Terug

Deel deze pagina:

Mark-Jan Fledderus gaat in gesprek met Padt en Bel Hassani

Door Redactie 4 reacties

Naar aanleiding van het akketfietje (tussen Padt en Bel Hassani) waar vanochtend onder meer de Telegraaf melding van maakte, zal Technisch manager Mark-Jan Fledderus in gesprek gaan met beide heren. Na de verloren play-off wedstrijd tegen Vitesse zou er ruzie in de spelersbus zijn geweest tussen beide spelers. Deze zou dermate hoog zijn opgelopen waardoor trainer Danny Buijs tussen beiden moest komen. Padt moest daarna voorin de bus plaatsnemen en Bel Hassani achterin, bericht het DvhN.

De lezingen over de aanleiding van deze ruzie lopen uiteen. De Telegraaf stelt dat Bel Hassani van oordeel is dat Padt achter de rug om van selectie en staf heeft gekletst over spelers en trainers bij Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Ron Jans. Verder beschuldigt Bel Hassani zijn doelman ervan dat deze samen met Nijland tijdens de winterstop trainer Danny Buijs zijn ontslag wou bezorgen toen de resultaten stukken minder waren.

Volgens andere betrokkenen en getuigen is de aanleiding van deze ruzie anders. Bel Hassani zou in eerste instantie mot hebben gehad met een andere speler over een kaartspelletje. Padt zei daar wat van, waardoor de zaak escaleerde. Volgens deze bronnen is er daarbij niets gezegd over de te nauwe contacten tussen Padt en directie. Evenmin dat Padt zijn trainer in de winterstop buitenspel wou zetten.

Danny Buijs heeft melding gemaakt bij de club over wat er is gebeurd en wil hierover geen commentaar geven. Padt laat optekenen verbaasd te zijn hoe dit voorval uit de lucht is komen vallen en wil er verder geen woorden aan vuil maken.

Mark-Jan Fledderus vertelt dat hij eigenlijk alleen maar bezig wil zijn met het volgende seizoen. "Misschien heeft dit indirect daar wel invloed op" beseft Fledderus. 

Hij zal in gesprek gaan met de spelers. Mark-Jan benadrukt dat dit soort dingen op zich niet iets is wat elders niet gebeurd. In elk team waar hij zelf voor uitkwam was wel eens ruzie, meestal blijft zoiets intern.

FC Groningen heeft een optie op koop om Bel Hassani los te weken van AZ. Deze optie is nog niet gelicht.

Reacties:
marcelfcg23-05-2019 om 19:22

Volgens mij was Fledderus erbij toen Vrede Paul Matthijs wilde lynchen. Die is dus wel wat gewend. Jammer dat de spelers in de bus agressiever zijn dan op het veld.

Johan23-05-2019 om 19:33

Idd

Rob197023-05-2019 om 19:27

Afscheid nemen van Buijs zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Dat de kopstukken, die hem aangesteld hebben niet stonden te trappelen om hem te ontslaan is logisch, maar als er andere kopstukken rondlopen, die zien dat hij het niet is, dan is er toch wel iets duidelijk mis met zijn werkwijze em visie. Helemaal als ik lees in een interview, dat hij het op "zijn" manier doet. Ik heb er veel vertrouwen in. Hij heeft al vreselijk veel fouten gemaakt, en gaat er nog veel meer maken. Het ergste is dat hij het ook allemaal denkt te weten. Mensen als Hoekstra en Spijkerman had hij ook niet nodig, alleen voor het plaatsen van pilonnen en het verzorgen van de training, maar daar hield het ook mee op. Beginnende trainers blijven falen bij Groningen, en dat heeft niet te maken met de trainer is zo goed als zijn materiaal. Een goede trainer is ook een trainer die met minder materiaal een gedegen en herkenbare ploeg het veld in kan sturen. En die trainer is geschikt voor Groningen.

Pronken, dat de invallers scoren en hem de overwinning geven, doet hem zo goed, wat bevestigd dat hij goed bezig is, waar hebben wij het over. Het is geen competitiemanager op de spelcomputer. Hrustic brengen zegt mij genoeg. Het tactisch optreden tegen Zwolle zegt mij ook genoeg. Reis en van de Looi kunnen nooit samenspelen, zegt mij genoeg. Geloof hadden in een speelwijze met Jenssen, zegt mij ook genoeg. 

Zijn contract afkopen en Steijn voor de groep. 

campesino23-05-2019 om 20:16

Behalve steijn, helemaal met je eens

Rob197023-05-2019 om 20:34

Waarom niet? Ik heb het idee, dat deze man goede inzichten heeft, een elftal kan samenstellen, en niet echt vaak foute beslissingen maakt. Hij weet van een gemankeerde selectie toch wel een degelijk elftal te maken.

Haf jij iets anders in gedachten?

kees23-05-2019 om 20:57

het is wel off-topic, maar het is dujidelijk dat Buys een moeilijke eerste seizoenshelft had.  Dat de hoofdoorzaak lag bij de niet in balans zijnde selectie die ook nog eens kwalitatief niet voldoende was vvoor een linkerrijtje klassering, dat kwam niet door beginnende proftrainer Buys maar vooral door het hand op de knip beleid van  Hr Nijland.  Ook Ron Jans is hiermee gevonfronteerd geweest.  Het siert de twee dat zij Buys niet hebben ontslagen, wel was het vanaf wedstrijd één na de vcoorbereiding duidelijk dat het invoeren van een nieuw speelwijze t.o.v. veel jaren ervoor, een aanpassing en tijd nodig hadden. Nooiot werd er door de as gecombineerd, en spelers verstopten zich achterin...verder was de aanvalslinie steevast een zorgekindje:  simpele voorzetten kwamen niet aan, spelers werden eindeloos op andere plaatsen gezet... enz. enz  We zijn het misschien al vergeten, maar op het slot van de zomertransfer vorige jaar, gingen opeens Bacuna, Van Weert en Drost weg. Mahi die een veel minder seizoen draaide en Doan die wat terugviel .... 

Buys had met minimale doelpunten een maximaal puntenresultaat op het laatst.  Dat, en over het hele seizoen  betekent dat hij zelf niet snel capituleert; Maar Buys mag zeker niet rekenen dat er net zo inlevend en coulant over hem zal worden geoordeeld in het nieuwe seizoen met de nieuwe directie.  Zijn contract loopt tot einde seizoen 2019/2020.. Er komt een herkansing voor de competitiestart voor de trainer en de selectie, maar de supporters moeten weer terugkomen naar het stadion, een uitstel van de aangekondigde revival door veel nederlagen en slecht spel : dáár is straks geen plaats meer voor.  

Het is dus een moeilijk seizoen geworden door verschillende oorzaken: (beperkt) geld is er zeker één van;  Die wisselvalligheid in het veldspel is een andere.  Veel hangt dus af van welke vervanging er voor vertrekkende spelers komen.

De impuls in de winter heeft goed uitgepakt: Jans heeft toen toch ook goede dingen gedaan: Chabot, Handwerker, Zeefuik, Gladon, Sierhuis.  Maar van de Looi, Hrustic en Bel Hassani en Bruns brachten het team niet in de Play Offs 

Buys heeft dat met overtuiging omgebogen in de tweede seizoenshelfdt:  Na die extra impuls in de winterstop van 6 spelers, en het wegdoen van spelers die zich half in de basis waanden, kwam er een interne sterkere competitie voor een basisplaats  onder selectiespelers, wie er uitverkoren was.   .

Bikkel 23-05-2019 om 21:25

Je zit allemaal dingen te suggereren die je niet eens weet!!! Buijs heeft het prima gedaan voor een eerste jaars prof trainer, hij had alleen te maken met een matig team voor de winterstop.... Iedereen maakt fouten zo simpel is het en al had je v gaal voor deze groep gezet dan was het weinig anders gegaan... Immers een trainer is zo goed als z'n materiaal!!!!!!! 

Rob197023-05-2019 om 22:04

@bikkel, ik weet niet of je op mij doelt, maar ik suggereer niets in mijn post, helaas is het de waarheid. 

Bikkel 23-05-2019 om 22:56

Rob1970... Jou waarheid 

Rob197024-05-2019 om 07:26

Mijn informatie.⚽️

Bikkel 24-05-2019 om 09:05

Roddelen noem je zoiets.... 

Rob197024-05-2019 om 10:46

Succes Bikkel.

Bikkel 24-05-2019 om 10:53

U2 Rob1970 

A Matter of Honor23-05-2019 om 23:11

Storm in een glas water. We weten allemaal dat er veel haantjes rondlopen in het betaald voetbal. Een goede TD weet dit feilloos op te lossen. Niks nieuws onder zon en........................verder!

kees24-05-2019 om 00:38

begrijp niet hoe zoets nu  in de Telegraaf moet:  slechte verliezers !wmb gaat Bel Hassani op de bon, en komt niet meer terug...Het verhaal van Padt over Buys stamt nog uit de periode van zijn aanvoerdersrol.  Trouwens, ruim een jaar terug was het onder Faber ook vaak hommeles ( Nahi en Idrissi, Veldwijk )..ik bedoel: beter spelen ga je er meestal niet van dit soort gedoe met oudere spelers ! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!