Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen - Helmond Sport

Door Vincent Duitsch 24 reacties

Matchday! En wat een weelde, na een overtuigende 0-3 overwinning tegen FC Eindhoven en daarmee de 4e plek veroverd met uitzicht op plek 2 met zelfs een wedstrijd minder! Mogen wij vandaag aantreden tegen Helmond Sport voor hopelijk de volgende driepunter.

FC Groningen

Na een geweldige awayday in Eindhoven met 450 uitzinnige uitsupporters maakt de FC zich op voor de wedstrijd tegen Helmond Sport. Helaas is Wouter Prins geblesseerd geraakt aan zijn hamstring en zal volgens de verwachting nog enkele weken aan de kant staan.De vermoedelijke vervanger zal naar alle waarschijnlijkheid Isak Määttä zijn.

Johan Hove is daarentegen weer helemaal fit en dus moet Lukkien een keuze maken tussen Hove en Pelupessy voor in de basis.

Verder is in onze selectie iedereen fit en zal de vermoedelijke opstelling met uitzondering Prins en de keuze tussen Hove en Pelupessy hetzelfde zijn:

Jurjus, Bacuna, Rente, Peersman, Määttä, Schreuders, Hove/Pelupessy, Duarte, Valente, van Bergen en Postema.


Helmond Sport

Ondanks de 13e plek die Helmond Sport op dit moment bezet hebben zij van de laatste vijf wedstrijden slechts één verloren tegen Telstar. Ook werd afgelopen weekend met 3-1 overtuigend gewonnen van de Graafschap. Ook in Helmond zijn ze begonnen om een redelijke serie neer te zetten. Het is dus wel zaak om hier rekening mee te houden! Een speler om op te letten is Álvaro Marin die vorige week bij zijn debuut 2 doelpunten scoorde.

 

Wat er ook gebeurt vanavond, de supporters zullen er weer massaal achter staan! Come on FC!

Reacties:
Metworst23-02-2024 om 07:20

Onderschatting is hier het grootste gevaar. het is echt wel te doen thuis met het publiek erachter, maar een zeperd ligt op de loer. Het is een lastige ploeg en zijn momenteel in vorm. Maar nu niet afhaken,  de derop en derover fase is nu aangebroken, daarbij kun je je geen misser veroorloven.

Mooie wedstrijd allen.

appie happie23-02-2024 om 08:09

Vooral Kaars in de gaten houden,verder doorgaan met hoe het ging.

Feyenoord zal na gister ook een beste klap hebben gehad!! Daar liggen ook zeker kansen.In de beker weet je het nooit.

Vandaag winnen en je bent weer een stap dichter bij promotie!!

Harris23-02-2024 om 08:54

Belangrijke sleutelwedstrijd vanavond. Hove of Pelupessy? ik zou kiezen voor Hove, speelt meestal wat hoger en  we willen druk zetten dus dan is Hove goed bruikbaar maar daarentegen is Pelupessy ook aardig bezig de laatste tijd, vooral de rest verdediging bij hem is stuk beter geworden.

Herman Badkuip23-02-2024 om 10:17

En wéér een spannende wedstrijd voor de youngsters van Dick Lukkien tegen een gevaarlijke counterploeg....Nog 13 finales in de KKD en wij weten waar wij staan! Niet té veel naar de andere wedstrijden kijken, FCG moet zélf voor de punten zorgen! Jammer dat Wouter Prins met zijn hamstringblessure een aantal wedstrijden aan de kant moet zitten, maar gelukkig hebben we voldoende vervangers....In eerste instantie denk je dan aan Isak Määttä, maar je zou ook Marvin Peersman op linksback kunnen zetten en Nick Bakker centraal achterin....Zou Joey Pelupessy nog even naast Laros Duarte laten staan, ze hebben 't vorige week prima gedaan met Duarte naar voren spelend! Toch wel fijn dat Dick Lukkien veel keuzes heeft voor alle posities in zijn team, zodat wij blessures en schorsingen makkelijker kunnen opvangen! Vanavond de Euroborg er weer vol achter, dan moet 't eigenlijk wel weer goed komen! Forza FC Grunn, weer kop d'r veur!  ps. en inderdaad Appie, voor Feijenoord hoef je niet bang te zijn.....laat 't volgende week maar op penalties aankomen!

Heiky23-02-2024 om 12:25

 Als Feijenoord zo speelt als gisteravond ga je er met grote cijfers af maar verwacht niet dat ze in hun sterkste opstelling gaan spelen. Maargoed, dat is ook niet zo belangrijk; al heel wat dat de halve finales bereikt zijn! De focus moet de komende weken liggen op de competitie uiteraard.

Herman Badkuip23-02-2024 om 15:02

Zo is 't maar net Heiky, de beker is bonus, gaat om de competitie! Maar het team van Feijenoord is nu al vermoeid voor de wedstrijd tegen Almere...dat belooft nog wat voor donderdagavond!

no guts no glory23-02-2024 om 16:21

Ik zeg 3-1. Maata voor Prins vind ik zeker in thuiswedstrijden  geen verzwakking. Hij schakelt zich aanvallend altijd goed in en komt er vaak overheen vanaf links. Veel dreiging en dynamiek bovendien maakt hij veel vuile meters. Verdedigend is hij echter wel minder dan Prins. Hopelijk speelt het spel zich voornamelijk af op de helft van Helmond Sport. 

Rapdoel23-02-2024 om 20:13

Is de fc ook ergens live te zien?

Heiky23-02-2024 om 20:39

Espn 1, schakelkanaal dus samen met andere wedstrijden.

Herman Badkuip23-02-2024 om 20:51

Bij ESPN Watch is de wedstrijd live te volgen!

Bayco23-02-2024 om 22:13

Als je espn hebt kan je espn watch downloaden en inloggen daar zijn nu alle wedstrijden te bekijken

Herman Badkuip23-02-2024 om 20:54

Tsjonge wat een gezapige eerste helft, géén enkele kans voor FCG en één bal op de paal van Botos.....Té triest voor woorden, de tweede helft kan alleen maar beter worden als Lukkien even laat horen, dat hij niet tevreden is met het vertoonde spel van zijn youngsters! Na de rust alles op alles zetten om minstens één goal meer te scoren dan Helmond Sport, dat moet toch lukken? Misschien een beetje peper in de kont bij onze spelers? Effe wat fanatieker moet toch zeker kunnen.....Come on FCG kop d'r veur!

Rapdoel23-02-2024 om 20:56

Op naar een betere 2e helft :)

Fugazi23-02-2024 om 21:02

Ik zit in Oostenrijk het schakelprogramma te kijken en ik krijg het gevoel dat het nog niet veel soeps is. De momenten die ik heb gezien zijn 2 bloedneuzen,  schwalbe van onze linksback een afstandschoten van Rente die 2 meter naast gaat en een bal op de paal van Helmond Sport. Dat is erg schamel moet ik zeggen. Om eerlijk te zijn valt me dat gewoon tegen. Dan lees ik op zich veel positiviteit over de bekerwedstrijd in de Kuip. Echter als je thuis zoveel moeite hebt met Helmond.dan maak ik me geen illusies voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Helaas moet ik daar snel bijzetten. Hopelijk weet de FC de juiste snaar te raken in de tweede helft. Is Groningen eigenlijk aan zijn stand verplicht. 

marcelfcg23-02-2024 om 21:57

Wat een verschrikkelijk slechte wedstrijd. Geen enkel spelidee te ontdekken en geen enkel plan bij Lukkien om de wedstrijd om te draaien. Einde aspiraties plek 2.

Bayco23-02-2024 om 21:59

Wat een pupillen voetbal.. mis wederom een duidelijke spel.. fc kan het spel gewoon niet maken.

En dat thuis.. tegen nr 14.. terwijl je plek 2 wil aanvallen..makke bende.. en slecht pupillenvoetbal 

 

appie happie23-02-2024 om 21:59

Wat een SLECHTE wedstrijd..totaal geen idee..ach val maar aan..we winnen toch wel..nou zie je dat we een echte nr 10 missen..totaal geen creativiteit..0,0..

Ik wilde vloeken  maar doe het niet..

Herman Badkuip23-02-2024 om 22:08

Wat jammer....verder géén woorden aan vuil maken!

Bayco23-02-2024 om 22:12

Dat vindt ik gemakkelijk.. ze presteren slecht en dat mogen we ook benoemen.. hoeven niet altijd positief te blijven. 

Ik vindt Lukkien geen grote club trainer... Als ik de eerste helft zie.. dan valt het me op dat fc vaak met 5 man op lijn staan... Tegen helmond.... onbegrijpelijk.. tenzij ze voorsorteren op Feijenoord.. 

Dan breng je uiteindelijk aanvallende versterking... Zoals turay mendes en Lien.... Dan snap ik niet dat je niet 4-3-3 gaat spelen of 3-4-3. Lien kan uitstekende pinch hitter worden als hij bediend wordt op de vleugels ...  

Nee ipv duidelijk spel is het chaos..

Dikke onvoldoende voor lukkien

 

 

Heiky23-02-2024 om 22:19

 Ach, we dachten toch niet echt dat vanaf nu alle wedstrijden wel even gewonnen zouden worden? Dit soort zeperds horen er gewoon bij. Ook ADO komt in eigen huis niet voorbij MVV en WII  gaat, eveneens thuis onderuit tegen Roda. Shit happens. Het was inderdaad niet best maar hier had ook verloren kunnen worden.

Oeleoptak23-02-2024 om 22:14

Vermoedelijk is men al met de kop bij de halve finale. Neemt niet weg dat het slecht was. Met een beetje ongeluk was het een verliespartij geweest. Gezien de overige uitslagen hadden we juist nu goede zaken kunnen doen. 
Wat ik er toch uithaal is dat we spitsen hebben die zelf maar weinig beslissend kunnen zijn, geen dodelijke actie hebben.  Daar hebben we helaas een half dozijn van. 
Het is allemaal niet fataal, maar zaak is wel dat de heren na de halve finale de focus weer scherp hebben. 
Want alleen met optimale focus en energie krijgen we resultaten. En mochten we promoveren, dan hebben we echt betere spitsen nodig. 

ChiChi23-02-2024 om 22:25

Alle optimisten staan weer met beide benen op de grond!

Eerste helft was net walking-voetbal.

Blijkt nogmaals weer dat onze jonkies zelf  niets kunnen creëren.

Aan Jurjes hebben wei deze ene punt nog te danken.

Bij winst hadden we een grote slag kunnen slagen.

Als het niet loopt moet Lukkien ook eerder gaan wisselen,bv.al na na 60 minuten of in de rust.

 

Marco23-02-2024 om 22:44

Teleurstellend resultaat was wel te voorzien. Elftal creëert gewoon te weinig en dan ontbreekt individuele klasse voorin. 

Plek 2 raakt uit beeld. Periode en play-offs kunnen nog zorgen voor promotie. 

BROMBEER23-02-2024 om 22:45

Onze pareltjes voorin hebben weer geschitterd, toppertjes.

Heiky23-02-2024 om 22:51

Ah, gelukkig is er keer niet gewonnen. Kan Brombeer tenminste weer even uit zijn hol komen.

Bombarda779123-02-2024 om 22:52

Lekker man! Eindelijk kan het weer eens. De bromberen van deze wereld kunnen zich weer melden. Heerlijk! Het heeft helaas best wel een aantal weken geduurd, maar het kan weer. Fijn! Dank je wel Brombeer voor je positieve bijdrage. Lekker bezig man. 

 

Bombarda779123-02-2024 om 22:52

Lekker man! Eindelijk kan het weer eens. De bromberen van deze wereld kunnen zich weer melden. Heerlijk! Het heeft helaas best wel een aantal weken geduurd, maar het kan weer. Fijn! Dank je wel Brombeer voor je positieve bijdrage. Lekker bezig man. 

 

Bombarda779123-02-2024 om 22:52

Nu hopen dat dit de ommekeer is en we richting de tweede divisie gaan. Dat zou het summum zijn. 

Sammy23-02-2024 om 22:55

Waardeloos. Als je al tegen een geparkeerde bus moet spelen zorg dan dat het balletje snel rond gaat en dwing de tegenstander tot fouten door meteen druk te zetten. Dat snel rond lukte voor geen meter door veel foute passes over een korte afstand en dat druk zetten had men blijkbaar geen zin in. Dan haal je o.a. een Duarte er uit, de enige die je nog kan helpem met een vrije trap. Oke, zat voor geen meter in de wedstrijd maar wie wel. En dan probeer je wat te forceren met een Mendes, Lien en Turay. De eerstgenoemde te beroerd om zich moe te maken, de tweede doet zijn best en laatsgenoemde, zeg het maar. Gezien de kansen had je hem moeten verliezen maar gelukkig hebben we Jurjus.

Bombarda779123-02-2024 om 22:56

En vorige week was het nog ´groot respect´... 

Man man man... 

Boerentrien23-02-2024 om 23:03

De 2e helft keihard gewerkt, maar helaas niet gescoord. Heel jammer, maar kan gebeuren. En Helmond Sport heeft een hele goede spits, maar die heeft evenmin kunnen scoren. Zal die ook zo met de grond gelijk gemaakt worden, zoals sommige met onze hardwerkende spitsen doen?

Bombarda779123-02-2024 om 23:11

Als Brombeer nou eens ´supporter´ van Helmond zou worden, dan ben ik bang van wel

marcelfcg23-02-2024 om 23:11

Als je thuis als FC Groningen zijnde kansloos 0-0 tegen Helmond Sport speelt komt er kritiek. Meer dan terecht. Kun je daar als speler niet tegen dan moet je bij een kleine club gaan spelen.

BROMBEER24-02-2024 om 16:40

Tis gewoon aanvallend niet goed genoeg. De jongens werken zich het schompes alleen ontbreekt  het  alle aanvallers  aan enige vorm van basistechniek en voetbdlgogne.  Waarbij van bergen en turay de boventoon voeren.  Je mag blij zijn dat je een goede keeper hebt,  anders ga je er me 0-3 . En het is dat de middenvelders nog regelmatig scoren,  maar met deze aanvallers ga je gewoon niet promoveren  , ondanks dat ze keihard werken. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!