Terug

Deel deze pagina:

[Update donderdag 10 januari] Supporters niet welkom bij Duitse oefenduels mini trainingskamp FC

Door Redactie 2 reacties

Op last van de Duitse autoriteiten is het publiek niet welkom tijdens de oefenwedstrijden (dinsdagavond 8 januari) tegen FC Köln en vrijdagmiddag 11 januari tegen MSV Duisburg bericht de clubsite. 

Wat daarvoor de redenen zijn dat niemand deze wedstrijden mag bijwonen, is ons (red-BM) geheel onduidelijk.

Update donderdag 10 januari - De oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg mag morgen doorgaan onder voorwaarde dat het aanvangstijdstip en speellocatie geheim wordt gehouden. (bron RTV-Noord)

Update vrijdag 4 januari - Het is nog maar de vraag of het oefenduel tegen MSV Duisburg plaats gaat vinden. Er was toestemming van de Duitse voetbalbond mits dit verder niet naar buiten zou worden gebracht. FC Groningen maakte echter via de clubsite gewag van deze ontmoeting. Volgens de perschef van MSV Duisburg heeft FC daardoor een afspraak geschonden. Er is een contract opgesteld waarin onder meer deze voorwaarde is opgenomen. MSV hoopt dat het duel nog steeds zal doorgaan maar de DFB kan nu nee gaan zeggen. Men hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven.

Bij FC Groningen is over deze voorwaarde niets bekend. Perschef Richard van Elsacker gaat er vanuit dat de wedstrijd gewoon door kan gaan. (bron RTV Noord)

De trots van het noorden probeert via FC Groningen TV de wedstrijden live uit te zenden, onder voorbehoud dat de technische faciliteiten op de speellocaties het toelaten.

Gerelateerd bericht - mini trainingskamp Duitsland

Reacties:
kees03-01-2019 om 20:05

"geheel onduidelijk"?    kom nou toch, redactie !   ik kan er naast zitten..... maar zou het misschien iets met gevreesde supportersrellen/ vuurwerk/  eerdere weigering van FC G toeschouwers /   te maken hebben  ?

03-01-2019 om 21:22

Ach, helemaal niet erg, er is een tijd geweest toen waren de Duitsers hier ook niet welkom, maar ja dat is ook alweer ruim 70 jaar geleden.

kees03-01-2019 om 21:58

zal ook vanwege het vuurwerk en die grote bek van hun geweest zijn

marcelfcg04-01-2019 om 17:35

Als er geen reden opgegeven wordt is het logisch dat het geheel onduidelijk is voor de redactie. Het is als redactie beter om dat te melden dan te gaan gissen zoals jij vaak doet Kees.

04-01-2019 om 17:48

Juist, en daarom is het zo belangrijk om eerst het "naadje van de kous" te weten want ja, Keulen en Duisburg liggen dichter bij Venlo dan Groningen. Daarbij komt dat er op diverse fora heel veel onzin wordt geschreven. Een oud Groninger spreekwoord, die heden ten dage ook nog geldt en die zegt "Eerst zain den geleuv'm". 

kees04-01-2019 om 18:12

 De wedstrijd tegen Duisburg zou volgens berichten mogelijk zelfs niet door gaan omdat afgesproken was ( met de Duitse voetbalbond ) om dit duel geheim te houden ( en FC Groningen dit toch officieel heeft gemeld ).... maar er komt dus geen publiek  in het stadion ... klaar.   

10-01-2019 om 19:05

Zou het niet zo zijn,Kees dat de reden dat er geen Nederlandse supporters bij deze wedstijden mogen zijn, berust op de angst van de Duitsers, dat de supporters de gestolen fiets van hun opa (in de oorlog) weer mee terug nemen en zij dan zonder vervoer komen te zitten? Zou zo maar kunnen......toch?

kees10-01-2019 om 23:56

Uhhh.... maar dan negeer je het Wirtschafswunder van de afgelopen 70 jaar:  roestige ijzeren rossen zijn vervangen door electrische Audi's  en of je het leuk vind of niet...Duitsland is de centrale macht in Europa.  Wel ammer dat ze nog steeds geen humor hebben

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!