Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag

Door Redactie 2 reacties

Met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van aankomende zondagmiddag, kan FC Groningen in verband met de aankomende interland plichtplegingen een mooie tussen periode gaan afsluiten. Na de winterstop werd er vijf keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en slechts één keer verloren. Een oogst van zeventien punten, wie had dat gedacht? Al met al een waanzinnig competitieverloop tegen de achtergrond dat begin dit jaar FC in de onderste regionen bivakkeerde als gevolg van een zeer moeizame eerste seizoenshelft. Het kan verkeren want bij een volgende overwinning is Grunn daarentegen nagenoeg veilig en zal de lat een stukje hoger worden gelegd voor een play-off plek! Wat is er dit seizoen nog verder mogelijk en waar eindigt dit? Voorlopig eerst de focus op de groen-gele ooievaars!

ADO Den Haag
De Cars Jeans brigade is beduidend slechter aan dit jaar begonnen. Bezoekjes bij NAC Breda en de Graafschap eindigden in een puntendeling. Tegen Emmen werd verloren. Thuis won het van Heracles Almelo en PEC Zwolle. VVV-Venlo, Ajax en SC Heerenveen waren te sterk.

Tom Beugelsdijk liep het afgelopen weekend tegen zijn elfde(!) gele kaart aan. Deze ging om de opmerking "Kijk naar die VAR" en is om die reden één wedstrijd geschorst. Troupée is geblesseerd.

FC Groningen
De groen-witte ziekenboeg lijkt nagenoeg leeg. Jannik Pohl werkt aan een individueel programma en Django Warmerdam traint sinds kort weer volledig mee met de groep. Beide heren zijn nog niet inzetbaar. Ajdin Hrustic is ziek, of hij op tijd weer fit is, is voor zondagmiddag nog een vraagteken. Ritsu Doan keert na zijn rode kaart (VVV-Venlo) terug bij de selectie maar is bij een volgende gele kaart opnieuw geschorst.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Reis, Memisevic, Doan, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi

Weet FC opnieuw de punten in eigen huis bij te schrijven? Gelet op het resterende programma kan het om tot een nog betere positie te komen op de ranglijst, heel interessant gaan worden! 

COME ON FC!

 

Reacties:
16-03-2019 om 08:56

En Bruns??

De komende 4 wedstrijden min 9 punten mogelijk .. Dan is het seizoen redelijk geslaagd, wie had dat gedacht een paar maanden geleden. En toch is het vertoonde spel niet geweldig  kan stukken beter ! Het geluk is alleen wat meer aanwezig ! Gelukkig maar... 

Johan16-03-2019 om 09:42

Bruns speelde bagger de laatste paar potjes

LeoFCG16-03-2019 om 10:57

Ik vind dit de best mogelijke opstelling!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!