Terug

Deel deze pagina:

[Update maandag 2 juli] Intentie Mimoun Mahi: niet gratis weg bij FC

Door Redactie 12 reacties

Het contract van Mimoun Mahi loopt nog één seizoen door. Op dit moment speelt er niets concreets. Wel is het zo dat als er een mooie club komt dat Mahi weg is, vertelt hij aan RTV Noord. Mocht dat niet het geval zijn zal Mahi aan de clubleiding vragen hoe het verder moet. Er is onderling al wel gesproken, maar niet zo dat Mahi direct een contract heeft gekregen van Groningen. Op de vraag of Mahi een contract wil zegt hij daarover dat als er deze zomer niets komt, dat hij niet gratis de deur uit wil bij de FC. De club heeft hem de kans gegeven om op Eredivisie niveau te voetballen, ze hebben heel veel voor hem betekend en hij denkt dat het wel fair is om te verlengen, als de juiste voorwaarden op tafel komen. De aanvaller traint momenteel apart van de groep en is herstellende van een kuitbeenblessure die hij aan het einde van het afgelopen seizoen heeft opgelopen.

 

Update maandag 2 juli.

Volgens Voetbal International zijn Groningen en Mahi dichtbij een contractverlenging. Mahi had eerder al aangegeven te willen verlengen onder juiste voorwaarden. Mahi en Groningen gaan een overeenkomst aan tot medio 2020 

Reacties:
Jegelkser29-06-2018 om 19:22

Heel mooi nieuws!!!

FC LICHTBOEI29-06-2018 om 20:05

De woorden van Mahi worden op voetbalsites wéér eens uit zijn verband gerukt ! Alle websites zeggen namelijk dat Mahi op een transfer uit is, maar dat is totaal niet het geval als je goed naar hem luistert ! Ben blij dat Boerenmacht in deze zaak niet zo is !

 

kees29-06-2018 om 20:07

Het zal in de afstand zitten ...van Rotterdam naar Groningen...Veldwijk voerde dit argument ook aan ...Maaskant ook al eens..

Bizar dat zo'n speler toch weer weggaat naar het 2e Liga Beierse Ingolstadt 04 (Audi sprtpark) ... alsof dat naast de deur ligt..maar ze betalen daar hogere salarissen

probleem blijft nu wel dat FC Groningen over veel transfers/contractcverlengingen,  tegelijk moet afronden, en het maar heel de vraag is of er vervanging beschikbaar is...     Gezien de situatie bij PEC Zwolle, in het voorlaatste jaar van het trainerschap van Ron Jans, toen was er ook niet genoeg (geld voor) spelers en werden jeugdspelers ingepast... Gaan ze bij Groningen dat noodgewdwongen ook doen, dan valt de goodwill van de supporters snel weg.. drie verloren wedstrijden in het begin van de competitie  en de pessimisten nemen de leiding !!   en dat gun ik niemand.

Eigenlijk is het nu, in de transfertijd,  nog ónmogelijk om een goede, eredivisiewaardige  CV of middenvelder  te vinden, die voor weinig geld/ onder het half miljoen ? / bij FC Groningen komt voetballen. Of de salariseisen van de speler liggen ruim boven de 500.000

Ik wens de club héél veel succes.

FC LICHTBOEI29-06-2018 om 20:32

Ik hoop dat FC Groningen Jordy de Wijs van PSV als Plan B ziet, want hij mag vertrekken van PSV en heeft nog een contract voor 1 jaar bij PSV dus met een bod van tussen de 9 ton en 1,25 miljoen zou PSV wel akkoord gaan verwacht ik. Hij staat zelf ook wel open voor een vertrek bij PSV en werd daar gezien als 1 van de grootste verdedigende talenten van NL !

brummie29-06-2018 om 20:40

Mahi wil wel degelijk graag een transfer, en denk dat hij zelf ook toe is aan een nieuwe uitdaging. Eventueel verlengen is een optie, maar wel onder zijn juiste voorwaarden mocht er geen club voor hem komen deze transferperiode.

Ik acht de kans dat Mahi vertrekt nog steeds groot. 

 

Jammer van Chabot, tegen een club uit de 2e Bundesliga is het lastig concurreren. De transferperiode duurt nog lang, bij de meeste clubs is het vrij rustig. Na het WK breekt de transferperiode goed open denk ik. Denk dat het nog een interessante periode gaat worden. 

 Fc kan prima  doorschakelen na Chabot. Er zullen meer spelers in the picture staan die gelijkwaardig zijn lijkt me.

Fan op afstand30-06-2018 om 07:35

Wat @Kees aandraagt wat betreft een eredivisiewaardige CV en middenvelder voor een redelijk bedrag en salaris zie ik ook gebeuren als Padt zou vertrekken. Zie zo 1, 2, 3 ook geen goede doelman rondlopen voor een betaalbaar bedrag die wil komen voor een aanvaardbaar salaris. Tuurlijk zal bij verkoop geld binnenstromen maar we hebben al voor enkele miljoenen verkocht en blijkbaar is dat niet voldoende om een speler als Chabot aan te trekken. 

Het geeft ergens de financiële positie aan als onze FC eerst verkopen moet om vervangers binnen te kunnen hengelen. Zou kunnen betekenen dat er in beginsel gekeken wordt naar huren van spelers. En zoals al reeds eerder vermeld op dit forum lopen er enkele goede spelers rond bij de FC die nog een 1 jarig contract hebben. Dus je bent een beetje afhankelijk van de goodwill van deze spelers of ze hun contract willen verlengen. Zo niet dan kan het zijn dat ze volgend jaar gratis de deur uitlopen. En het gaat hierbij om spelers die een aardige marktwaarde vertegenwoordigen. Laten we hopen dat dit, linksom of rechtsom, met een sisser afloopt. Er ligt dus een schone taak voor Jans maar ben er niet helemaal gerust op. 

Tuurlijk gaan er na de WK spelers verkocht worden maar voordat de carroussel van verkoop op het niveau van onze FC is gekomen is de competitie waarschijnlijk al begonnen. En zoals boven beschreven zal het groepje spelers waaruit onze FC kan kiezen gezien de geldelijke mogelijkheden niet groot zijn en zullen er meer kapers op de loer liggen. Nee, mijn hoop is dat ze de selectie z.s.m. rond hebben. Maar ja, de voetbalwereld is onvoorspelbaar. Dus maar rustig afwachten, hoe moeilijk soms ook.

MisterFC30-06-2018 om 11:46

Wat een onzin. Groningen heeft afgelopen winterstop meer dan 4 miljoen binnengeharkt aan transfers, doorverkooppercentages, opleidingsvergoedingen en ander gevonden geld. Plus nog een paar spelers qua salaris wegbezuinigd. Plus nog dik 2 miljoen (habbekrats, alweer) voor Bacuna ontvangen.

Enkel  Doan en Zeefuik gekocht.

 

Do your math. FCG lijkt door te slaan in de hag naar bezuinigen, zwarte cijfers te schrijven.

30-06-2018 om 12:49

Onzin, MisterFC. Wat betreft het "binnengeharkte geld" heb je wel gelijk maar dat de club lijkt door te slaan in de bezuinigingen, sla je de plank helemaal mis. dat er in het verleden dingen zijn gebeurd die veel geld hebben gekost is waar maar de club is nu op de goede weg qua het uitgeven van de gelden voor nieuwe spelers. Er wordt nu beter op de portemonnee gelet en wordt er weloverwogen mee omgegaan en niet zoals in het verleden door paniekaankopen de 2e of 3e keus spelers aangetrokken.Laat Hans en Jans gewoon hun werk doen, dan komt het best voor elkaar. Nijland heeft vaak genoeg aangegeven dat hij van voetbal geen verstand heeft maar van zaken doen des te meer. Hij heeft nu iemand naast zich die WEL verstand van voetbal heeft en hem daar gedegen in adviseert van wat wel en geen goede aankoop zou zijn voor de club. Ik heb er het volste vertrouwen in dat, als de competitie begint. er een meer dan volwaardig Eredivisie team staat. We gaan het zien, maar een beetje geduld zou ons allemaal sieren.  

MisterFC30-06-2018 om 13:56

Ik zie nergens onderbouwd waar ik de plank mis zou slaan, beste Rob. Het ging me om de opmerking dat er eerst verkoocht moet worden alvorens er een aankoop gedaan kan worden. Er is zoveel geld binnengeharkt met verkoop e.d, de selectie is nog verder uitgedund qua aantal spelers en het gemiddelde salaris zal ook gedaald zijn, met al die tieners. Ik zeg dan ook dat er wél ruimte zou moeten zijn voor en een verdediger EN een vervanger van Bacuna. We hebben afgelopen seizoen gemerkt wat er van kan komen wanneer je de boel niet op orde hebt als FCG.

MisterFC30-06-2018 om 13:58

En anders maar een middenvelder huren. Eiting is me er eentje...of anders die Bijleveld.

 

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/113675/eiting-hoopt-dit-seizoen-echt-door-te-breken

nulvijftig30-06-2018 om 14:27

Logisch. Mahi wil naar een club die echt bij hem past, en na dit seizoen zal er waarschijnlijk nauwelijks interesse zijn van dat kaliber clubs. Is wel slim om dan nog een jaartje te pieken hier.

kees02-07-2018 om 13:07

ref. update 2 juli:  als Mahi idd nog een extra jaar verlengt, wat ik heel belangrijk vind, dan is alleen Memisevic nog een zorg of die blijft...en dat zeg ik niet vanwege het geld/begroting  maar vanwege de balans in het elftal>  In de V.I. is Jans openhartig over de openstaande plannen/wensen bij deze selectie per 1 juli in  deze transferwindow:  dat geeft hoop en vertrouwen dat er eind augustus iets moois staat. 

Maar het gevaar bestaat m.i. nog steeds dat er een of twee  middelmatige spelers "bijkomen" op posities waar je dat niet kan hebben: hoe vaak hebben we niet geschreven de laatste 3 jaar dat het middenveld (verdedigend() onder de maat was...zelfs sinds het vertrek van Kieftenbeld. Jenssen heeft een goed eerste seizoen gedraaid, Bacuna enn goede 10 weken van het vorige seizoen.  Het komt er op neer dat de fore-checkers ( Zeefuik en Warmerdam ) een vervolg naar voren vlekkeloos kunnen uitvoeren.  daar heb je goede middenvelders  voor nodig met inzicht en ook ervaring, naast het talent van Reis en Van de Looi wat er al is.   Anders moet Doan en Drost zich teveel laten inzakken zodat er gaten vallen en FC Groningen in thuiswedstrijden makkelijk overspeeld kan worden rond de middenllijn, dan wel in uitwedstrijden (4-4-2) geen aansluiting vind bij de eigen aanval.    

Prik nam pla02-07-2018 om 17:05

Ben het niet met je eens dat Jensen een goede eerste helft vh seizoen draaide. Juist hij zorgde voor vertraging, won weinig duels en was vaak te laat als de tegenstander de bal veroverde. Hij en van Nieff waren de zwakke schakels. Toen Faber het eindelijk aandurfde Reis en later vd Looi erin te zetten begon het te draaien. Jensen kun je erbij hebben voor in de breedte maar hij voegt niets toe.

avl04-07-2018 om 15:17

Tjaron Chery speelt nauwelijks in China. Waarom proberen ze die niet terug te halen?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!