FC Groningen 2 wint met 3-2 in Almelo, met foto;s en interviews

Door redactie 0 reacties

In het Erve Asito Stadion in Almelo speelde FC Groningen 2 hun zesde competitiewedstrijd tegen Heracles 2. Toch leuk dat zo'n wedstrijd in het stadion werd gespeeld. Dat ook snel met het kunstgras. Alfons Arts was de coach van de Groningers maandagavond, ook zaten Adrie Poldervaart en Sander van Gessel op de bank.

FC Groningen speelde in de volgende opstelling:

Jan Hoekstra

Nicklas Strunck, Leonel Miguel, Tapmahoe Sopacua, Amir Absalem

Daniel van Kaam, Samir Memisevic, Sam Schreck

Joel Asoro, Kaj Sierhuis, Joël van Kaam

Op de bank zaten nog: Jan de Boer, Oskari Salinen, Thijs Dallinga en Thomas Poll.

Samir Memisevic was in eerste instantie de aanvoerder, ondanks dat hij maar een helft zou gaan spelen. Daarna nam Kaj Sierhuis de band over. Toen ook hij gewisseld was, werd Daniel van Kaam de aanvoerder. In één wedstrijd dus 3 aanvoerders vanavond.

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd en nam direct het initiatief onder aanvoering van een zeer gedreven spelende Samir Memisevic. Samir voetbalde in zijn vertrouwde rol als controleur op het middenveld.

Het eerste gevaar stichtte Kaj Sierhuis (net als Samir weer zeer gedreven spelend) in de 10e minuut toen hij een mooie aanval afrondde maar jammer genoeg in het zijnet schoot. Een paar minuten later schoot Sam Schreck op de goal. Die bal wist de keeper maar ternauwernood over het doel te tikken. In de daarop volgende hoekschop kwam FC Groningen op 0-1. De bal kwam vanuit de kluts voor de voeten van wederom Sam Schreck die het leder tegen de lat werkte. In de rebound was het Joel Asoro die zijn eerste officiële goal maakte voor FC Groningen. Kaj Sierhuis schoot de bal nog een keer nipt naast en ook Sam Schreck kreeg nog een grote kans op aangeven van Nicklas Strunck maar de precisie miste.

In de 24ste minuut een prachtige lange pass van Samir Memisevic die Joel Asoro de diepte in stuurde. Die gaf de bal voor waar Sam Schreck een niet te missen kans kreeg maar toch schoof Sam de bal net naast. FC Groningen domineerde de wedstrijd volledig en Heracles had echt niets in te brengen. Het wachten was op de 0-2 en in de 30ste minuut was het opnieuw raak. Een voorzet vanaf links van Amir Absalem werd door Kaj Sierhuis met een subtiele voetbeweging binnen gewerkt, 0-2.

Als Heracles iets van een aanval probeerde op te bouwen ging het over hun rechterkant. Dat leverde in de 36e minuut maar zo de 1-2 op. Echt uit het niets kwamen de Almeloërs terug tot 1-2 toen een voorzet vanaf de rechterkant door spits Adrian Szöke bij de eerste paal binnen werd getikt. Na deze goal kwam Heracles iets beter in de wedstrijd maar gescoord werd er niet meer. Met de 1-2 stand ging men dan ook rusten.

In de tweede helft bleef Samir Memisevic in de kleedkamer achter en kwam Thomas Poll hem vervangen. FC Groningen bleef de bovenliggende partij, al probeerde Heracles wat hoger en sneller druk te zetten op de Groningers die er vaak goed onderuit konden spelen. Tien minuten na rust was het wederom Kaj Sierhuis die scoorde voor de Groningers toen hij via de binnenkant van de paal de bal binnenschoot, 1-3. Een minuut later was het aan de andere kant raak. Slap verdedigen aan Groningse zijde werd afgestraft door spits Adrian Szöke die de bal binnen kon werken, 2-3.

Kaj Sierhuis kreeg daarna nog een grote kans en ook Joël van Kaam schoot uit kansrijke positie recht in de handen van de keeper. In de 69ste minuut ging Kaj Sierhuis naar de kant en kwam Thijs Dallinga in de ploeg. In de 73ste minuut het gevaarlijkste moment voor Heracles toen Teun Bijleveld de bal net naast schoot. Daarna gaf Leonel Miguel een prachtige lange pass van achter uit achter de Heracles defensie die aankwam bij Thijs Dallinga. Die had net te lang werk met schieten zodat een verdediger redding kon brengen. Oskari Salinen kwam vlak voor tijd nog in het veld voor een moegestreden Joël van Kaam maar gescoord werd er niet meer en zo wonnen de Groningers deze wedstrijd dik verdiend met 3-2 en staan na de uitslagen van vanavond aan kop in de competitie.

De uitslagen van de vanavond gespeelde wedstrijden zijn:

Heracles 2 – FC Groningen 2  2-3

Feyenoord 2 – FC Twente 2    3-2

PEC Zwolle 2 – FC Emmen 2   3-3

SC Cambuur 2 – Vitesse 2      1-0

Dinsdag word nog De Graafschap 2 – Heerenveen 2 gespeeld.

11.  FC Twente 2                  6-1

FC Groningen speelt de eerstvolgende wedstrijd op maandag 4 november thuis op Corpus tegen De Graafschap 2.

Hierbij een fotoserie van de wedstrijd en interviews met Jan Hoekstra, Daniel van Kaam en Alfons Arts.