Terug

Deel deze pagina:

Interviews zoons Fandi Ahmed

Door Redactie 1 reactie

Hij was terug in Nederland, na zeven jaar, Fandi Ahmed, de voormalig Parel uit het Oosten. Dit keer was hij niet alleen want hij had nu zijn beide zoons Irfan en Ikhsan bij zich. De zoons mochten tien dagen mee trainen bij FC Groningen. Ze trainden mee met FC Groningen o23 o.l.v. Alfons Arts en Gerard Wiekens. Als het net zulke grote talenten zijn als hun vader wie weet zou er een contract uit kunnen komen rollen. Dit alles was dus geregeld door Henk de Haan. 

Vanavond mochten de boys mee spelen met FC Groningen Onder -19 die een oefenwedstrijd speelden tegen het Noorse Tromso Onder -19. FC Groningen won deze wedstrijd royaal met 6-0 en beide boys mochten 90 minuten spelen van coach Marcel van Buuren. Ze deden het niet onaardig en je kon zien dat ze wel kunnen voetballen. Vooral Irfan cantraal in de verdediging maakte aardig indruk. Fysiek sterk en staat zijn mannetje wel. Aanvaller Ikhsan kwam fysiek toch een beetje tekort maar is best wel sterk aan de bal. Of beide heren in aanmerking komen voor een contract is twijfelachtig want zoals Ron Jans vanavond zei. "Als je uit een niet EU land een contract wilt verdienen, moet je wel heel erg goed zijn."

Wij spraken met beide boys vanavond en maakten ook een paar foto's van beide mannen.

Hoe vonden jullie het een week in Nederland te zijn?
Ikhsan:  Ik vond het een leuke week in Nederland en heb veel geleerd en samen gespeeld met goede voetballers.
Irfan:  Het waren een fantastische tien dagen met veel goede spelers en dit was een hele mooie ervaring voor mij. Het was een grote eer voor mij om hier te mogen komen, speciaal omdat mijn vader hier heeft gespeeld.    

Hoe vonden jullie de stad Groningen?
Ikhsan: Het is een mooie stad maar wel heel anders als Singapore.
Irfan: Groningen is een mooie vredige stad en veel kleiner als Singapore. In Singapore zijn zoveel mensen, een hele drukke stad en in Groningen is het mooi en stil.

Het grootste probleem was zeker de kou?
Ikhsan: Een klein beetje ja, mijn benen zijn nu een beetje stijf van de kou en daar zal ik aan moeten wennen in de toekomst.
Irfan:  Het is zeker erg koud hier, ongeveer 20 graden verschil aan wat wij gewend zijn in Singapore en daar moesten we erg aan wennen. Ik heb ook in Chili gespeeld, dus ik wist wat kou was maar het is altijd wennen.

Jullie trainen hier meer als in Singapore, is dat wennen?
Ikhsan: Ja dat was heel erg wennen want in Singapore trainden we maar één keer per dag en hier vaak twee keer en ook veel meer krachttraining en krachttraining doen we in Singapore niet zo veel.

Jullie vader heeft jullie vast veel verteld over Groningen want hij is beroemd hier?
Ikhsan: Ja hij heeft ons veel over Groningen verteld en wij zien dat heel veel mensen onze vader nog kennen want veel mensen willen met hem op de foto en veel willen met hem praten en dat is leuk om te zien.
Irfan: Hij heeft ons veel verteld en wij hebben gezien dat hij nog steeds bekend is hier en net als zeven jaar geleden toen we hier waren wil nog steeds iedereen met hem op de foto of een handtekening, dus men herinnert zich hem wel.  

Wat vinden jullie van het niveau van het voetbal in Nederland?
Ikhsan: Het niveau is erg goed en heel verschillend met Singapore. Het niveau is veel hoger hier. De spelers zijn sneller en technisch veel beter en ook fysiek zijn ze hier veel beter en veel groter dan in Singapore.
Irfan: Het voetbal hier is een heel hoog niveau, heel anders wat we gewend zijn, het is een veel hoger niveau. Twee keer per dag trainen is heel zwaar voor ons maar daar wordt je wel beter van. Ook fysiek zijn ze hier veel sterker dan in Singapore. De spelers hier zijn veel groter en sterker. En conditioneel zijn ze hier ook verder dan bij ons.

Wat vond je van je eigen spel vandaag?
Ikhsan: Ik vond mijzelf niet zo goed spelen vandaag want ik scoor meestal wel doelpunten maar vandaag lukte dat helaas niet. Ik kon ook niet vaak dribbelen met de bal wat ik normaal vaak doe. Ik had een hele grote kans op een doelpunt en die had ik moeten maken maar niet iedere dag is een goede dag voor mij. Deze wedstrijd was een goede ervaring voor mij. De eerste helft was moeilijk voor mij want mijn lichaam was nog in shock vanwege de kou en de 2e helft vond ik het beter gaan. Het was een goede ervaring voor mij om 90 minuten te spelen want morgen gaan we terug naar Singapore.
Irfan:  Ik voelde mij goed vandaag en we hebben de nul gehouden achterin, dus ik heb het goed gedaan, samen met mijn teamgenoten van vandaag. Ik hoop dat ik terug mag komen maar dat ligt dus aan de coaches.   

Morgen vliegen jullie terug, kijken jullie met een voldaan gevoel terug op jullie tien dagen hier?
Ikhsan: Ja ik kijk met veel plezier terug op onze dagen hier en het was een prima ervaring voor mij en als ik terug ben ik Singapore kan ik mijn teamgenoten daar veel vertellen en misschien nog wat leren van wat ik hier geleerd heb. Hopelijk komen we in juli terug want dat zou het beste voor mij zijn.
Irfan: Zeker kijk ik met een goed gevoel terug en ik hoop echt dat we terug mogen komen maar dat ligt aan de coaches. Straks gaan we met Alfons Arts praten en dan horen we het wel. Mijn droom is in ieder geval om hier te mogen komen spelen. Als het hier in Nederland niet kan dan maar ergens anders in Europa.

Wij wensen de familie Ahmed een veilige terugreis en bedanken hierbij Henk de Haan voor de medewerking.     

Reacties:
appie happie14-03-2018 om 09:09

Ik vind het leuk deze 2 kereltjes..echter een kontakt buiten eu..is dat niet dat ze 5.5 ton salaris moeten hebben?Dat zie ik niet gebeuren..dat wordt samen 1.1 miljoen...huisvesting auto e.d. ben je 1.2 miljoen  kwijt voor 2 jonkies  die waarschijnlijk nog lang niet kunnen aansluiten..ik zie dat zomaar niet gebeuren.

5.5 ton is wel voor spelers boven de 21 jr..beneden die leeftijd is het de helft  maar dan nog..

 

Ik ben natuurlijk wel van de leeftijd dat ik Fandi zelf heb zien spelen,daarom vind ik dit ook speciaal.

.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!