FC Groningen wint door Marvin Peersman in de laatste seconde tegen Jong PSV

Door Vincent Duitsch 7 reacties

De titel geeft het eigenlijk al weg. Door een kopbal van Marvin Peersman in letterlijk de laatste seconde van de wedstrijd alsnog de zeer moeizame wedstrijd tegen Jong PSV op de Herdgang.

Het was natuurlijk niet het meest aansprekende affiche dit seizoen, toch besloten 150 supporters naar de Herdgang te trekken om in de regen een slechte wedstrijd tegen Jong PSV te zien. Na 20 minuten brak Johan Hove echter de ban met een bekeken balletje in de rechterhoek. Verder gebeurde er in de eerste helft vrij weinig en was het wachten op de rust.

15 seconden na rust stond het echter alweer 1-1 door de invaller Dantaye Gilbert. 5 minuten later maakte Groningen het alweer bijna gelijk door een bal die uiteindelijk tegen de paal kwam. in de 65e minuut gebeurde het dan alsnog, de 1-2 door een eigen doelpunt van PSV. Deze werd ingeleid door balverlies aan PSV zijde waar Valente attent op reageerde. Maar in plaats van zelf schieten wou hij het doelpunt aan Mendes schenken. In eerste instantie denk je de verkeerde keuze en gewoon zelf uithalen maar door comedy capers in de verdediging van PSV werd het alsnog 1-2 voor ons. En dat bleek ook wel nodig, de laatste 25 minuten was het echt wachten op een doelpunt van PSV en dat gebeurde uiteindelijk ook in de 90e minuut.

Toch liet Groningen zien dat ze in de laatste 3 minuten van de wedstrijd toch nog voor de winst wouden gaan door zowel een schot van Schreuders die gekeerd werd door de keeper als Hove die in de rebound op de paal schoot. Maar toen kwam de 93e minuut en eigenlijk al na de officiële blessuretijd. De laatste corner van de wedstrijd was meteen ook de enige goede corner van ons deze wedstrijd en Marvin Peersman kopt hem nog binnen ook! Dat was toch wel even een klein feestje in het uitvak en u zult hebben gehoord dat wij allemaal verliefd op Marvin Peersman zijn. Het is net of we hem al heel lang kennen, zo knap en charmant als hij is. Elke week staat ons hart in brand omdat hij ons weer verwend.

Saillant detail: Gezien de regen wou PSV met ons meedenken en een plaats op de 'hoofdtribune' geven zodat we in ieder geval beschut tegen de regen stonden. De politie was het daarentegen niet mee eens want zij zagen deze wedstrijd als een risicowedstrijd. Tegen Jong PSV nota bene. Daarom moesten wij in de stromende regen staan. Ook is zoals de commentator vermeldde dat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd als er meer dan 150 supporters kwamen een fabeltje. Er waren wederom namelijk te weinig parkeerplaatsen. Een regelrechte schande. Zoals afgelopen vrijdag al is vermeld over waarom Frank Paauw een slecht idee is als voorzitter bij de KNVB. Laat dit even op u inwerken (al staat dit los van Frank Paauw). Dit is de toekomst voor alle supporters als deze man aan de macht komt. Dit past namelijk exact in zijn straatje van repressieve collectieve maatregelen en daarom moet iedereen tegen Frank Paauw zijn!