Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Vitesse - FC Groningen (play-offs)

Door Redactie 5 reacties

Met de 2-1 voorsprong op zak reist FC Groningen dinsdag af naar Arnhem. De aftrap is ook nu om 20.45 uur. De verwachting is dat de Arnhemmers snel op voorsprong willen komen om van daaruit het initiatief te houden. FC zal opnieuw heel veel strijd en energie moeten leveren, wil het de finale halen van de play-offs.

FC Utrecht - Heracles Almelo
De andere wedstrijd leverde zaterdagavond in Almelo een 2-0 overwinning op voor de Domstedelingen. Daarmee zit Utrecht op rozen. Het moet wel heel raar gaan lopen, willen de rood-witten dat nog uit handen geven. De return begint om 18.30 uur.

Wat dat betreft is de uitgangspositie van onze FC stukken gunstiger dan die van Heracles Almelo. Groningen is nog volop in de race en mag terugkijken op een prima eerste wedstrijd. 

Alle autokaarten (ruim 400) zijn ondertussen verkocht. Op het moment van schrijven weten we niet hoe het staat met de bus kaarten verkoop. Onze verwachting, een goed gevuld uitvak.  

Wijzigingen?
Is Chabot inzetbaar? Hoe zit het met de belastbaarheid van Mahi? Kan de aanvaller vanaf minuut één starten? Ondervindt Te Wierik die ongelukkig terechtkwam, niet teveel hinder van zijn schouder? Zijn er bij andere spelers nog ongemakken en pijntjes?

Op basis van het laatste duel, zou het maar zo kunnen dat Buijs opnieuw met de onderstaande elf begint.

De vermoedelijk opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Reis, Bruns, Doan, Warmerdam, Sierhuis, Mahi 

Mocht er in de loop van maandag 20 mei meer nieuws zijn met betrekking tot bijvoorbeeld inzetbaarheid of andere ontwikkelingen, zullen we een update plaatsen.

Het zal voor FC Groningen nog een hele opgave zijn, om deze ronde te overleven. Maar met dezelfde inzet, passie en strijd is er zeker perspectief, om overeind te blijven.

Op naar de volgende ronde!

COME ON FC!

Reacties:
Robba19-05-2019 om 21:02

Hoe staat het met schorsingen van de FC? Staat Zeefuik op scherp? 

Daarnaast vind ik het na het aankondigen van de Balkan-reis door Nijland/Pomp bijzonder knap dat er nog geen enkele naam daarvan is gelekt als gerucht. Ben wel benieuwd

Dinsdag strijden tot het einde..

Bikkel 19-05-2019 om 21:52

Op hoop van zegen!!! Durf er niks van zeggen... Hopelijk Chabot weer aanwezig, verder Bruns en Warmerdam mooi laten staan...

Heel eerlijk gezegd, de finale halen zou mooi zijn maar van mij hoeven we niet instromen in Europa, weet niet hoeveel voorrondes moet je door om in de poule fase te komen!! Van een fatsoenlijke voorbereiding is dan geen sprake en aangezien er bijna een nieuw team opgebouwd moet worden... Maar dat is mijn mening uiteraard 

Nachtwacht19-05-2019 om 22:01

Hoop dat Buijs van eigen kracht uit durft te gaan en niet zo start als tegen Anjum-Zuid en de herstart van Zwolle. Als dat namelijk zo is, kunnen we inpakken. Kop d'r veur....

Wel bijzonder hoe telkens een andere middenvelder uit de gratie is, maar goed... zolang Buijs wint...

kees19-05-2019 om 23:10

@Nachtwacht

Ik krijg de indruk dat Buys een echte tournooi-coach is:  iedere nieuwe situatie daar gaat de man 24 uur poer dag mee aan het puzzelen... daarom kan hij ook weinig vertrouwen wekken in de spelers die in de basis staan.  Je proeft gewoon de wanhoop van spelers als Sierhuis, Mahi en Doan dat die bal er niet ingaat...Wel speelt de trainer graag vanuit pressie en snelle counters, maar altijd vanuit achterin op zekerheid..en tegen Vitesse had dat bijna succes op 2 goals voorsprong... Vitesse zal thuis zeker op de winst gaan,  Linssen als gevaarlijkste speler, maar ook Matavz moeten we voor uitkijken want die kan dodelijk zijn in de snelle uitbraak en 1:1.    Handwerker was toch enkele keren onzeker en te traag in zijn reageren in de zone,  Zeefuik natuurlijk geweldig op inzet.  Ik hoop op een korte opleving van Bruns en Gladon en ik zie ook Memisevic weer naar het middenveld opschuiven.  Padt was cruciaal in de heenwedstrijd, hoop dat hij weer uitblinken kan..   ik gok op een gelijkspel...maar dan komt er nog een tweede ronde.    

Nogutsnoglory119-05-2019 om 23:18

Hoop dat Nijland nog zijn best doet om wat extra autokaarten te fixen. Dat zou mooi zijn. Uitvak is geschikt voor 1000 man en slechts 360 autokaarten. Er is voldoende parkeer gelegenheid bij het uitvak dus dat is het probleem niet. Ga zeker nog heen met een aantal kameraden als er nog autokaarten bijkomen. Dus Hansie doe je best. 

FC LICHTBOEI20-05-2019 om 13:06

Slecht nieuws,want Chabot zal in de play-offs NIET meer in actie gaan koen. Jammer,want is een belangrijke schakel bij FC en heeft dus waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor FC als gespeeld ivm zijn mogelijke transfer naar Sampdoria.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!