Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint op de Toekomst van Jong Ajax met 0-1

Door Sven Heikens 5 reacties

FC Groningen heeft gisteravond opnieuw gewonnen. Na de bekeroverwinning uit bij Excelsior wist de ploeg ook drie punten te pakken in Amsterdam tegen de beloften van Jong Ajax. Door deze overwinning stijgt FC Groningen naar plek 6 op de ranglijst, 8 punten minder dan de nummer 2 Roda JC, maar met de wedstrijd tegen FC Emmen nog tegoed. 

Voorafgaand aan het duel was het maar de vraag hoe fit de selectie van Groningen op het veld zou staan, na de norovirusuitbraak van afgelopen week. Nagenoeg de hele groep was geveld door het virus en kon zodoende niet spelen tegen FC Emmen. Tegen Jong Ajax was enkel Leandro Bacuna nog afwezig i.v.m ziekteverschijnselen. Zodoende mocht Blokzijl in de basisopstelling staan en schoof Rente door naar rechtsback. Peersman stond op de plek waar tegen Excelsior Nick Bakker nog stond. 

Opstelling: Jurjus; Rente, Blokzijl, Peersman, Prins; Pelupessy, Hove; Schreuders, Valente; Van Bergen en Postema.

Saillant detail: FC Groningen startte gisteravond met meer spelers uit eigen jeugd in de basis dan de beloften van Ajax. Lang leve de beloften in de KKD..

FC Groningen startte gelijk fel in het begin van de wedstrijd. De ploeg zette Ajax direct vast en zette de ploeg goed onder druk. Dezelfde strijdwijze waar FC Groningen ook in de uitwedstrijd bij Jong AZ voor de dag kwam. Het resulteerde al heel snel in een goede kans, want in de eerste minuut schoot Johan Hove al op de paal. Even later was het wel raak, na opnieuw goed drukzetten van de ploeg, veroverde Pelupessy de bal hoog op het veld, de bal kwam bij Van Bergen en de spits schoot raak. 0-1 FC Groningen. Naermate de wedstrijd vorderde wist Jong Ajax stukje bij beetje de vrije man eenvoudiger te vinden, maar in de eerste helft gebeurde niets noemenswaardigs meer.

In de tweede helft speelde Groningen tegen de wind in en waren de rollen omgedraaid. Jong Ajax zette Groningen in het begin vast en Groningen wist voorin de bal nauwelijks nog vast te houden. Anderzijds raakte het pijpje voorin wat leeg qua drukzetten en speelde Jong Ajax er gemakkelijk onderuit. Toch wist Ajax geen hele grote uitgespeelde kansen bij mekaar te spelen. Een aantal afstandschoten van Misehouy en Fitz Jim belandden naast de goal. Na een dieptepass kreeg Salah Eddine nog een grote kans. Na de wissels van Lukkien (o.a. inbrengen van Turay en Määtä) kreeg Groningen voorin de druk er weer iets beter op. Groningen speelde de wedstrijd vakkundig uit en sleepte de overwinning eruit. 

 

Reacties:
BROMBEER23-01-2024 om 09:42

Rui mendes naar Groningen 

ChiChi23-01-2024 om 10:17

Ik hoop het niet, weer een "kneus" er bij.

Wel een goede voetballer maar zit bij Emmen op de bank.

BROMBEER23-01-2024 om 10:52

100% Chi Chi wordt nu gekeurd

Bierboer23-01-2024 om 11:06

Zou mooi zijn, vind ik wel een aanwinst

Herman Badkuip23-01-2024 om 13:56

Rui Mendes in de topvorm vóór zijn knieblessure kan een aanwinst voor FC Groningen zijn.....eerst maar eens even goed keuren lijkt mij!

Herman Badkuip23-01-2024 om 10:14

Knappe overwinning op het norovirus én Jong Ajax....was zo'n 20 minuten billenknijpen in het begin van de tweede helft, maar het schitterende doelpunt van Thom van Bergen was genoeg voor de winst! Weet niet meer zo zeker of aanvallende versterkingen nog noodzakelijk zijn, zelfs als Thom van Bergen en Romano Postema gewisseld worden, zijn er genoeg aanvallende spelers [Kian Slor, Fofin Turay, Kristian Lien e.a.] in onze selectie over. Het draait al zo'n 3 maanden lekker met deze huidige selectie, waarom zullen zij 't niet redden tot het einde van deze KKD-competitie? Mocht 't daadwerkelijk promotie naar de eredivisie worden, kun je altijd in de zomer nog versterkingen ophalen....Vrijdagavond weer een wedstrijd tegen een team met jonge talenten, Jong AZ versloeg gisteravond FC Dordrecht met maar liefst 5 spelers, die ook regelmatig in het eerste team van AZ spelen. Blijft dus altijd oppassen tegen dit soort Jong-teams....

appie happie23-01-2024 om 10:49

Az speelt zondag 12.15 uit bij Heerenveen,verwacht niet te veel 1 ste elftal spelers dan op vrijdag!! Denk dat ,dat meevalt dus.

Hopelijk is iedereen dan weer aangesterkt,je zag na 60 min. Dat het flink minder werd..

Maar 0-1 was lekker.

Fugazi23-01-2024 om 11:23

Precies Appie. Het is altijd een wereld van verschil als je een jong team op maandag dan wel op vrijdag treft. Op maandag zitten er heel vaak eerste elftal spelers bij die weinig tot geen minuten hebben gemaakt. Vandaar dat het ook je reinste competitievervalsing is met die jong teams in de competitie. 

Mendes naar Groningen kan ik weinig van zeggen. Ik ken zijn kwaliteiten niet. Feit is wel dat die zwaar geblesseerd is geweest en bij Emmen op de bank zit. Op zich dus een typische FC Groningen aankoop.

ChiChi23-01-2024 om 12:15

Ik lees net op X FC Groningen transfermarkt dat Johan Hove in Bremen is geland in

privejet voor gesprek met Werder.

Voor wat het waard is.

appie happie23-01-2024 om 12:26

1,5 miljoen 

Herman Badkuip23-01-2024 om 13:58

Zou Johan Hove niet te makkelijk laten gaan, hij is belangrijk voor het evenwicht op het middenveld van FCG! Maar ja, alles heeft z'n prijs....Denk dat jeugdspeler Tika de Jonge klaar is voor het grote werk!

Fan op afstand23-01-2024 om 12:47

Zou mooi zijn maar las ook dat er gisteren scouts van verschillende Italiaanse clubs aanwezig waren om Valente te bekijken.  Als zowel Hove als Valente de deur deze winter achter zich dicht trekken word ik daar niet echt vrolijk van.  Halve middenveld zou dan vertrekken met toch niet echt geweldige vervangers. En geld is mooi maar dat kun je beter op het veld hebben lopen. 

Nachtwacht23-01-2024 om 13:34

Op het tandvlees de overwinning over de streep getrokken.

Je kon wel zien dat de batterij bij sommige spelers leeg was na 60 minuten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!