Terug

Deel deze pagina:

Mimoun Mahi intern uit de gratie?

Door Redactie 14 reacties

Volgens RTV Noord is een gedeelte van de selectie klaar met Mimoun Mahi. Ze blijven professioneel maar zien hem het liefst zo snel mogelijk vertrekken. Diens uitbarstingen tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II vormen de aanleiding. In feite spelen er al langer irritaties. Mahi voetbalt meer voor zichzelf en heeft te weinig oog voor het team. In de verloren wedstrijd tegen Willem II kreeg Lars Veldwijk woorden naar zijn hoofd geslingerd die zo serieus en ernstig van aard waren, waarvan (volgens een aantal spelers) de honden geen brood van lusten. Ondanks Mahi's excuses is de spelersgroep van FC helemaal klaar met diens gedrag.

Hans Nijland verklaarde onlangs aan VI dat voor alle partijen het beste is, dat Mahi deze winter getransfereerd wordt. Mahi sloot zich de afgelopen week weer aan bij de groep. Hij zou veelvuldig alleen hebben gestaan en vrijwel niet in contact staan zijn met zijn ploegggenoten...

Reacties:
Johanhgk 06-11-2017 om 17:24

Gewoon niet meer laten voetballen strik  erom en weg ermee 

robin06-11-2017 om 17:25

Moeilijke gastjes... Jammer is dat!!  beter zsm afscheid van nemen!!  Idrissi ook maar gelijk dan... Kan je niet gebruiken in deze situatie, hoe jammer ook 

kees06-11-2017 om 17:37

Ja; Nu de officiële FC G website dit bericht van RTVNoord heeft geplaatst, waarin precies de problemen worden benoemd, nu blijkt dat Mahi voor de teamspirit en collegialiteit onvoldoende bijdraagt. Zijn 200% inzet voor FC Groningen is gewoon lulkoek.   Dan maar ernaast zetten die gast, en Idrissi krijgt van mij een  gele kaart als die zich in de selectie en tegenover de spelers  net zo gedraagt. 

Het is een belangrijk punt of deze gastjes nu niet misbruik maken van het clubbelang.  Zij zijn allebei ( Mahi was bij Sparta zwaar geblesseerd en alleen een pleintjesvoetballer/ Idrissi was afgetest bij Feyenoord) , dankzij FC Groningen (!)  zover gekomen waar ze nu staan. 

Laat ze dat maar weten en voelen, bijvoorbeeld door ze geen interviews aan FOX of VI  meer toe te staan, zolang ze bij de club spelen.

(Lees zelf het hele artikel op RTVNoord)

harley06-11-2017 om 17:49

Ik kan niks vinden op de FC site..

kees07-11-2017 om 01:03

@Harly...NOS en RTVNoord moet het zijn...maar dit lezen is de moeite niet waard !

Hgz06-11-2017 om 17:39

Ja wij zijn ook klaar met een deel van de spelersgroep. Sommigen moeten heel snel stil zijn en mogen blij zijn dat Mahi er nog is anders was het helemaal niks. Hij prestreert de laatste tijd minder maar hij is nog wel steeds een speler die een wedstrijd voor je kan winnen. Dat kun je niet zeggen van de meesten in het team. Het is ook niet slim om dit naar buiten te brengen want zo gaat er nog wat van het transferbedrag af mocht hij vertrekken in de winter. De hoofdprijs gaan we niet meer krijgen. Bedankt RTVN voor het nog verder naar beneden halen van de transfersom.

kees06-11-2017 om 17:47

Hgz:  onderschat de invloed van psychologie op de teamprestatie niet.  We kennen allemaal uit onze jeugd een situatie waarbij er ééntje een rotstreek uithaalt en door de groep wordt uitgekotst. We weten van vorige jaar dat Ribéry bij BM niet met Robben overweg kon...nou schat ik Robben een stuk slimmer in dan Mahi...daar zal het ook aan liggen ! 

 

De club heeft er goed aan gedaan om het clubbelang voorop te stellen.  Twee weken was het stil om Mahi, maar kennelijk is hij hardleers !

Hgz06-11-2017 om 17:53

kom op zeg zijn toch geen mietjes. hij heeft zijn excuses toch aangeboden. Nu niet meer over zaken beginnen die gebeurt zijn. Focus op overwinnen, daar moet alles op gericht zijn geen bijzaken

harley06-11-2017 om 17:45

Vreemd hoe alles maar voor waar wordt aangenomen. Mahi heeft zijn straf gehad.

en volgens INGEWIJDEN vindt EEN DEEL VAN DE SPELERS DAT..

dus ook een deel niet. Vaag geleuter over oets wat geweest is en waarvoor straf is uitgedeeld. 

Klaar! EN NU VOETBALLEN! We hebben wel wat anders aan ons hoofd!!!

 

 

Hgz06-11-2017 om 17:55

precies nu voetballen. sommige spelers moeten zich stilhouden want zo geweldig gaat het niet

appie happie06-11-2017 om 17:46

Wel jammer dat dit soort Nederlanders zich Marokkaans voelen en zich meestal ook zo gedragen..daarom de problemen elders in ons kleine landje...ik dacht we ontkomen er wel aan hier...maar blijkens niet..nogmaals erg jammer...

Dit is NIET racistisch oid bedoeld.. want zo ben ik niet laat altijd iedereen in zijn/haar waarde waar die vandaan komt of welke kleur die heeft.

waltervos06-11-2017 om 18:59

Hoe is het dan wel bedoeld? Grapjas.

06-11-2017 om 19:06

waltervos,

 

Er zijn genoeg dingen die je kan zeggen over bepaalde bevolkingsgroepen zonder direct racistisch te zijn (tenminste, als racistisch betekent dat je een hekel aan een bepaalde groep hebt). Zo kan je zeggen dat Italianen o.h.a. ijdel zijn, Nederlanders stipt, Ieren gezellig, Scandinaviërs afstandelijk.. etc etc

rob roy06-11-2017 om 19:21

En Marokkanen hebben een andere cultuur dan die kneuterige Nederlanders, die op alle slakken zout leggen en net als een stelletje ouwe wijven overal over iets moeten vinden. Wat ik heb begrepen uit deze "rel" heeft Mahi iets over die mooie vriendin van Veldwijk gezegd, nou én, misschien was het wel een compliment aan het adres van die "plaatjesman" dat Monica zo'n mooi wijf is of zo. Als ik zo'n compliment kreeg over mijn vrouw zou ik alleen maar trots zijn en niet zoveel stennis maken zoals er nu, ogenschijnlijk gemaakt is.

rob roy06-11-2017 om 19:22

Dubbele reactie, 1 verwijderd - met vriendelijke groet  -MOD BM

robin06-11-2017 om 19:41

Plaatjesman pff... Over ouwe wijven gesproken 

appie happie06-11-2017 om 20:05

Ik had erbij gezet   NIET racistisch bedoeld!!! Want wanneer ik dat er niet had bijgezet er toch wel weer een of andere grapjas  , mij er waarschijnijk op aangesproken zou hebben..dussss...laat maar...

rob roy06-11-2017 om 20:09

Reactie aangepast, geen gescheld naar elkaar s.v.p.  - MOD BM

robin06-11-2017 om 20:23

Zou zeggen lees het laatste nieuws maar wat mahi betreft... Als je dat normaal vind??!! Tenminste als het echt waar is natuurlijk... 

Reactie aangepast, met vriendelijke groet -  MOD BM

 

rob roy06-11-2017 om 20:32

Reactie aangepast, zo werkt het niet - groet MOD BM

waltervos06-11-2017 om 22:10

Je kan wel zeggen dat je het niet zo bedoelt, maar dat verander t niks aan de werkelijkheid. Racistisch zijn betekent niet en hekel hebben aan mensen op basis van hun afkomst, het betekent dat je mensen beoordeelt op basis van hun afkomst.

Of je oordeel positief of negatief is, doet er niet toe. Zeggen dat Afrikanen meer gevoel voor ritme hebben is ook racisme.

rob roy06-11-2017 om 18:03

Als je de media mag geloven dan is Mahi bij de club bestempeld als "persona non grata", iets wat ik dus helemaal NIET geloof. Het zou een mooie boel worden als je tijdens de training en in een wedstrijd mekaar niet eens de waarheid mag vertellen. Het is juist goed om mekaar de huid eens vol te schelden als je zo voetbalt als de FC-Groningen de laatste tijd. De helft van de spelers die Mahi dus niet meer moeten, zullen zelf eens in de spiegel moeten kijken om te zien hoe ze spelen de laatste tijd. Een stelletje "watjes"ook nog die nog te beroerd zijn om voor elkaar door het vuur te gaan. Nee, een goeie speler als Mahi op de huid zitten omdat hij z'n snater tegen Veldwijk zou hebben opgetrokken. Veldwijk die nog geen deuk in een pakje boter heeft getrapt bij de club. Waardeloze gasten, dit. Dat Mahi een transfer wilde maken deze winter was allang bekend. Hopelijk krijgt de club nog een paar miljoen voor deze jongen. Ik wens hem tenminste heel veel succes bij z'n volgende club, waar dat ook maar moge zijn. En die flapdrollen van RTVNoord, laten die zich maar bezighouden met dingen die echt van belang zijn.

06-11-2017 om 19:03

de kontenlikkers in dit team hebben vast gelekt , wat een droevig team is dit ook. ben ook wel goed klaar met een groot deel van de selectie! nu niet alles op mahi en idrissi gaan afschuiven ook al zijn het geen ideale brave schoonzonen. zucht! 

06-11-2017 om 19:06

als je doorgaat met al die kontenlikkers van faber , ga je ook niet verder komen , vooral alleen maar ja knikken en alle (neuzen) dezelfde richting in , en geen tegenspraak.

poar neemm 06-11-2017 om 19:57

haha kontenlikkers

KWibus06-11-2017 om 20:10

Dergelijke relletjes werken altijd door en hebben zeker invloed op de prestaties. Het gelul dat de spelers er op een ‘professionele manier’ mee om gaan is net zo kul! Zijn gewoon mensen van vlees en bloed en gebeuren dezelfde dingen als bij een voetbalteam in de 3e klasse! 

robin06-11-2017 om 21:37

Kontenlikker mag wel????  Tsss.... R R zeg er wat van!!!  Zo erg vond ik het niet.... 

Trouwens bevestiging wat mahi betreft... Zo iemand moet je toch niet in je team meer willen... 

rob roy06-11-2017 om 22:21

Is niet de moeite waard, Robin. Hier op dit forum wordt van een ieder verwacht dat er inhoudelijk wordt gecommuniceerd en als je dan even " buiten de pot piest" wordt je gelijk gecorrigeerd, en zo hoort het ook. Wordt in de grote wereld ook wel censuur genoemd.

robin06-11-2017 om 22:38

Thomas Portugal06-11-2017 om 22:51

Wat mij het meest verbaast in deze hele soap, is dat ik Mahi altijd graag heb zien spelen met veel inzet en passie. Dit seizoen is hij beduidend minder en ik snap niet waarom hij in de zomer niet is verkocht. Ik kan me niet voorstellen dat er geen geinteresseerde clubs zijn geweest.

Wat Marokkanen betreft, ik ga met enige regelmaat naar Marokko en wordt altijd bijzonder gastvrij ontvangen. Marokkanen zijn ook helemaal gek van voetbal. Vorig seizoen ben ik naar een thuiswedstrijd van El Jadida tegen RAC Casablanca geweest. Sfeer was onbeschrijflijk. Echt een aanrader.

rob roy06-11-2017 om 23:05

Grapje

kees07-11-2017 om 00:54

het lijkt wel een reclame voor Philips hue lichtsysteem...weet je wel waar je met een knopje je led-verlichting kan veranderen...en als je buiten in het donker voor je huis staat, dan komt er opeens roze achter de gordijnen...pff

kan ook een M&M reclame zijn, trouwens!  ... voetbal is toch al commercieel genoeg

serieus: via het Marokaanse item kom je er niet met die onzin van die voetbalrandzaken

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!