Terug

Deel deze pagina:

Jong FC neemt na de pauze ruim afstand van FC Lisse, eindstand 5-1

Door Redactie 0 reacties

Een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. Over de eerste 45 minuten een gelaten en inefficiënt spelend FC dat op een snelle 0-1 achterstand (Vermeulen) was gekomen en nauwelijks tot kansen kwam. In het tweede bedrijf een totaal ander FC dat met veel beleving en slagvaardigheid heel snel de stand gelijk trok (Bouman) en binnen een kwartier uitliep naar 2-1 (van Kaam) en Pohl (3-1). In de slotfase liep het verder uit naar 4-1 (Hardijk) en 5-1 (Breij). 

 

eerste helft
Binnen een paar minuten stond FC Lisse op voorsprong. Een bal ter hoogte van het middenveld werd tekort ingespeeld en ontfutseld waardoor alles open stond. Vermeulen op vrije doortocht rondde koelbloedig af, 0-1. Aan de andere kant van het veld schoot schoot Bouman naast. Een tijdje later mocht Pohl die ver kon opkomen hard uithalen op het doel van de gasten, doelman Cummins verrichtte een redding.

Vermeulen was opnieuw dichtbij een treffer maar mikte een voorzet (vanaf links) voorlangs. FC liet zich aanvallend niet meer zien.

Na ruim een half uur mochten de gasten aanleggen voor een vrije trap. Een bal (opbouw) van achteruit die hieraan vooraf was gegaan werd onderschept. Via de muur en een rebound had Boevink de bal. Vlak voor de pauze ging Kramer op de bon na het onderuit trekken van een tegenstander. Bij de vrije trap die volgde kwam Vermeulen ten val in de groen-witte zestien, het spel mocht door. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. En kort na de hervatting toch de 1-1! Een vrije trap werd de zestienmeter ingebracht, Kramer kopte de bal voor het doel en Bouman rondde af. Er kwamen meer mogelijkheden voor Jong FC, met name Pohl was niet nauwkeurig in het vinden van zijn medespelers. Binnen het uur op 2-1 voorsprong! Een gekraakt schot gevolgd door een uithaal van Van Kaam in de verre hoek, liet Cummings kansloos. Kort daarna de 3-1. Pohl brak uit over de linkerkant en drukte af. Via de binnenkant van de paal was het opnieuw raak.

Op de speelhelft van Jong FC pakte Boevink (in tweede instantie) een vrije trap. Sopacua kreeg een gele kaart na het onderuithalen van zijn tegenstander. Van Kaam was dichtbij de 4-1, doelman Cummings voorkwam dat.

Itakura knalde hard naast. Het spelbeeld ging op en neer. In de slotfase werd het 4-1. Een hoekschop ging hieraan vooraf. De bal werd ingeschoten en gekeerd door Cummings. Hardijk tikte de bal er als laatste in. Margaritha verving kort daarna Hardijk. Breij bepaalde de eindstand met een prachtig afstandsschot op 5-1. 

Door deze overwinning passeert Jong FC Groningen de gasten op de ranglijst en staat op de achtste plek. Over twee weken speelt het uit tegen VVOG.

Opstelling FC Groningen Onder -23 : Boevink, Sopacua, van der Kaap, Kramer, Wouters, Itakura, Breij, Bouman, van Kaam, Pohl, Hardijk

Reacties:
Reacties zijn uitgeschakeld