Oefenwedstrijd FC Groningen 2 - FC Emmen 2

Wat de laatste tijd veel vaker gebeurd is dat FC Groningen een oefenwedstrijd speelt waarbij de wissels van het eerste meedoen. Enkele van die jongens mogen niet spelen omdat FC Groningen in de voetbal pyramide zit en dus te oud zijn zoals Ahmad Mendes Moreira. Het is uiteraard belangrijk dat die jongens ook minuten maken.

Vanmiddag waren de reserves van FC Emmen op sportpark Corpus den Hoorn te gast. Na de desastreuse wedstrijd van gisteren mochten de reserves het dus proberen tegen FC Emmen. Onder toeziend ook van Danny Buijs en Dick Lukkien werd deze wedstrijd gespeeld. Peter Hoekstra en Hennie Spijkerman namen de coaching van de Groningers op zich. Bij FC Emmen o.a. in de basis “good old” Peter van de Vlag en ex FC Groningen spelers Robbert de Vos, Daniel Camara Bos en Kasper Oldenburger. Coach bij de Emmenaren was ex Jong FC Groningen trainer Casper Goedkoop.

FC Groningen 2 speelde in de volgende opstelling:

Kevin Begois
Uriel Antuna, Lars Kramer, Leonel Miguel, Amir Absalem
 Daniel van Kaam, Tom van de Looi, Ajdin Hrustic,
Michael Breij, Tim Freriks, Ahmad Mendes Moriera

Wissels: Jan Hoekstra, Luka Prilic, Kellian van der Kaap, Thij Dallinga, Mees Gootjes

De wedstrijd voltrok zich zoals afgelopen zondag. In de eerste helft een dominant FC Groningen en de tweede helft kreeg FC Emmen meer controle over de wedstrijd. Het grootste verschil was dat FC Groningen nu wel kon scoren in de eerste helft. Eerst was het Uriel Antuna die doorkwam over de rechterkant en een goede voorzet afleverde op het hoofd van Amir Absalem die de 1-0 binnenkopte. Even later kwam Antuna weer door vanaf de rechterkant en via een soort van kluts kwam de bal voor de voeten van Michael Breij die vervolgens verwoestend uithaalde en Peter van der Vlag kansloos liet. De Groningers hadden het betere van het spel en kregen nog mogelijkheden om te scoren maar dat lukte niet. Ajdun Hrustic moest met een rugblessure het veld verlaten. Uriel Antuna was dus met 2x een assist belangrijk maar verder liet deze lichtvoetige speler niets zien, zoals hij in zijn hele Groningen tijd weinig heeft laten zien. Kansen genoeg gehad maar niet gepakt en hij mag dus terug naar Machester City. Het liefst wil FC Groningen dat hij deze winter terug gaat zodat er ruimte is voor versterkingen.

In de tweede helft werden weinig kansen meer geteld. FC Emmen kreeg een paar mogelijkheden maar ook FC Groningen, Zo schoot Tim Freriks nog op de paal en Lars Kramer schoot vanuit een moeilijke hoek op de keeper.

Zo eindigde dit oefenpotje met een 2-0 winst voor FC Groningen.

Hierbij een kleine fotoreportage van deze wedstrijd en interviews met oud FC Groningen spelers Robbert de Vos en Kasper Oldenburger.