Terug

Deel deze pagina:

[Update vrijdag 17 mei] Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse (play-offs)

Door Redactie 14 reacties

Met de achtste plek op zak dat uiteindelijk op doelsaldo genoeg bleek voor een play-off ticket, mag FC Groningen zich opmaken voor de dubbele confrontatie tegen Vitesse. De eerste wedstrijd begint zaterdagavond in eigen huis om 20.45 uur. De return is dinsdagavond (21 mei) in Arnhem op hetzelfde tijdstip. De winnaar treft daarna Heracles Almelo of FC Utrecht. Het vervolg is dan op vrijdag 24 mei en op dinsdag 28 mei. Voor beide dagen geldt het aanvangs tijdstip van 20.45 uur. De winnaar verovert de laatste toegangskaart, dat recht geeft op deelname aan de tweede voorronde van de Europa League.

Seizoenkaarthouders hebben vrije toegang voor de thuiswedstrijd. Een losse kaart voor volwassenen kost 15 euro, jeugd t/m 17 jaar betaalt 10 euro. Voor de uitwedstrijd zijn er twee opties. Er worden 360 kaarten uitgegeven voor de autocombi (kosten 7,50 euro p.p) en 640 tickets voor de FanTour (kosten 27,50 p.p). Vanaf vrijdag 17 mei start om 09.00 uur de reguliere verkoop. Leden van de Supportersvereniging konden vanaf vandaag al met voorrang en korting een kaart kopen voor de FanTour.

Impact
Hoe fris staat de groen-witte selectie erop en dan met name in de spelershoofden? Ging het eerder in Zwolle tijdens het laatste inhaal half uur verschrikkelijk mis, thuis tegen Fortuna was het ondanks de 3-0 overwinning - speltechnisch zeker niet overtuigend.

Met de afsluiter in Emmen ging onze trots van het noorden opnieuw door een zeer pijnlijke ondergrens. Dat je kunt verliezen kan gebeuren. De manier waarop, leek nergens naar. En dat tegen de achtergrond, wat er woensdagavond zowel sportief als commercieel op het spel stond... 

Dat zal vanaf zaterdag echt anders moeten, wil FC een kans maken. Is de selectie en TS in staat om in zo'n kort tijdsbestek, de zaak 180 graden om te buigen en met hernieuwd elan er een echte wedstrijd van te maken? 

Komen er wijzigingen in de opstelling?

Update vrijdag 17 mei - Voor Chabot komt de eerste wedstrijd te vroeg. Met Mahi zijn er afspraken gemaakt over diens belastbaarheid. Onze inschatting is dat Mahi om die reden niet vanaf de aftrap begint. Voor de rest zijn de meeste spelers op wat kleine ongemakken na fit. 

Of trainer Buijs begint met Bel Hassani en/of Bruns is een groot vraagteken. Opvallend is dat na het inhaaldebacle tegen PEC Zwolle, beide spelers niet meer in de basis zijn gestart. Bruns mocht als invaller nog wel minuten maken tegen Fortuna en Emmen. Onder groots mogelijke voorbehoud zou de basiself er zaterdagavond zo uit kunnen zien:

De vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Reis, van de Looi, Warmerdam, Doan; Sierhuis, Gladon

COME ON FC!

Reacties:
Fan op afstand16-05-2019 om 22:31

Een mooi extraatje. Maar als onze FC Europa in wil zal men toch wel uit een ander vaatje moeten tappen dan men gedaan heeft in de laatste wedstrijden. Tempo moet omhoog, Mahi op de bank want die schiet nog geen deuk in een pakje boter op dit moment en maar hopen dat Chabot er weer bij is. Probeer heel positief te blijven maar heb er een heel zwaar hoofd in. Maar goed, heb de laatste tijd meer wonderen zien gebeuren in het voetbal. 

Marco16-05-2019 om 23:36

Mahi zie ik juist als speler die het verschil kan maken.

Daarvoor is nodig dat hij in zijn kracht wordt gebruikt: als centrumspits, net als in zijn succesvolle tijd onder vd looi toen hij al zijn energie kon opsparen voor een beslissende actie. Nu wordt hij als domme afjager misbruikt. Rent 12 km in 75 minuten en moet slidingen maken bij onze eigen achterlijn. 

4-4-2. Mahi als aanspeelpunt en gaan voor de bslissende acties en delpunten. Sierhuis er als afjager en gatentrekker naast, daar heeft Vitesse moeite mee. Doan er kort achter. In de tweede helft pas Glodon brengen voor Sierhuis, dan zorg je voor energie en wending.

Veder oefenen dst een hoekschop en uittrappen gaan naar je beste kopper. En stoppen met het naiefuitverdedigen door het midden. 

Wordt zaterdagavond een leuke wedstrijd met kans op een goede uitslag en hopelijk eenitverkocht euroborg om het elftal nasr Europees voetbal te krijgen.

TomFCG16-05-2019 om 23:45

Ik vind niet dat je om Gladon heen kan. Hij heeft nu 5 doelpunten gemaakt. Mahi was onze beste spits maar die vorm heeft hij eigenlijk het hele jaar niet meer. Ik zou Bel Hassani erin zetten voor de creativiteit. Ik denk dat die jongen, op zijn favoriete positie wel degelijk kan zijn voor ons. Hopelijk speelt Chabot weer zodat Memisevic op het middenveld kan spelen. Een middenveld met VD Looij en Reis is te risicoloos. Die gaan met zijn tweeën geen goal maken. Bruns kan wel een goal maken maar die heeft de energe niet. Toch zie ik liever Bruns als van de Looij. In de thuis wedstrijd moet je toch het verschil gaan proberen te maken door met 1-0 te winnen. 

GroningenZuid16-05-2019 om 23:53

Groningen is echt heel matig, het zal na woensdag echt volledig anders moeten.

Maar dit duel is een bonus, we hebben niet veel te zoeken in de playoffs. Ze kunnen misschien wat vrijuit proberen te spelen, al zal Buijs dit niet toelaten. 

herman196017-05-2019 om 08:52

Als ik kijk naar het hele seizoen (dan vooral de laatste 1/2 jaar) dat de fc goed gepresteerd heeft . Misschien niet altijd met goed voetbal maar de inzet vond ik goed.

En nu moet ,ook al wordt het zwaar moet Buist weer terug grijpen op de 11 van de laatste 1/2 jaar. Het zal zwaar worden ,maar zoals mijn pa altijd zie " de bal blijft rond"  

 

FORZA GRONINGEN

Bikkel 17-05-2019 om 12:31

Op voorhand zeg ik, niks te zoeken in de play offs maar het is Nederland hé... Mickey mouse league... Dus kijk ook weer niet raar op dat ze wel verder komen. Op ajax en psv na kan iedereen gewoon van elkaar winnen. Vorm van de dag bepaald!! 

Snooze17-05-2019 om 12:34

Wie er gaat winnen hangt af van welk team al met zijn kop op Ibiza zit.

marcelfcg17-05-2019 om 13:49

Ik zou Mahi er niet meer inzetten. Al maanden hopeloos uit vorm en geen enkel belang bij de PO’s aangezien hij toch vertrekt naar Zürich.

campesino17-05-2019 om 16:59

Ik weet niet of mahi of sierhuis of glafon moet spelen ik denk alleen er van uitgaande dat doan zowiezo speelt, dat je van het viertal hankuri, gladon mahi en sierhuis er masr 2 moet opstellen. Meer aanvallers wil niet zeggen meer doelpunten. Ik zie dan liver bruns of bel hassani op het middenveld, samen met memisevic,reis en doan. En welke 2 er dan in de spits staan zal me een rotzorg  zijn

metworst17-05-2019 om 17:10

Waarom niet kramer achterin zetten en samir op het middenveld houden, kun je wat makkelijker vooruit voetballen.

En ik denk dat met Hassani op zijn favoriete positie meer voetbal in het team komt, hij kan de spitsen dan bedienen.

zoiets?

                 padt

Zeefuik, te Wierik, Kramer, Handwerker

           Memisevic, Reis

    Doan                     Hassani

       Sierhuis , Gladon 

Arthur17-05-2019 om 19:05

Warmerdam en Handwerker toch wel de flank met altijd dreiging fijn om hun terug te zien! 

Fan op afstand17-05-2019 om 19:23

Wat ik hoop is dat men wel druk is met aankopen voor het nieuwe seizoen want ALS je verder komt is het wel zaak om weer een representatief elftal te hebben om Europa mee in te gaan. Volgens eerdere berichten zoekt men in de Balkan naar vervangers. Hoop dat ze daar wat prima spelers weg kunnen halen want clubs hier in Nederland zijn al druk aan het winkelen bij andere Nederlandse clubs. Zo zou Matisuma in de belangstelling staan van Twente. Volgens mij is haast dus toch wel een beetje geboden.

skjipke17-05-2019 om 21:08

Ik vraag mij echt af waarom Bel Hassani niet meer speelt. Is toch fit? Heeft toch wel laten zien dat hij iets brengt in het elftal?

avl17-05-2019 om 22:20

Matusiwa in belangstelling FcTwente. Die staan volgend seizoen weer boven de Fc.

Nogutsnoglory117-05-2019 om 23:39

Ik zou in ieder geval Bruns opstellen. Die wil het tegen zijn huidige werkgever Vitesse wel even laten zien anders komt hij weer op het tweede plan terecht. Werkte de eerste wedstrijd tegen Vitesse ook goed. 

Normaal gesproken kansloos tegen Vitesse met spelers als Odegaard, Serrero, Bero, Linssen etc 

Maar in de Micky Mouse competitie is alles mogelijk 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!