Keeper Jan Hoekstra pakt met een goal een punt voor Jong FC Groningen.

Ondanks een hele stevige wind werd er op het hoofdveld van G.R.C. de wedstrijd tussen Jong FC Groningen en laagvlieger A.S.V. De Dijk gespeeld. De Dijk is afkomstig uit Amsterdam en was een paar jaar geleden onder invloed van een geldschieter van plan om het Excelsior van Amsterdam te worden. Dat is door grote problemen er niet van gekomen. Nu speelt de ploeg dus in de derde divisie nadat ze afgelopen zomer gedegradeerd zijn vanuit de tweede divisie. Hun doelstelling is voor dit seizoen om zich te handhaven in de derde divisie. Op dit moment is het team samen met Eemdijk degradatiekandidaat.

Jong FC Groningen speelde vanmiddag in de volgende opstelling:

Jan Hoekstra

Tim Riksman, Marijn Ploem, Kellian van der Kaap, Luuk Wouters

Gerald Postma, Michael Breij, Daniel van Kaam

Daniel Bouman, Jannick Pohl, Matthijs Hardijk

Op de bank namen plaats: Pelle Boevink (k), Sam Crwother, Luka Prljic en Mees Gootjes.

In de eerste helft viel er weinig te genieten op Sportpark Corpus den Hoorn. Jong FC Groningen had een licht overwicht maar welgeteld was er één grote kans te noteren voor de mannen van Alfons Arts. Een goede voorzet van Michael Breij werd door Jannick Pohl in kansrijke positie op de keeper geschoten. Jong FC Groningen speelde in een veel te laag baltempo om het de gasten uit Amsterdam moeilijk te maken. In de 40ste minuut schoten de Amsterdammer op doel maar die bal ging net over.

Na de thee gingen de mannen van Alfons Arts in een 3-4-3- systeem spelen om nog meer druk op de tegenstander te krijgen. Mees Gootjes kwam in het veld voor Tim Riksman. Het leverde een groot overwicht op en ook enkele kansen maar die werden allemaal gemist. Enkele voorzetten vanaf de zijkant konden geen vervolg krijgen om tot doelpunt te worden afgemaakt. In de 77e zagen we een spaarzame aanval van de gasten maar een hele doeltreffende want de bal werd door de spits van De Dijk achter doelman Jan Hoekstra getikt. Tegen de verhouding in kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong.

In de 73ste minuut ging Jannick Pohl die goed speelde, keihard werkte en voor veel dreiging zorgde, van het veld en zijn plaats werd ingenomen door Onder -19 spits Sam Crowther.

In de 81ste minuut een situatie die voor niemand duidelijk was maar voor de scheidrechter wel want hij gaf zo maar ineens een rode kaart aan Groninger Mees Gootjes. Hij zei dat Mees een elleboogstoot gaf maar niemand (maar dan ook niemand) die iets gezien heeft. Mees Gootjes is het liefste jongentje van de klas dus niemand geloofd dat hij een elleboogstoot heeft gegeven. Zelfs op de tv beelden was niets zien. Jammer dat hier geen VAR is.

Jong FC Groningen ging echt alles of niets spelen en dat werd beloond. In de eerste minuut van de blessure tijd kreeg men een corner en keeper Jan Hoekstra ging mee naar voren. Michael Breij slingerde de corner voor bij de 2e paal en wie stond daar om de bal in te koppen? Juist, keeper Jan Hoekstra. Met een prachtige kopbal kopte hij de bal prima bij de tweede paal binnen en zo scoorde hij zijn eerste goal in het voetbal. Dit was tevens de eindstand en zo blijft Jong FC Groningen in 2019 nog ongeslagen maar daarmee is na vandaag ook alles gezegd. Een hele slechte wedstrijd van de mannen van Alfons Arts en volgens de trainer hebben ze vandaag één punt gewonnen want we verdienden helemaal niets en die verklaring zegt genoeg.

Hierbij een fotoreportage over die wedstrijd en interviews met Alfons Arts, Gerald Postma en Jan Hoekstra.

Gerald Postma die FC Groningen aan het einde van dit seizoen verlaten, na 11 jaar trouwe dienst en gaat spelen voor Harkemase Boys.