Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen naar kwartfinale KNVB Beker na 0-2 overwinning op Excelsior

Door Sven Heikens 12 reacties

FC Groningen heeft zich voor de kwartfinale van de KNVB Beker geplaatst na de 0-2 overwinning op Excelsior. Matchwinner op Woudestein was Romano Postema met twee goals.

De pot op Woudestein was de eerste pot na de winterstop. Groningen mistte best wel een aantal spelers: Peersman (geschorst), Duarte (Afrika Cup), Van Veen (niet wedstrijdfit), Määtä (ziek). De basisopstelling was: Jurjus; Bacuna, Rente, Bakker, Prins; Hove, Pelupessy; Schreuders, Valente; Postema, Van Bergen. In totaal liefst zeven spelers uit de eigen jeugdopleiding in de basiself, bovendien waren ook zeven van de tien wisselspelers afkomstig uit eigen jeugd.

Groningen had in het begin van de wedstrijd moeite om op het kunstgras van Woudestein de bal lang in de ploeg te houden, aan de ander kant van het veld had Groningen ook moeite om Excelsior onder druk te krijgen. Excelsior speelde goed positiespel en kwam via Baas of Goudmijn altijd tot de vrije man op het middenveld. Excelsior kreeg ook de betere mogelijkheden, maar Jurjus stond op zijn post. Even voor rust beet ook Groningen van zich af. Bacuna stak Postema weg in de diepte, maar hij vond Excelsior goalie Alblas op zijn weg.

Na de rust kwam Groningen een stuk energieker en (voor het oog) met meer lef en durf uit de kleedkamer. Groningen wist Excelsior nu wel onder druk te krijgen en dat resulteerde erin dat Groningen de bal sneller terug veroverde. Beide ploegen waren erg aan mekaar gewaagd en het leek erop dat degene die de eerste goal zou maken, de wedstrijd zal gaan winnen. Een doeltrap van Jurjus belandde uiteindelijk bij Van Bergen, die zijn tegenstander goed wegzette, Postema wegstak en Postema schoot de 0-1 binnen. Even later was het opnieuw Postema die voor de Excelsior goal uitkwam na een steekpass van Valente. Opnieuw schoot Postema raak. 0-2.

Inclusief blessuretijd was er bij een 0-2 stand nog zo'n kwartier te spelen. Daarin konden de Rotterdammers geen vuist meer maken. Het centrale duo Rente-Bakker stond erg sterk en gaf nauwelijks kansen weg. Iets voor 10 uur floot scheidsrechter Van de Kerkhof af en plaatste Groningen zich voor de kwartfinale voor de beker. Voor een uitverkocht uitvak werd de overwinning gevierd.

Vrijdag wacht FC Emmen

 

 

Reacties:
Hgz17-01-2024 om 10:17

Goed gedaan. Als Fc Groningen zijnde moet je gewoon van dit soort clubs winnen. Nu niet verslappen en van Emmen winnen!

ChiChi17-01-2024 om 10:28

Leuk dat ze een ronde verder zijn gekomen en hopen bij de loting op een thuiswedstrijd.

Maar vrijdag tegen Emmen is veel en veel belangrijker en maandag Jong Ajax ook.

Ben blij dat Postema eindelijk regelmatig begint te scoren.

Nu nog een goede vervanger voor v.Bergen halen dan kunnen we nog een heel eind komen.

K.v.Veen is denk ik einde verhaal.

 

Oeleoptak17-01-2024 om 10:49

Ook goed om te weten dat je het missen van een paar basisspelers toch goed op kunt vangen. Reuze benieuwd naar de loting..

appie happie17-01-2024 om 12:45

Heerenveen thuis!!!

Onee die zijn er al uit..

Hoekie17-01-2024 om 10:56

Heel mooi dat ze een ronde verder zijn. Goed voor het zelfvertrouwen. Gelukkig maakte de hier stelselmatig verguisde Postema een paar prima goals. Die goals heeft hij ook echt nodig om door te groeien naar een stabielere doelpuntenmaker. Hoorde onlangs in een podcast dat onze jonkies van de voorhoede op de sociale media verrot worden gescholden en zelfs bedreigd. Dat maakt deze jongens want het zijn nog jongens onzeker en dat helpt niet in hun ontwikkeling. 

Ook op dit forum zijn er 1 of 2 sjompen die gelukkig in bedektere termen denken stoer te doen door ze steeds te kleineren. Een sjomp heeft blijkbaar eieren voor zijn geld gekozen en is weer onder zijn steen gekropen. 
Ik zou zeggen houdt daar eens mee op. Je haalt de speler en de club hiermee onderuit.  

 

Twee punt.17-01-2024 om 13:07

De laatste drie regels goed geformuleerd Hoekie. Hulde!!!!

Bombarda779117-01-2024 om 21:53

Eens Hoekie! Dat zijn geen supporters man. Het voegt werkelijk niets toe. Maar goed, ieder zijn mening he. 

En dat geklaag over Van Bergen moet ook eens afgelopen zijn. Het zijn inderdaad jonge jongens, die verdienen onze steun. Bovendien wat mensen vaak vergeten is dat Van Bergen een belangrijke schakel is in het afjagen voorin. Stel dat je Van Veen erin zet ipv Van Bergen, dan gaat dat hoog druk zetten en afjagen totaal de mist in. Thom begint ook wat assists geven, komt echt wel goed. Geef die jongens vertrouwen, de kans en de ruimte. In plaats van die domme teksten te plaatsen als 'kutspitsen' etcetera. Je kan blij zijn of niet blij zijn met de spelers van je favoriete club, maar je steunt ze altijd, ongeacht de stand. 

King Poffel17-01-2024 om 11:04

Voetballend was het (vooral de eerste helft) niet al te best gisteren, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door de vechtlust van echt het hele elftal, dus de complimenten!

Hoogtepunt was voor mij de pass van Valente, dat soort ballen kan ik echt van genieten. Zo'n pass is moeilijker om te geven dan men denkt, veel spelers zouden dit verprutsen. Met de juiste snelheid en curve precies op de juiste plek neerleggen zodat de spits hem op een presenteerblaadje krijgt aangeboden en er als het ware alleen nog maar tegen aan hoeft te lopen. In mijn ogen perfectie, genieten!

no guts no glory17-01-2024 om 13:10

Geweldige away day gehad. Weer een super goede sfeer in het uitvak. Je ziet de interactie tussen spelers en Groningen supporters. Net als in de Euroborg spelen ze in de tweede helft naar de fanatieke kern toe. Dat stimuleert. Niveau is zeker nog niet eredivisie waardig maar er wordt enorm hard gewerkt en gestreden en dan kun je een eind komen. Ik heb in ieder geval genoten. Volgende ronde maar ADO thuis. 

Fan op afstand17-01-2024 om 13:27

Mooi dat ze verder aan het vertrouwen hebben kunnen werken. Hopelijk houden ze dit verder vol dit seizoen.  Voor Postema ook mooi dat hij gisteren met scherp schoot. Echter 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Hoop echt dat dit het begin voor hem is van veel, belangrijke, doelpunten maken en dat deze wedstrijd geen uitzondering is. Niet voor hem, niet voor de FC.

Harris17-01-2024 om 14:04

Bekerwinst zonder blessures is een mooie bonus,  hoop nu op een thuiswedstrijd. Kan snel gaan in de beker, je weet het nooit. Voor Postema is het mooi dat hij nu weer scoort, als je ziet hoe ogenschijnlijk eenvoudig hij de goals maakt, misschien is hij er nu "doorheen" en kunnen we er hopenlijk meer van verwachten.

Herman Badkuip17-01-2024 om 14:24

De bekerwinst tegen Excelsior Rotterdam is een prima opmaat voor de komende KKD-wedstrijden uit tegen Emmen en Jong Ajax én thuis tegen Jong AZ! Onze spitsen worden weer door de meesten bewierookt, vooral Romano Postema heeft 't doel weer gevonden. Zou ook een lans willen breken voor onze verdedigers, Leandro Bacuna, Marco Rente, Nick Bakker en Wouter Prins! Vooral het centrale duo achterin is ijzersterk, zou hen de komende wedstrijden laten staan! Keeper Hidde Jurjens is de rust zelve, een stabiele factor in het team van FCG! Laten we nu wel alsjeblieft met beide voeten op de grond blijven staan, want er komen een paar lastige partijtjes aan. Maar voor het zelfvertrouwen is dit bekerresultaat natuurlijk mooi meegenomen....

Stadjer8117-01-2024 om 14:33

Het gekke is dat FC Groningen dus geen enkele keer heeft verloren van Eredivisie clubs.

In de voorbereiding wonnen ze oa. van GAE en speelde we gelijk tegen Zwolle. Oefenwedstrijd tegen Heerenveen gewonnen en een uitduel bij Excelsior nu.

Toch blijf ik de voorhoede een minpunt vinden, kwaliteit komt het daar gewoon te kort. Zeker als je promotie en handhaving aspiraties hebt. Emmen uit moet worden gewonnen, anders verlies je de aansluiting weer. 

 

Fugazi17-01-2024 om 18:49

Groningen heeft recentelijk met 3-0 van Zwolle verloren. In voorbereiding op de tweede seizoenshelft. 

Boerentrien17-01-2024 om 16:47

Ik ben gewoon superblij met weer een belangrijke overwinning van onze FCG. Met wederom dank aan de jonkies met assists en 2 doelpunten, en onze doelman.  Maar de rest van het team stond er ook. Als ik dat vergelijk met de misère, waar we heel lang in gezeten hebben....... Dan kun je alleen maar dankbaar zijn voor al zoveel resultaten op een rij en wat we nu voorgeschoteld krijgen. En er lijkt nog steeds groei in te zitten.

Nachtwacht17-01-2024 om 20:54

Klasse overwinning. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!