Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY FC GRONINGEN - AJAX / wed-STRIJD GEVRAAGD!

Door Redactie 12 reacties

In een uitverkocht eigen huis begint deze wedstrijd die eerder voor aankomende zondagmiddag was gepland, vandaag om 18.30 uur. Met nog vier wedstrijden voor de boeg kan de FC heel goed de punten gebruiken om zich toegang te verschaffen voor de play-off's en om daarnaast zo hoog mogelijk proberen te eindigen op de ranglijst. Gesterkt door de fantastische resultaten vanaf de winterstop, in samenhang dat het weinig goals om de oren kreeg en vandaag kan rekenen op een massale groen-witte support, is het klaar voor dit gevecht! 

Ook voor de Ajacieden zijn de belangen zeer groot want zij koersen af op de landstitel. Op basis van hun (inter) nationale vorm, de voetbal kwaliteiten en aanvalsspel zijn zij favoriet!

Met welke basiself trainer Danny Buijs gaat starten? De inzetbaarheid van Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Michael Breij is onzeker. Daarbij rijst de vraag hoe vanzelfsprekend het is dat Ritsu Doan opnieuw verzekerd is van een basisplaats? De Japanner werd na de pauze tegen SC Heerenveen al snel gewisseld en is speltechnisch geen schim ten aanzien van zijn goede spel van voor de winterstop. Start Buijs direct met Thomas Bruns? Begint Paul Gladon voorin in plaats van El Hankouri?

Update 18.15 uur 

De opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Reis, Memisevic, Doan, Bel Hassani, Sierhuis, Gladon

Wordt het een kansloze veegpartij of gaan de groen-witte mouwen omhoog met het snot voor de ogen strijdend voor een resultaat?

WED-S T R I J D  GEVRAAGD!

COME ON FC!

Reacties:
appie happie20-04-2019 om 07:53

Ajax is waarschijnlijk 3 maten te groot voor de FC op dit moment.Ajax presteert geweldig op dit moment,vrees daarom dat er geen houden aan is..en weet je ik gun het ze ook nog op dit moment.Als ze zo spelen als tegen Juve  zou het zomaar een slachtpartij kunnen worden.

Maar,er de FC geeft weinig weg de laatste tijd  dus een punt zou zo maar kunnen wanneer Ajax vandaag "moe" is of een slecht edag heeft..

Hoe dan ook  het kan zomaar een mooie wedstrijd worden met ern volle bak.

Ik denk dat Doan wel speelt ivm de transfer waarde..Gladon zou ook zomaar samen met Sierhuis in de basis kunnen staan.

 

We zullen het zien  aan het weer ligt het in iedergeval niet vandaag.

 

 

avl20-04-2019 om 08:09

Klinkt idd raar maar ik heb t ook momenteel; Als FC fan gun ik het Ajax ook, ook omdat ik het PSV momenteel niet gun.
Maar het moet wel minimaal zijn en enkel als PSV wint.Als PSV mocht verliezen dan wordt het gunnen een stuk minder. (HAHAHAHA)

 

Bikkel 20-04-2019 om 08:22

Psv met die kwal v Bommel  bah .. En matenaaier Lozano .. Verschrikkelijke ploeg !!!

Maar 't gaat hier om de fc en heb zomaar het gevoel dat ze resultaat halen... Zoniet  geen schaamte om tegen zo'n topploeg te verliezen!! 

Arthur20-04-2019 om 08:43

Wij gaan ze pakken vandaag! De Toto staat op winst Grunn!

blauwevogel20-04-2019 om 09:45

Gewoon winnen en 3 pnt pakken ,Ajax wordt wel kampioen ,ik zie PSV niet winnen bij AZ uit

Marco20-04-2019 om 10:06

Winnen.

Hopelijk komen Mahi en Doan aanvang 2de helft er in. Hebben daar kwaliteit en doelpunten nodig.

Doan speelde tegen Feyenoord Vilena helemaal zoek, niet te lang op de bank houden. 

Jantje20-04-2019 om 12:28

Verwacht gewoon een simple winst voor FC Groningen vanavond. gewoon omdat dat het kan.

Nogutsnoglory120-04-2019 om 14:50

Goed zo Jantje als jij zelfs positief bent dan gaat het gebeuren 2-0 voor Grunn

Nogutsnoglory120-04-2019 om 15:14

Jammer dat Mahi ziek is. Hopelijk zet hij Doan wel in de basis ondanks zijn zeer matige optredens de laatste weken. Zit een goede kop op op die Japanner , hij is uit het goede hout gesneden en wil het vanavond wel even laten zien dat hij de vaderlandse top aan kan. Half Europa kijkt naar deze wedstrijd zo kan hij nog even een mooie transfer verdienen. Bovendien kun je nooit van Ajax winnen met alleen maar harde werkers er moet ook iemand zijn die de bal in de ploeg kan houden en waar wat meer voetbal in zit daarom zouden Mahi en Doan beide moeten spelen vanavond . Vilena werd ook helemaal dolgedraaid door Doan. Als ze er door heen zitten kun je ze vervangen door Bruns en Bel Hasani. 

Uiteraard is Ajax 2 klassen beter maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als Grunn kan brengen wat ze in de wedstrijd tegen Feijenoord brachten zijn ze zeker niet kansloos. Veel zal afhangen van het duo Reis/ Memisevic als die het middenveld van Ajax kunnen ontregelen zie ik echt wel mogelijkheden. Het is nog maar kort geleden dat Ajax werd weggespeeld door AZ bovendien word het tijd dat die Ajax supporters wat inbinden. Misselijkmakend die arrogantie van hun op voetbal forums zoals voetbalprimeur. Groningen is slechts een opwarmertje ( 0-5 ) en Utrecht thuis wordt de lastigste wedstrijd. Alleen daarom zou het al geweldig zijn als we zouden winnen of gelijk spelen. Komen we eindelijk ook eens in die voetbal praatprogramma's ter sprake die alleen maar over Ajax, PSV en Feijenoord gaan. Zo'n Reis naar Barcelona vinden ze ook maar belachelijk . Nou ik hoop dat Reis Frenkie de Jong in zijn zak heeft vanavond net zoals hij dat deed met Robin van Persie. Kunnen ze het eens ergens anders over hebben in die praatprogramma's .

ik zeg Forza Grunn en op naar een 2-0 overwinning . Come on green white army. 

Groen hart20-04-2019 om 16:44

Volledig met je eens... gun ajaks ook helemaal niets dan maar PSV.

Ik ben Suarez nog niet vergeten en word ook schijtziek van de pers alleen maar ajaks. Even die arrogante mannetjes weer met beide benen op de grond zetten. Daarom 2-0 wij zijn immers beter dan Juve

Bikkel 20-04-2019 om 17:14

Totaal niet mee eens!!! 10 keer liever ajax kampioen dan psv !! Wat supporters allemaal zeggen zal me de reet roesten... Maar gaat hier over de fc ! Hoop dat ze kunnen stunten  zou geweldig zijn... 

herman196020-04-2019 om 20:16

Tegen deze Maffia practijken van knvb is geen winst te behalen .woorden schieten me te kort van boosheid

Bikkel 20-04-2019 om 20:29

Dank aan de var ajax neuzen 

Groen hart20-04-2019 om 20:34

Hier kun je niet van winnen .... wat zijn we gepakt 

campesino20-04-2019 om 20:39

Diefstal  

hermank196920-04-2019 om 20:44

Zo kun je maar weer zien dat de wedstrijd door een rood/witte bril wordt gezien.

1. Direkt rood geven aan Huntelaar i.p.v. geel

2. Huntelaar die Handwerker als steunpaal gebruikt

3. Ajax die alles mag doen en zonder geel

4. Overduidelijk hens, dit kun je zien hoe de bal recht naar de grond gaat.

Etc etc

Ajax krijgt alle steun die het krijgt. Hoever kunnen ze gaan?

Vindt dat de Fc het uitstekend gedaan heeft echter alleen jammer dat ze zelf te weinig aanvallend waren.

appie happie20-04-2019 om 20:45

Klopt helemaal   hands...was duidelijk...

tante jannie20-04-2019 om 20:48

Overal mee eens Herman, alleen 2de niet.

Was van beide kanten, Handwerker verdedigde als een oud wijf, overigens de fout komt van zeefuik.

Nachtwacht20-04-2019 om 21:03

En het vervelende gedrag van Onana, zelfs in de extra tijd, zonder dat dit gevolgen heeft. De gele kaart van Gladon en Reis waren overdreven. Het lijkt er op dat de KNVB aan de arbiters heeft gevraagd een beetje mild te zijn voor Amsterdam... Maar goed die mazzel heeft PSV ook al het hele seizoen met gezochte penalties door de Jong en Lozano

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!