Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt zege in Venlo en houdt kans op directe promotie levend

Door Sven Heikens 6 reacties

FC Groningen heeft een 0-1 zege geboekt in Venlo. Door een goal van Jorg Schreuders in de 78e minuut houdt FC Groningen de kans op directe promotie levend.

(verslag wordt aangevuld)

Reacties:
appie happie15-04-2024 om 19:03

Het kan..4 x winnen en klaar..en je zou nog kampioen kunnen worden..Dan moet Roda 2 x verliezen( de Graafschap en FCG) WII ook 2 x ( Dordt en FCG)

Kan werkelijk alle kanten nog op..Tilburg is er niet gerust op volgens Brabands Dagblad...en Limburgs bokkeblad zegt hetzelfde over Roda.

Ze zijn als de dood!

Ik ben al blij met promotie!!

Zaterdag Campvuur   hopelijk  een mooie wedstrijd en 3 punten.

Cambuur en Roda thuis zijn volledig uitverkocht..

Herman Badkuip15-04-2024 om 20:44

Inderdaad Appie, alles is nog mogelijk in de laatste wedstrijden voor FCG! Denk dat de kleine overwinning uit in Venlo tegen VVV het zelfvertrouwen weer goed doet voor onze youngsters. Wij krijgen nog vier lastige duels, maar hebben net als Willem II en Roda JC zélf nog alles in eigen handen...we zullen wél vier keer moeten winnen om kampioen te kunnen worden! En Willem II en Roda JC, maar óók FC Dordrecht moeten punten laten liggen....Tweede helft tegen VVV zag ik weer een gepassioneerd én strijdbaar FCG terug, de eerste helft was té stroperig in een té laag tempo. Zou zaterdagavond kiezen voor een ijzersterke Thijmen Blokzijl centraal achterin en Marvin Peersman op linksback. Ook een keertje starten met Rui Mendes i.p.v. Thom van Bergen óf Romano Postema voorop, vind onze beide spitsen de laatste wedstrijden minder scherp, denk dat Rui Mendes klaar is voor een basisplek!  

Voetbalgek15-04-2024 om 22:17

Ik vindt rui mendes juist erg tegen vallen, brengt niks extra's. Emeran scoorde vandaag in een combinatie team 2x tegen Almere city (2-2). Zou hem wat langer willen zien spelen. Zaterdag lekker starten met Blokzijl centraal en peersman op links. De rest laten staan. 

zagerdag vol gas achter de ploeg, laat het maar weer ouderwets kolken in de Euroborg. 

Marco15-04-2024 om 22:36

In de tweede helft ging het baltempo omhoog, toen kon VVV de ruimtes niet meer belopen en kwamen er mogelijkheden. 

Het vrij spelen van Postema kan beter.

Hoekschoppen moeten ook beter, kwam geen doelpoging uit. 

Dat Schreuders scoort in de 78 minuut geeft aan dat het met de conditie van de selectie wel goed zit. Als je moe bent ga je niet meer zo diep de 16 in rennen vanaf het middenveld.

Na het doelpunt hadden we nog voor een tweede moeten gaan, ons doelsaldo is maar iets beter. 

 

 

 

 

King Poffel16-04-2024 om 09:37

Drie punten, dat is het belangrijkste nu. Kritiek op dat het spel niet zo soepeltjes is als een paar wedstrijden terug is terecht maar aan de andere kant hebben we ook in periode 4 nog geen wedstrijd verloren en zetten we weer een prima reeks neer. Wat mij opvalt is dat ook al is het spel minder bij ons dat we dan nog wel steeds gewoon sterker zijn dan onze tegenstanders.

@Badkuip, het was dan niet met een doepunt maar ben blij dat Peersman met zijn belangrijke assist ons punten heeft opgeleverd i.p.v. dat hij ons punten zou gaan kosten (maar het gevoel blijft wel, haha).

Herman Badkuip16-04-2024 om 09:52

Denk dat FCG conditioneel één van de sterkste teams uit de KKD is, de youngsters blijven maar gaan, ook op het einde van de wedstrijd! Marvin Peersman is een gemaakte centrale verdediger, komt als opkomende linksback beter tot z'n recht! Als Dick Lukkien persé centraal achterin een rechtspoot én een linkspoot wil hebben, kan hij beter kiezen voor Nick Bakker op links cv! Maar ik vind Marco Rente en Thijmen Blokzijl het beste cv koppel!

ChiChi16-04-2024 om 10:28

Ik vind zaterdag tegen Cambuur een "sleutelwedstrijd ".

Als je die wint ga je met een goed gevoel naar Tilburg.

Ik zou nu Blokzijl opstellen en Peersman naar linksachter.

En als het niet loopt eerder Mendes inbrengen.

Emeran heeft gister 2x gescoord en moet je vaker gebruiken.

 

 

Bombarda779117-04-2024 om 00:23

Azijn in de actie bij een niet nader te noemen supermarkt, 5 liter, 2,99. 

Tis een geweldig seizoen, mooi sportverhaal. Wat de uitkomst ook mag zijn. 

26 keer Van Bergen, Postema, Valente en Schreuders samen in de basis

Paul Matthijs heeft vast iets goed gedaan

28 keer gepasseerd, beste verdediging van KKD

Dapper van Lukkien om te kiezen voor de jeugd en eraan vast te houden

Vastberadenheid is beloond

Mooie halve finale beker was het met dito sfeeracties

Waar is al dat azijn nou goed voor geweest? 

Hopen dat ze het niet halen, dan kunnen we weer los. 

2,99 mensen, 2,99 voor 5 liter, wees erbij. 

 

 

 

 

Fugazi17-04-2024 om 08:19

Haha wat een kulverhaal Bombarda. De uitkomst is wel degelijk belangrijk. Als je niet promoveert dan heb je geen fluit aan het feit dat je 26 keer achter elkaar met die jonkies in de basis hebt gespeeld. Net als de minst gepasseerde verdediging. Dat zijn statistieken waar je nooit meer wat over hoort omdat het niet terzake doet. Net als de halve finale beker. Is een leuke statistiek maar daar hoor je na dit seizoen niets meer over. Wie stond  er 8 jaar geleden in de halve finale? Geen idee. Is ook niet belangrijk. Positief is inderdaad de jeugd maar blijf je in de KKD dan loopt de helft van die knapen voor een appel en ei de deur uit omdat wij ze niet kunnen helpen met hun ambities. We komen uit een diep dal wat niets met azijn te maken heeft. Dat was gewoon dramatisch. Gelukkig mag je dat nog benoemen. Gelukkig gaat het wat beter en lijkt de azijn in wijn te veranderen maar als we in de KKD blijven zal die wijn toch weer heel rap zuur worden. 

Boerentrien17-04-2024 om 10:29

Als we niet promoveren, zal dat echt wel even slikken zijn, maar dat doet voor mij niets af aan de prestaties van dit jeugdige team en de sterke keuzes van Lukkien. Die zijn en blijven voor mij geweldig. Ook tegen VVV, toen het in de 1e helft niet liep, gingen de koppies niet hangen. Integendeel. Ze bleven onvermoeibaar doorgaan. En hoe de uitkomst ook zal zijn, bij mij zal het positieve van dit seizoen blijven hangen. En.....ik hoop vurig, dat Paul Matthijs terugkomt.

Herman Badkuip17-04-2024 om 16:58

Kom op Bombarda7791, azijn is voor de azijnpissers, de échte FCG supporters gaan voor bier én wijn! Dit lopende voetbalseizoen kan voor mij al niet meer stuk hoor, heb tot nu toe vanaf eind oktober alleen maar genoten van onze FCG vechtmachien....Alles wat nu nog komt, de wedstrijden tegen Cambuur, Willem II, Telstar én Roda JC, is bonus! Altijd meegenomen als wij direct óf via de nacompetitie promoveren naar de Eredivisie, maar als 't niet lukt, is er bij ons géén voetbalpaniek hoor! Nog even heerlijk genieten van het gedreven voetbalspel van onze jonge talenten, nog vier wedstrijden strijden tot ze er bij neer vallen, dan komt 't vast wel goed hoor! Heb er nog steeds het volste vertrouwen in, wij spelen volgend seizoen in het linkerrijtje van de Eredivisie!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!