Terug

Deel deze pagina:

Meeslepend gevecht brengt FC Groningen een verdiende 2-1 zege op Vitesse

Door Redactie 12 reacties

De trots van het noorden heeft vanavond de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van Vitesse. In de eerste helft schoot Mahi FC Groningen op een 1-0 voorsprong. Na de pauze verdubbelde Memisevic de marge, 2-0. Salter scoorde namens de geel-zwarten de 2-1. FC Groningen had de gasten meer pijn kunnen doen maar verzuimde om de kansen en mogelijkheden  te benutten. Daarnaast had het heel veel geluk dat Padt in de eindfase van de wedstrijd de 2-2 van Serero met een grandioze redding voorkwam en ook het schot wat daarna kwam pakte. Grote winstpunten van vanavond waren naast het resultaat, een zeer strijdbaar en geïnspireerd FC Groningen dat (zodra het moment zich voordeed) intentie had naar voren. 

eerste helft
De Arnhemmers trokken snel het initiatief naar zich toe. Bero kwam ver door met de bal, Memisevic greep prima in. Op de speelhelft van Vitesse stoomde Zeefuik ver op die in de korte hoek schoot, Pasveer had de bal. Diezelfde Zeefuik ontsnapte kort daarna aan direct rood, na een onbesuisde tackle op Bero. Het bleef bij geel. 

FC ging wat meer naar voren spelen. Mahi kreeg een grote kans nadat doelman Pasveer in duel met Sierhuis de bal loste. De bal van Mahi richting goal en kon voor de doellijn ternauwernood worden weggewerkt. Bero moest zich noodgedwongen laten wisselen, Buttner kwam daarvoor terug. Op aangeven van Doan schoot Mahi nipt naast. Te Wierik kopte een hoekschop over.

De gasten gingen kortstondig drukken. Zeefuik onderscheidde zich met een prima verdedigende aktie door net op tijd zijn voet tegen een diepe bal op Linssen van richting te veranderen. Aan de andere kant van het veld kwam Sierhuis net een meter tekort op een diagonale bal van Handwerker. Kort daarna leek Sierhuis te scoren, maar er was buitenspel geconstateerd.

En wat een mogelijkheid voor Doan die na een goedlopende aanval als eindstation door het midden, ruim over het doel schoot. Op slag van rust kwam Grunn toch op voorsprong. Doan schoot op doel, Pasveer kon nog redden maar Mahi benutte de rebound, 1-0! 

tweede helft
Matavz begon direct, Buitink mocht plaatsnemen op de bank. FC begon weer sterk. Een voorzet van Zeefuik eindigde bij Mahi die het beter aan Warmerdam had kunnen overlaten die er beter voor stond. Mahi's inzet werd geblokt. Vitesse kreeg haast. Linssen knalde over. In de 55e minuut ging de bal op de stip. 

Zeefuik werd in de zestienmeter onderuitgehaald. Memisevic mocht aanleggen en scoorde zeer beheerst de 2-0!!!! En wat een mooie aanval daarna met de schakels Zeefuik, Sierhuis en Doan. De corner leverde niets op, de Arnhemmers leken even rijp voor de sloop. 

Te Wierik kwam ongelukkig terecht en leek behoorlijk last te hebben van zijn schouder. De aanvoerder kon gelukkig door. Het spelbeeld ging op en neer. Gladon maakte zijn opwachting voor Sierhuis. En direct daarna (uit het niets) het doelpunt van Clark in de verre hoek op aangeven van Buttner, 2-1. FC ging zeker niet bij de pakken neerzitten en zocht veelvuldig de weg naar voren. Zuivere eindpassing ontbrak.

Hrustic werd ingebracht voor Mahi. Foor ging op de bon na een overtreding op Reis. De vrije trap van Handwerker werd door Pasveer over de lat getikt.

Linssen mocht naar de kant voor Dauda. Gladon's doelpoging eindigde op de rug van Doan. Van de Looi werd als laatste wissel ingebracht voor Bruns. En wat een redding van Padt op de doorgekomen Serero! Fantastisch!

Er kwamen zes minuten bij. Gladon leek te ontsnappen maar stond jammer genoeg buitenspel. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Doan, Bruns, Reis, Warmerdam, Mahi, Sierhuis                                 

Opstelling Vitesse: Pasveer, Karavajev, Doekhi, v.d.Werff, Clark, ödegaard, Serero, Bero, Foor, Buitink, Linssen     

Reacties:
Pietjepal18-05-2019 om 23:27

Met dank aan tactiek Vitesse. Betere ploeg, en toch op  counter. Dinsdag andere tactiek maar ook dan kan Groningen verrassen door tactiek of onverwachtse vechtlust. Grun heeft niets te verliezen. Gelijkspel is door. Toevalstreffer telt ook. Als Vitesse heerst wat zou kunnen is er altijd kans op goaltje Groningen en dan is de uitgoal telt dubbel al gelijk. Nee ik vind dit een uiterst goed resultaat, had hier zelfs niet van gedroomd. Uitstekende uitgangssituatie, Vitesse zal moeten winnen.

skjipke19-05-2019 om 00:20

Genoten van de wedstrijd vanavond. Met het mes tussen de tanden gestreden. Jammer dat het gat vanavond niet geslagen is. Het zat er zeker in. Op naar dinsdag. 

Marco19-05-2019 om 01:16

Groningen zal een doelpunt moeten maken in Arnhem om verder te komen. 

Elftal speelde wel goed. Soms nog wat te te moeilijk en te slordig in balbezit; was een boeiende wedstrijd tegen een tegenvallend Vitesse. Eerste 10 minuten liet Vitesse zien dat ze meer kwaliteit hebben. Hopelijk is Groningen hier dinsdag tegen bestand.

campesino19-05-2019 om 09:43

Logische opdtelling, hoewel sneu voor gladon, maar je kan niet met en gladon en sierhuis en mahi spelen.bruns en warmerdam speelden prima en dan denk je, wasrom speelden die niet tegen emmen? Maar buijs zou buijs niet zijn om toch weer de idioot uit te gaan hangen en de wedsrtijd te eindigen met hrustic en vd looi in het veld. Weg voetbal, weg overwicht, weg verdediging, weg aanval!!!!

Vd looi was te begrijpen en logisch, maar hrustic?? Met bel hasani op de bank? Dat is toch niet te verklaren. Wasrom speelt bel hasani niet meer? Weet boerenmacht hier iets van? Is hij te zwak door de ramadan, heeft hij de vrouw van buijs gen*****

Al met al heerlijke pot gezien, met dik verdiende overwinning. Mooie afsluiting van het seizoen

brummie19-05-2019 om 10:29

Heb me goed vermaakt gister, FC dik verdiend gewonnen. Jammer dat de score niet hoger uitviel gezien de mogelijkheden. 

Mooie teamprestatie en sfeer in het stadion. 

avl19-05-2019 om 10:52

Iemand al geruchten gehoord over spelers?

Of is de concurrentie alleen wakker?

 

avl19-05-2019 om 10:53

En waarom mag die Japanner alleen warm lopen?

De Fc is lekker bezig met die talenten van Manchester City.
Die zullen vaker talenten sturen.

Hgz19-05-2019 om 10:54

Je zal het weerzien dat ze het weer verspelen. Na een goede thuiswedstrijd, spelen als een krant in de uitwedstrijd daarop zoals zo vaak. Hoop dat ik het mis heb, en dat ze erop klappen daar.

Rob197019-05-2019 om 11:05

Een groot compliment aan boerenmacht, dat deze site zo’n gigantische invloed heeft op onze trainer. Nu graag nog een paar dagen goed lezen, en dan de juiste elf het veld in en deze aanvullen met dito kwaliteit. Met de basisopstelling was niets mis, al zie ik Memisevic toch wel graag op het middenveld, mocht de wedstrijd er naar zijn, dan gaat hij lekker meeverdedigen, Bruns iets minder. Dan is het toch een logische keuze om Gladon en Bel Hassani te brengen, dan telkens Hrustic en van de Looi. Lekker verhuren of verkopen deze spelers. 

Het strafkamp voor onze nieuwe Japanner, komt toch ook wel eens ten einde. Een beetje zielige vertoning, als je hem toch nooit gaat brengen.

 

brummie19-05-2019 om 12:00

Waarom strafkamp? Volgens mij liep hij tegen Fortuna en Vitesse met name warm voor evt. vervanging Zeefuik ivm fitheid/blessure. 

Ikatura zou langzaam gebracht worden en daarnaast zijn het goedbetaalde profs. Geen problemen mee.

Vond de wissels niet zo raar, Hassani of Hrustic? Kan je in mening van verschillen. Ik vind het wel mooi dat eigen jeugd dan de voorkeur krijgt. 

Tactiek/opstelling weinig op aan te merken. Het speelde gewoon goed tegen een toch sterker  geachte en in vorm zijnde Vitesse. Hadden de meesten niet verwacht. Lekker van genieten en dan zien we dinsdag wel weer. Deze wedstrijd was al een mooie bonus. 

Rob197019-05-2019 om 12:19

Sentimenten van eigen jeugd, zegt mij niets, er moet gewonnen worden, en dan met de beste spelers. Er is geen enkele beslissende actie van Hrustic in mijn geheugen. Totaal niet gemotiveerd en passie om van toegevoegde waarde te zijn. Hobbelt gewoon mee, in de laatste kwart van de wedstrijd. Van de Looi heeft een andere positie, maar daar is nu toch wel,van bekend, dat hij niet in zijn beste periode zit. Verder ismhet evenwicht weg met het inbrengen van beide. Itakura, loopt warm, voor wie dan? Hij speelt op dezelfde positie als van de Looi, dan weet je toch van te voren wie er wordt gebracht. 

Ik zal strafkamp de volgende keer tussen haakjes plaatsen, dan is het beter in te schatten, wat er mee bedoeld wordt. 

Roelofsky19-05-2019 om 12:09

De uitslag was inmiddels 2-0 in het voordeel van onze FC... Het veldspel de combinaties het positie spel was voortreffelijk... Maar toen vondt Buijs om onbegrijpelijke redenen het nodig om te gaan wisselen. Het werd gelijk na de eerste wissel 2-1. Daarna nog 2 wissels Hurstic en van de Looi en het voetballend vermogen was weg. Vraag aan Buijs waarom ga je wisselen als het veldspel voor het eerst sinds tijden heel goed is...Dan haal je toch weer de moeilijkheden naar je toe. O ja en die Hurstic nooit meer opstellen is geen teamspeler.....

Fan op afstand19-05-2019 om 12:15

Als ik de trainer na afloop beluister zou het tussen de spelers wel eens tussen de oren zitten. Hij zei in zijn analyse dat de heren eindelijk durfden te spelen. Gelukkig want het was eindelijk weer eens een prestatie  om een goed gevoel over te krijgen. Inderdaad jammer dat er niet meer doelpunten gemaakt zijn. Maar als ze dinsdag ook durven te voetballen zie ik wel kansen. 

Wat betreft nieuwe namen heb ik niets gehoord. Hangt er uiteraard vanaf wat vertrekt en hoe groot de financiële mogelijkheden zijn voor nieuwe aankopen. Denk dat na de PO veel duidelijker zullen worden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!