Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S01E26: "het is maar goed dat voetbal geen jurysport is"

Door Kon Veel Minder de Podcast 4 reacties

Een puntje in Utrecht tekent bijna elke Eredivisie-club voor, echter was het wel wederom een matige wedstrijd van de kant van FC Groningen. Maar ja, die magische 36 puntengrens van Buijs komt wel steeds dichterbij. We bespreken het wel en wee met Stefan Bleeker, clubwatcher voor RTV Noord.

Dankwoorden:
- Omroep OOG voor de faciliteiten
- Free Westerhoff voor de intromuziek

Contact:
konveelminder@gmail.com
Twitter: @KVMdePod
Facebook & Instagram: @konveelminder

Volg ons ook op Twitter:
Thijs Faber: @Thijs_Faber
Maarten Siepel: @Maarten_Siepel
Wouter Holsappel: @Holsappel

Reacties:
FC Bayern12-03-2019 om 13:10

Leuke podcast weer heren, ik vind overigens wel dat de actie van Kramer 100% rood is, ik snap niet zo goed waarom jullie (uitgezonderd Stephan Bleeker) dat niet vinden? Treffend is dat Bleker ook zegt dat hij die naam juist niet voor niks heeft, deze jongen doet niet anders dan dit soort acties. En juist daarom zou je hem misschien nog wel zwaarder moeten straffen OMDAT hij er niks van lijkt te leren. Kijk ik heb overtredingen van Zeefuik en bijv. Bacuna gezien met rood als gevolg waarvan ik dacht wat dom wat dom, maar die lijken/leken daarvan wel te leren. Maar die gek van een kramer doet dit al 10 jaar op de Nederlandse velden en blijft er gewoon mee door gaan.

In de rest van jullie verhaal kan ik mij prima vinden, Zeefuik weer sterk, Sierhuis en Bruns wat minder. Ik miste alleen het de hemel in prijzen van Reis door superfan Thijs Faber een beetje hahaha, want die speelde naar mijn mening ook weer sterk.

Het stukje over Hrustic van Stephan Bleeker kon ik mij ook heel goed in vinden. Die jongen moet echt snel een mentaliteitsverandering ondergaan, anders lekker afscheid van nemen.

Tot slot vind ik jullie uitspraak over Heerenveen vrij gewaagd, ik vind ook dat Groningen een betere selectie heeft dan Heerenveen momenteel, maar op 1 of andere manier weet Heerenveen toch altijd weer de nodige puntjes te pakken (dit seizoen vaak met heel veel mazzel vind ik, zo chauvinistisch ben ik dan ook wel weer hahaha). Ik durf daarom niet te beweren dat wij "even" boven Heerenveen gaan eindigen en "anders de club wel kunnen opdoeken" om jullie maar even te quoten hahahaha. En ja, ik weet dat dat natuurlijk gekscherend bedoelt is. Het liefst zie ik Groningen uiteraard meerdere plakken boven Heerenveen eindigen. Is er op dat gebied ook nog wat te behalen met de tv gelden trouwens? Iemand die dit weet? Hoeveel plekken zou Groningen hoger moeten eindigen om weer over Heerenveen heen te wippen?

Tegen ADO zou je inderdaad op papier en gezien de huidige vorm van beide ploegen moeten winnen. Maar aangezien Groningen het zoals jullie ook al zeggen lastig heeft als ze zelf het spel moeten maken zie ik ze niet zomaar even met 3-0 ofzo winnen. Aan de andere kant is de eredivisie weer zo'n vreemde competitie dat het ook zomaar ineens wel weer eens 5 of 6-0 kan worden.

ArendQ01012-03-2019 om 13:28

FC Groningen kan een extraatje van 585.000 euro tegemoet zien en dat bedrag kan zelfs nog oplopen als de club op de laatste speeldag nog drie posities wint ten opzichte van de Friezen. Dit kwam ik tegen op een website. Dit was aan het einde van het vorige seizoen. Maar nu ben je ook weer afhankelijk van andere clubs. Dus je kan 3 plaatsen boven Heerenveen eindigen, maar een andere club kan FC Groningen weer voorbij gaan. Hele ingewikkeld iets. Tenminste voor mij dan. Want hoe de punten berekend worden, geen idee. 

ArendQ01012-03-2019 om 13:19

Serieus over Padt klagen. Padt was zo’n beetje de beste. Dat stond trouwens ook in het AD, maar daar wordt helaas niks over vertelt. Wat ook het vermelde waard is is dat het de 8ste keer is dat de nul is gehouden. Dat zal niet alleen de verdienste van Padt zijn maar ook de verdediging. Ik vond het nu een beetje lachwekkend om over zijn uittrappen te beginnen terwijl hij een paar ballen er grandioos uiit heeft weten te houden. Beetje lacherig doen op de tribune, maar mede dankzij hem is er wel een punt bij. Verder natuurlijk weer een prima Podcast. 

roegbainder12-03-2019 om 20:58

Eens wat betreft Padt. En wat uittrappen betreft vind ik hem wisselvallig sommigen gaan over de zijlijn, maar vergeet ook niet dat hij een tijd geleden een assist op zijn naam kreeg door chery vrij voor de keeper te zetten tegen Willem II.

nulvijftig12-03-2019 om 16:47

Over Ko Itakura, is hij niet gehaald als opvolger van Memisevic? Dat hij dit seizoen nog aan het wennen is, en dat hij volgend jaar het plekje van Memisevic overneemt voor de verdediging?

Marco12-03-2019 om 21:45

Uittrappen van Padt zijn ook vaak erg hoog en traag en daarmee makkelijker te verdedigen. Grootste probleem is dat er voorin geen sterke kopers zijn. Mahi, Doan, Sierhuis zijn geen kopsterke spelers, en op het middenveld alleen Memisevic. Zolang we geen Haris Huizing of Martin Drent voorin hebben lopen die de kopduels wint kun je tactisch beter een andere oplossing verzinnen. Vreemd is wel dat als Gladon er in komt de ballen nog hoog naar andere spelers gaan.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!