Terug

Deel deze pagina:

Derk Jan Derksen als scout in dienst FC

Door Redactie 17 reacties

Voormalig profvoetballer Derk Jan Derksen (46) treedt aan als scout in dienst van FC Groningen. Derksen voetbalde onder meer bij FC Emmen, FC Zwolle, FC Den Bosch, Roda JC, MVV, Dordrecht'90, Austria Wien, SC Cambuur, VVV Venlo en Helmond Sport. De voormalige spits werd in 2013 hoofdscout bij Roda JC en werd de afgelopen zomer na de degradatie van de Koempels wegbezuinigd. Daarna verrichtte hij scoutingswerk voor Ajax in de regio Limburg waar hij woonachtig is.

 

Algemeen directeur Hans Nijland laat via de wekelijkse nieuwsbrief optekenen dat FC Groningen verguld is met diens komst. Derksen heeft door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd in binnen- en buitenland. 

Reacties:

Reactie verwijderd door redactie

GroningenZuid09-10-2018 om 18:44

*Dirk Jan Derksen.

Scoorde er op los in dat ene jaar van Zwolle onder Lodeweges, toen wij ook Toto divisie speelden. Verder een vrij matige spits. Iemand met een scoutingsnetwerk is altijd welkom.

campesino09-10-2018 om 19:54

Als hij maar niet dezelfdespelers scout als de pareltjes die naar roda kwamen de afgelopen jaren 

Rooie09-10-2018 om 20:43

Begrijpelijk! FCG bouwt aan een sterk veteranenteam, om landskampioen te worden. Voldoende oud-voetballers aanwezig zo langzamerhand, maar op het 1e niveau is het nog niet best.....

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Thomas Portugal09-10-2018 om 23:55

Leuk nieuws. Derk Jan Derksen is afkomstig van Theole uit Tiel. Mijn eerste en enige voetbalclub. Nu maar hopen dat hij wat leuks kan vinden voor de FC.

10-10-2018 om 07:13

Zo'n type spits als hij was missen we nu .. .. . Welkom DJD...... Snel op zoek gaan naar versterking!!!!!! 

blauwevogel10-10-2018 om 13:48

Denk dat DJD  veel duitsers gaat scouten voor ons zou zeggen laat maar komen !!

Groen hart10-10-2018 om 17:37

Als het maar geen broer van Handwerker is 

marcelfcg11-10-2018 om 07:25

Het scoutingsgebied is heel interessant. Een Chabot moet je ook zelf kunnen vinden.

BriLy201411-10-2018 om 09:12

Waarschijnlijk is die Derksen zo ongeveer de goedkoopste die er rondloopt en die ook nog 'vrij' is. Wij moeten een topscout aantrekken die bewezen diensten heeft, niet iemand die werkloos thuis zit. Het is een type Koolhof (geen inzicht, geen netwerk), zo langerzamerhand schijnt deze categorie (nog niks gepresteerd) allemaal maar richting Groningen te komen. Ik ben verder niet negatief ofzo, als iedereen denkt dat het nog goedkomt met FC dan zal er wel een kern van waarheid inzitten. Maar ik zie het afglijden, tergend langzaam en er is niemand die wat doet, behalve hard roepen dat we toch niet degraderen. 

Ik ben het zo eens met een aantal om die Ted van Leeuwen hierheen te halen. Die heeft het bewezen en wil echt hoger dan in de Keukencompetitie werken. Pas als dat soort mensen komen...dan heb ik hoop op betere tijden. 

brummie11-10-2018 om 09:15

Handwerker is 20 jaar, nog niet heel lang bij de club en speelt mee in een elftal zonder veel vertrouwen. 

Laat ook goede dingen zien, oordeel niet te snel.

Dat het scoutingsapparaat is uitgebreid is positief lijkt me. En ook opening van het topsportcentrum is weer een stap in de goede richting. Het levert direct niet meer punten op, maar in de (nabije) toekomst zal dit zeker zijn vruchten afwerpen. 

BriLy201411-10-2018 om 10:27

Beste Brummie. Vergeet het maar (als het om het Topsportcentrum gaat). Ik vind het plan prachtig, maar de (voetbal)wereld verandert in rap tempo. Dit centrum kost vooral geld en zal nog veel minder opleveren.

Als je het voetbal (en dan doel ik niet op zondagavond Studio Sport met het bord op schoot) een beetje volgt weet je dat de buitenlandse topclubs geen voetbalclubs meer zijn, maar investeringsmaatschappijen. Neem het bedrijf achter Manchester City (City Footbal Group). Tuurlijk, voor de achterban en voor de beeldvorming wordt er in het 'eerste' veel geld gestopt (met de beste spelers), maar alles wat daaronder zit (en daaronder ook weer) wordt gekocht met maar 1 doel: doorverkopen met winst. Ze laten spelers elders (relatief goedkoop) rijpen en doordat betere spelers in mindere competities opvallen worden ze vaak met winst verkocht. Clubs als Groningen zijn veroordeeld tot het huren van dit soort spelers en die ben je na een jaar weer kwijt. Of ze vallen niet genoeg op en gaan naar andere clubs/landen of ze worden met winst verkocht. 

Wat Groningen met het Topsportcentrum doet is leuk en aardig bedacht, maar het is de verkeerde tijd. Heel goede jeugd zit al bij Ajax, Feyenoord, PSV of (erger) al in het buitenland. Zelfs clubs als AZ weet de beste jeugd al binnen te halen. Maar wat onder het kaf zit...dat komt bij Groningen, zo eerlijk moet je zijn. Daar maak je misschien aardige voetballers van, maar geen Topsporters. Deze spelers zien andere spelers bij andere clubs/landen in weelde en rijkdom leven en daar gaat het mis. Uitzonderingen daargelaten, de meeste spelers op het niveau van Groningen doen hun ding, trainen en spelen voor een (voor hun begrippen) 'basisloontje', hebben geen clubgevoel en weten dat ze toch altijd weer ergens terechtkomen. Tot dit soort spelers, gecombineerd met een paar huurlingen, is Gronginen de komende jaren veroordeeld. 

FC Groningen wil met het Topsportcentrum ook een soort investeringsmaatschappij worden. Goede jeugd vasthouden en hopen dat ze worden verkocht voor veel geld. De realiteit is dat echt goede spelers niet vast te houden zijn (lees: al in beeld zijn voordat Groningen met ze praat) en dat alles wat daaronder zit de mentaliteit mist omdat jaloezie gaat opspelen. Het is hopen op een pareltje als Robben, maar dat is echt ijdele hoop, die tijden zijn allang voorbij. We gaan dus mindere spelers opleiden tot middelmatige spelers, maar daarmee win je nooit een wedstrijd (omdat elders overal betere huurlingen spelen) en wat gaan we dan in paniek doen: transfervrije spelers en huurlingen halen. Dat gebeurt nu al en dat gebeurt over vijf jaar nog veel meer. Het was vier jaar geleden een gouden idee (dat Centrum), maar door de duizelingwekkende bedragen en de razendsnelle ontwikkelingen is het nu een achterhaald en kostbaar plan. Heel jammer! 

Maak er een mooi clubhuis van en zorg voor een scout met contacten. Die weet welke spelers hij waar kan huren. Of nog beter: zoek een investeerder! 

 

 

Thomas Portugal11-10-2018 om 10:59

Ik heb op zich geen probleem met een paar huurlingen binnen de selectie mits deze meteen iets positiefs toevoegen aan de selectie zoals Zeefuik en Doan vorig seizoen, en er een redelijke kans is deze spelers definitief te contracteren als ze het goed doen. Wat ik niet begrijp in het geval van Antuna, is dat hij nagenoeg niets extras brengt, en dat al meer dan een seizoen lang. Waarom is hij van de zomer niet teruggestuurd naar City? In zijn plaats kunnen we beter een jeugdspeler neerzetten of een talentvolle speler uit de Keuken Divisie. Wat Cassiera en Handwerker betreft, hoop ik dat het nog goed komt. We zullen zien.

BriLy201411-10-2018 om 11:09

Antuna is niet teruggestuurd omdat er bij Groningen een paar wijze heren zitten die hem op huurbasis voor twee jaar hebben vastgelegd. Dat is ongeveer hetzelfde als een type speler als Veldwijk voor drie jaar vastleggen. Puur wanbeleid! 

blauwevogel11-10-2018 om 15:01

Huren met een koopoptie is goed ,zonder koopoptie niet doen!!

Dus ook handwerker is een vraagteken alleen als koln hem niet wil hebben ,dan pas is er een koopoptie voor ons.

Doan is een goed voorbeeld hoe het eigenlijk wel moet.

Verder is het overleven dit jaar met FCG hoop op een bedrijf die instapt bij ons  en de cub weer brengt naar de subtop!!

BriLy201411-10-2018 om 15:26

Nee blauwevogel, dat zie je echt verkeerd. Huurspelers van topclubs moet je niet willen kopen, hooguit een jaartje huren. Zo'n speler wil vaak niet eens komen (maar doet dat omdat zijn zaakwaarnemer dat zegt), tekent tegen beter weten in en weet dat hij bij zijn oorspronkelijke club veel meer had kunnen verdienen. De mannen/jongens van nu hebben een andere mentaliteit dan vroeger, je denkt toch niet dat ze voor zo'n pisloontje de ballen uit hun broek lopen? Ik moet bekennen dat ik Zeefuik een uitzondering vind (die werkt altijd knoeterhard), maar verder zijn dit constructies waar niemand wat aan heeft. 

 

Hoekie11-10-2018 om 20:23

Ik ben het volkomen met blauwevogel eens. huur met koopoptie is prima. Doan is een mooi voorbeeld. Ik denk dat Brily2014 je niet goed heeft begrepen. Zeefuik en Doan zijn prima spelers die we zonder optie tot koop niet hadden gehad.

11-10-2018 om 17:30

Nog 9 wedstrijden tot de winterstop, waaronder een paar pittige potjes. PSV, Sc-Heerenveen en Feyenoord zijn volgens mij de mooiste fiches. De rest is koffiedik kijken wat puntensprokkelen betreft. Daarna hebben de beleidsmakers van de club de tijd om een aantal versterkingen te halen. Wie dat moeten zijn daar mag de nieuwe scout zich druk over maken. Heb er wel vertrouwen in, hoewel ik niet weet wat voor vlees Derk Jan Derksen in de kuip heeft. Als voetballer was het een druk mannetje en als hij als scout ook zo'n dadendrang aan de dag legt, kunnen we wel iets van hem verwachten. Ach, we zien wel. Tot nu toe is het niet veel bijzonders wat het team presteerd. Er is veel fout gegaan,afgelopen tijd, spelers weg en spelers erbij. Is eigenlijk niet goed voor de "team spirit". De nieuwe spelers moeten eerst wennen aan de speelstijl en aan elkaar waarbij de taal ook nog een spelbreker kan zijn. Daar komt ook nog bij dat Buijs te maken heeft met blessures en schorsingen. Maakt het er allemaal niet makkelijker op. Nu eerst maar eens naar Heracles, volgende week, misschien kunnen we daar nog wel een puntje weghalen en dan komt PSV bij ons op bezoek. "Zel nait makkelk word'n". Proost!!!!!    

M0i11-10-2018 om 17:48

Eindhoven komt hier toch de 27e?

M0i11-10-2018 om 21:31

Ah. Aangepast. Gelukkig naar, de kaarten die ik heb gekocht voor de 27e waren toch echt voor een thuis wedstrijd. Was een beetje lullig geweest als wij daar hadden gezeten terwijl onze helden in Eindhoven zaten 

Marco11-10-2018 om 22:41

Waarom laten geen concractvrije spelers meetrainen. Jans zei aan het einde van de zomer transferwindow dat er nog wel salarisruimte was voor een speler. Warmerdam en Te Wierik kwamen ook contractvrije over. In die poel moet toch wel iets bruikbaars rondlopen dat een aanwinst is..

In de winterstop hopelijk een bewezen doelpuntenmaker op eredivisie nivo erbij in de categorie De Leeuw, Armentros etc.

11-10-2018 om 23:13

Michael de Leeuw schiet er nog geregeld een in, daar in Amerika. Ik zou hem graag weer terug willen zien in de Euroborg, maar of daar kans op is, is maar de vraag.

Thijs_Faber12-10-2018 om 13:00

Michael is 32 jaar oud, zullen we dat maar even niet doen?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!