Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE Dinsdag 20 JUNI] Simon Tibbling en het EK U21

Door Lukas van der Wal 19 reacties

Middenvelder Simon Tibbling heeft vanavond met Zweden U21 gelijk gespeeld tegen de leeftijdgenoten van Engeland. De FC-speler begon in de basis en moest in de 85e minuut het veld verlaten. De beide landen scoorden niet, zodoende startte Zweden het EK onder 21 met een gelijkspel. Tibbling en landgenoten spelen in de poule nog tegen Polen en Slowakije (Rusnák).

Update dinsdag 20 juni - Simon Tibbling had een droom om donderdag weer te gaan spelen tegen Slowakije. Inmiddels is het duidelijk dat hij deze wedstrijd moet missen en waarschijnlijk het verdere EK. De middenvelder kampt met een verstuikte voet die hem een aantal weken aan de kant zal houden bericht het Zweedse medium Sport Expressen.

UPDATE 19 juni 2017

FC Groningen on Twitter

Jong Zweden speelt op het EK met 2-2 gelijk tegen gastland Polen. Simon Tibbling viel na een uur spelen helaas uit met een blessure.

Reacties:
17-06-2017 om 11:11

En weer krijgt deze speler niet genoeg rust om zich weer op te laden voor het volgende seizoen. Wanneer komt hier eens een einde aan. Als hij bij de club blijft heb je er het volgens seizoen weer helemaal niks aan, deze vermoeide speler.

17-06-2017 om 11:40

Klopt, wordt roofbouw op die jongen gepleegd. Vorig jaar de Olympische Spelen,  nu weer een EK. Dus sluit Tibbling pas weer later aan in de voorbereiding en mist daar dus weer een gedeelte van.

Elk jaar in de zomer is er wel een toernooi, EK's ,WK's, nu weer de Confederatiecup.

Wanneer krijgen de voetballers nu hun broodnodige 3 a 4 weken rust. Daarom moet de competitie ook eind augustus pas beginnen zoals o.a. in Spanje. De FC wil dat ook graag maar ja die KNVB hè.

Ook ik mis weer de 1e wedstrijd wgns. vacantie.   

Ronnie 17-06-2017 om 13:10

Tibbling kan toch zelf ook nadenken of niet? Hij weet toch zelf ook dat hoj op deze manier roofbouw pleegt op zichzelf, dat de teainer nu begint met anderevspelers etc. Staat het elftal straks begint meneervte jammeren dat hij nietvstaat opgesteld. 

Hij wil zich gewoon in de kijker spelen en snel weg...

Maandag begint de door Nijland aangekondigde transferweek. Ploegen als Utrecht en Hveen hebben zich al versterkt. Wij wachten af.

Het verschil in letters is maar 1. Lef of Laf. Toon wat lef, durf te investeren want afwachten heeft nog nooit een onderneming beter gemaakt. 

Nu maar hopen dat de beloofde transfer orkaan niet lauter uitgaand is of spelertjes voor het 2e betekent. Kom met die suprise Nijland, haal Maher op 10

marcelfcg17-06-2017 om 17:36

Waarom Maher? Heb je hem het afgelopen jaar zien spelen? Ik herinner me deze speler als zeer talentvol maar een waardeloos karakter. Als je zo iemand op een lager niveau voor zijn gevoel laat spelen heb je er al helemaal niets aan omdat zo iemand verwacht met twee vingers in de neus te kunnen spelen. Lekker laten zitten waar hij zit (ergens in Turkije meen ik).

Ronnie 18-06-2017 om 08:24

Niet zo hard blazen Marcel. Heb jij maher zien spelen dan dat jij weet dat hij niet dat nivo kan brengen als bij AZ bijvoorbeeld? Ik bedoel een type Mayer die heeft bewezen op eredivisienivo het verschil te kunnen maken en direct van toegevoegde waarde is. Spelers die er staan heb je nodig op een paar plaatsen in je elftal. Kijk maar naar schaars bij Heerenveen vorig jaar. Zo dus.

brummie17-06-2017 om 13:41

Gewoon afwachten inderdaad. Fc was een van de eerste ploegen die zich al vroeg versterkte met ten Wierik, Warmerdam en later Begois. Het moet allemaal nog in beweging komen. Zelfs in the Premier league en Bundesliga moet het geweld nog losbarsten. Ondanks hoge budgetten daar hebben clubs nog maar weinig spelers aangetrokken. Vergeet niet dat langzamerhand ook spelers/trainers/bestuursleden terugkomen van hun vakantie en dan knopen door gaan hakken.

Wat FC aangaat, verwacht ik dat de lijntjes uitgezet zijn, en zodra Padt/Tibbling of Mahi daadwerkelijk verkocht worden, er direct actie wordt ondernomen mb.t. nieuwe spelers. Veel geld uitgeven voordat een speler verkocht is, is russisch roulette. Bedrijfsmatig totaal onverantwoord. UIteraard kan je transfervrije spelers halen zoals ten Wierik of Warmerdam. Maar voor de spelers die nog onder contract staan bij een andere club, heb je gewoon een goede zak geld nodig. 

Tibbling heeft aangegeven eigenlijk al vorig jaar al weg te willen voor een stap hoger. Het EK onder 21 is een ideale manier om je in de kijker te spelen bij een nieuwe club. Wellicht roofbouw, maar aan de andere kant zijn het goedbetaalde profs. Geen medelijden wat dat betreft. Geloof ook niet dat we tibbling in het groen/wit terug gaan zien. 

Waar de FC mee gaat komen is moeilijk in te schatten. Als bijv. NEC al een prijskaartje van 2 miljoen aan Grot hangt, en in de belangstelling staat van clubs uit de championship, is FC kansloos. Maher lijkt me interessant, maar lijkt me qua salaris een brug te ver. Grotere namen zeggen ook niet zoveel, Maduro werd het ook niet. Zie meer perspectief in jonge spelers die stappen kunnen maken, en in de toekomst geld gaan opleveren voor onze club.  We zullen het zien. 

 

17-06-2017 om 14:38

Filip Dagerstal van IFK Norrköping, 1.93 mtr, CV. € 450.000,-

dennis12017-06-2017 om 15:28

tom boere van fc oss hadden ze gelijk moeten halen toen sorloth weg ging.weer te laat dus

campesino17-06-2017 om 18:39

hoezo te laat. zit jij op boere te wachten dan? we hebben een vervanger voor mahi nodig. je will toch niet met boere en vd weert in de aanval spelen?

brummie17-06-2017 om 15:33

Boere en van Weert lijken me qua type spits teveel op elkaar lijken. Misschien dat ze daarom niet toegehapt hebben. Of wellicht hebben ze een betere/andere spits op het oog.

Ronnie 17-06-2017 om 17:19

Groningen WEER te laat. Lucas woudenberg naar heerenveen?

marcelfcg17-06-2017 om 17:39

Hoezo te laat? Zijn we op zoek naar een back dan?

campesino17-06-2017 om 18:37

Net uit je winterslaap?

we hebben warmerdam toch net gehaald

Ronnie 18-06-2017 om 08:30

Heb je dan het bericht bij de aankoop van Warmerdam niet gelezen? Speler is linkermiddenveldef die ook als back uit de voeten kan. Groningen had vorig jaar al belangstelling voor Woudenberg toen hij een erg goed seizoen bij jec had gehad. Groningen zou moeten kiezen voor dit soort zekerheidjes ipv mensen steeds op posities te zetten waar ze eigenlijk niet horen. Dan krijg je hetzelfde als met van Nieff, een middenvelder die linksback moet staan en het steeds net niet brengt, of hierajeh op rechts. 

Tis toch niet zo moeilijk, als je een linksback nodig hebt koop je een linksback en geen middenvelder. Maar goed, laat ik die Warmerdam eerst een kans geven.

brummie17-06-2017 om 20:45

Ondanks dat het meestal niet goed uitpakt om een oud speler terug te halen, vind ik Matavz  een een goed alternatief.heb begrepen dat 2 seizoenen geleden na behalen beker, er ook een poging ondernomen is om hem te halen. Zie hem wel spelen in combinatie met Linssen.

17-06-2017 om 22:01

En wat dacht je dan wat die knaap moet verdienen?

brummie17-06-2017 om 22:08

Het zou dan om een huurconstructie  gaan. Salaris is niet te doen inderdaad. Wishful thinking... 

kees18-06-2017 om 10:52

@Brummie

 Ik hoop dat je gelijk krijgt, ..nl dat er evengoede vervangers komen voor vertrekkende Padt, Mahi en evt Tibbling.

Met die beorerde wintertrensferperiode in gedachten ( vertrek Hateboer ) maar ook in het jaar ervoor ( Chery Kieftenbeld ) is er met de hand op de knip beleid gevoerd.  Dat wreekt zich. Verder denk ik dat er verschuillende clubs sterker zijn geworden. De malaise van 2009 in de voetbalwereld is er wel uit.  Vergelijken met andere clubs heeft niet zoveel zin: dat wordt nl. op het veld beslist.

Het domste wat FC Groningen kan doen is om komende seizoen Faber en zijn selectie te laten schutteren wegens niet ingespeeld team en heel veel wissels toe te passen.  Tis allemaal leuk die goede Groninger resultaten op buitenlandse toernooien van U 12 en U 13, maar de A1 en het U23 elftal zijn zeker nog niet eerstedivisiewaardig ... Dat betekent voor mij dat er de komende twee jaar minstens gewoon versterkingen van buiten moeten komen, en gebeurt dit onvoldoende ( ik bedoel dan: minder dan 3 sterke en fitte spelers erbij ! ), dan kan je wachten op teleurstellingen, en wordt het in plaats van een "hete zomer", een "druilerig seizoen" voor Faber.

Dit is net zoets als   1 + 1 = 2

 

 

 

 

 

brummie18-06-2017 om 12:16

@Kees

 

Uiteraard hoop ik met jou dat FC zich kan versterken na verkoop van Padt/Mahi en of Tibbling. Dat verschillende clubs sterker zijn geworden vind ik een lastige. Az en Twente, Vitesse enook Heerenveen hebben altijd al een hogere begroting gehad. Neemt niet weg dat onze FC sinds de Euroborg de prestaties (playoffs/europees voetbal/bekerwinst) eigenlijk uitstekend zijn gezien de begroting en andere clubs. Het wisselend vermaak in thuiswedstrijden is dan weer een ander verhaal. 

Ik denk dat het slagen van een goed seizoen bij een voetbalclub van veel factoren afhankelijk is. Goed voorbeeld is Heerenveen vorig seizoen. Eerste helft van het seizoen top, 2e helft flop. Fc twente is echt niet sterker geworden en verwacht dat het meer een overlevingsjaar voor hun gaat worden. FC Utrecht had een uitstekend seizoen, en onze FC was eigenlijk verreweg de beste ploeg in de 2 onderlinge ontmoetingen. 

Het vertrek van Hateboer in de winterstop was een aderlating, alhoewel een meererheid op dit forum er niet rouwig om was. Toch viel de verkoop te billijken, 400.000 euro voor 4 maanden contract is goede handel.

Met nieuwe aankopen moet je ook een dosis geluk hebben. Toen Chery werd aangetrokken waren veel niet echt overtuigd van zijn kwaliteiten en vond dat FC teveel betaald had. Drost zou zijn vervanger worden maar heeft het, naar mijn mening vanwege mentale problemen, niet kunnen opvangen. Was en is ook een stuk jonger dan Chery. Waar FC niet in geslaagd is en dit ook naar buiten heeft gebracht, is het halen van een leider in het veld. Botteghin was binnen en buiten veld de onbetwiste leider. Maar een leiderstype met deze kwaliteiten is gewoon ook lastig te vinden. 

Hoor veel dat er een ingespeeld team moet staan, maar tot 31 augustus is dat een lastige vanwege de transferwindow. Faber heeft aangegeven dat het geraamte van het elftal staat en daar moeten we maar in vertrouwen. Vorig seizoen ondankts een uitstekende voorbereiding ging het in de competitie mis vanwege het feit dat in de eerste 7 wedstrijden er geen overwinning behaald werd. Dit bleef de ploeg achtervolgen met als gevolg met name in thuiswedstrijden veel gelijke spelen.

Succes is soms ook ongrijpbaar. Waarom komt een ploeg in een flow, en waarom juist niet. Is dat kwaliteit? Geluk? Weinig blessures? Waarom werd Feyenoord kampioen, ondanks dat PSV en Ajax kwalitatief betere selecties hadden?

Daarnaast vind ik dat verwachtingen van sommige FC fans te hoog zijn. Met de komst van de Euroborg zat het de eerste seizoenen allemaal mee. De Euroborg was nieuw, de resultaten boven verwachting, en de eredivisie was ook van een hoger niveau. Uiteindelijk komt er altijd een punt van verzadiging. Ook mindere resultaten, FOX en nivellering eredivisie zijn allemaal oorzaken. En ook kaliber spelers die destijds aangetrokken zijn, zijn nu voor de FC niet meer financieel haalbaar. Deze spelers gaan nu naar competities waar ze veel meer kunnen verdienen. Daarom denk ik dat FC het juiste heeft gedaan om in te zetten op de jeugdopleiding, als levensader van de club.

 

 

kees18-06-2017 om 12:37

Het was idd het nieuwe stadion Euroborg, en recenter, ook duidelijk bij Heracles te zien, dat de ambities en inspanningen op al die terreinen van de organisatie en selectie, vruchten heeft afgeworpen. Alles wat van invloed kan zijn op de prestaties wordt zo in een keer ten positieve benut. Vergeet niet dat behalve sponsors ook enthousiaste supporters een onderdeel zijn van de club. 

Nu kan je niet ieder 10 jaar een nieuw stadion bouwen..maar ik snak naar een serie nieuwe beleidsmakers/bestuurders.  Waar Nijland toch de indruk bij mij wekt het allemaal wel gezien te hebben ( in de manier hoe hij tegen sde selectie aankijkt ) en er plausibele redenen aan te voeren zijn waarom FC Groningen de laatste jaren zo is weggevallen in de landelijke pers ( ik klokte vroeger wel eens de samenvattingen en hield de frequentie van berichten over de FC bij...Nu zijn er geen grote koppen meer over Koeman, Tadic of wie dan ook in de pers...en bij de voetbalfora op TV wordt Groningen bijna overgeslagen. 

 

Mijn idee: laat FC groningen iets meer risico nemen met het aantrekken van 2 of 3 "grote namen"...ook al worden ze snel weggekocht, dan heeft het team er ook wat aan.    

 

Ik besluit met jouw laatste zin: als in de jeugdopleiding zodanig wordt geinvesteerd, dan is het op zich prima...maar hier zal met de huidige bleidsmakers, ook weer een handel ("winstnemen") in jeugdcontracten de hoofdmoot zijn, dwz. de eerste selectie is niet meer maatgevend voor de club.  dat is mijn grootste zorg op dit moment... Over ruim een maand begint de competitie, en gelijk de eerste wedstrijd zal er sterk gespeeld en mogelijk gewonnen moeten worden, alsof het een bekerfinale is. Geen excuus valt te accepteren ! . 

brummie18-06-2017 om 13:00

De exposure na de bekerfinale was geweldig, en ook met Essent als hoofdsponsor met FC in de media uitstekend. Ben met je eens dat daarna het allemaal wat stiller is geworden. FC Groningen als uithangbord, is toch prestatieafhankelijk. Daarom zou inderdaad een vliegende start in de eerste wedstrijd een must zijn! 

Denk ook dat met het aantrekken van wat grotere namen, het team er ook wat aan gaat hebben. Maar het blijft altijd moeilijk, zie Maduro. Zolang er maar 2 of 3 bijkomen die de boel wat meer op scherp kunnen zetten, en de groepshierarchie bewaken. Beetje meer gif. Wat grotere namen kunnen ook nog een boost geven om meer seizoenkaarthouders over de streep te helpen.

We gaan het (hopelijk) zien!

 

18-06-2017 om 13:22

Allemaal goed en wel, wat er hierboven is geschreven maar zoalang geld (of het ontbreken ervan) de drijfveer is van de club, zal je geen grote namen zien. Het is net wat er wordt beweert, het topsportcentrum zal de eerste 2/3 jaar geen potentiële eerste elftal speler opleveren, dus zullen er spelers "van buiten" moeten worden aangetrokken. En daar zit hem nu juist de kneep, daar is volgens de club geen geld voor. Noem het een vicieuze cirkel zoals jullie willen, maar zo schiet het dus niet op. Heb al eerder aangegeven dat de scouting hier een grote taak heeft om in de vijver (met goed aas) te vissen waar al die middelmatige clubs, zitten te vissen.

kees18-06-2017 om 13:56

directeur Nijland zei in een interveiw met BM nog ( dit voorjaar )  lichtelijke sarcastisch ...- "vroeger was alles beter"  .  alles verandert in de profsportmarkt.  FC groningen moet meeveranderen, wuil het niet een provincieclubje worden die in de annonimiteit wedstrijden wint of verliest,  doet er niet eens toe tegen wie ze spelen...  Daar ligt mijn grootste zorg.

Dat FC Groningen alleen nnog maar kan winnen of gelijkspelen als andere clubs een slechte dag hebben. wat is daar nou aan.

De scouting kan nog zoveel aandragen: als de dierectie/TD niet wil houdt het op...  KOM op met die nieuwe TD !  

19-06-2017 om 07:09

Is die technisch directeur van Excelsior wat? Moest een geheel nieuwe selectie opbouwen vorige zomer, en alsnog is Excelsior twaalfde geworden.

19-06-2017 om 12:21

Nijland is in spanje voor spits van osasuna, als vervanger voor sorloth. Kenan Kodro, is een kroaat en ken de speler verder niet, maar na zien van beelden lijkt mij dat een speler die sterk is in de duels en oog heeft voor de medespeler, en kan de bal ook nog eens vasthouden. dus zal al snel beter zijn dan sorloth haha.

ben benieuwd of die haalbaar is en wat het gaat opleveren.

19-06-2017 om 12:26

Kodro las ik ook. Is Cerny van Ajax niks om erbij te hebben?

19-06-2017 om 12:28

 Fulham, Bristol City and Bolton Wanderers zitten ook achter Kodro aan.

19-06-2017 om 13:10

dan zal het voor groningen haast onhaalbaar zijn lijkt mij, tenzij ze direct met de vraagprijs komen aanzetten en osasuna hem heel graag kwijt wil

kees20-06-2017 om 10:45

BREAKING      RON JANS VOOR EEN JAAR NAAR FC GRONINGEN ALS NIEUWE TD  !

Roelofsky20-06-2017 om 11:12

Geweldig nieuws hij mag gelijk beginnen wat mij betreft.... super

brummie20-06-2017 om 10:48

ja mooi nieuws Kees! Persoonlijk had ik liever een langere verbintenis gezien, qua continuiteit. Maar positief dat is zeker.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!