FC Groningen wint met 3-0 van FC Eindhoven

Door Redactie 5 reacties

Op een zonovergoten en zeer warm sportpark Schapendrift in Norg speelde FC Groningen de volgende wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander was Jupiler League club FC Eindhoven waar Ernie Brands sinds kort de trainer is. De club van eveneens Cas Faber, zoon van oud FC Groningen trainer Ernest Faber en oud jeugdspeler van FC Groningen. Er waren 1150 toeschouwers op deze wedstrijd af gekomen.

Zonder de langdurig geblesseerde Samir Memisevic en Jannick Pohl, waarbij laatstgenoemde fit is maar niet werd ingebracht omdat hij op zoek moet naar een nieuwe club, begon FC Groningen in de volgende opstelling:

Marco van Duin

Tapmahoe Sopacua, Leonel Miguel, Tom van de Looi, Bart van Hintum

Daniel van Kaam, Django Warmerdam, Sam Schreck

Michael Breij, Charlosin Benschop, Mo El Hankouri

FC Groningen begon veelbelovend aan de wedstrijd want in de eerste minuut was er een aanval over de rechterkant waarbij Sopacua de bal goed voorgaf en El Hankouri naast schoot terwijl hij de bal breed had kunnen leggen op een geheel vrijstaande Michael Breij. De eerste dadendrang van de Eindhovenaren noteerden we in de 8e minuut, een schot van Marcelo Lopes vloog hoog over het doel van doelman Marco van Duin die zijn eerste minuten maakte in het Groningen shirt.

In de 17e minuut ging de bal op de stip nadat een Eindhovense verdediger Mo El Hankouri neerlegde binnen de zestien. Scheidsrechter Oosting twijfelde geen seconde. Charlison Benschop ontfermde zich over de bal en schoot de bal feilloos in de rechterhoek, 1-0. FC Groningen speelde heel dominant en kreeg via schoten van Mo El Hankouri, Sam Schreck en Tom van de Looi goede kansen maar de Eindhovense keeper wilde niet capituleren.

Tot de 35e minuut. De Groningers kregen een ingooi en Bart van Hintum wierp de bal als een corner voor het doel. Charlison Benschop verlengde de bal met zijn hoofd en deze verdween in de verre hoek, 2-0. Twee minuten voor de rust kreeg FC Groningen nog een (terechte) strafschop toen opnieuw Mo El Hankouri werd vastgehouden in het strafschopgebied en neerging. Wederom nam Charlison Benschop plaats achter de bal en schoot deze in de linkerhoek. De keeper ging de goede hoek in maar was toch kansloos, 3-0. Met deze stand ging men ook de rust in.

Direct na de pauze kwam Ko Itakura in het veld voor Leonel Miguel.

FC Eindhoven begon iets beter aan de tweede helft en kreeg ook de eerste mogelijkheid. Een kopbal kwam recht op Marco van Duin af. Ook FC Groningen kreeg een goede mogelijkheid door een kopbal van Tom van de Looi. Bart van Hintum probeerde de rebound nog binnen te knikken maar de keeper stopte de bal. In de 55e minuut bracht Danny Buijs een aantal nieuwe spelers binnen de lijnen en ging FC Groningen met de volgende 11 spelen:

Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik,Ko  Itakura,Amir  Absalem

Ajdin Hrustic, Ramon Pascal Lundqvist, Azor Matusiwa

Ritsu Doan,  Kaj Sierhuis, Gabriël Gudmunsson

Na deze wissels kon je eigenlijk maar één ding zeggen over het spel van FC Groningen, slecht... Dit team is in grote lijnen de beoogde basis, maar liet dat niet zien. Men speelde met een bepaalde nonchalance wat we niet kennen van FC.

Een paar leuke aanvallen kon het publiek zien maar het was veel te weinig. Ajdin Hrustic en Ritsu Doan hadden soms nog leuke acties en de mooiste aanval kon men zien in de 71e minuut.

Deze werd opgezet door Ritsu Doan (speelde de bal tussen de verdediging door op de meegekomen Deyo Zeefuik) legde goed terug op Ajdin Hrustic, diens schot gekraakt werd. Het enigste noemenswaardig verder van de tweede helft kwam van de Eindhovense kant waar een goal werd afgekeurd in de 89ste minuut. Een speler van Eindhoven zou hands hebben gemaakt toen hij de bal binnen werkte volgens het arbitrale trio. Zo bleef het 3-0 voor FC Groningen en bleef men ongeslagen in de voorbereiding maar van het spel in de tweede helft werd je niet bepaald vrolijk van.

Het is echter nog de voorbereiding.Op zaterdag 3 augustus moet men er klaar voor zijn want dan wacht FC Emmen voor het openingsduel van het nieuwe seizoen.

Een fotoalbum van de wedstrijd is toegevoegd en we spraken met topschutter Charlison Benschop, Ramon Pascal Lundqvist en trainer Danny Buijs. Het gesprek met Lundqvist ging soms moeizaam want we probeerden het in het Nederlands te doen