driepunter.

eerste helft
Wie verwacht hadd dat Grunn als de brandweer zou beginnen en er boven op zou gaan zitten kwam bedrogen uit. Het eerste schot op doel eindigde in het zijnet van Padt. Kort daarna schoot Benschop in duel nipt naast. De gasten probeerden veelvuldig Groningen onder druk te zetten en af te jagen. Een tweede mogelijkheid voor Vet werd ruim naast geschoten. FC kwam wat meer in de wedstrijd, zonder dat het tot kansen kwam. De regen kwam met bakken naar beneden.

Het spel ging op en neer waarbij de gasten wat meer de controle over het spel hadden. Padt stopte een laaggeschoten bal en kort daarna leken de Superboeren er echt door heen te komen. Matusiwa dribbelde zich handig de diepte in en speelde de vrijstaande Benschop aan die de bal over de uitkomende Padt nipt naast mikte...

In de 38e minuut leek Sierhuis te gaan scoren uit een hoekschopsituatie (waarbij Zeefuik de bal opnieuw voorgaf) maar er was buitenspel geconstateerd. Serrarens schoot rakelings over het doel van Padt. FC Groningen daarentegen maakte aanvallend een zeer onmachtige indruk.

tweede helft
Het lobje van Bruns mislukte na het niet al te slim uitgooien van doelman Bertrams. Vet kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op Doan. De vrije trap van Bel Hassani werd over de achterlijn gekopt. Reis onderging een blessurebehandeling na een ongelukkig duel maar kon daarna verder. Het groen-witte aanvalsspel hield niet over. Bij toeval kwam een gekraakte voorzet Bel Hassani bij Sierhuis die ruim volley overschoot.

Doelman Padt kon nog net met de vingers bij de bal van Benschop die eindigde in een corner en voorkwam daarmee een zekere tegentreffer. Deze werd uiteindelijk overgekopt door de spits. Trainer Danny Buijs paste een dubbele wissel toe. Gladon en Warmerdam vervingen Bruns en Bel Hassani. Het groen-witte aanvalsspel bleef ver onder de maat. Padt hield met een prima redding Grunn op de been na de inzet van Benschop. Aan de overzijde van het veld dwong Doan doelman Bertrams tot een redding in de korte hoek. Uit de corner prolongeerde Paul Gladon het schot van Te Wierik tot de bevrijdende 1-0!

Van de Pavert torpedeerde Doan en kreeg de tweede gele kaart. Een paar minuten later kegelde Sierhuis volley naast. Van Mieghem en Bahoui werden ingebracht voor Tutuharima en Narsingh. Van Mieghem kopte in de handen van Padt. Sierhuis werd vervangen door Van de Looi. El Hankouri schoot via de vingertoppen van Bertrams op de paal nadat Gladon onderuit was gehaald waarbij de voordeelregel prima was toegepast. Matusiwa kreeg gele kaart nummer drie na een overtreding op Gladon. 

Er kwamen vier minuten bij. Een snel uitgevoerde counter van FC werd door Warmerdam in het zijnet geschoten. En wat was El Hankouri dichtbij de 2-0. Een knappe aktie door het midden met een goed schot dat werd tegengehouden door Bertrams.

Door deze winst stijgt FC Groningen (voorlopig) naar plek 9. Aankomende zaterdag speelt het thuis tegen Excelsior.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Reis, Bruns, Doan, Bel Hassani, El Hankouri, Sierhuis

Opstelling de Graafschap: Bertrams, Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima, Matusiwa, Serrarens, Vet, Narsingh, Benschop, Burgzorg

Reacties:
skjipke02-04-2019 om 23:52

Ach.... het was geen beste pot van de FC, maar gelukkig toch 3 punten. Heerenveen werd een paar week geleden met 0-3 weggespeeld door dit de Graafschap. Dat maakt deze overwinning toch iets zoeter.

Snooze03-04-2019 om 00:07

niet over zeuren. lekker teletekst kijken. 3 punten erbij 

Pietjepal03-04-2019 om 00:24

Snap trouwens niet dat Henk de Jong als reclameman aangetrokken is bij Groningen. Hij is toch al een decennium in staat elke ploeg 130 procent te laten presteren. Waar de Groningse selecties dat decennium onderpresteren. 

 

 

nulvijftig03-04-2019 om 01:33

Zo goed als onze organisatie staat, zo slecht staat het voorin. Het team lijkt aanvallend nauwelijks ingespeeld, want de kwaliteiten moeten er wel zijn met Doan, Bruns, Bel Hassani, El Hankouri en Sierhuis...

kees03-04-2019 om 02:28

maak mij zorgen dat Doan een keer onder de graszoden wordt getrapt...zo vaak als er een overtreding wordt gemaakt op hem dit seizoen;  als hij meer voorin gaat spelen in plaats van rond de middenlijn, dan wordt ie tenminste niet door sterke en lange mandekkers overhoop gelopen.

ps. iemand al nieuws over Memi's contract("optie") gehoord ?

Bikkel 03-04-2019 om 07:59

Aanvallend dikke drama, ook hankouri speelde kleurloos .. Op het laatst nog een schot maar verder... Pff .. Sierhuis staat op een eiland... Doan compleet uit vorm... Mahi evenzo... 

De wedstrijden lijken eeuwen te duren, wat een niveau... 

Maar de punten stromen binnen, dus ja daar gaat het uiteindelijk om .... 

GroningenZuid03-04-2019 om 08:04

De Graafschap was beter. Al zie je wel dat dit een ploeg in de problemen is, na de onverdiende 1-0 was het direct afgelopen en had de FC er nog een paar bij kunnen leggen, Hankouri ietwat ongelukkig in de afwerking. Nu pakt FC Groningen de volle buit in dit soort slappe wedstrijden.

 

 

FC Bayern03-04-2019 om 08:15

Laat ik beginnen voorop te stellen dat ik erg blij met de 3 punten ben. Daarna wil ik zeggen dat dat toch echt het enige, maar dan ook het enige positieve aan de avond was, zelfs het weer was kut. Wat een martelgang was dit. 

Niemand haalde zijn normale niveau, zelfs Zeefuik en Reis konden zich dit keer niet aan de malaise ontworstelen. Het leek wel alsof de Graafschap bij vlagen met een mannetje meer op het veld stond. Elke keer zaten ze er bovenop en in balbezit liep er altijd iemand vrij. Bij Groningen daarentegen leek het wel alsof iemand wat slaapmiddel verneveld had in de kleedkamer, overal een stap te laat, vrijwel iedereen liet zijn mannetje continue lopen. 

En ik weet niet welke wedstrijd nulvijftig gezien heeft, maar "zo goed als onze organisatie staat" ging gisteravond echt niet op hoor. Het leek wel alsof te Wierik en Memisevic voor het eerst samenspeelden. En ook op het middenveld was het slecht zonder breker Memisevic. Ik ben blij dat Zaterdag Chabot er weer bij is en Memisevic weer door kan schuiven. Het was gister vooral aan de onkunde van de spitsen van de Graafschap (en een beetje aan Padt) te danken dat je de 0 houdt.

Tot slot hield het voorin ook niet over, wat heeft Groningen toch verschrikkelijk veel moeite om goals te maken, zorgwekkend.

Ik denk dat dit zo'n beetje de slechtste wedstrijd van Groningen was die ze WEL wonnen.

Ow nog even terugkomend op dat de 3 punten het enige positieve waren, dat is niet waar, want daarmee doe ik de Ultra's tekort. Die bleven onlangs het kutweer en kutspel toch sfeer maken. Chapeaux jongens!

Gelukkig zijn de 3 punten in de pocket. Snel vergeten deze pot en hopelijk krijgen we komende zaterdag tegen Excelsior een ander Groningen te zien.

Fan op afstand03-04-2019 om 10:33

Uiteraard geven de 3 punten een goed gevoel en zal er aan het eind van het seizoen niemand meer vragen hoe we aan deze punten gekomen zijn. Toch wil ik wel kwijt dat voorin eindelijk eens rendement getoond moet worden. Tuurlijk zijn ze afhankelijk van het middenveld en de rest. Maar vrees dat als je op deze manier blijft voetballen, het geluk een keer ophoudt. Hoe is het mogelijk dat de prestatie tegen Feyenoord tot dusver een positieve uitzondering is geweest? Is er minder motivatie, te veel de nadruk om de nul te houden, spelers uit vorm, te nonchalant, te weinig creativiteit? Het is zo jammer. De punten zijn belangrijk maar een vol stadion is minstens zo belangrijk lijkt mij.

FC LICHTBOEI03-04-2019 om 13:15

Was géén beste van FC kant,maar de punten zijn gewoon het belangrijkste.

 

Ik hoop dat Buijs én Fledderus gisteren ook goed hebben gekeken naar Azor Matusiwa,want zou voor de FC een goede versterking zijn met het oog op een vertrek van Memisevic.

Rooie03-04-2019 om 14:09

Tegen de 11 clubs waar na de winterstop tegen is gespeeld, zijn 23 punten gehaald. Over de 1e seizoenshelft maar een 7- tal. Een gigantisch verschil (16 punten). De bal is rond, maar als de 1e periode net zo was gegaan had we nu dus 3e gestaan. Dat was met deze FCG- ploeg niet terecht geweest. We hadden wel heel, heel, heel veel mazzel gisteravond. Dat moet tegen Excelsior beter. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!