Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Heracles - FC Groningen; NO MERCY!

Door Thijs Faber 48 reacties

MATCHDAY! Vanavond speelt FC Groningen in Almelo tegen Heracles. Hier moet de equipe van Ernest Faber proberen de vorige horrorweek, waarin het achtereenvolgens van Willem II, Roda JC en Sparta verloor, weg te poetsen. Heracles lijkt hier voor een prima tegenstander, want met 12 punten uit 10 wedstrijden houdt het voor de Almeloërs allemaal ook nog niet over dit seizoen. 

 

Verliezen is geen optie voor de geplaagde uitploeg, die vanavond op zoek moet gaan naar haar eerste punten in een uitwedstrijd dit seizoen, alleen FC Twente wist ook nog geen één punt in een uitwedstrijd te bemachtigen. Met de steun van een met 361 man sterk goed gevuld uitvak moet het toch mogelijk zijn? We gaan het zien, COME ON FC!

Reacties:
Supporter 05004-11-2017 om 07:56

Diep respect voor de uitsupporters! Klasse mannen. Sowieso een historische dag vandaag.. eerste uit winst dit seizoen/ 12e verschillende opstelling in 13 wedstrijden of... het ontslag van Faber! Ik hoop optie 1 maar hou maar hart vast! Succes mannen!! 

M0i04-11-2017 om 08:12

Maar liefst 9 positie wisselingen ten opzichte van Sparta. Hopen dat het nu dan eindelijk klopt.

PS: ik kom vanavond alleen in de lucht hier als er iets positiefs te melden is. Ben wel een beetje klaar met de wekelijks terugkerende negatieve reacties te moeten posten. Altijd hetzelfde en het lost niks op ......

Supporter 05004-11-2017 om 10:16

Sluit ik mij bij aan! Alleen nog positieve reacties en anders het vanavond maar op t drinken zetten

Kevin04-11-2017 om 09:56

0-2 hoop ik, 2-0 vrees ik. Verder sluit ik me aan bij M0i.

04-11-2017 om 10:39

goedzo heren , heeft toch geen zin. de ploeg heeft alle steun nodig in deze rotperiode! de waarheid mag best geroepen worden , maar na heracles , weer 2 mooie lastige thuiswedstrijden waar je het roer weer volkomen kan omdraaien en de supporters als ploeg weer meekrijgen! kop der veur! strijd passie, heeft ook wel wat zo onderin een keer!

04-11-2017 om 10:44

Heel veel sterkte vanavond Supporters ik heb het met jullie te doen Helaas 3-1 .

blauwevogel04-11-2017 om 11:05

Het is een elftal voor de toekomst ga maar na doan,antuna,reis&absalem een jeugdig elftal die nu jullie support nodig heeft ,als dit elftal gaat draaien dan ben je klaar voor de rest van het seizoen.

Ik hoop op een geniepige 0-1 winst en dat faber dit elftal laat staan de rest van het seizoen

appie happie04-11-2017 om 11:21

Appie positief als altijd  gaat voor 1-3 vanavond...elftal gaat draaien als een tierelier,dwz wanneer Mahi erin komt natuurlijk..

rob roy04-11-2017 om 12:29

Ja,Appie, het is steeds een herhaling van zetten. Verliezen we deze pot dan loopt deze topic helemaal vol met negeatieve reactie's. Winnen we dan is het precies andersom. De waarheid ligt dan altijd in het midden want waar het in werkelikheid om gaat is dat dit elftal, met deze beperkte voetballers moeilijk aan het "draaien" is te krijgen. Er is de hele week geroepen om vervanging van de trainer, maar laat ik dit zeggen, al zet je Louis van Gaal of Ronald Koeman hier voor de ploeg, er is niemand die dit ploegje aan het voetballen krijgt. Er werd deze week ook gezegd dat Faber al 10 wedstrijden experimenteerd, nou én, laat die man z'n werk doen. Het is aan hem om uit te vogelen wat de beste opstelling is om toch nog iets van deze competitie te maken. Hij heeft nu het roer omgegooid en 9 veranderingen doorgevoerd, prima, zou ik zeggen, misschien heeft hij nu het licht gezien en winnen we deze pot. Het enigste wat ik deze trainer mee wil geven is, dat hij vanavond veel geluk mag hebben en dat het met de arbitrage deze keer een beetje mee zit, want dat is de laatste weken "ten hemel schrijend". Vooral met die "flapdrol" van Nijhuis was het verschrikkelijk. Dus, Faber, veel geluk en ...........gaan voor de winst!!!!! En voor die 361 meegereisde supporters een fijne avond.......klasse mannen.!!!!

04-11-2017 om 13:13

@ rob roy (onder andere) 

Het is mij een groot mysterie hoe het beeld bij velen is ontstaan dat we maar een matig ploegje hebben. Ja tuurlijk is het geen Real Madrid, maar deze selectie hoort zich makkelijk te kwalificeren voor de play-offs (voor Europees voetbal natuurlijk). Als je deze selectie vergelijkt met de selectie die het aardig gedaan heeft in de tweede helft van 2016/17, dan zijn we er alleen maar op vooruit gegaan:

weg: basisspelers linssen en davidson, en wissels sorloth en tibbling, hiariej, maduro, vdlaan, 2 wisselkeepers, payne

nieuw: drie prima verdedigers (te wierik, kane, warmerdam), 2 prima aanvallende middenvelders/buitenspelers (antuna en doan), en een spits (veldwijk) die voorlopig tegenvalt maar absoluut meer laat zien dan sorloth deed. Daarnaast zijn er twee leuke spelers doorgebroken uit de jeugd (reis, absalem) en nog de reservekeeper begois. 

We zijn er per saldo absoluut op vooruit gegaan. En dat in de eredivisie, die competitie waarvan het niveau elk jaar lager wordt door transfers, en waar vooral de blijvende spelers jong zijn, zich ontwikkelen en dus beter worden. 

Hoe komt het in sommige hoofden toch voor dat Faber er niks aan kan doen? Je kunt zeggen dat er te weinig persoonlijkheden in dit team zitten, maar daar werkt hij dan ook maar al te graag aan mee, door om de week het team om te gooien. Als speler zijnde is het lastig om dan nog bezig te zijn met het team ipv met je eigen hachje te redden. Dat experimenteren slaat helemaal nergens op. Ben Faber liever vandaag dan morgen nog kwijt

 

P.S. Denk echt dat Louis van Gaal met dit team de komende drie jaar Europees voetbal zou halen. Hoop dat ie dit leest en zich uitgedaagd voelt

Groninger!04-11-2017 om 13:50

Helemaal mee eens baksteen! Dit roep ik ook al weken.

Hoekie04-11-2017 om 13:57

Ik ben het volkomen met je eens dat we veel betere spelers hebben dan vorig seizoen. Onze mening werd ook gedeeld door veel gevraagde voetbalkenners waar o.a. Groningen zou eindigen. Goede voetballers hebben is echter iets heel anders dan een goed team hebben. Het is inderdaad grote flauwekul dat Faber hier niets aan kan doen. Hij heeft immers zelf er voor gezorgd dat Tjibbling, Sorloth, Hoesen, Maduro, Rusnak zijn verdwenen. Tjibbling bijvoorbeeld hadden we nu best kunnen gebruiken. Hij zat bij Faber de bank warm te houden. We hebben daardoor bij de verkoop gewoon een miljoen euro door het putje gegooid. 

rob roy04-11-2017 om 17:04

Rest bij mij nog de vraag waaruit blijkt dat we betere spelers hebben dan vorig jaar. Misschien uit het feit dat we na 10 wedstrijden 9 punten hebben en nog steeds geen TEAM is.????? Of verkijk ik mij daarop????

04-11-2017 om 17:24

Dat het na 10 wedstrijden nog geen team is, en we veel te weinig punten hebben naar de mogelijkheden die er zijn, is precies het punt dat ik probeerde te maken. De spelers an sich zijn vrijwel stuk voor stuk prima spelers voor de eredivisie-subtop (in mijn ogen), en daarom mag je een plek in het linkerrijtje wel vewachten. Helaas gebeurt dat niet. Ik leg de schuld hiervan bij Faber, met als belangrijkste motivaties de constant wisselende opstellingen en het overduidelijke gebrek aan een duidelijke manier van spelen. Mag ik vragen waar jij dan denkt dat het aan ligt, rob roy? 

rob roy04-11-2017 om 19:32

Natuurlijk mag je dat vragen, maar ik dacht dat ik dat met mijn vorige bijdrage al had uitgelegd. Als ik over beperkte spelers praat gaat het niet specifiek over hun techniek maar ook over hun mentale weerbaarheid. Technisch zullen ze best wat in hun mars hebben maar mentaal schort het er zo een en ander aan, wat blijkt uit het feit dat als wanneer het team achter komt, de koppies gelijk naar beneden gaan en lijkt het dat ze direct de moed opgeven., Dat zal er uit moeten. Ik heb wel eens de suggestie gedaan om Ted Troost maar eens in te vliegen, maar dat was maar een "funny Idea" , wat er wel nooit van zal komen. Toch wens ik het team veel wijsheid en geluk toe, vanavond en hoop op een overwinning, al was het maar met 0-1.

04-11-2017 om 20:41

Ben het absoluut eens met je idee over mentale coaching hoor. Of het nu een funny idea is of niet. Denk wel dat het kan helpen, en niet geschoten is altijd mis. 

Groninger!04-11-2017 om 14:45

Klopt inderdaad. Ik denk ook niet dat hij de boel nog weer op de rit krijgt. Misschien nog te onervaren voor deze klus. Ik vind wel dat hij soms tactisch goed geformuleerde opmerkingen maakt maar in de praktijk heeft hij nog veel te leren. Misschien dat een carrière als autocoureur voor hem is weggelegd, daarin was hij fanatieker dan langs het veld. 

04-11-2017 om 16:26

Eens met Hoekie dat er wel erg veel goede voetballers zijn vertrokken voor weinig geld, die het vervolgens elders ineens wel laten zien (bijv. Sorloth, Hoesen), of bij Groningen al aardig waren maar daarna nog veel beter (bijv. Rusnak). Tibbling vind ik dan wel weer een bijzonder geval. Had voor meer verkocht moeten worden, absoluut. Zonde dat het zo slecht afliep met Tibbling. Toch vind ik dit vooral zijn eigen schuld. Zal hem voor altijd herinneren als de speler die erg goed begon bij Groningen, maar in 3 jaar tijd door allemaal jeugdtoernooien nooit langer dan 2 week pauze hield, en vervolgens na de 86e aan vermoeidheid gerelateerde blessure maar met een verongelijkt gezichtje op de bank plaatsnam. Vind dat Faber wel gelijk had om hem op de bank te houden: de club betaalt de speler, en als je die jeugdtoernooien nou zo belangrijk vindt dat je clubprestaties er overduidelijk onder lijden, dan vraag je om een reservebeurt.

Hoekie04-11-2017 om 17:00

Tjibbling had inderdaad meer zijn rust moeten pakken. Het voert mij te ver om alles te gooien op 3 jeugdtoernooitjes. Sterker nog: op een gegeven moment waren die toernooitjes al lang voorbij en zat hij 100 % fit tijden op de bank. Bij Maduro werd voordat zijn tweede jaar begon meteen al gezegd dat er helemaal  geen gebruik meer van hem gemaakt zou worden. Niet dat hij daarvoor de sterren van de hemel speelde maar af en toe een invalbeurt had best gekund. 

04-11-2017 om 17:17

Tja, er zullen inderdaad meerdere factoren hebben meegespeeld. Wat de belangrijkste factor is zullen we helaas nooit zeker weten. Dat nieuws destijds over Maduro was inderdaad vreemd. Zoals wel vaker de laatste jaren. Verwacht dat Drost de volgende is die er op die manier uitgewerkt wordt: waarschijnlijk een relatief hoog salaris, maar geen basisplek

skjipke04-11-2017 om 16:30

Leuk om al deze positieve reacties te lezen. Ik ben helemaal eens met degenen die zeggen dat we betere spelers hebben dan vorig seizoen. Zoals eerder gezegd hebben we spelers die de play-offs veilig zouden moeten stellen. Nu nog een team maken en dat is de taak van Faber.

Wat betreft vanavond.... Bacuna speelt, dus spelen wij met 10 man. Ik hoop dat we er met 10 man nog een gelijkspelletje uitslepen.

Jantje04-11-2017 om 18:32

We hebben hellemaal geen betere spelers als vorige jaar. vooral de twee gehuurde spelers mag je niet verwachten dat ze ergelijk staan. want deze jjongens hebben zeker een jaar nodig om zich aantepassen. en rusnak is wel een geweldige speler die je mist ,want die gast kan een goal maken. waar het mis gaat is een zwak middenveld van de fc daar is verkeerd ingekocht.

appie happie04-11-2017 om 17:45

Bacuna valt straks uit er wordt vervangen door Mahi v2 vliegen in 1 klap ja.

kees04-11-2017 om 18:28

ik zie er vanavond uit als die figuur op schilderij "de schreeuw"...grote holle ogen en met handen in het haar en mond wagenwijd open...  dat gebeurt als Bacuna rood krijg of een penalty veroorzaakt.  Hij is achterin altijd te laat.

 

dwz.  niet (meer) zo heel positief denkt over de kansen van dit FC G

hermanpetra04-11-2017 om 19:42

Jantje je ziet het goed,  het middenveld is het probleem.  Creatieve middenvelder en een goede verdedigende middenvelder ontbreken 

skjipke04-11-2017 om 19:53

Rusnak was halverwege seizoen weg. Heeft Groningen de beker bezorgd en was een speler met een mooie trap, maar kwam bij Grunn ook niet helemaal uit de verf. Ik vind wel dat de spelers beter zijn dan vorig seizoen en ben het dus eens met Baksteen.

Spelers zijn beter, maar als team (nog) niet. Bacuna niet opstellen helpt misschien, dan is het in ieder geval 11 tegen 11.

Arthur04-11-2017 om 20:06

Daar gaan we weer!

robin04-11-2017 om 20:06

Hopaaaa fabertje daar ga je.... 

ollie04-11-2017 om 20:07

1-0 Daar gaan we weer.

appie happie04-11-2017 om 20:09

Geweldige links back hoor..sjonge jonge  drama toch jongentjes laten spelen  hou daar eens mee op man   kerels moeten we  hebben.

tante jannie04-11-2017 om 20:10

strafexpeditie als heracles zin heeft

zal wel bij 3-0 of 3-1 blijven

en dan zijn er toch nog lichtpuntjes en mag piet paniek blijven

Reactie verwijderd door redactie

skjipke04-11-2017 om 20:16

Als ie 'm nou brengt voor Bacuna, maar zal wel weer niet!

Reactie verwijderd door redactie

EP04-11-2017 om 20:23

Faber, wat een kneus. Met Veldwijk heb je écht een goede speler in handen, maar je moet hem wel goed gebruiken. Als je continu die spelers om hem heen (en hemzelf) maar blijft wisselen en anders opstellen gaat er nooit wat van komen. 

Arthur04-11-2017 om 20:27

Nou iedereen die veldwijk sloom vond heeft het dus mis maar sjonge jonge jonge maken die bal man

appie happie04-11-2017 om 20:36

Coole kikker Veldwijk

Jantje04-11-2017 om 20:38

ik vind de fc sterk spelen vandaag.

appie happie04-11-2017 om 20:40

Klopt veel sterker dan Heracles  nu nog afmaken  ik zie de 1-3 wel komrn.

tante jannie04-11-2017 om 20:39

wij ook een x een kadootje

mahi voor atuna lijkt me

Bolhuis1704-11-2017 om 20:43

Middenveld,middenveld en nogmaals het middenveld Faber daar zit jou probleem.

Bacuna nu 9 maal tikkie terug op Padt i.p.v een oplossing vooruit te zoeken.

Sloom en traag middenveld dat geen oplossingen kan bedenken en maar weer de bal terug speelt.

Als ze dat probleem nu eens gaan oplossen in de winterstop dan gaat het heel wat beter.

04-11-2017 om 20:44

Heb niet alles kunnen zien (eerste kwartier gemist). Maar wat ik in dat halfuur gezien heb was goed. Veldwijk sterk, al had ie er eentje meer mogen scoren. Actie daaraan voorafgaand was heel knap. Ook viel het op dat Absalem die Kuwas in zijn broekzak had, en Reis er regelmatig goed tussen zit. Tegenvallers waren Doan en Antuna. 

Voorspelling: 2-3

appie happie04-11-2017 om 20:46

Zelfs op Fox vinden ze Bacuna  super slecht     wandelt over over het veld..sjok sjok..

Fido04-11-2017 om 20:52

Juichten idrissi en mahi ook na de goal van veldwijk?.

Arthur04-11-2017 om 20:55

Met mahi erbij heb ik er het volste vertrouwen in mahi en veldwijk erg dodelijk samen. Met deze sfeer in het uitvak kan het niet mis gaan.

grunnfan04-11-2017 om 21:09

Haal aub nu heeeeli snel bacuna er uit...ik kan hem niet meer aanzien

Arthur04-11-2017 om 21:13

Meneer bacuna is weer is te bang om een duel aan te gaan ongeloofelijk zeg.

skjipke04-11-2017 om 21:16

Is er vanuit BM geen lijntje naar Faber en consorten?? Als de hele wereld zegt dat je Bacuna sjoksjok de zwakke schakel is..... waarom staat ie er dan iedere pot weer 90 minuten in??

tante jannie04-11-2017 om 21:31

jammer niet verdiend

kuwas is een topper, is niet te verdedigen

appie happie04-11-2017 om 21:32

En Faber  doeii en neem Watlrmerdam ook maar mee naast bacuna vandaag zwakste schakel..

EP04-11-2017 om 21:35

Je zou toch verwachten dat een trainer wordt weggestuurd met 2 winst uit 10 potten, terwijl het best een aardige selectie zou moeten zijn.

tante jannie04-11-2017 om 21:38

ik blijf erbij het is een k#t selectie

vandaag wel aardig gespeeld en dit is ook het maximale niveau. meer zit er niet in.

zal hangen en wurgen worden om plaats 15 te halen

appie happie04-11-2017 om 21:40

Ligt gewoon alleen aan Bacuna  de lapzwans    faber blijt Bacuna weg  direct...maar wie stelt die lul op  ja Faber...dus ..

GerdaS04-11-2017 om 21:41

Haal die Bacuna er toch uit 

Al maanden  is het niks en het word  niks met die slome duikelaar.  

skjipke04-11-2017 om 21:46

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik geen fan ben van Bacuna. Ik blijf zeggen: als je MET Bacuna speelt, speel je met een man minder!! Weg met die waardeloze voetballer. Prutser! Gewoon niet meer opstellen.

Warmerdam vandaag niet sterk, maar heeft wat mij betreft wat krediet. Heeft als 1 van de weinigen laten zien wel een aanwinst te zijn. 

 

Diehard05004-11-2017 om 21:50

Faber heeft door slechte wissels de wedstrijd beslist voor heracles, drost voor doan??!! , misschien sprake van matchfixing

Bolhuis1704-11-2017 om 21:51

Op naar opstelling nr 13 volgende week tegen Vitesse

 

Jantje04-11-2017 om 21:51

Er moet een heel nieuwe middenveld komen. en een linksback, dan afscheid nemen van Jensen, Bacuna en Warmerdam.

verder Doan eruit en Drost terug op 10.

tante jannie04-11-2017 om 21:52

gelul fout v warmendam verlies je de wedstrijd

Prik nam pla04-11-2017 om 22:06

Ik vond ze goed spelen vanavond, een gelijkspel was terecht geweest. Met de inzet van vanavond was niks mis. Jammer van de oerdomme overtreding van Warmerdam. Ik vind dat Faber niet opnieuw had moeten schuiven met Absalem en Warmerdam. Verder vond ik Veldwijk dit keer eindelijk prima spelen, genoeg inzet en duelkracht en ook Antuna liet hoopvolle dingen zien. Larsen er zo spoedig mogelijk in voor v. Nieff, dan gaan we straks wel punten pakken met deze inzet en dit spel.

Jegelkser04-11-2017 om 22:08

Beide backs zagen er niet goed uit, maar kuwas is hun beste speler. Ze krijgen helemaal geen rugdekking. Eerste goal matig verdedigd en tweede ook. Al moet ik zeggen dat Absalem zich aardig herstelde en ze speelde echt niet verkeerd in de eerste helft. Waarom probeert Faber het niet met van weert en Veldwijk voorin. Heb je een speler die de bal kan vast houden en een speler die er omheen kan bewegen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!