Terug

Deel deze pagina:

Veranderingen Eredivisie 2019-2020

Door Redactie 1 reactie

De veranderagenda wordt eerder doorgevoerd en gaat het aankomende seizoen van start. Dit betekent dat de onderste twee clubs (nr 17 + nr 18) rechtstreeks aan het einde van het seizoen gaan degraderen uit de Eredivisie. In de Keukenkampioen Divisie promoveren de nummers 1 + 2 rechtstreeks naar de Eredivisie. De club die op het hoogste niveau op de zestiende plek eindigt, speelt play-offs om lijfsbehoud.

Clubs die uitkomen in de groepsfase van Europees voetbal stromen in bij de laatste 32 clubs van het KNVB bekertoernooi. De maatregel moet bijdragen dat deze clubs Europees maximaal kunnen presteren.

Er komt een iets betere verdeling van het TV geld. Met name de kleinere clubs profiteren hiervan en heeft als doel dat zij wat sterker worden.

Deelnemende clubs aan de Europa League en Champions League groepsfase moeten 5% verdelen van hun UEFA inkomsten. Bij het bereiken van de knock out fase is de afdracht 3,75% aan de niet deelnemende Eredivisieclubs. Deze opbrengsten gaan voornamelijk naar de clubs die op natuurgras spelen. Men hoopt dat dit kunstgras-clubs motiveert om te switchen naar echt gras, met als doel de competitie sterker te maken.

Voor clubs die een jeugdopleiding hebben met een internationele status is een "herenakkoord" gesloten. Doelstelling is om geen jeugdspelers bij elkaar weg te kapen. De maatregel moet ervoor zorgen dat investeren in jeugdopleidingen lonend is hetgeen moet bijdragen aan de sportieve kwaliteit van deelnemende Eredivisieclubs.

Van de solidariteitsgelden die de Eredivisieclubs vanuit de Uefa ontvangen, zal 15% worden afgedragen aan de de Keuken Kampioenclubs.

 

Reacties:
Snooze23-05-2019 om 13:14

ik vind die degradatie en promotie wedstrijden altijd leuk om naar te kijken. jammer als dit doorgevoerd wordt

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!