Terug

Deel deze pagina:

Jong FC Groningen overklast DVS'33 met 1-5 in Ermelo

Door Redactie 1 reactie

Jong FC Groningen speelde vanmiddag in Ermelo de allerlaatste wedstrijd in de Derde Divisie zaterdag competitie tegen DVS’33. Een gevoelige wedstrijd mag je wel zeggen want de eerdere wedstrijd thuis op Corpus, werd door de Groningers gewonnen met 4-0. Daar hadden de gasten uit Ermelo het heel moeilijk mee gehad want volgens hun hadden de groen-witten vals gespeeld omdat onder meer Ludovit Reis, Tom van de Looi en Amir Absalem mee speelden. De mensen uit Ermelo waren daar heel kwaad over en schreven zelfs een brief naar de KNVB om hun beklag te doen over de gang van zaken. Men vergat daarbij dat de spelers van FC Groningen onder -23 allemaal speelgerechtigd waren door hun leeftijd en omdat ze nog niet genoeg wedstrijden in het eerste van de FC hadden gespeeld. Gezeur om niks bleek achteraf, de klacht werd dan ook door de KNVB terecht van tafel geveegd. Het eerste wat aan de mensen van FC Groningen (na aankomst in Ermelo) gevraagd werd was welke spelers men bij zich had. Het zat blijkbaar nog steeds heel diep daar in het Gelderse...

Ook wij werden hierover nog even fijntjes aan herinnerd (net of wij daar over gaan). Zelfs de speaker kon het niet nalaten om tijdens de voorstelling van de teams behoorlijk cynisch te zeggen dat het hun "speet" dat Jong FC Groningen niet meer in de Derde Divisie actief zal zijn. Tevens dat het hun speet voor de vele meegereisde Groningse supporters. De voorzitter van DVS zou hen allemaal nog even een hand geven na de wedstrijd.

Ook langs de kant waren de supporters van DVS’33 niet echt leuk en zo werd ons verteld dat er allemaal spelers van de eerste selectie van FC Groningen mee speelden vanmiddag. Op onze vraag wie dat waren hadden ze geen antwoord op, waarschijnlijk omdat ze zelf ook wel wisten dat hier geen sprake van was. Jong FC Groningen speelde met eigen jongens aangevuld met spelers van FC Groningen onder 19. De supporters waren zo wie zo heel vervelend en waren op alles en iedereen aan het schelden. Ook de scheidsrechter kreeg af en toe op niet mis te verstane woorden er van langs. Vreselijk zoals vele en vooral oudere supporters tekeer gingen daar. Op deze manier mag Jong FC Groningen blij zijn dat men niet meer naar Ermelo hoeft. Wij als pers werden daarentegen door de club prima ontvangen en kregen alle medewerking. Dat mag ook gezegd worden dan.

Voor DVS’33 stond er nog iets op het spel. Bij winst op Jong FC Groningen en bij verlies van Quick Boys en ASWH was het periodekampioen. Via play-offs had men promotie af kunnen dwingen naar de Tweede Divisie.

Jong FC Groningen speelde vanmiddag met de volgende elf:

Pelle Boevink; Tim Riksman, Kelian van der Kaap, Luuk Wouters, Stuart Ritchie (o19); Ayoub Haddad (o19), Marijn Ploem, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha; Matthijs Hardijk, Daniel Bouman

Bij DVS’33 speelden o.a. Jorran van Santen en Berry Powell mee, beide met een FC Groningen verleden. Powell startte op de bank en kwam in de tweede helft nog in het veld.

Na het Ermelose cynisme kon Jong FC Groningen eigenlijk maar één ding doen en dat was DVS’33 een beste tik om de oren geven. Dat zou ook gaan gebeuren.

In de vijfde minuut was het al raak. Uit een corner van Matthijs Hardijk kwam de bal voor de voeten van topscorer Daniel Bouman die hard uithaalde en het leder tussen de benen van de keeper door binnen schoot, 0-1. Een kwartier later bracht Matthijs Hardijk na een voorzet van Ayoub Haddad met een kopbal de 0-2 op het scorebord. DVS’33 had daarna wel meer balbezit maar deed er vrij weinig mee. De mannen van Alfons Arts bleven eenvoudig op de been, op één moment na. De spits van DVS’33 kwam zo maar ineens vrij voor keeper Pelle Boevink te staan maar met een uitschuifbeen redde Boevink prima op de inzet.

Na de rust bleven de mannen van Arts de bovenliggende partij en een doelpunt kon ook niet uitblijven. Nadat de prima spelende (onder 19) speler Ayoub Haddad naar de kant werd gehaald ten faveure van Oskari Salinen (Haddad speelt woensdag de bekerfinale met onder 19) was het twee minuten later weer raak. Wederom was het topscorer Daniel Bouman die de 0-3 binnen schoot. Daarna was het verweer van de ploeg uit Ermelo helemaal gebroken. 

In de 74e minuut kwam oud Groninger Berry Powell (39 jaar inmiddels) nog in de ploeg van DVS’33 en 5 minuten later scoorde Jhurrey Margaritha (op aangeven van invaller Sam Crowther) de 0-4, al had hij daar wel de hulp voor nodig van keeper Paul Eppink die gruwelijk in de fout ging. De bal werd recht op hem af geschoten en hij kon de bal zo pakken maar op onverklaarbare wijze liet hij het projectiel glippen. Deze stuiterde over hem heen het lege doel in, zie de foto’s. Net voor die goal werden Daniel van Kaam (licht aangeslagen) en Kelian van der Kaap (hamstring) geblesseerd naar de kant gehaald en kwamen Sam Crowther en Joris Reiziger binnen de lijnen.

Vijf minuten later scoorde Berry Powell nog een mooie treffer. Powell nam de bal aan, draaide weg bij zijn tegenstander schoot in de verre hoek, onhoudbaar voor Pelle Boevink. Het slotakkoord was voor FC Groningen dat in de 87ste minuut een corner kreeg. De bal werd binnen gewerkt (volgens ons) door Sam Crowther. Invaller Crowther (die een aanbieding heeft gehad van het Duitse VFL Germania Leer) was belangrijk met een assist en een goal. Zo werden de mannen uit Ermelo op een forse nederlaag van 1-5 getrakteerd door Jong FC Groningen. Dit was de vierde wedstrijd tussen beide teams. Nog nooit verloor Jong FC Groningen van de Ermeloërs.

Daarmee kwam er vandaag een einde aan het avontuur van Jong FC Groningen in de Derde Divisie en in de voetbal pyramide. Vele spelers zullen op zoek moeten naar een nieuwe club en dat zal tijd kosten. Aanvoerder Marijn Ploem vertelde ons dat hij naar alle waarschijnlijkheid terugkeert naar zijn oude club Hollandia en dat Kelian van der Kaap en Daniel Bouman waarschijnlijk hun carrière vervolgen bij SC Cambuur. Trainer Alfons Arts gaat zoals eerder bekend werd Danny Buijs assisteren bij het eerste team. Assistent Gerard Wiekens die vertrekt bij FC Groningen gaat verder als trainer van Noordster. 

Wij wensen alle spelers een goede toekomst in hun carrière en we blijven ze in de gaten houden.

Reacties:
nulvijftig26-05-2019 om 13:38

Mooi dat clubs als Cambuur toch rondkijken bij JOng. Is gewoon een mooie stap voor Bouman en vdKaap.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!