Jong FC verliest met 1-2 van Quick Boys

Door Redactie 1 reactie

De openingsfase kende geen grote kansen. Beide ploegen speelden met intentie vooruit. Na ruim een kwartier kwam Tim Freriks gevaarlijk door. Doelman van der Helm die attent uitkwam verrichtte redding. Groningen werd sterker. Tim Freriks opende na een half uur de score, 1-0. De aanvaller was vlak voor de pauze weer gevaarlijk maar werd afgestopt door verdediger Bloemendaal. Aan de andere kant van het veld bracht Tejan op slag van rust de gasten op gelijke hoogte met een schot in de verre hoek hetgeen de 1-1 ruststand was.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor Quick Boys. Jan Hoekstra had niet teveel moeite met de half geplaatste kopbal maar kort daarna moest Hoekstra wel aan de bak na een goed genomen vrije trap. De corner bracht geen gevaar. Beide ploegen pasten na een uur hun eerste wissel toe. Invaller Mathijs Hardijk was namens Groningen dichtbij de 2-1, doelman van der Helm voorkwam dat met een knappe redding.

Een kwartier voor tijd werd een strafschop toegekend aan de gasten na een overtreding in de groen-witte zestien op Baten. Deze werd benut door Maynard, 1-2. Quick Boys zag een derde treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de score kwam geen verandering meer. Jong FC slikt de eerste nederlaag van dit seizoen.

Op basis van de eerste helft heeft de ploeg van Alfons Arts zich tekort gedaan. Na de rust hadden de Zuid Hollanders het betere van het spel.

Opstelling FC Groningen Onder 23: Hoekstra, Kramer, Postma, Wouters ('77 Riksman), Dallinga, Freriks, vd Kaap, Margaritha ('61 Hardijk), Ploem, van Kaam ('77 van Maastrigt), Sopacua