Terug

Deel deze pagina:

Wedstrijd in Zwolle gestaakt door noodweer, Grunn voorlopig op 1-2 voorsprong

Door Redactie 6 reacties

De wedstrijd is voorlopig gestaakt. Zware buien gepaard met hevig onweer waren de spelbrekers. FC Groningen kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Sierhuis. Snel na de pauze bracht Thie met een kopbal de Zwollenaren op gelijke hoogte, 1-1. Groningen leek even te worden weggespeeld maar wist zich knap te herstellen. Gladon schoot Grunn op voorsprong, 1-2. De wedstrijd werd in de 57e minuut stilgelegd en wordt aankomende maandagavond om 20.00 uur hervat.

eerste helft
De eerste grote kans was voor Paul Gladon die op doel wou uithalen en over de bal heen maaide. Op de speelhelft van Grunn een schot van Namli die via een Groningen speler over de achterlijn ging. Kort daarna een een vrije trap diagonaal voor het doelgebied van de gasten. Deze werd strak ingeschoten en weggestompt door Padt. Aan de overzijde van het veld schoot Sierhuis over het doel van Boer. In een andere situatie verrichtte de Zwolse doelman redding op een prima doelpoging van Sierhuis.

In de twintigste minuut de 0-1. Doan die zich knap wist vrij te spelen schoot met een diepe pass Sierhuis in, die knap kon afronden. De blauwvingers probeerden wat terug te doen, een schot van Thie ging naast. Bruns was dichtbij de 0-2. Zijn schot werd gekraakt en vloog met veel effect over het doel van Boer.

Namli die in het zestienmetergebied van Grunn behendig Chabot uitspeelde schoot tegen Padt, de rebound kwam op de lat, het eerste echte doelgevaar namens de thuisploeg. In de slotfase wist Thie nog gevaarlijke voor te geven, via van Crooij en een Groningen speler ging de bal over de achterlijn. De twee hoekschoppen die volgden brachten de gasten niet in de problemen.

tweede helft
Al snel viel dan toch de 1-1. Een voorzet van Paal werd door Thie (die voor Handwerker opdook) ingekopt, Padt was kansloos. Zwolle voerde de druk op. Thie miste nipt een kans op een dieptebal van Ehizibue. Van Crooy schoot op doel, Padt wist redding te brengen. FC Groningen toonde veerkracht, nam het inititatief over en ging meer vooruit voetballen. Memisevic bereikte Gladon die op de rand van de zestien in de verre hoek kon uithalen, 1-2.

De wedstrijd werd stilgelegd door het slechte weer.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Lachman, van Polen, Paal, Hamer, Namli, Clement, van Crooy, Thy, van Duinen                                                       

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Memisevic, Bruns, Bel Hassani, Sierhuis, Gladon 

Reacties:
Marco24-04-2019 om 21:56

Groningen had het al voor de rust moeten beslissen.

Messcherpte ontbreekt.

In de 6de minuut laten ze al een mannetje de 16 in lopen xonder mee te gaan. Doelpunt van Zwolle moet Zeefuik er bovenop zitten om de voorzet er uit te halen ipv 10 meter geven en met de handjes op de rug komen aanwandelen. 

Gelukkig staan we voor,  is nog niet gewonnen.

LeoFCG25-04-2019 om 09:35

Handwerker mag ook wel even zorgen dat die man niet zo makkelijk voor hem komt

Bikkel 25-04-2019 om 12:26

Was niet handwerker zijn man... Hij "kneep" juist naar binnen om nog proberen te redden .. Zeefuik ging niet vrijuit!! Ty is spits en was uit het oog van wierik en Chabot ontsnapt 

blauwevogel25-04-2019 om 06:34

Deze week gebruiken om "Pistolen Paultje"Gladon een contract aan te bieden,we wachten al jaren op een 15+ spits ,nou hier is ie dan 4 goals uit de laatste 5 westrijdjes,met dank aan facetime met mike ter wierink .heerlijk!!

Cookie25-04-2019 om 09:22

Dit ben ik helemaal met je eens. We missen al jaren een spits die ‘gewoon doelpunten maakt’. Sierhuis doet het goed maar kan heel goed iemand als Gladin er bij gebruiken. Pass van Doan was wel heel goed hoor, net als de afronding van Sierhuis. 

Poar neemn25-04-2019 om 14:23

We moeten als fc Groningen natuurlijk wel in ons achterhoofd houden dat we niet ongelimiteerd geld hebben stel we willen sierhuis kopen en gladon en bruns of bel hassani zit je boven je budget wat je wilt uitgeven

Poar neemn25-04-2019 om 14:24

Daarnaast gaat handwerker na dit seizoen terug. En ik zie absalem niet als waardige opvolger

kees25-04-2019 om 17:43

OPVALLEND: de redactie van BM besteed geen enkele aandacht (meer) aan de nieuwsfeiten omtrent L. Reis. Zelfs toen een week geleden al Nijland aankondigde dat op korte termijn (vóór het Paasweekend)  meer duidelijkheid in de berichtgeving zou komen , en na een eerder bezoek van een Barca delegatie in Groningen, de laatste  zelf naar Nou Camp was afgereisd, moeten we het hiermee  doen...  met een paar nietszeggende opmerkingen over "in de pers genoemde transferbedragen die niet kloppen" en... dat de heer Nijland zelf meer waarde hechtte ( na vragen van een FOXjournalist over Reis )  aan het nieuws dat O-17 van Ajax had gewonnen en kampioen was geworden ...met zelfs de felicitaties van Overmars erbij... een handige afleidingsmanouvre.

Vandaag- dwz. sinds een dag of twee is bekend geworden  dat Barcelona van plan is om Reis direct te verhuren aan Real Betis ( in plaats van het eerder genoemde plan om hem in Barclona-B op te nemen. Berichten uit Spaanse media maar ook uit Groningen-pers.

 

Over Reis wordt al een kleine maand in de pers en op TV gediscussieerd over de overgang naar die grote club ...Dat kan je toch niet negeren !

maar... hier op BM wordt gezwegen...ook op die BM podcast ( van dezelfde redactielid ) geen nieuws.  Zou het dan toch...dat Nijland BM in het staartje van zijn directeurschap dit weblog  heeft "monddood gemaakt/stil gerkegen"? , in plaats van de eerder  zo hijgende commentaren en "breaking"nieuws  over allerlei randzaken en kritiek over personen en nieuwsfeiten bij  FC Groningen...

Natuurlijk kan je hier tegenin brengen dat zolang de transfer niet officieel is, vanwege belangen van geld en personen (nog) niks officieel wordt gecommuniceerd... maar dat is iets anders dan zwijgen over nieuwsfeiten , ook door zijn vrienden benoemende "grote voetbaljournalist" van DvhN, William Pomp zwijgt nu als het graf ( is ie ook op vakantie? ), terwijl hij wel iedere week vis zit te eten voor de camera in zijn opgenomen  oppervlakkige rubriekje "vis en voetbal"  Hoe snel kan je tegenwoordig  met tweets enz. communiceren, ook als je met  een biertje aan een Costa strand zit 

Het kan  natuurlijk zijn dat BM op Paasvakantie is, of moet studeren voor tentamens...maar ik vind dit  gewoon slecht !        

Gemist kans dus in dit geval van Groningse voetbaljournalisten èn van redactie van BM, deze softe boel /  lijntrekkerij

 

 

Ronnie 28-04-2019 om 09:29

Zo opvallend is het niet Kees. Reis naar Barcelona was uberhaupt bizar. Nu we een stuk verder zijn en de fc hem niet bijna gratis weg wil geven, zijn de zaken wellicht anders toch? Dat er weinig over wordt gezegd kan zijn omdat er nog geen nieuws is. Story zou nieuws maken Kees.

wat zit er trouwens een verwijtende ondertoon in de post, moet er nog wat worden rechtgezet ofzo? Ik dacht dat we alle frustraties over berichtgeving in het verleden over Jans en Nijland wel hadden verwerkt

kees28-04-2019 om 12:33

Ronnie:  ik pretendeer hier helemaal niet een "zedeprediker" te zijn,  dat als eerste. Maar wat eerst met bepaald "grof geschut" verwijderd werd (vaak om niks) staat wel in schril contrast wat de voetbal-jpournalisten op BM, maar ook op het DVHN nu doen... Het laatste medium ( via William Pomp ) heeft in de eerste seizoenshelft maar liefst 33 x over FC groningen bericht en daar commentaar op gegeven - Nu Pomp via de nabeschouwingen van de wedstrijd en dat "vis en voetbal" doet, lees ik hoegenaamd geen inside informatie opver de club meer Bij BM is al langer een redactioneel artikel met kritiek of bijzonderheden, dan wel een bijdrage over het beleid, niet meer voorhanden.  Dat BM een vrijwilligersite is, daar zit aan vast dat het doorlopend de redactie kostbare tijd kost...ook dat begrijp ik nog. Maar die podcast, waar in de eerste maanden om het hoogste woord werd gestreden wie er allemaal niet goed genoeg was...spelers en leiding en bestuur... dat is sinds die bancensuur-periode verworden tot een saai medium, waar ( zoals door anderen ookl genoemd ) "niks meer aan is".    Kom je bij Jans en Nijland terecht: de eerste is als TM over zijn werk en over zijn openhartige uitspraken ( dat hij die baan niet helemaal geschikt vind voor hemzelf ) , maar gezien het geslaagde herstelbeleid van de sleectie om in afgelopen transferperiode flink extra spelers te halen, is de man hier nauwelijks om gerehabiliteerd.  Mijn mening hierover is, dat Ron Jans de club heeft gered uit clubliefde en ondanks de mening en beleid van organiek gestelde lager geplaatste t.o.v. die van Hr Nijland: NB  nadat veel mensen gedwongen de laan uitgingen ( Kemkers, de hoofd sccouting, de trainer en assistenten, jeugdtraikers en lid van de RVC enz.  ...) we hoorden hier wel e.e.a. van, maar dat is de laatste maanden helemaal verstomd.  En dan hr Nijland:  Ik heb ooit eens voor BM een column geschreven dat deze man bij mij een zwak heeft omdat het zo'n doorzetter is;  bij die weghoonactie aan de stadionpoort was er van een grote groep supporters toch een collectieve onvrede over het beleid van hem, van de RvC, enz.  Dat zal het laatste woord niet zijn...Toch ( en dat is algemeen ) is het opportunisme in het profvoetbal zo erg dominant, dat meer dan goed is, allerlei conxies worden aangegaan, en dan hebben we het niet alleen over formele zeggenschap zoals een 50/50 regel , maar vooral over de geldbelangen van investeerders en mensen binnen de club die in feite alleen het beleid bepalen.  Voor supporters is dit een nachtmerrie want je mag dan 4x achter elkaar verliezen...er is ronduit een beleid van roofbouw gepleegd op de club door steeds te verkopen dan wel  niet kwaliteit genoeg in te kopen alsa vervanging.  Begrotingstekort ( structureel ) zal zeker een fiscale reden hebben ), maar de nieuwe hoofd van de RvC Erik Mulder blijkt net zo in algemeenheden te communiceren, waar we dan maar genoegen mee moeten nemen.  \

tot slot: de nieuwe mensen ( AD en TD, RVC ) hebben juist nu een kans om het beleid te veranderen...aangestuurd door FC Groningen-kenners, journalisten en weet ik wie nog meer... Ik hoop dat ze hun ambities willen delen met de supporters en dat de journalisten ( eindelijk kom ik op mijn punt van kritiek:) rond FC Groningen/ FCG radio / DvhN / maar ook in de redactie van BM niet achteruit de leunstoel of op een twitterberichtje gemakkelijk mee-draaien met de meest opportunistische praat waarmee sommigen binnen de club zich comfortabeler voelen dan de voetbalwerkelijkheid  van de dag is.

Reis naar Real Betis, transfersom volgens Spaanse media 2,5 miljoen,  nog steeds geen beloofde mededeling van hr Nijland of Ron Jans (" de deal is nog niet rond, maar verwacht dat we eruit komen"...en steevast de mededeling van Nijland:" zals u weet doen WIJ nooit zo moeilijk over transfersommen" ...dan denk ik: zitten ze nou te broeden op hun eigen financiële belang in de club...en dat is geen paranoia van mij maar staande praktijk in de voetballerij.  Ik zou zeggen: <wie gaat Reis (en Doan )straks vervangen ...alleen Van de Looi ? >  en erbij:  <wat gaat de scheidend directeur doe in relatie tot de RvC ...een vinger in de pap houden zoals bij SC Heerenveen is gebeurd?  het gaat er nu om dat die nieuwe mensen niet over zich heen laten lopen en bouwen aan een club FC Groningen waarover de afgelopen jaren het gepredikte "wij zijn een subtopclub" allang niet meer strookte met de werkelijkheid, spelersbegroting en publieke belangstelling en van sponsors... Daar is een scherpzinnige redactie BM en journalistenschare bij uitstek geschikt voor ....en dan kan ik mij echt niet opwinden over wat Tadic na de verloren 0-1 tegen Ajax nu van de club voor negatiefs te vertellen heeft... De man heeft destijds na onderhandelingen met Munsterman en Nijland  in januari ( geen akkoord, wel goed gesprek ) heimelijk zich laten keuren met een fysio en de trainer erbij in een motel buiten Enschede )... ook hier dus de portemonnee bepaald wie je vrienden zijn en hoe je over jezelf "kameleontisch gedrag" kan vertonen, met diswrepect voor de GFroninger supporters, Dusan !  

Nogutsnoglory125-04-2019 om 18:14

Over de wedstrijd viel niet heel veel te melden over de sfeer in het uitvak des te meer. Na de minder goede berichten over enkele Groningen fans nav de wedstrijd tegen Heerenveen volgde de revanche in Zwolle. Ik heb heel wat uitwedstrijden van Groningen meegemaakt maar die van gisteren was memorabel. Zelden meegemaakt dat het thuispubliek een staande ovatie voor ons in petto had en zelfs gedeeltelijk meezong met de opzwepende Groningen liederen. De volledige wedstrijd lang werd er ( zoals veel vaker ) onafgebroken gezongen maar een uur na het staken van de wedstrijd waren de Groningen supporters nog in een leeg stadion luidkeels te horen. Ook op fox hoorde ik achteraf toen het beeld aangaf we wachten op de beelden van de persconferentie de Grunn supporters duidelijk te horen. Spelers waren ook duidelijk onder de indruk en kwamen ons na het staken van de wedstrijd uitgebreid bedanken. Ik weet zeker dat menig Groninger supporter zich deze wedstrijd over pak hem beet 10 jaar nog goed kan herinneren en zeker niet alleen door het staken van de wedstrijd. Wat een waanzinnige sfeer. Hulde voor alle supporters die erbij waren. Jullie kunnen trots zijn . Laten we het maandagavond nog eens dunnetjes overdoen. 

Groen hart25-04-2019 om 19:06

Helden 

brummie25-04-2019 om 20:13

@kees,

 

Volgens mij valt er op het moment weinig te melden m.b.t. Reis. We weten alleen dat er onderhandelingen lopen. Kan de redactie van BM niet veel mee lijkt me.

Daarin tegen de geweldige prestatie van O17 mag wel meer aandacht hebben. Tegen Ajax kampioen worden, geweldig. Zo zie je maar dat FC prima bezig is met jeugdopleiding. Levensader van de club. Chapeau!

Nogutsnoglory125-04-2019 om 20:40

Helemaal mee eens Brummie. Historische overwinning van onder 17 . Fantastische prestatie . 

Marco25-04-2019 om 20:20

Gladon overnemen is een lastige afweging. Groningen is een handelshuis waarbij de tekorten uit transferopbrengsten moeten worden gehaald. Of Gladon op zijn leeftijd nog 1,5 milj. Gaat opbrengen is onwaarschijnlijk. Wel is het een zekerheidje en goede stand in. Jammer dat ze Mahi niet konden verlengen is nog jong genoeg voor een leuke transferopbrengst.

Martijn 26-04-2019 om 09:46

Gladon heeft de afgelopen weken meerdere wedstrijden beslist in het voordeel van Groningen, de veronderstelling  of hij op zijn leefftijd nog 1.5 miljoen kan opleveren is dus direct beantwoord. Dankzij die punten (die hij ook in een komend seizoen nog kan winnen voor het team) heb je direct meer inkomsten uit tv gelden, meer publiek op de banken en wellicht meer sponsor inkomsten. Een eventuele transfersom die je voor hem waarschijnlijk niet zal krijgen kan je dus ook op die manier  terugverdienen. Met talenten alleen red je het niet, ervaren spelers die de talenten scherp kunnen houden en beter kunnen maken is veel meer waard.

Ronnie 28-04-2019 om 09:25

Mooi gepraat, maar in tegenstelling tot Sierhuis die er zeker geen 15 per seizoen maakt, doet Gladon dat nu wel. 

Als je rond play of plaatsen wilt spelen heb je doelpunten nodig. Gladon maakt ze, dus wat is het probleem? Geen transferkosten en de man is goed voor 10+ doelpunten per seizoen.

Sierhuis werkt hard maar heeft het gewoon niet volgens mij. Hij heeft credits omdat ie hard werkt, maar geef mij maar een luie spits die 15 maakt. Daarvoor ontbreekt het Sierhuis aan techniek en inzicht. Mooi terug doen naar Amsterdam.

kees29-04-2019 om 05:33

Ronnie:

Sierhuis maakt nog wel vorderingen bij FC Groningen, en die 1  1/2 jaar huurperiode is nou net goed om voorin ternminste voldoende capabele mankracht te hebben. Aaan gebrek aan motivatie ligt het niet ( misschien soms bij Bruns en Bel Hassani ) . Gladon is idd op z'n plaats en FC Groningen lijkt idd een beetje op klein-Feyenoord. (uitspraak destijds van R. Maaskant ). 

In feite is er met deze selectie en de lengte van de spelerscontracten niet zo veel mis op dit moment...wel heeft de club naar mijn idee nog een hele dobber aan het opvangen van het vertrek van Mahi, Doan en Handwerker...maar daar zullen ze hard mee bezig zijn.  misschien wel een retour-zending voor Reis  van een speler van Barcelona...wat ook een gok is, want mooi weer in Groningen kunnen we ja niet beloeven..  Vanavond PEC op de nul houden, dat is Groningen aan zichzelf verplicht.  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!