Terug

Deel deze pagina:

Laatste training FC Groningen voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag

Door Redactie 0 reacties

Vanochtend trainden de mannen van Danny Buijs nog één keer voor de wedstrijd van zondagmiddag tegen ADO Den Haag. Zoals de laatste dagen gebruikelijk werd er onder barre weersomstandigheden getraind en dat is best zwaar. Dikke wind en veel regen maakten het er niet gemakkelijk op.

Er werd sowieso heel fanatiek getraind en de trainersstaf zat er echt bovenop. In vele vormen werd er getraind en het was niet te zien met welke basis ze morgen gaan starten in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Een wedstrijd waar je bij winst echt omhoog kunt gaan kijken en niet meer zo nodig naar beneden. Het belang van de wedstrijd van morgen is groot.

Ajdin Hrustic was vrijdag ziek en voelde zich vandaag nog niet zo lekker maar hij trainde wel mee. Jannik Pohl trainde ook nog apart. Aan die jongen heb je jammergenoeg nog niets gehad want hij blijft geteisterd door blessures. Django Warmerdam trainde wel volop mee maar zal morgen nog niet bij de selectie zitten. Hij is nog niet wedstrijdfit. Het is in ieder geval positief dat hij de laatste twee trainingen weer mee heeft gedaan zei Buijs. 

Tijdens het perspraatje kreeg Danny Buijs de vraag of men wel met Jannik Pohl moet doorgaan want ze hebben nog niks aan hem gehad. Buijs vertelde ons dat dit het werk is van Mark Jan Fledderus. "Op dit moment is het teleurstellend in de zin van dat hij eigenlijk heel weinig beschikbaar is geweest en in de momenten dat hij beschikbaar was, heeft hij nog niet kunnen overtuigen. In het begin had hij misschien wat aanpassingsproblemen en gaf zelf aan dat hij moeite had met de taal. Maar we hebben meerdere jongens waarmee we in het Engels of in het Duits moeten communiceren en dat gaat goed. Als een speler geblesseerd is dan spreek je weinig met hem want dat valt hij onder de medische staf. Hij heeft geen zware blessure want hij traint gewoon met de fysio’s op het veld." 

Ook de vraag of Ko Itakura er klaar voor zou zijn om in het eerste te spelen zei Buijs dat dit moeilijk te zeggen is. "Op dit moment zie ik geen noodzaak om hem erin te zetten omdat anderen het goed doen en het team draait goed. Op dit moment hebben wij niet het gevoel dat we iets moeten veranderen om hem erin te zetten. Op dit moment zit Tom van de Looi ook nog voor Ko Itakura. Mocht Samir Memisevic of Ludovit Reis niet kunnen spelen is van de Looi de eerste logische vervanger omdat we weten wat we aan Tom hebben. Bij Itakura kunnen we dat nog niet inschatten. Itakura heeft op dit moment twee of drie keer in Jong Groningen gespeeld en daar heeft hij het goed gedaan, maar spelen in de derde divisie en de eredivisie - daar zit nog wel wat niveau verschil tussen. Ik vind wel dat jongens van ons die meedoen met Jong Groningen daar de beste moeten zijn."

Op de vraag hoe Buijs er over denkt of Itakura het volgende seizoen nog bij de FC zal spelen antwoorde Buijs dat die sleutel bij Ron Jans en Mark Jan Fledderus ligt. "De insteek is wel dat hij een jaar gehuurd is maar je gaat wel aan het eind van het seizoen met elkaar om de tafel zitten over hoeveel perspectief zo’n jongen hier heeft. Het zou raar zijn als je een jongen huurt die niet aan spelen toe komt. Op dit moment maakt hij een goede indruk want hij traint goed en het is een fijne jongen om mee te werken maar op dit moment heeft hij de pech dat het goed gewoon goed draait en de spelers die op zijn positie spelen het prima doen. We hebben weinig schorsingen en blessures, dus hij zit in de wachtkamer. En het huren van hem kost ook geld."

Danny Buijs wou vrijdag tijdens het traditionele perspraatje zijn opstelling nog niet prijsgeven want hij wou de training van vandaag afwachten. "In ieder geval keert Ritsu Doan weer terug in de basis maar wie dan plaats zal moeten maken dat is de vraag. Wij denken dat het tussen Illias Bel Hassani en Thomas Bruns zal gaan. De andere tien namen zijn wel bekend. Ondanks dat Doan de laatste twee wedstrijden niet goed heeft gespeeld staat hij er gewoon in zondag. Doan is wel een zelfkritische jongen die ook vindt dat hij niet goed heeft gespeeld."

Over Mo El Hankouri vertelde Buijs dat ze uitermate tevreden zijn over hem. "Hij is een paar keer goed ingevallen maar ook een paar keer niet maar dat is logisch want als je elke week moet invallen is dat het meeste lastige wat er is. Hij traint goed en hij heeft specifieke kwaliteiten, alleen op dit moment zit ik ook in een luxe positie dat ik veel keuzes heb. Als ik zo’n speler achter de hand heb is dat top want eigenlijk is hij in onze selectie de enigste vleugelspeler met creativiteit. Straks als we een druk programma krijgen met doordeweekse wedstrijden, dan ga je wat makkelijker door rouleren en komt hij misschien meer aan spelen toe."

Over de wedstrijd tegen ADO zegt Buijs dat de FC thuis speelt. "Dan willen we graag het initiatief pakken en is het de bedoeling om thuis leuk en attractief voetbal te spelen en dat we de lijn van de laatste thuiswedstrijden door moeten zetten. We zijn daarbij wel afhankelijk van wat de tegenstander gaat doen, gaan ze compact inzakken want dan moeten we meer in de kleine ruimte voetballen of gaan ze ook aanvallend spelen? ADO is een fysieke ploeg maar als ze de ruimte krijgen met de creativiteit van een El Khayati, de snelheid en de diepte van een Becker en hun fysieke kracht van een Necid en Kanon zijn ze gevaarlijk."

Buijs is er wel van overtuigd dat er absoluut mogelijkheden voor FC Groningen zijn om deze wedstrijd te winnen. "Ik denk dat de meeste mensen ons als favoriet zien, aldus Buijs."

We zullen het allemaal gaan zien morgenmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion, aanvang 14.30 uur.

 

 

 

 

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!