Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! NAC Breda - FC Groningen

Door Jan-Pieter Westing 16 reacties

Hij mag weer! MATCHDAY! Vandaag treden we aan in Breda tegen NAC. Een avondje NAC dus voor ons groen witte helden. 455 man nemen vanavond plaats in het uitvak om de formatie van Buijs naar voren te schreeuwen. Een heel mooi aantal, chapeau!

 

 

Even terug in de tijd: De laatste keer dat in Breda gewonnen werd, was in het seizoen 2014/2015. Op de laatste speeldag van dat seizoen wist FC Groningen met 4-5 te winnen van NAC. Doelpuntenmakers waren destijds: de Leeuw (3 keer), Chery, en ook Danny Hoesen bleek te kunnen scoren. Van de spelers die toen op het veld stonden, staat alleen Mahi vanavond ook aan de aftrap.

Drie punten zijn altijd welkom, ook vandaag natuurlijk weer. Aansluiting houden met de plekken die recht geven op een plek tot de Play-Offs om Europees voetbal, wie had dat gedacht in de winterstop. Ook in Breda zullen ze smachten naar drie punten. Met 16 punten uit 22 wedstrijden en een 18de plek is er voldoende reden tot bezorgdheid bij NAC. Alleen de Graafschap staat op twee punten, maar daarna is het gat met de nummer 16, FC Emmen, 8 punten.

Vermoedelijke opstellingPadt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Bruns, Reis, Doan, Sierhuis, Mahi

 

COME ON FC!

Reacties:
campesino23-02-2019 om 10:16

Groningen moet gewoon rustig blijven. Ook al kom je met 2 -0 achter, dan nog kun je winnen  want mask je dan de 2-1 dan wordt nac nerveus en breekt hun gebrek aan zelfvertruuwen het op. Masr goed hopelijk staat groningen er vanaf minuut 1

Rob197023-02-2019 om 20:20

De mood bij NAC is zeer laag, laat ze absoluut niet het gevoel geven, dat er wel wat te halen valt. De spelers van AZ waren geschrokken van de bereidheid bij de spelers van NAC. Lekker laten razen en toeslaan a la Willem ll. Succes vanavond, en ik zal Appie opzoeken in een Hollandse kroeg waar ze de wedstrijd uitzenden.

appie happie23-02-2019 om 11:00

Veel plezier  danes en heren die de lange reis ondernemen.

Ik ga ook uit van een overwinning..

 

Zal er vanavond even voor gaan zitten vanaf een warme bestemming..

 

Waar ik zit zijn geen Hollandse kroegen   wel een restaurant met schotel  en zowaar  heeft hij fox erop gekregen...hoe weet ik niet maar voorlopig is her luid en duidelijk..

 

Game on °°!!

kees23-02-2019 om 16:35

ik schat de kans op een overwinning van de FC of NAC  50/50.  Maar de resultaten van in 2020 geven wel verwachtingen over een goede 2e seizoenshelft. Met de as. nieuwe directeur en TD in de zomer zal er bij goede resultaten, behalve nieuwe spelers ook sprake zijn van uitgaande transfers: Doan,  Mahi, Reis?, Memisevic?  En ik hoop dat ze dit keer niet teveel bezuinigen (hoeven)... Gaat de opbrengst van Doan grotendeels naar de exploitatie, dan zullen de fans toch teleurgesteld zijn...we hebben te lang met een afgeslankte selectie en kwalitatief minder elftal geploeterd, een Trots van het Noorden/subtopper onwaardig.

Wb jouw verblijfsoord:  de wijnhandel is wereldwijd, proeverijen kan wel om de hoek, Benieuwd waar je in zuid-Europa(?) zit....maar ik kan je melden: het mooie weer hebben wij hier ook te lande:15 graden en volop zo

n, morgen weer zo'n dag... en FC Groningen naar (gedeelde )plaats 8 bij een overwinning.

FC LICHTBOEI23-02-2019 om 11:25

Bij een overwinning gaan we VVV-Venlo voorbij op de ranglijst en staan we 8e en dan komt VVV-Venlo volgende week ook nog eens hier naar de Euroborg toe.

Marco23-02-2019 om 11:43

Naar voren verdedigen en kansen benutten.

 

Ten aanzien van de stage van Doan bij Ajax-Real zou de KNVB onderzoek moeten instellen. KNVB wil fair play competitie en financiële integriteit. Als spelers buiten de transferwindows concurrerende clubs op uitnodiging bezoeken, waar we in april nog tegen gaan voetballen in de competitie dan is de schijn van een oneerlijke competitie en belangenverstrengeling gewekt. Mocht Doan een stafschop overschieten of een niet te missen kans missen, waardoor ajax punten uit Groningen meeneemt, dan voelt dat niet goed. Actie KNVB. Eerlijke en sportieve competitie moet gewaarborgd blijven. 

herman196023-02-2019 om 13:49

Ben het met je eens Marco,alleen 020 en Zeist is toch ėėn. Wat die 020 doen gewoon waar ze zin in hebben. En kan je nu wel al zeggen dat Doan volgend seizoen bij 020 speelt.

Want als het moet doen ze het net als met Suárez toen,Doan zijn makelaar gewoon gek maken.

Die gasten uit 020 kunnen maar doen wat ze willen. De een speler uitnodigen die zaterdag /zondag nog moet spelen. Ik vind dat dit gewoon niet kan.

kees23-02-2019 om 16:45

formeel is het ook onjuist, alleen bij aflopend contract ( zoals in het gavl Mahi ) is het gebruik dat de zaakwaarnemer is toegestaan om contacten met andere clubs te leggen.  Nijland zelf heeft trouwens een geod gesprek gehad nog in december met Ajax...die houdt zich kennelijk ook niet erg aan het protocol.  Wat je er ook van denkt: Sierhuis blijkt een geschikte speler voor 1 1/2 jaar en Zeefuik is toch ook wel een aanwinst op rechtsachter. Bedenk ook dat Doan graag CL speelt en de salarissen bij Ajax zijn niet gek.  Nadeel is natuurlijk dat Doan weer met heel veel winst later doorverkocht wordt en wdb zou Groningen een mega-transfer voor Doan zélf goed kunnen gebruiken. ( er is al eens richting 10 miljoen geboden aan FC G door meerdere (!) clubs ) .  Ik denk trouwens dat beleid/ de matiging van  winstbelasting ( VpB ) ook een rol speelt bij transfers in/uitgaand...

kees23-02-2019 om 16:51

voeg toe in de eerste regel van bovenstaande post:... is het gebruik dat de zaakwaarnemer in het laatste haljaar van spelers-  contract toegestaan om ....enz.  Doan ligt nog langer vast ( tot zomer 2021 )

Marco23-02-2019 om 18:07

Bizar dat de KNVB niet ingrijpt. Doan is een contractspeler bij Groningen dus heeft op uitnodiging van Ajax niks te zoeken bij thuiswedstrijden tegen Bayern en Real.

Of Groningen vooraf op de hoogte is gesteld van de belangstelling? Sponsors van Groningen betalen de club/speler ook geen forse bedragen om dit soort berichten te vernemen. Vanuit fair play lijkt het toch veel op ongeoorloofde beïnvloeding. Lijkt me dat Buijs toch gaat nadenken of hij Doan een strafschop in de laatste minuut tegen Ajax wil laten nemen nu hij al 2x is wezen kijken op uitnodiging. Dat Buijs een afweging moet maken is al beinvloeding.

In 2014 had Groningen het veld niet bespeelbaar voor de bekerwedstrijd tegen Twente vanwege sneeuwval.  Toen kreeg Groningen een boete van 20.000 euro, denk dat de KNVB nu moet ingrijpen of anders hopen dat H'veen of PSV een klacht indient.

Zou wel lachen zijn als de AFM Beurswaakhond hard ingrijpt, de komst van mogelijke talent volle nieuwe pelers naar Ajax is beursgevoelige informatie, in de laatste transferwindow is Doan niet gekomen terwijl tegen Bayern wel de suggestie is gewekt.

Zie liever ook dat Doan voor de hoofdprijs wordt verkocht. Goede wil spelers als Sierhuis en Zeefuik zijn voor een paar ton ook wel elders te halen, daar hoeft Groningen geen miljoenen voor mis te lopen. 

herman196023-02-2019 om 15:47

Toch gast het ze vanavond wel lukken om de 3 punten mee te nemen naar het NOORDEN 

Ik zeg 1-3.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

ollie23-02-2019 om 19:00

Humor is ver te zoeken bij moerenmacht.mag je hier dan niks meer.mij zij zie hier niet meer terug.

Oeleoptak23-02-2019 om 21:29

Aanvalsspel is te traag bij de FC. Ze zouden dit gemakkelijk moeten kunnen winnen.

Waarom die Chabot steeds van die kansloze lange ballen geeft is me een raadsel. Buys zou dat moeten verbieden.

 

Nogutsnoglory124-02-2019 om 21:58

Tegenstanders weten allemaal dat je Chabot moet vrij laten bij de opbouw. Hij levert elke bal structureel in. Gelukkig kan hij wel goed verdedigen. Toch proberen om te Wierik of Memisevic de opbouw te laten verzorgen. Of dat Reis zich wat laat zakken , dat is nog beter 

FC LICHTBOEI23-02-2019 om 21:34

Nou de FC kan straks in de 2e helft na hartenlust gaan couteren,want NAC moet komt door de overwinning van De Graafschap bij PEC Zwolle.

 

Denk dat het trio mahi-sierhuis-doan deze wedstrijd straks helemaal in het slot gaan schieten

23-02-2019 om 21:38

Niet best... Echt zo'n wedstrijd van beter zijn, meer aan de bal iig maar niet scoren en dan uiteindelijk........ 

Ohw en Doan... Die miljoenen wordt hem niet ben ik bang 

Johan23-02-2019 om 22:19

Slechte pot. Reis veruit de beste speler. Doan bagger. Moet maar weer eens gaan voetballen ipv met een transfer bezig zijn....

Oeleoptak23-02-2019 om 22:33

Ja, die had er allang uit gemoeten.

Oeleoptak23-02-2019 om 22:40

Waardeloze pot. Veel spelers niet in vorm, met name in de voorhoede. 

23-02-2019 om 22:41

Jezus wat een baggerpot.... Doet weer denken aan voor de winterstop en Doan, pffff .... Alleen Reis was redelijk goed  iig beste aan fc kant 

Reacties zijn uitgeschakeld