Terug

Deel deze pagina:

Arbitrage en VAR helpen Ajax aan benauwde winst op FC Groningen

Door Redactie 24 reacties

De wedstrijd is geëindigd in een nipte nederlaag. FC Groningen dat verdedigend de zaken uitstekend voor elkaar had en prima in de wedstrijd zat bracht Ajax naarmate de wedstrijd vorderde tot wanhoop. Een minuut of twaalf voor tijd kwamen de Amsterdammers door een discutabel doelpunt van invaller Huntelaar op voorsprong. De aanvaller die tijdens zijn "doelpunt viering" geel kreeg, (shirt uit doen) pakte kort daarna zijn tweede gele kaart na een oliedomme aktie op Memisevic. In de slotfase maakte Tagliafico in het eigen zestienmeter gebied overduidelijk hands. Noch scheidsrechter Higler, noch de VAR maalden hier om... Kenbaar dienen zij andere belangen. In Zeist zal men vandaag of morgen ongetwijfeld een mooi rood-wit boeket bloemen uit Amsterdam tegemoet kunnen zien...

Vlak voor en tijdens aanvang van de wedstrijd werden op beperkte schaal weer eens fakkels afgestoken op Noord. Op zich altijd een prachtig sfeergezicht dat mooie plaatjes oplevert. Toch mogen we ons afvragen als de club de eigen aanhang bijna smeekt om dat niet meer te doen, dat een aantal gasten daar nog steeds maling aan heeft. Op de clubsite is onlangs uitgebreid uitgelegd dat er een voorwaardelijke straf loopt tot volgend jaar april. De boete uit Zeist zal om genoemde reden niet mals zijn en FC loopt zelfs het risico dat er (een) wedstrijd(en) zonder publiek wordt gespeeld...  

eerste helft
De Jong verslikte zich in de eigen zestien bijna in Reis, met kunst en vliegwerk liep dat maar net goed af voor de gasten. Al snel diende een tweede mogelijkheid zich aan. Gladon gaf een voorzet, Sierhuis miste. Aan de overzijde ontsnapte Grunn. De Ligt kopte een voorzet diagonaal op de tweede paal. FC werd wat meer teruggedrongen. 

Neres probeerde Padt te verschalken met een hakje. Niet veel later werd een hoekschop door de Ligt ruim overgekopt. Halverwege kreeg Groningen een vrije trap na een handsbal van Neres. Te Wierik's inzet werd gekraakt. Gladon kreeg geel voor het ongelukkig onderuithalen van De Jong. Padt verrichte een prima redding nadat een corner door de geheel vrijstaande Veltman werd ingeschoten. Kort daarna werd Padt onder vuur genomen in de korte hoek maar hield zijn doel schoon.

Blind ontsnapte aan geel na het opzichtig onderuit duwen van Gladon. Ondanks de druk lukte het FC om zich ook wat meer voorin te laten zien. Daarentegen reageerde Padt attent op een dieptebal van Tadic op Neres. Op de speelhelft van de gasten zeilde een geplaatst schot van Reis via Tagliafico net langs de buitenkant van de tweede paal. De hoekschoppen die volgden leverden geen gevaar op.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Grunn werd al snel teruggedrongen op de eigen speelhelft. Van der Beek poeierde voorlangs. Een schot van Veltman ging via Te Wierik naast. Aan de overzijde schoot Sierhuis over het doel van Onana. En wat een uitgespeelde kans voor Ritsu Doan! In combinatie met Sierhuis mikte de Japanner nipt voorlangs. Huntelaar verving Schöne.

De druk werd opgevoerd. Nadat Handwerker een doelpoging van Zyech blokte haalde Zeefuik daarna de bal voor de doellijn weg. El Hankouri maakte intrede voor Bel Hassani. Tadic ontsnapte aan een prent na het onderuithalen van Doan. Tijdens het nemen van de vrije trap werd Te Wierik in zijn gezicht geraakt door Tagliafico. Te Wierik kon verder. Memisevic kreeg geel na het onderuit schoffelen van Veltman die fel reageerde en ook op de bon ging. En ook Reis pakte een kaart die automatsch geschorst is voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Chabot kreeg geel nadat hij een overtreding tegengefloten kreeg terwijl de Duitser de bal speelde en woest de bal op de grond smeet.

Dolberg verving Neres. De vrije trap van Ziyech ging over het doel. En dan opeens viel de 0-1. Huntelaar die een voorzet kreeg en in duel Handwerker vastpakte en tegen de grond werkte, trof doel.... Een zeer discutabel moment want was het geen overtreding? Ook de VAR gaf groen licht. Bruns kwam in het veld voor Handwerker. Huntelaar die met een achterlijke actie Memisevic opving, kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Gladon dwong Onana tot een uiterste redding, de 1-1 hing in de lucht... Christensen werd als laatste Ajx wissel ingebracht voor Ziyech. En dan in de slotfase, een duidelijke handsbal van Tagliafico binnen het eigen strafschopgebied. Waar bleef de VAR?  Waarom werd het spel niet stilgelegd om beelden te gaan bekijken? Hoe overduidelijk wil je het hebben?

Er kwamen vijf minuten bij. Ondanks dat Grunn er alles er aan probeerde om langszij te komen kwam het niet meer tot kansen. 

Aankomende woensdag speelt FC Groningen uit tegen PEC Zwolle.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Memisevic, Reis,  Bel Hassani, Sierhuis, Gladon                                               

Opsteling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, van der Beek, De Jong, Ziyech, Tadic, Neres      

Reacties:
Marco20-04-2019 om 21:01

Bij dit Groningen elftal onbreekt een play-offs spits die er 15 per seizoen in schiet en scorend vermogen op het middenveld. Verder dapper gevochten.

Wanneer de KNVB het volledige competitie schema overhoop haalt voor Ajax dan hoef je van de arbitrage ook niks te verwachten.

Groningen had zelf de kansen moeten benutten en dat is nagelaten.

M0i21-04-2019 om 08:16

Ik geloof niet in complotten. Dan zou Higler met instructies vanuit Zeist het veld in gaan? En daar passen de makkelijk aan Lozano gegeven pingel (zoekt de keeper en verdediger op, laat zijn been hangen) dan toch ook niet in? Ik roep ook wel eens dat de grote drie altijd veel mee krijgen, maar besef me dan gelijk dat dat Calimero gedrag is. Die drie hebben nu eenmaal vaak veel meer kwaliteit, dat wordt dan afgestopt, en ja, dan maak je overtredingen. 

Groen hart20-04-2019 om 21:07

Tegen dit ajaks en de knvb kun je niet winnen. Daarom is er ook altijd haat tegen deze ploeg. Wat een deceptie.

kees20-04-2019 om 21:08

ach...het mioddenveld en balbezit waren duidelijk voor Ajax deze wedstrijd..Groningenb had aanvallend wel teveel ontzag voor Ajax. Jammer dat Handwerker die een puike wedstrijd speelde, nou net Huntelaar niet kon tegenhouden..

 

Maar:  Groningen kan op dit moment van de competitie beter zonder punten blijven dan Ajax.  want die vervelend spelende PSV ploeg gun ik geen kampioenschap! Eerste helft vond ik trouwens Groningen prima starten, maar wel met een heel rare rol voor een verdedigende Doan die nog geen man leek te kunnen passeren..(na de rust was ie beter). 

Volgend seizoen beter...dan wordt Ajax wel ingepakt door de FC

Groen hart20-04-2019 om 21:12

Je vergeet 1 ding Kees ..het vervelende psv (voor jou) doet het op eigen kracht en ajaks met behulp van de knvb

Groen hart20-04-2019 om 21:18

Ook heel raar dit ! Groningen kan op dit moment van de competitie beter zonder punten blijven dan Ajax

Nachtwacht20-04-2019 om 21:59

Niet helemaal mee eens dat PSV het op eigen kracht doet.... Constant penalties zoeken en hopen op de scheidsrechter is net zo goed niet op eigen kracht. Maar goed, ben voor Grunn

Bikkel 20-04-2019 om 22:13

Helemaal met kees eens liever ajax kampioen idd... Het geluk dat pisvee het hele seizoen al heeft, had ajax nu... Wat de wedstrijd betreft, tsjaa maakt een groninger hands dan had ie hem ongetwijfeld gegeven en ook het doelpunt afgekeurd... Maar Groningen had ook niks in te brengen behalve fysiek te spelen en dat lukte aardig.... Doan had nog moeten scoren als enige goeie kans voor de fc... 

Gauw vergeten en op naar Zwolle... 

kees20-04-2019 om 22:14

Groen hart: die 3 komende wedstrijden zijn echt geen zekerheidje voor een FC Groningen winst... als je dan p.off's.en eventueel Europees moet spelen dan heb je nmauwelijks een zomerreces en komt de voorbereiding in het nauw, terwijl je - zo leert de praktijk n- nauwelijks ingespeeld bvent met tig nieuwe spelers. Naar mijn idee heeft Groningen weinig tot niets in Europa te zoeken, vandaar mijn opmerking . Vorige week tegen SC Heerenveen had er gewonnen kunnen/moeten worden. 

FCDeZaag24-04-2019 om 13:23

@Groen hart

 

https://www.youtube.com/watch?v=4XHob8VizC4

Aron05020-04-2019 om 21:29

Play-offs kunnen we nu wel vergeten... ook omdat pec weer lekker meewerkt:(

brummie20-04-2019 om 21:36

Allereerst zeer teleurstellend dat ondanks waarschuwingen, er weer wat hersenlozen waren die wederom vuurwerk afstaken op noord. 

Had een gelijkspel terecht gevonden. Qua kansen had FC de betere in de 2e helft.  Beste kans voor Doan. 

Arbitrage erg matig, moet je geluk mee hebben. Al met al een redelijke wedstrijd, van beide kanten geen goed voetbal, maar wel spannend.

Op naar Zwolle!

FC Bayern20-04-2019 om 21:40

Ik moest eventjes afkoelen hahaha. De titel van dit stuk zegt alles al. Volledig mee eens

Voor mij waren de meest belangrijke momenten van de wedstrijd terug te brengen tot 3 momenten.

1. Doelpunt Huntelaar. Als dit de andere kant op geweest was was dit doelpunt 100% afgekeurd. En dat is juist zo misselijk hieraan. De VAR vroeg Higler niet eens om te gaan kijken. Belachelijk!

2. Gele kaart Huntelaar. Voor Groningen maakte dit niks uit natuurlijk, maar als je voor dit soort overtredingen al geen directe dieprode kaart voor geeft waar dan nog wel voor? 

3. Overduidelijke handsbal van Tagliafico. 100% penalty. Als zelfs Verbeek (waarvan we weten dat het geen Groningen fan is) al zegt dat dit 9 van de 10 keer een penalty is dat zegt, dan weten we genoeg.

En er waren nog meer momenten die discutabel waren.

Op VI.nl lees ik heel veel Ajaxfans die zeggen "PSV is ook geholpen tegen Vitesse". Als ZELFS zij dat al zeggen dan weet je genoeg toch? Wat een schandalige farçe was de gehele wedstrijdleiding vandaag.

Het erge is ook dat ik er mee kan leven als je na een mooie strijd met 0-2 of 0-3 of zelfs 0-1 verliest dan kan ik er mee leven. Maar op deze manier is echt om te kotsen. Termen als KNJB moet ik altijd een beetje om lachen. Maar dit was echt 100% KNJB, Ajax moet blijkbaar kampioen worden. 

kees20-04-2019 om 22:09

je kan het zo uitleggen zoals jij doet...met goede argumenten, vind ik ook...maar er was naast een flink aantal stevige overtredingen ook sprake van veel toneelspel van beide kanten !

Rooie20-04-2019 om 23:01

Tja, daarom is het nu eenmaal betaald voetbal. Met sportiviteit heeft het niets te maken.

En FCG zelf, in dit seizoen hebben het vooral in de 1e seizoenshelft verspeelt en niet tegen 020.

 

Kweetniet20-04-2019 om 23:10

Wat een ontzettende idioten die vuurwerk afsteken.. dat soort gasten mag zich doodschamen.. en noemt zich supporter? 

M0i21-04-2019 om 08:06

Er ging wel meer in de fik dan alleen een paar fakkels. Tot nu toe benadelen deze idioten alleen hun club, die kan opdraaien voor de boetes. Het wordt tijd dat ze zelf een keer de sjaak zijn. Hoop op een forse maatregel vanuit de FC en/of de KNVB. Jammer voor de rest, maar houd Noord maar een keertje leeg ofzo. Overigens was er ook een vervelend plukje volk dat de ME meende bezig te moeten houden na de wedstrijd. Lees daar nergens iets over, maar ook dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. 

debultjes20-04-2019 om 23:32

Wat kan die Huiglaar slecht uit zijn nek lullen, als dit geen penalty is waarom geeft hij in de 1e helft dan wel een vrije trap wegens hands van Neres?

Nogutsnoglory121-04-2019 om 00:20

Maar een handbal is een handbal Kees. En als Gert Jan Verbeek de grootste FC Groningen criticus het al zegt dat de bal op de stip moet dan zijn we dus behoorlijk genaaid. 

kees21-04-2019 om 00:24

ik vond die elleboogstoot van Huntelaar ( puur op de man ) weer zo'n typisch smerige actie wat we van hem kennen...had wmb. direct rood verdiend.

Nogutsnoglory121-04-2019 om 01:36

Huntelaar had inderdaad direct rood moeten hebben 

M0i21-04-2019 om 07:59

Inderdaad. Vind het ook de enige dwaling van Higler + VAR. Voor de rest hebben ze beide ploegen lekker laten voetballen, er mocht veel doorgaan. En juist daardoor kon de FC zo lang mee met Ajax en was het een leuke pot om te zien: je moet ze fysiek aanpakken. Heb je een pietlut als scheid dan sta je na 90 minuten op 0-5 en met 9 man. 

Johan221-04-2019 om 08:26

Wat is dat toch met die idioten met het afsteken van vuurwerk! Hoezo harde kern? Wat mij beterft zij dit geen fans! Maar schaden ze alleen de club.

campesino21-04-2019 om 10:17

Los van het het feit dat we gisteren flink genaaid zijn blijft over dat buijs er een heerlijke vechtmachine van heeft gemaskt. De jongens strijden voor iedere meter en geven nooit op. Masr asnvallend blijft het hopeloos. De koele cijfers liegen er dan ook niet om. 34 doelpunten voor en 37 tegen. Alleen sjax en psv hebben minder tegendoelpunten. En alleen nac heeft minder gescoord. Nu de P.O. onmogelijk zijn (met dank aan de laffe speelwijze vorige week) kunnen we ons dus richten op volgend seizoen. Het geraamte staat er. Nu masr hopen dat reis wordt verkocht  dat die miljoene goed worden besteed, dat buijs de vecgtmachine in stand houdt en iets minder laf gaat voetballen, dan voorzie ik een mooi volgend seizoen.

Marco21-04-2019 om 11:16

PO kan nog steeds, vol voor de 9 punten gaan. Ploegen boven ons hebben ook zo hun problemen en wedstrijden die ze eerst maar eens moeten winnen.

Rooie21-04-2019 om 11:59

Ik hoop toch niet dat FCG ook nog PO wedstrijden moet gaan spelen. Volgend seizoen staat er een behoorlijk gewijzigd team. Alle inzet zou zich beter kunnen richten op een verbeterde 1e seizoenshelft en zo mogelijk hetzelfde als de 2e seizoenshelft van dit jaar. We blijven in de Eredivisie en dat was bijna ondenkbaar bij de winterstop. Met een PO - tussen resultaat komt de club niet verder.

campesino21-04-2019 om 12:33

Dat sterk gewijxigde team valt misschien wel mee 

Mocht je reis voor een mooi bedrag verkopen , kan je bij doan wat hoger in de boom gaan zitten en is er verder geen financiele noodzaak te verkopen  alle andere spelers dan alleen voor de absolute hoofdprijs. Dus op zeker vertrekken reis mahi en doan en wat behreft de huurlingen kan je rustig bekijken of je er mee verder wilt. Bel hasani mag van mij wel blijven, net als gladon en handwerker

FCDeZaag24-04-2019 om 13:26

Tjah, wat levert Doan ook nog op.. VOor de winterstop 8 á 10 mil..

 

Na de winterstop 0 goals, 0 assist...... 6 zal de absolute MAX zijn..

Roelofsky21-04-2019 om 12:26

Het was best een leuk spektakel tegen ajax maar misschien dat Buijs bij Theo Verlangen (de topper) in de leer moet voor het trainen op vaste patronen en positie spel. Want dat leek werkelijk waar nergens op het waren steeds langehalen naar voren op goed geluk....

 

FC LICHTBOEI21-04-2019 om 12:45

Ik vond Ludovit Reis een sterke partij spelen,want zorgde er ook voor dat FC meer druk op Ajax kon zetten dat we hadden verwacht.

Hans Nijland heeft bij De tafel van Kees gezegd dat hij serieus rekening houdt met een vertrek van Ludo naar Barcelona,want de clubs hebben afgelopen week opnieuw gesproken over een transfer.

tante jannie21-04-2019 om 13:06

Wat begrepen heb sluit Reis aan bij barcalona B en speelt 3de divisie.

Ik denk niet dat hij daar veel beter van wordt.

FC gisteren goed gestreden en had een punt verdient.

Scheidsrechtertje was nogal onder de indruk van Ajax, met dieptepunt de handsbal.

Overigens vond ik het doelpunt van huntelaar terecht, was gewoon zwak verdedigingen.

PO hoeven van mij niet daar geen recht op, wedstrijden dit seizoen waren over het algemeen zeer teleurstellend.

Groentje22-04-2019 om 07:51

Als we uiteindelijk op een PO plek staan hebben we het zeker wel verdiend! 2e helft seizoen is een knappe prestatie

Fan op afstand21-04-2019 om 13:31

Was te verwachten dat we met lege handen zouden blijven. Jammer van de punten maar vraag me af of we mee moeten doen voor Europees voetbal. Naast het feit dat de heren een kortere vakantie zullen hebben is het ook maar de vraag wie blijft en gaat om eventueel Europa in te gaan. Denk dat de FC gewoon snel duidelijkheid moet gaan creëren M.b.t. tot het elftal wat we volgend jaar toe kunnen juichen en dan veel constanter gaan presteren en dan gaan voor direct Europees voetbal of via PO. Dit jaar, hoe mooi het ook zou zijn, onze zegeningen tellen en hopen op een beter, nieuw seizoen

Bikkel 21-04-2019 om 15:38

Vond het ook wel bizar om te horen dat ook nijhuis de elleboog van huntelaar "opvangen  van de tegenstander vond... Mag ik gek zijn, was toch 100%bewust!!!

Wat volgend seizoen betreft  hoop dat de verdediging in tact blijft, staat gewoon als een huis . Bruns mss proberen te houden en bel Hassani wordt hem niet  werkt hard dat wel... Aanvallend moet er wat gebeuren  Afwachten maar weer. Play offs hoeft van mij niet per se .. 

brummie21-04-2019 om 17:23

Ik hoop wel dat FC play-offs haalt. De onderlinge verschillen zijn klein met clubs als Heracles, Utrecht en Vitesse. Waarom zou onze FC geen kans hebben? Het hoogst haalbare is Europees voetbal voor onze club, dan gaan we er toch voor met zn allen? 

 

 

Groen hart21-04-2019 om 17:57

Volledig mee eens.. waarom speel je anders?

blauwevogel22-04-2019 om 04:22

Eens Brummie.dit elftal is uitermate geschikt voor de PO ,ijzerstreke verdiging 0-0 standard uit en thuis 1-0 winnen(waarschijnlijk Gladon)teams als heracles en vitesse spelen echt liever tegen willem 2 dan tegen FCG .

Buiten de extea  inkomsten ,,ook is het dan makkelijker om iets betere spelers aan te trekken

Wordt weer tijd om  bv een aberdeen uit te spelen ipv een oefenwedstrijd tegen osnabruck

Pietjepal22-04-2019 om 09:41

Iets anders: welk moment standbeeld voor Hans Nijland, en waar? Kan ook gallerij worden natuurlijk met van dijk, Robben, Suárez, 

Nogutsnoglory122-04-2019 om 23:44

Mee eens. Moet echt wel wat speciaals gebeuren de laatste wedstrijd tegen Fortuna. Nijland mag van mij een standbeeld krijgen. Fantastisch werk verricht voor de FC. 

Groen hart23-04-2019 om 17:54

Suarez ? Hou op deze rat kent grunn niet eens meer.

GT-E23-04-2019 om 17:00

Even weer on topic; ik vond Higler toch wel opzichtig partij kiezen. Duidelijk hands negeren en de overtreding voorafgaand aan het doelpunt negeren.

Wat mij betreft is het een overtreding als je de tegenstander met je arm in diens nek naar de grond werkt.

Het opvallendst echter vond ik hoe Higler alle FC spelers tot tempo maande tot aan de 0-1. Daarna had hij geen enkele behoefte om Ajax spelers ook zo te manen.

Nu houd ik ook niet van Calimero-gedrag maar ik word er wel af en toe moe van.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!