Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met ruime cijfers in Eindhoven

Door Vincent Duitsch 9 reacties

FC Groningen heeft afgelopen zondag overtuigend met 0-3 van FC Eindhoven gewonnen. Doelpuntenmakers waren Luciano Valente en Laros Duarte (2x).

Door de terugkomst van Marco Rente moest Thijmen Blokzijl genoegen nemen met een plekje op de bank. Op het middenveld bleek Johan Hove niet op tijd fit te zijn, waardoor Joey Pelupessy na zijn neusbreuk met masker op terugkeerde naast Laros Duarte. Ook in Eindhoven werd de FC weer gesteund door een sfeervol en tevens uitverkocht uitvak. 

 

In de twintigste minuut was het al raak. Romano Postema leverde na een uitstekende actie de bal af bij Luciano Valente, die deze vervolgens in de verre hoek plaatste. Even later scoorde Evan Rottier namens Eindhoven, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel. 

 

In de tweede helft moest wouter Prins al snel het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Maätta. In minuut 64 werd de score verdubbeld door Laros Duarte. Een prachtige steekbal van Leandro Bacuna is wat aan het doelpunt voorafging. Ongeveer vijf minuten later scoorde Duarte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, laag in de linkerhoek, buiten het bereik van doelman Brondeel.

 

Door deze overwinning stijgt Groningen naar de vierde plaats in de KKD en is de ploeg van Dick Lukkien 6 punten verwijderd van een plek dat recht geeft op rechtstreekse promotie. In de derde periode staat de FC zelfs gedeeld eerste, samen met ADO en Willem 2, ondanks dat ze een wedstrijd minder hebben gespeeld.

 

Reacties:
Herman Badkuip19-02-2024 om 12:16

Verdiende uitoverwinning tegen FC Eindhoven én FCG doet prima zaken in de strijd om de bovenste plaatsen. De superfitte vechtmachine van FCG heeft nog veel in eigen hand als ze in deze overwinningsflow blijven. Er komen nog aantrekkelijke wedstrijden tegen de topploegen uit de KKD en de sterke selectie van Lukkien is in die wedstrijden niet bij voorbaat kansloos! Misschien blijft 't wel tot het einde spannend voor FCG.....wordt 't in de allerlaatste thuiswedstrijd op 10/5 in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC beslist? Maar eerst weer rustig toewerken naar de volgende thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op VR. 23-2! Hoop dat 't met de blessure van Wouter Prins meevalt, maar ben bang dat hij met zijn hamstringblessure nog wel een paar wedstrijden aan de kant zit....Gelukkig is de selectie van FC Groningen sterk genoeg om ook deze tegenvaller weer op te vangen! 

Bombarda779119-02-2024 om 12:52

Het is fantastisch wat Lukkien hier neerzet met de FC. Heel knap en gedurfd om met zoveel eigen jeugd de top te bestormen. Er zat uiteindelijk ook weinig anders op. Het geld dat de FC had ging naar over het paard getilde dik verdienende spelers die op basis van wat statistieken zijn gehaald. Deze jongens (Postema, Schreuder, Prins, Valente, Bacuna, Blokzijl, Van Bergen, etc.) hebben tenminste een band met de club, net als wij. Ze zijn realistisch, niet bang en je ziet ze groeien. En daarom is het zo mooi. Wellicht zou Remco Balk ook goed functioneren in dit systeem. En wat te denken van Van Kaam, Dallinga en Ludovic Reis. 

campesino19-02-2024 om 13:24

Prima driepunter.  Begint er steeds meer in te geloven.

Wat ik gisteren totaal niet begreep, was dat prins weer terug in het veld kwam. Als een speler naar zijn hamstrings grijpt, dan weet je wel hoe laat het is. Van de speler kan ik het nog wel begrijpen, maar dat er niemand vanaf de bank die jongens tegenhield, vind ik absurd en heel amateuristisch.

Hoop dat die grap de blessure niet verergerd heeft

Harris19-02-2024 om 16:39

Ik denk dat Prins al eerder in de wedstrijd last had. Als je zijn schoten ook bekijkt aan het begin van de wedstrijd, hij schoot niet vol door om zo maar te zeggen. Fysiek heeft hij het lastig maar dat is al een tijdje zo maar dat komt wel goed denk ik .

Heiky19-02-2024 om 17:40

 Even off topic: even over de halve beker finale. Wat heeft Feijenoord eraan om de KNVB beker te winnen? Immers, de kans is groot dat ze 2e eindigen en CL spelen. Nou geeft het winnen van de beker  ook recht op Europees voetbal. Maar je kunt als club toch maar aan 1 toernooi meedoen? Niet dat ik hiermee wil zeggen dat ze de wedstrijd laten lopen omdat de competitie voor hen belangrijker is. Weet iemand hoe dit in elkaar steekt?

appie happie19-02-2024 om 20:47

Makkalie fluit..dus 010  zal makkalijk winnen.

Herman Badkuip19-02-2024 om 20:51

Beste Heiky, zou er maar niet te veel op rekenen, dat Feijenoord de wedstrijd tegen FCG laten lopen.....Een topclub wil zo veel mogelijk prijzen pakken en de KNVB-beker is een mooie prijs naast het kampiopenschap. In de competitie gaan ze PSV niet meer inhalen verwacht ik, maar met een zwaar programma en veel geblesseerde spelers, is de tweede plek in de Eredivisie nog geen zekerheid. Ook omdat FC Twente in bloedvorm, in de laatste 12 wedstrijden nog zal proberen om 2e te worden......Feijenoord zal écht nog willen strijden om tweede te worden, omdat die positie CL oplevert én bekerwinst slechts Conference League.....

King Poffel19-02-2024 om 21:44

Ook de 3e plaats levert nog voorronde CL op, het bekerticket gaar naar de club die 4e wordt heb ik begrepen en dat zie ik FEY niet worden.

Verder willen de club en ook de spelers natuurlijk graag een prijs op hun naam hebben, levert het meer inkomsten op en je hebt begin volgend seizoen dan de supercup/Cruijff Schaal waarin je uitkomt en nog weer een extra prijs en inkomsten kunt pakken.

Heiky20-02-2024 om 00:44

Dank allen! Vroeg het me gewoon even af. En had zeker niet de illusie dat er zomaar even gewonnen wordt in de Kuip. Maargoed, in het bekertoernooi kan van alles gebeuren :)

Herman Badkuip20-02-2024 om 09:03

Zou wel uniek zijn als FC Groningen dit jaar de KNVB-beker zou winnen als KKD-team.....dat is volgens mij nog nooit gebeurd in de geschiedenis van het bekervoetbal in Nederland....

Voetbalgek20-02-2024 om 11:03

Off topic: iemand die weet hoeveel kaarten er al verkocht zijn voor Feyenoord uit? 

Herman Badkuip21-02-2024 om 11:04

Alle 1200 kaarten voor het uitvak in het Feijenoordstadion de Kuip zijn uitverkocht! Stond vanmorgen om 9 uur eerst in de lange wachtrij en om kwart voor 10 waren alle kaarten al verkocht, óók voor eigen vervoer!

Marco20-02-2024 om 19:30

Ondanks het veldoverwicht slaagde Groningen er niet in om Postema en Van Bergen in scoringspositie te krijgen. Individueel ontbreekt bij de spitsen de kwaliteit om zelf wat te creëren.

Verder goed dat Duarte mee in de aanval gaat. 

ChiChi20-02-2024 om 22:48

Zeer hard werkende spitsen maar missen inderdaad kwaliteit en scorend vermogen!

Schreuders is ook een hard werkende speler met veel loopvermogen, maar scoort helemaal niet.

Gelukkig hebben we Duarte en Valente nog! (Valente ontwikkeld zich laatste tijd erg sterk)

Herman Badkuip21-02-2024 om 11:09

Denk dat wij onze handen dicht mogen knijpen met de jonge, talentvolle spitsen, die wij bij FCG hebben! Des te meer wedstrijden zij gaan spelen, des te meer zij hun kwaliteiten gaan laten zien! Wees blij dat wij een team hebben, waar meerdere spelers kunnen scoren, wij zijn niet afhankelijk van één spits!

no guts no glory21-02-2024 om 14:10

Ach je kunt het ook positief zien. Groningen heeft na PSV de meeste scorende voetballers namelijk 15. Je zult maar afhankelijk zijn van 1 scorende spits en die is net geschorst of geblesseerd in de belangrijkste wedstrijden. Kunnen wij beter opvangen. 

ChiChi21-02-2024 om 17:06

Daar hebben jullie ook wel weer gelijk in!

En het is ook plezierig om naar te kijken wat je ook wel merkt aan de sfeer in de Euroborg.

Herman Badkuip21-02-2024 om 18:48

Vind trouwens ook dat de sfeer op deze Boerenmachtsite enorm verbeterd is, er wordt tenminste op een positieve manier gereageerd op de posts van andere posters én niet meer zo op de man gespeeld!

Boerentrien22-02-2024 om 08:57

Hoewel ik nog steeds niet echt blij ben, dat we in de KKD spelen, heeft de degradatie achteraf gezien op meerdere fronten dus een positief effect gehad, waaronder deze site. En we gaan inderdaad weer met plezier naar de Euroborg. En in grotere getale dan wanneer we met pappen en nathouden in de eredivisie waren gebleven. 

Twee punt.22-02-2024 om 20:20

Op het spel van onze FC valt weinig aan te merken en kunnen een handvol posters niet kankeren op alles wat maar ruikt naar FC-GRONINGEN,  vandaar het positivisme op deze site.. Prima toch?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!