Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen weet winstreeks niet voort te zetten en verliest met 1-0 in Dordrecht

Door Willem Poppes 30 reacties

FC Groningen heeft in een moeizame wedstrijd met 1-0 van FC Dordrecht verloren. Daarmee komt de ongeslagen reeks van 13 wedstrijden tot een einde. Door de nederlaag zakt de FC naar de zesde plek

Opstelling: Jurjus, Pelupessy, Rente, Hove, Schreuders, Blokzijl, Van Bergen, Postema, Valente, Peersman, Prins

Al binnen 2 minuten komen de schapenkoppen op voorsprong. Uit een hoekschop krijgt Ilias Bronkhorst de bal op zijn hoofd. De zoon van mag zomaar binnenkoppen. Na negen minuten ontstaat er een flinke rookpartij omdat een aantal FC-supporters vuurwerk afsteekt. Volgens de scheidsrechter wordt het zicht op het veld dusdanig ontnomen dat de wedstrijd stil moet worden gelegd. Een tijd lang worden er nog fakkels afgestoken, na twintig minuten wordt de wedstrijd hervat Een slap schotje van Valente en een gedrukt schot van Pelupessy is het enige wat de FC het resterende deel van de eerste helft te bieden heeft. Het team van Dick Lukkien zet naarmate de eerste helft vordert weliswaar meer druk, maar tot grote kansen leidt het eigenlijk niet. 

Ook in de tweede helft heeft de Groningen moeite met het creëren van kansen. In minuut zevenenvijftig krijgt Marvin Peersman een vrije kopkans. De Belg hoeft de bal alleen maar tussen de palen te knikken, maar raakt hem volledig verkeerd. Het ziet er wat komisch uit. In minuut tweeënzestig een grote kans voor Dordrecht. Sebaoui – die de hele avond al gevaarlijk is – begint aan een gevaarlijke dribbel die eindig in een prima schot. De redding van Hidde Jurjus is knap en de keeper houdt Groningen in de wedstrijd. Van een slotoffensief komt het niet echt. Lukkien probeert wat te forceren met wat aanvallende wissels als Mendes, Slor, Turay en Määttä, maar ook deze spelers weten eigenlijk niks extra’s toe te voegen. 

Het voelde vanavond alsof de FC geen plan b had. Terecht werd er dan ook verloren van FC Dordrecht. De vijfde plek wordt nu overgenomen door datzelfde Dordrecht en met achtendertig punten staat FC Groningen 8 punten achter op een plek voor directe promotie. Van alle ploegen uit de top 10 heeft Groningen tot nu toe alleen weten te winnen van VVV. 

Aankomende donderdag neemt de FC het in de kwartfinale van de KNVB-beker op tegen het Fortuna Sittard van Danny Buijs en Adrie Poldevaart. Een spannende pot waar we denk ik met zijn allen reikhalzend naar uitkijken. Dagdromend en terugdenkend aan 3 mei 2015. Daarnaast de perfecte wedstrijd om die van vanavond snel te doen laten vergeten. 

 

Reacties:
Marco03-02-2024 om 11:54

We weten weer waar we staan. Leuk meehobbelen in de kkd.

3de periode is een prijs die we nog kunnen winnen.

kwaliteitsgebrek om te promoveren.

Kunnen de fakkelsupports voorzien worden van een enkelband en nooit meer een wedstrijd mogen bezoeken. 

 

 

Herman Badkuip03-02-2024 om 13:34

Terechte nederlaag tegen FC Dordrecht, we liepen vanaf de eerste minuten, na de goal van Dordrecht achter de feiten aan. Maar niet te lang getreurd, want komende donderdag 8/2 staat er weer een interessante bekerontmoeting tegen Fortuna Sittard in de Euroborg. Zal ook niet eenvoudig worden om de mannen van Danny Buijs te verslaan, maar misschien hangt er een bekerstunt in de lucht? Daarna moeten we weer klaar staan voor de thuiswedstrijd tegen TOP Oss op zondag 11/2! 

Hgz03-02-2024 om 16:22

Ik hoor Lukkien nog zeggen, We hebben genoeg smaken voorin. Ja dat hebben we gezien gisteren. Echt weer dat eigenwijze om geen versterkingen te halen. Ado is beter bezig die hebben het wel inde gaten en die doen er wel alles aan. Die eindigen gewoon 2e en Groningen komt in die tombola van playoffs en tot ieders teleurstelling halen ze het net niet dat denk ik.  Met Gudde en deze scouts gaan we niet promoveren. Zij zien niet de weg naar de eredivisie. Volgend jaar kunnen ze de transferwinsten van nu weer in gaten in de begroting steken, Goed gedaan mannen. Ben klaar met waarschuwen. 

ChiChi03-02-2024 om 16:42

Volledig mee eens!

Als je niet door een stugge verdediging heen komt breng je toch nog je enige spits in die een

beetje kan koppen, nl. Lien, maar nee lichtgewichten als Slor en Fofay, onbegrijpelijk!

En dan hebben we het nog niet over ene Maattaa, die geen bal goed geraakt heeft.

Hoogst haalbare is nog de tombola van de na-competitie.

Stadjer8103-02-2024 om 16:59

Die nacompetitie moet ik nog zien. Ons programma is in de laatste periode loodzwaar. Een periodetitel zie ik ons eerlijk gezegd niet winnen, daar scoren we gewoon te weinig voor. Ik denk dat ADO deze periode wint. Op doelsaldo gaan we dat sowieso niet doen dus dan moet ADO een steek laten vallen en dan nog is het niet zeker. Dit is zo'n beetje de laatste kans op een periodetitel, die laatste wordt te lastig voor ons.

Ik denk eigenlijk dat we niet de nacompetitie halen. We staan nu slechts op plek 6 en we hebben het eigenlijk vanaf half November heel makkelijk gehad. We gaan tijdens de laatste periode meer puntverlies lijden, dat kan gewoon niet anders. De meeste winsten die we dit seizoen hebben geboekt waren met de hakken over de sloot en allemaal tegen ploegen uit het rechtterijtje. Dan kom je in de middenmoot terecht.

 

Durovski03-02-2024 om 16:41

Nog even aanvullend Hgz.

Met een half leeg stadion, weglopende sponsoren en de eredivisietransferspaarpot leeg, mooi de club naar de kloten geholpen. Het doemscenario dat met een paar investeringen had kunnen worden voorkomen. Hartstikke leuk en positief allemaal!

Heiky03-02-2024 om 16:52

 Goh. Wat 1 verliespartij toch voor sentimenten los maakt hier. Echt onvoorstelbaar. 13 wedstrijden, waaronder WII en Excelsior, ongeslagen, er wordt 1 keer verloren (dat gebeurt een keer, kun je op wachten) en het is meteen allemaal niks meer. 

Boerentrien03-02-2024 om 17:01

Volgende week 2 wedstrijden. Dan zal duidelijk worden, of dit een eenmalige inzinking is van een jong team. Wat op zich niet raar is. En ook betere teams hebben er wel  slechte wedstrijden tussen zitten. Dat is inherent aan voetbal. Ik hoop, dat wij de draad weer snel op kunnen pakken. En ja inderdaad het vuurwerkgooiende tuig een enkelband om en een lang stadionverbod. Het zal toch niet, dat goedwillende supporters hier weer de dupe van worden.

Stadjer8103-02-2024 om 17:07

Ze zullen een TOP Oss thuis wel winnen, met weer zo'n 2-1 ofzo. Die onderste ploegen zijn gewoon echt heel zwak. Het verschil in de KKD tussen de bovenste en onderste helft is gewoon heel groot. En wij horen net aan bij de bovenste helft. We verliezen niet voor niets van praktisch de hele top 8. Maar die onderste pakweg 10 ploegen zijn dan doorgaans weer heel droevig. Ik denk dat je moet mikken op plek 9-11.

Ik verwacht vooral vanaf speelronde 31 erg weinig punten en veel bloedeloze wedstrijden. Hier gaan we het laten lopen, dat kan niet anders. Het seizoen loopt ten einde, blessures en kaarten gaan tellen. En FC speelt op zich vrij fysiek, zonder dat het echt iets creeert. Ook dat wordt alleen maar lastiger naarmate het einde in zicht komt, met de wetenschap dat de laatste 8 duels allemaal tegen relatief goede ploegen zijn die we eerder ook niet hebben kunnen verslaan. Tegen een pakweg Dordrecht zag je dat ze gewoon niet beter kunnen dan dit. 

 

Herman Badkuip03-02-2024 om 17:09

En ja hoor, je kon er op wachten, na een geweldige reeks wedstrijden met prima resultaat verliest FCG één keer en 't is gelijk weer paniekvoetbal bij een aantal posters! Geef onze spelers toch even de kans om deze nederlaag komende week weg te poetsen. We gaan de twee thuiswedstrijden met z'n allen weer vol achter onze club FC Groningen staan, dan komen de resultaten vanzelf weer! De vechtmachine van Lukkien zal écht wel willen bewijzen, dat ze nog kunnen voetballen!

Hgz03-02-2024 om 18:18

Je kan niet steeds roepen na een nederlaag. Oh de volgende wedstrijd zullen ze wel even laten zien dat dit een incident was. Er zijn inmiddels teveel punten verloren zo  

Boerentrien03-02-2024 om 19:14

Hoezo STEEDS na een nederlaag. We waren 13 wedstrijden ongeslagen. Dan is het toch voorstelbaar, dat er een keer een mindere wedstrijd met verlies komt. Dan hoeft daar toch niet direct zo dramatisch en negatief over geoordeeld te worden. Dan is er m.i. voldoende aanleiding om te veronderstellen, dat het hopelijk om een incident gaat.

Twee punt.03-02-2024 om 20:16

Leuk dat er bij de posters ook een aantal helderziend zijn. Ze kunnen voorspellen hoe decompetitie verder verloopt. Toch mooi dat er ook zulke mensen zijn. De één kijkt in z'n glazen bol en de ander waarschuwt de directie. Echt belachelijke actie's. Hoe kom je erop?

Hgz04-02-2024 om 12:00

Dubbele punt. Dat zie je mijlenver aankomen als je een beetje kijk hebt op voetbal en Fc Groningen al jaren volgt. 

Twee punt.04-02-2024 om 19:22

Blijf jij maar rustig de directie waarschuwen, jongen. Misschien luistere ze nog wel eens. want ja, jij hebt ontzachelijk veel in te brengen bij de club, begrijp ik nu.

Hgz05-02-2024 om 08:46

Blijf jij je oogkleppen maar ophouden jongen. 

Twee punt.05-02-2024 om 21:50

Over oogkleppen gesproken. Man maak je niet nog belachlijker als dat al bent.

Hgz06-02-2024 om 12:50

Kijk zelf eens in de spiegel. Dubbele punt 

Hgz03-02-2024 om 18:25

Het is geen strijd tussen positief en negatief hier  we willen allemaal het beste met de club. Sommigen zien het gewoon anders. Veroordeel dat niet.

Heiky03-02-2024 om 21:08

       Wat er bedoeld wordt: aan het begin van de competitie was het niks. Vervolgens wordt van Veen uit de basis gehaald en begint het zowaar te lopen. Volgende stap: Postema en van Bergen worden dravers en 'ren je rot' spitsen genoemd en kunnen er niks van. Dan: Postema begint te scoren. Oh valt best mee dus. Postema en van Bergen lijken op elkaar ingespeeld te raken. Oh, misschien toch zo gek nog niet. Gaat eigenlijk best goed. Hee, we winnen van WII. Nou dan zal het de volgende ronde wel afgelopen zijn. Hee, Excelsior wordt verslagen. Verdomd, je staat ineens zesde. En toen won Dordrecht met 1-0 en ben je ineens een kansloos elftal Schiet mij maar lek.       

Bombarda779103-02-2024 om 20:56

Veroordelen doen we niet. Moe wordt je er wel van. Het voegt niets toe al dat gejank. 

Herman Badkuip03-02-2024 om 22:34

Vanavond toch weer heerlijk genieten van het spel van Tjaronn Chery van NEC Nijmegen! No look passes en een schitterende vrije trap én de hele wedstrijd het spel verdelen! Wat is 't toch jammer dat hij niet bij FCG speelt......

Hgz04-02-2024 om 12:05

Ja als Groningen eredivisie had gespeeld was de kans groot dat hij weer bij Groningen zou spelen ipv NEC. Heeft geen interesse in spelen in de kkd.

Hoekie03-02-2024 om 23:20

Tjarron Chery is helaas niet haalbaar voor de FCG. De KKD is zowel financieel als sportief voor dit nivo spelers niet interessant. Heyki verwoordt het goed; we zijn aan het opkrabbelen en dat gaat met vallen en opstaan. Forumleden die denken dat een waarschuwend vingertje de club verder gaat helpen zal ik uit de droom helpen. Het helpt niet. Blijf achter de spelers en de club staan. Deze spelersgroep werkt zich uit de naad en verdient onze steun. Vervelend is dat de uitsupporters de club weer op kosten jagen met het afsteken van Bengaals vuurwerk. 

Herman Badkuip03-02-2024 om 23:55

Kaapverdië heeft vanavond de kwartfinale na strafschoppen verloren van Zuid-Afrika.....Laros Duarte kan donderdagavond meespelen tegen zijn broertje Deroy in de kwartfinale van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard! 

Oeleoptak04-02-2024 om 00:09

Kaapverdië uitgeschakeld door strafschoppen. Laros miste er ook een. Komt dus spoedig terug. 

TomOkker04-02-2024 om 08:00

Opmerkelijke reacties na een verlies potje. Scherpe analyses ook weer van onze doemdenkers op dit platform, not. Leven bij de waan van de dag en roeptoeteren enkel onzin vanuit de onderbuik. Dit getuigd enkel van onkunde en onwetenheid. Het grootste verlies en Hoekie stipte het al even aan, zijn de boetes die FCG weer kan overmaken naar de KNVB. Lache joh!

ChiChi04-02-2024 om 10:18

Iedereen mag zijn mening en onderbuik gevoelens naar voren brengen.

Er zijn ook wel heel veel supporters met een groen-witte bril op en niet zien dat onze club

een normaal KKD ploegje is en die helemaal door Knudde en c.s. naar de kloten is geholpen!

Ik heb weinig vertrouwen er in dat wij met dit kracht voetbal met hoge intensiteit gaan 

promoveren, maar ik laat me verrassen.

Gelukkig komt Duarte weer terug en als hij een beetje fit blijft dan kan dat nog wel veel helpen.

Hgz04-02-2024 om 12:13

Ben het met je eens, veel groen witte brilsupporters hier, Die de realiteit niet zien. De club is diep gezonken. Denk met weemoed terug aan de tijd dat Groningen structureel bij de top 6, 7,8 speelde in de eredivisie met leuke spelers- Vroeger waren ze bang om tegen Groningen te spelen. Die tijd is voorbij.

Herman Badkuip04-02-2024 om 12:44

Natúúrlijk zijn wij als FC Groningen-supporter best wel realistisch, we zien toch allemaal, dat het huidige team niet de kwaliteiten heeft van het team dat in 2015 de KNVB-beker won! Of om nog verder terug te gaan, het team dat voorronde Champions League speelde.....Tegenwoordig zijn wij al blij met een overwinning óf ongeslagen reeks van zo'n 13 wedstrijden, zeker vergeleken met vorig seizoen, waarin wij als fans van FCG veel teleurstellingen moesten wegslikken! Met nog zo'n 15 spannende wedstrijden voor de boeg zou het al fijn zijn als wij met dit huidige vechtteam de nacompetitie halen. Om nog maar niet te spreken van directe promotie naar de Eredivisie....Hoe het KKD-seizoen zal verlopen blijft koffiedik kijken, persoonlijk blijf ik elke week genieten van de tomeloze inzet van onze jeugdspelers en gun ik de technische staf, spelers én supporters van FCG écht het allerebeste! Zal lastig worden de komende maanden met sterke teams als Willem II, Roda JC, ADO Den Haag op dit moment nog boven ons, maar je weet 't maar nooit, 't kan zomaar omslaan....Dat zie je ook aan Willem II, de fiere koploper, die de laatste weken ook een beetje in een winterdip zit....Verwacht nog veel van een team als ADO Den Haag, dat zich weer flink versterkt heeft in de transferperiode, de eerste plaats is voor hen nog niet uit zicht! 

Goldeneye04-02-2024 om 16:12

Allereerst natuurlijk complimenten aan Lukkien voor de prima reeks tot aan deze wedstrijd. Wel zie ik het als een enorme gemiste kans dat er geen centrumspits is gehaald. Dit was gewoon het moment om dat te doen. Dat e.e.a. wel geprobeerd is maakt dit niet beter, helemaal niet gezien die rare huurdeal met KVV. Voorin lijkt deze selectie helaas nog te licht om bij de bovenste twee te eindigen. Bizar dat je halverwege het seizoen eigenlijk alles ophangt aan Postema, terwijl hij eerst geen plek had op de elftalfoto. Maar goed, wonderen bestaan en wie weet lukt promotie nog. Is hard nodig voor de mooiste club die er is.

Jandeb04-02-2024 om 16:36

Het is een leuk elftalletje geworden. Boeiende wedstrijden. Maar dat wel op niveau KKD. Wordt waarschijnlijk geen promotie. En dan worden we aan het eind van dit seizoen leeggeplukt. Kom dan maar weer terug op eredivisieniveau. We hadden ons afgelopen transferperiode net als ADO behoorlijk moeten versterken. 

appie happie04-02-2024 om 17:14

Zo is het precies!! Ado wordt gewoon kampioen..hopelijk spelen we nog mee iig nacompetitie..2de is lastig maar niet onmogelijk.

Stadjer8104-02-2024 om 22:08

Om te promoveren moet je toch een keer winnen van een iets betere KKD ploeg. En dat is het hele seizoen nog niet gelukt. Dat geeft mij te denken dat we hooguit een middenmoter, net aan subtopper zijn. We gaan laatste periode wel zien waar we staan. 

Maar los daarvan, met zo'n Postema etc als je aanvaller ga je no way nooit promoveren en sowieso geen rol van betekenis spelen in de ED. Eigenlijk met niemand in deze selectie. We komen niet meer terug op ED niveau. Dan moet je gelukkig promoveren via de barrages, en dan moet je vervolgens een selectie op de been zetten die ED waardig is. In dit geval moet je bijna iedereen vervangen. Backs, middenveld en hele voorhoede sowieso. Het is niet zoals in 2000, dat we met Leonardo, Magno, Hugo, Van Gessel, Broerse, Gregoor etc ED waardige spelers hadden die hogerop ook mee konden.

Kijk, het probleem is; We hebben de laatste 2 of 3 jaar gewoon een gigantische kutselectie bij elkaar gekocht die ook (top) KKD niveau niet aankunnen. Dat is nog wat verbloemd door een zeer sterke defensie (Padt, Itakura, en een paar goede spelers als JSL). Toen die defensie en goalie ook slecht is opgevangen zijn we met een rotgang gedegradeerd. We werden nog wel 12e (3 punten boven de streep trouwens) na dat seizoen, grotendeels nog door JSL en Ngonge, maar toen zij vertrokken degradeerden we zowat met een puntenrecord. TOEN had de club moeten ingrijpen. 75% van de selectie voldeed duidelijk niet. Maar in plaats daarvan lekker De Leeuw en Ngonge wegsturen terwijl JSL voor een record werd verkocht, fantastisch toch dat je zoveel binnenhaalt en vervolgens degradeerd en dat dus weer kwijt bent? Sindsdien staat er een selectie die eigenlijk nog minder is dan vorig jaar, maar omdat ze een niveau lager spelen winnen ze wel van jeugd ploegen en clubs als TOP en Helmond en lijkt het nog ergens op.

We kunnen zelfs in de KKD niet bovenin meedraaien en ook geen redelijk aantal goals overleggen. En dat is het eerste seizoen waarin er eigenlijk nog werd gewerkt met Eredivisie budget. Duarte, Hove etc blijven niet. En daarvoor kun je eigenlijk alleen spelers halen die nog minder zijn. Duarte was bij ons niet eens goed genoeg voor de Eredivisie he. Die wordt momenteel gemist. Je moet zulke enorme klappers op de transfermarkt maken, of zoveel geluk hebben. Of domweg zwemmen in het geld. Maar met dit beleid? Gewoon nee.

Voor mij is het duidelijk, doemdenker of niet; Wij gaan niet meer binnen afzienbare tijd promoveren. Wen maar aan het feit dat je clubje een KKD club is. Hoop voor iedereen hier dat het Topsport Centrum dividend uitkeert.

 

 

 

 

Hgz05-02-2024 om 08:43

Goed uitgelegd . Ben ik  toch niet de enige die er ook zo over denkt . Maar ik hoop toch dat Groningen snel weer  eredivisie speelt want daar horen ze. Maar moet veel weer opgebouwd worden helaas.

Twee punt.05-02-2024 om 22:17

Nee, dit FC-GRONINGEN hoort niet in de Eredivisie, dat is de realiteit. Als je nogal niet van een FC Dordrecht kan winnen, hoe wil je dan beweren dat deze club in de Eredivisie moet spelen. Het wil ook niet zeggen dat ik de club ook  graag in de Eredivisie.zie spelen, natuurlijk dat  wil elke clubsupporter, maar met deze selectie lukt dat echt niet. En schreeuwen dat we moeten promoveren,zet dat maar uit je hoofd, dat gebeurt met dit team van z'n levensdagen niet. Het heeft dan ook geen zin om steeds maar weer dezelfde plaat af te draaien en zo het gelaten zien gebeuren dat deze club de komende 3/4 jaar in de eerste divisie bivakkeert. Deze club die door die nietsnut Fledderus en door een onkundige directeur gedeeltelijk om zeep is geholpen, moet weer vanaf de grond worden opgebouwd, en dat kun je  niet direct na een degradatie doen, neem Roda en Willem 2 maar als voorbeeld. Het enigste wat wij als supporter kunnen doen, is de club blijven steunen, en met fakkels rotzooi schoppen helpt daaraan ook niet mee.

ChiChi05-02-2024 om 09:36

Ook geheel met Stadjer 81 eens, het had ook mijn post kunnen zijn!

Er lopen nog veel te veel supporters met een groen-witte bril rond, die de situatie 

veel te rooskleurig zien!

val05-02-2024 om 12:05

Enkele van de laatste posts zijn ook te lezen als de verwachtingen temperen zodat het straks niet tegenvalt mocht promotie niet lukken.

Wat is realisme in het voetbal waard wanneer details wedstrijden kunnen beslissen. Toch hebben de verantwoordelijken bij FCG op dit moment genoeg zaken die hun bezighouden zoals:

-de opvolging van Gudde. Is er iemand te vinden met voldoende (levens-)ervaring die kan omgaan met alle emoties rondom de club. Vanaf de zijkant iets roepen is gemakkelijker dan de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de gehele club.

-op dit moment heeft FCG nog diverse spelers onder contract waarvan de aanwezigheid niet meer is gewenst. De transferperiode van diverse competities is nog geruime tijd open. Vanaf half februari beginnen de voorbereidingen in Zweden en Noorwegen op de nieuwe competitie. Verwacht mag worden dat Abraham en Irandust daar onderdak zullen vinden. 

-FCG heeft van Veen niet op een passende wijze kunnen kwijtraken. Alleen het merendeel van zijn salaris (is het minimaal  2/3 ?) wordt overgenomen. Het is treurig dat de man, die zegt veel respect te hebben voor de club, zelf geen enkel respect heeft laten zien. Wel willen profiteren maar de club niets teruggeven. Te hopen valt dat er in de zomer alsnog een goede oplossing komt.

-Kruger is zijn basisplaats bij Braunschweig kwijt geraakt. Betekent dat de optie tot koop waarschijnlijk niet zal worden gelicht. Gevoegd bij de 4 overbodige spelers en van Veen is het zeer wel denkbaar dat FCG dit jaar voor deze spelers 3 miljoen zal moeten afschrijven. De club schrijft normaal 2 a 3 miljoen per jaar af op de totale vergoedingssommen. Vorig jaar was dit 4,4 miljoen en dit boekjaar zal mogelijk boven de 5 miljoen worden uitgekomen. Gelukkig zit het met de transfer/vergoedingsopbrengsten dit jaar mee en zal er toch een positief transferresultaat te zien zijn.

-het operationele resultaat dit jaar (begroot tekort 7 miljoen) en het transferresultaat bepalen het totale resultaat. Een schatting nu ; netto 4,5 miljoen verlies. Het eigen vermogen daalt dan naar 7,5 miljoen.

-de club zal ongetwijfeld al 2 scenario's hebben uitgewerkt ; 1 in geval er geen promotie plaatsvindt en de 2e bij promotie. Verwacht mag worden dat er in beide scenario's wordt gesaneerd. Bij geen promotie een forse waarbij diverse medewerkers helaas hun baan zullen verliezen.

Toch is er nog altijd de hoop op promotie. Het zal tot het laatst spannend blijven en dus ook de onzekerheid. Nu maar hopen dat de verantwoordelijken bij FCG maar ook de supporters hiermee goed zullen omgaan. Volop steun voor de spelers is nu de enige mogelijkheid om deze hoop levend te houden.

Hoekie05-02-2024 om 12:29

De realiteit is dat we zitten opgescheept met duurbetaalde spelers zoals Irandust, Abraham en van Veen. Ook spelers die niets toevoegen zoals Musampa en van Gelderen raken we maar niet kwijt. Deze spelers kunnen het financieel niet beter krijgen bij andere clubs. Deze erfenis uit het verleden speelt ons nog steeds parten net als de degradatie die bakken met geld kost.

Spelers halen voor aan de bovenkant van de selectie is met een lege portemonnee niet mogelijk gebleken. Het wanbeleid van de laatste jaren weer om te buigen is een langdurig proces. 
Het lijstje met financieel haalbare spitsen is door een overschot aan spelers erg dun. Spelers die normaal gesproken haalbaar zouden moeten zijn, kunnen te hoge eisen stellen. 

Supporters die denken dat het aantrekken van een topspits in de huidige situatie gemakkelijk moet kunnen, zien het in mijn optiek te rooskleurig in. Dat de FC de hoogste spelersbegroting heeft van de KKD zegt niet zoveel; die zitten door het geknoei uit het verleden nog steeds op de bank.

Hoekie05-02-2024 om 14:29

Helder verhaal Val. Goed dat je hier even aanstipt dat de miljoenen die binnenkomen niet eventjes zo maar even kunnen worden uitgegeven aan bijvoorbeeld een dure spits. Op Abraham alleen al schrijven ze ruim 4 ton per jaar  af. Dit betekent dat hij nog meer dan 1 miljoen moet opbrengen om het verlies niet nog groter te maken. 

Fugazi05-02-2024 om 15:34

Ik ben bang dat Abraham maar ook Irandust 0,0 euro gaan opleveren. Ik verwacht ook helemaal niet dat ze een transfer naar Scandinavië gaan maken. Die blijven zitten waar ze zitten en vreten onze hele ruif leeg. Die andere overbodige spelers raken we ook niet kwijt en gaan we gewoon nog een paar jaar doorbetalen. Ik verbaas mij er nog steeds over dat je zoveel slechte spelers kunt halen. Fleddie maak me gek was de slogan. Nou dat is hem aardig gelukt. Hij heeft alle Groningen supporters gek gemaakt. 

no guts no glory05-02-2024 om 16:06

Vindt het wel jammer dat er niet een type Gladon als spits gehaald is zodat je bij een achterstand zoals tegen Dordrecht wat meer oorlog kan maken in de 16 van de tegenstander. Er ontstaat bij KKD clubs verdedigingen altijd paniek bij ballen hoog voor de pot. 
Nog even een belangrijke aanvulling op het niet halen van de Telstar spits Elddahchouri : dat is niet omdat hij teveel geld vroeg zoals algemeen wordt aangenomen. Maar wel omdat hij behoorlijk geblesseerd is en naar verwachting 8-10 wedstrijden niet kan spelen. Groningen heeft daarom zelf de stekker eruit getrokken. 

Herman Badkuip05-02-2024 om 17:05

Dat verhaal over spits Zakaria Eddahchouri klopt als een bus en had ik afgelopen vrijdag 2/2 al gepost, stond bij ons in Dagblad Kennemerland, een regionale krant. Eddahchouri wilde waarschijnlijk zelf wél graag naar de Euroborg komen....Misschien kunnen ze de transfervrije Jürgen Locadia nog oppikken.....?

Marco05-02-2024 om 16:45

Het is zeker zo dat we bizar veel spelers op de loonlijst hebben staan die niet het kkd nivo hebben. Dat zijn de 4 spelers die uit de selectie zijn gezet, maar mogelijk ook de 3 spelers die we hebben verhuurd en Maatta. Dat zijn 8 spelers met eredivisie salarissen.

Echter het grote tekort komt vooral van de peperdure organisatie en stadionhuur. Het spelersbudget is hier echt maar een klein deel van. Het mes moet in de organisatie. 

 

Voetbalgek05-02-2024 om 22:09

Roda verliest vanavond van jong az! Dit maakt het extra zuur dat je afgelopen vrijdag verliest van Dordt. Als je deze wedstrijd had gewonnen +3 en de inhaalwedstrijd tegen Emmen ook+3. Dan had je net als Roda op 44 punten gestaan. En dus op plek 3! Maar ja...... ALS

Voetbalgek05-02-2024 om 22:33

Daarbij komt ook nog eens dat komende vrijdag: de graafschap tegen Willem 2 speelt en Roda JC speelt tegen Dordt.

Boerentrien05-02-2024 om 22:13

Wij winnen met 4 - 1 van Jong AZ en Roda JC verliest er met 0 - 1 van. Zoals al eerder door meerderen op dit forum aangegeven, in de KKD kan iedereen van iedereen winnen en verliezen. Waarom zou dan uitgerekend onze FC niet van de boven hen staande ploegen kunnen winnen? Ik zie wel, hoe het verder gaat verlopen. Maar één ding weet ik wel. Sinds lange tijd ga ik weer met plezier naar de Euroborg en meerderen met mij. Ook dat is m.i. een belangrijke verdienste van Lukkien en het team.

Twee punt.05-02-2024 om 22:26

Een vraag: "Wat zie je.liever, een FC-GRONINGEN die in de eerste divisie leuk voetbalt en z'n wedstrijden wint, of een FC-GRONINGEN die in de Eredivisie met hange en wurgen z'n wedstrijden speelt en meestal verliest of hooguit gelijkspeelt"  ???

marcelfcg06-02-2024 om 15:43

@2punt Dat laatste. En de reden is dat deze club niet kan overleven in de KKD en af zal stevenen op een faillissement. En dat is ook precies de reden dat mensen hier zo vel kunnen zijn in de discussie.

Het gaat niet over leuk een balletje trappen maar over het voortbestaan van de club.

Boerentrien05-02-2024 om 22:31

Twee punt: dat is een superlastige vraag, waar ik nog niet echt uit ben. Onze FC hoort eigenlijk in de eredivisie en niet te spelen in al die troosteloze ambiances, vind ik. Maar leuke wedstrijden vind ik ook belangrijk kwam ik dit seizoen achter. Ik weet het echt niet. Een groot dilemma.Maar heel eerlijk, voor die meestal moeizame wedstrijden in de eredivisie, met dat afschuwelijke tikkie terugvoetbal, daarvoor ga je niet naar het stadion.

Twee punt.05-02-2024 om 23:09

Dat bedoel ik nu met mijn post van 22::17 uur., wat de ambitie is. We  willen allemaal in de Eredivisie spelen, maar willen ook leuk voetbal zien en ons vermaken met een goede sfeer in de Euroborg, maar dat eerste lukt nu even niet, dus moeten we ons schikken naar de realiteit en dat is de eerste divisie, zo eenvoudig is het. Nog een ding, er moet zo snel mogelijk een nieuwe directeur aangesteld worden want de huidige heeft nu toch wel laten zien, dat hij niet capabel is om een club te leiden.

Herman Badkuip06-02-2024 om 12:10

Vind 't jammer, dat algemeen directeur Wouter Gudde ons na dit seizoen gaat verlaten, héél capabel om FCG te leiden, had alleen niet de taak van Mark Jan Fledderus moeten overnemen.....Misschien kunnen wij Wouter Gudde nog overhalen om nog aan te blijven als algemeen directeur?

PDI07-02-2024 om 15:03

Ben het helemaal met je eens HK, in mijn ogen zeer capabel als algemeen directeur. Ik vrees dat het een gepasseerd station is, maar zoalng er nog niemand is benoemd, is dat nog steeds een mogelijkheid. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Herman Badkuip06-02-2024 om 07:15

Tis nóg lang niet gespeeld dit KKD-seizoen, laten wij met z'n allen rustig, zónder al te veel paniekvoetbal, afwachten hoe 't verder loopt met FCG....Natúúrlijk blijven wij ons team volop ondersteunen, liefst zónder Bengaals vuurwerk langs de lijn en met vuurwerk bij onze spelers! Mijn voorkeur gaat écht wel uit naar zo'n heerlijk spannende KKD-competitie, waarin wij meespelen om de hoofdprijzen i.p.v. het moedeloos meehobbelen in de Eredivisie....

Fugazi06-02-2024 om 08:16

Volgens mij kan je ook leuk voetballen in de eredivisie. Aantrekkelijk voetbal kan je gewoon spelen. Zie NEC of Go Ahead Eagles. Die vermaken hun publiek zeker in de thuiswedstrijden wel. Het argument van aantrekkelijk voetbal wordt nu gebruikt als excuus dat we KkKD spelen. Hoe leuk die competitie wel niet is. Wat een kolder. Wij zijn FC Groningen. Een eredivisie club die nooit maar dan ook nooit in deze kleuter competitie terecht had mogen komen. Degraderen.met de 7de begroting van Nederland. Als je accepteert dat we in de leuke KKD spelen waar iedereen van iedereen kan winnen dan kunnen de ambities wel overboord. We gaan de komende seizoenen in de KKD wel aan de toeschouwers aantallen zien als de supporters het met Boerentrien eens zijn.

Sammy06-02-2024 om 12:57

Alleen kan de FC het zich niet veroorloven om in de eerste divisie te blijven. Zoals hierboven gepost door een aantal supporters holt de kwaliteit en het eigen vermogen van de club achteruit. Volgend jaar zal er weer verkocht en bezuinigd moeten worden om een begrotingstekort niet te hoog op te laten lopen. Zul je net zien dat er weer afscheid genomen wordt van de echte FC'ers die al jarenlang hun werk doen. Valente, Duarte en ook Schreuders zie ik vertrekken omdat simpelweg het geld niet geweigerd kan worden. Spelers als Krüger en Oratmangoen krijg je waarschijnlijk weer terug. De selectie zal er niet beter op worden waardoor een langer verblijf in de eerste divisie heel reeel is met alle sportieve en financiele gevolgen van dien. 

Boerentrien07-02-2024 om 14:56

Uiteraard ben ik vurig voorstander van onze FC Groningen in de eredivisie, daar horen we m.i. thuis. En dan mag het ook ietsjes minder leuk dan nu in de KKD.  Maar als ik voor me zelf een keuze moet maken tussen het huidige leuke spel  met veel inzet, de gezellige sfeer, de goedgevulde Euroborg in de KKD en het moeizame, vervelende kijkspel, de steeds leger wordende Euroborg en de chagrijnige supporters, de laatste jaren in de eredivisie, dan wordt het voor mij een ander verhaal en een groot dilemma.

Fugazi07-02-2024 om 15:43

Ik snap je argumenten, Boerentrien. Dat is op zich ook helemaal geen rare gesachte. De laatste jaren hebben we in de Euroborg naar niets gekeken. Het was niet om aan te gluren. De laatste maanden is het in ieder geval leuker in het stadion. Ik denk alleen dat heel veel mensen een seizoenkaart hebben gekocht in de veronderstelling dat we dit seizoen gelijk zouden promoveren. Ik vrees dat elk seizoen dat we in de KKD spelen de publieke belangstelling minder gaat worden. Dit gaat dan ook zijn weerslag hebben op de sfeer in het stadion. Helemaal als je beseft dat het voor de FC echt lastig gaat zijn om een goede selectie neer te zetten. Er hangen nogal wat molenstenen om de nek. Die stagneren de voortgang van de club omdat ze langdurige contracten hebben. Echter hoop ik dat ik ongelijk heb.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!