Terug

Deel deze pagina:

Aantal wijzigingen in de spelregels voor het nieuwe seizoen 2018/19

Door Redactie 0 reacties

De KNVB gaat het aankomend seizoen experimenteren met een aantal spelregels. Na verlenging zal zowel in het Betaald Voetbal als op amateurniveau de strafschoppenserie genomen gaan worden volgens het ABBA principe. Dat betekent dat partij A de eerste penalty neemt. Partij B is daarna twee keer aan de beurt, vervolgens partij A twee keer, enzovoort. Als de stand na twee keer vijf strafschoppen gelijk is, nemen de teams om en om een penalty. Het Sudden death principe gaat dan van toepassing. Met deze nieuwe richtlijn is de verwachting dat beide teams een grotere kans hebben een strafschoppenserie te winnen omdat de druk eerlijker wordt verdeeld over spelers van beide teams.

Voor trainers, assistenten en verzorgers is het oppassen gebazen. Vanaf nu kunnen zij een gele of rode kaart krijgen. Men vindt dit (op aanbevelen van de IFAB, de internationale spelregelcommissie) een duidelijker communicatiemiddel vanuit de arbitrage naar de desbetrefffende teamofficial en naar het publiek toe. Twee keer geel is rood. Deze maatregel geldt niet voor de amateurs.

Bij verlengingen mag een vierde wissel worden toegepast. Dit geldt zowel voor het Betaalde Voetbal als voor de amateurs. (bron - KNVB)

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!