Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt gelijk bij MVV Maastricht

Door Sven Heikens 23 reacties

FC Groningen heeft op bezoek bij MVV Maastricht met 1-1 gelijkgespeeld. Door het gelijkspel blijf Groningen in de onderste helft van de subtop steken, maar alle verschillen blijven erg klein

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Telstar moest Lukkien het stellen zonder de zieke Marco Rente, voor hem kwam Bacuna op de rechtsbackpositie in de ploeg. Daarnaast verving Hove Laros Duarte, van wie bekend is dat hij nog niet 100% fit is.

FC Groningen startte goed in Maastricht, want binnen de kortste keren stond de ploeg al voor MVV-keeper Matthys. Daarna zakte het niveau van de ploeg erg ver weg. Groningen speelde heel rommelig en leek heel veel moeite te hebben met het Maastrichtste kunstgras. Zo ook Wouter Prins, een terugspeelbal op Jurjus ging verkeerd en Jurjus moest alle zeilen bijzetten om de bal voor de doellijn weg te halen. Overigens was dit ook één van de weinige aanvalsfeiten van MVV, ofwel: ook vanuit hun kant werd er weinig klaargespeeld. Tot enkele tellen voor de rust. Bacuna kreeg al de gehele eerste helft zeeën met ruimte en wist daar in de extra tijd van de eerste helft een goede voorzet mee af te leveren, waardoor Postema zo kon binnen schuiven.

In de tweede helft kwam Määtä voor Prins. Aan het spel van Groningen veranderde niet veel. Een lange bal van Matthys belande pardoes op de rug van MVV-spits Kostons, hij draaide zich weg bij een kinderlijk verdedigende Balker. Ook Peersman kwam tekort en Kostons kon zo de 1-1 binnenschieten. In het vervolg van de tweede helft testte Postema nog 2x de MVV-keeper, maar tot grote kansen kwam de ploeg van Lukkien verder niet.

Zo eindigde het in Maastricht in een 1-1 gelijkspel. Dinsdag wacht Willem II voor de beker.

Reacties:
appie happie16-12-2023 om 11:20

Wat wij nodig hebben is een spits..kappen draaien uitspelen en scoren..geen hardlopers maar een slimme henkie..dat missen we duidelijk.!!

 

Hebben we die,dan wil ik het nog wel eens zien!

Waar is de Veldmate invloed?

Daar had ik sws wel iets van verwacht,horen we niks van.stilte voor de storm?

 

 

Nachtwacht16-12-2023 om 11:30

Nee hoor... wat wij nodig hebben is een hoofdscout met voetbalverstand. Dan komt de rest vanzelf.

Neem een voorbeeld aan GAE, waar met een kleiner budget een mooie selectie bij elkaar is geharkt

Hgz16-12-2023 om 14:13

Goed gezien alles draait om goed scouten. Het allerbelangrijkste onderdeel kijk maar naar ajax hoe belangrijk scouten is. Kijk waar ze staan

Oeleoptak16-12-2023 om 11:27

Het kan aan het kunstgras gelegen hebben, maar ook hierop had de FC beter voor de dag moeten komen. We hadden veelvuldig balbezit maar meestal van korte duur. Passing en balaannames waren andermaal mager, onze ploeg loopt niet over van techniek. En weinig schoten op doel. 
Een man als die Kostons had in onze gelederen het verschil kunnen maken. Maar we moeten het doen met de huidige spitsen. Waarbij mij niet duidelijk is waarom een Bergen altijd de voorkeur krijgt. Waarom niet eens een Slor geprobeerd die in de -21 regelmatig scoort? Slor schijnt trouwens verder te zijn in zijn ontwikkeling dan Emeran. Wat wel weer wat zegt over onze scouting. 
Wat betreft Peersman, daar was ik aanvankelijk kritisch op maar die is toch wel een vaste waarde geworden. 
Maar voorin zou er dus een bewezen scorende speler bij moeten. Daarom moeten  er over een paar weken de nodige spelers geloosd worden. Abraham en Irandust staan het dichtst bij de uitgang, maar ook een Gelderen kan wel gaan. Mochten we een Pelupessy kunnen slijten, doen. Veen idem. Balker lijkt zeker te vertrekken. Met de ontstane ruimte moet er dan die aanvaller bijkomen, liefst twee. Dan is er hoop voor promotie alsnog. 

Hgz16-12-2023 om 11:39

 Fc Groningen! club die groter is dan 99% dan die hele Kut kampioen divisie. De club is mooi verneukt de afgelopen jaren, vergeet dat niet! Geen geld voor versterkingen en die scout zit er nog, dus eigenlijk hoef je niks erbij te halen want dat wordt toch weer een miskoop met die datascouting. Leuk hoor die jonkies maar geen 1 heeft iets extras. Vroeger had je Djurovski, Tadic, Kostic, Matavs, Strand Larsen. Suarez, Nevland. ga zo maar door. Wat heb je nu? Die tijd komt niet meer terug met deze mensen aan het roer. Sommigen zijn snel tervreden. Negatief mag je niet zijn hier volgens sommigen met oogkleppen op. Kijk waar je staat man een club als Fc Groningen. Middenmoter KK divisie. pff

ChiChi16-12-2023 om 11:58

Hgz. E.e.a. keurig verwoord en zeer realistisch!

Het wordt mij vaak niet in dank afgenomen, maar ik zeg het maar nogmaals:

Met deze ren-je-rot spitsen redt je het nooit, tweede divisie niveau!

Maar we zullen het er voorlopig mee moeten doen, want geld voor aankopen is er niet of er moet

wat ballast geloosd worden en dat is te hopen anders spelen we volgend seizoen weer KKD.

 

.16-12-2023 om 15:42

Mooie namen. Je vergeet dat er toen ook veel gezeken werd. Djuroviski kreeg geen steun...Matavz was zijn eerste periode bij de fc een drama...Kostic was te dik en niet fit...etc.

Toen moesten we het altijd hebben van 1 a 2 toppers in de voorhoede waardoor e.e.a. verbloemde. De rest van de selectie was vaak van een veel lager niveau. Komt nog bij dat het voetbal de laatste 10 jaar niet om aan te gluren was.

Nu is het andersom en moeten we het hebben van het collectief. Vechtvoetbal zonder uitblinker. Prima om te zien. Mag zelfs nog wel meer gevochten worden...

Een veel scorende spits van tussen de 20 en 28 jaar gaat echt niet naar de Fc zolang we in de kkd voetballen. 

Elke ploeg in het rechter rijtje eredivisie zal het moeilijk hebben in de kkd. We zijn geen Bayern.

Clubs als NAC, Willem 2, Ado, Roda, De Graafschap zijn echt niet veel kleiner dan de Fc. Allemaal concurrenten voor de fc voor de eerste plekken.

Wel heeft Gudde vorig seizoen de boel verkloot met zijn technische keuzes.

 

 

grunn196716-12-2023 om 12:26

Ik heb de samenvatting en de statistieken bekeken, kan toch wel stellen dat de Fc meer recht had op de overwinning.

1-1 is nog niet zo slecht. De Fc komt van ver na de puinhoop van Fluderes, heeft Lukkien weer een aardig elftal van gemaakt.

Heeft een paar maanden geduurd maar ik denk dat de Fc na W2 de sterkste ploeg is. Aardige keeper, prima achterhoede en middenveld. Moet toegeven de voorhoede is van een matig niveau, ze werken wel hard en doen er alles aan. Lastig om voor weinig geld een goede spits te vinden. In dit spelletje zou Sierhuis prima passen maar dat gaat denk ik nooit lukken. Van der Veen zou ik mooi in Scotland laten, waanzinnige slechte aankoop, past in het lange rijtje Abraham, iandrust ..... veel geld gekost en niks opgeleverd.

Hier moeten we het mee doen. Plek 2 zal lastig worden.  De wedstrijden zijn weer het aanzien waard met veel eigen jeugd, toch positief. bij de eerste 8 eindig je wel en periode pak je ook nog wel. Niveau is niet bijster hoog in de KKD.

Accepteren dat we in de KKD spelen, heeft bij mij ook even geduurd. Tis wat het is.

campesino16-12-2023 om 13:13

Sommige gasten hebben een maand lang hun gal niet kunnen spuien en bij het minste geringste gaan ze weer helemaal los. Wat zullen ze gebaald hebben dat kostons niet nogmaals scoorde. Vreemd trouwens dat oppergalbak Dijk zich koest houdt.

Ja, het hield gisteren niet over, maar we waren op sterven na dood. Wat Wil je dan. Dat we nu iedereen met 3-0 omverblazen?

Er zit gewoon een stijgende zijn in . Maar we zullen ook nog wel eens flunk aan onze kont krijgen.

Hoekie16-12-2023 om 13:40

Ben het volkomen met je eens. De meeste van die gasten zitten ook niet in het stadion en hebben niet eens door dat de sfeer in het stadion geweldig is. Je kunt dat zien aan de tijden van de posts dat ze dan achter hun laptop zitten. Supporters noemen ze dat. Ze kunnen niet één lichtpuntje benoemen omdat ze dat als verraad aan het azijnzeiken vinden. 

Hgz16-12-2023 om 14:04

Volgens mij heb je gewoon internet in het stadion

Hgz16-12-2023 om 14:10

Ja ik wil wel dat ze iedereen met 3-0 omverblazen

Hoekie16-12-2023 om 15:08

Je denkt toch niet dat deze figuren in het stadion op hun mobiel de wedstrijd kijken en meteen een post gaan versturen. Dan ben je inderdaad een hele aparte azijnzeiker. 

Herman Badkuip16-12-2023 om 13:24

In de komende winterstop moet blijken wat de plannen van FC Groningen voor de tweede helft van deze KKD-competitie zullen zijn....Verwacht toch wel dat wij afscheid gaan nemen van een aantal overbodige selectiespelers [Abraham, Irandust, Verrips, van Veen en van Gelderen]. Een vertrek van Balker zou goed kunnen uitpakken voor Rente óf Blokzijl, mits er een goede rechtsback wordt opgepikt. Een balvaste, scorende spits [Kostons, Eddachouri, Meerdink óf Kaars] erbij zou een versterking zijn voor onze aanval! Verwacht toch wel dat Henk Veldmate met een mooie verrassing gaat komen in de winterstop.....dan gaan wij vanaf 15 januari weer helemaal meedoen om de prijzen!

Hgz16-12-2023 om 14:09

Welke verassing heeft Henk Veltmate gebracht dan? Emeran? Henk Veltmate wordt dik overschat. En die andere heeft er geen verstand van.   Maar ik laat me graag verassen 

Herman Badkuip16-12-2023 om 16:58

Nou verassen lijkt mij een beetje te ver gaan Hgz....De verrassing van Henk Veldmate zal in de komende winterstop vast wel komen hoor!

Twee punt.17-12-2023 om 10:03

Hij ziet gewoon niet wat je bedoelt Badkuip, verassen of verrassen zit duideijk een verschil in. Kwestie van niet al te...........snugger? 

Hgz17-12-2023 om 11:11

Bedankt schoolmeesters

Stadjer8116-12-2023 om 14:58

Tot zover de hossanna. Je speelt gewoon 1-1 bij MVV nadat je zogenaamd in een flow zit en aan kunt haken bij de subtop. MVV staat... 14e? 

 

Er moet nog altijd scorend vermogen bij. Met deze voorhoede wordt plaatsing voor de playoffs al moeilijk, en promoveren onmogelijk. Willem II is niet meer te achterhalen, dat zei ik al eerder en ik zeg het weer. Die zitten in de flow, scoren makkelijk en het team staat. Die gaan niet veel meer weggeven. Dan zal de 2e plek min of meer de max zijn maar ook dat wordt een behoorlijke opgave.

 

 

marcelfcg16-12-2023 om 15:28

En Den Haag heeft ook een voorhoede waarmee je kunt promoveren.

Onze voorhoede doet het vast prima in de Tweede Klasse.

.16-12-2023 om 21:38

Die tegengoal werd simpel weggegeven. Die Kostons kan gewoon zijn gang gaan. Niemand pakt hem echt aan. Wanneer je weet dat je moeilijk zelf doelpunten maakt moet de achterhoede keihard ingrijpen bij eventueel gevaar. Achterin geen killers bij de fc.

Pak maar eens een gele kaart voor het team, is geen schande.

Marco16-12-2023 om 17:11

Zorg is meer dat als ze wat halen dat basiswaardig is en niet voor de bank. Alle aanvallers die we de afgelopen tijd gehaald hebben komen uit andere competities; zou eerder kiezen voor spelers die recent veel in de kkd hebben gescoord. Zo bijzonder is het nivo niet. 

Stadjer8117-12-2023 om 10:45

Ja natuurlijk. Waarom gaan voor spelers als Van Veen en Emeran?

Had gewoon een Veerman gehaald die er zeker weten een stuk of 20 in ramt, dat is namelijk een verdienstelijke Eredivisie voetballer en een vechter. Die spelers doen het op een niveau lager meestal heel goed. Is even oud als KVV, maar waarschijnlijk had ie een lager honorarium geaccepteerd. Belangrijker hij heeft een bak aan ervaring in het Nederlandse voetbal.

Kostons erbij. Die was vorig seizoen al erg goed en voor FCG vast wel te halen van de zomer.

Ik bedoel wie presteert eigenlijk het best van de aanwinsten? Volgens mij Marco Rente, en die staat lang niet altijd op zijn beste positie. Die kwam rechtstreeks van Heracles waar hij zowel ED als KKD heeft gespeeld. Is ten alle tijden beter dan een Emeran en KVV uit het buitenland halen.

Jandeb16-12-2023 om 18:39

We worden beter. Vooral te danken aan de verhoogde inzet. Maar spelniveau nog steeds matig. Niet promotiewaardig. En we weten het allemaal: in winterstop 2 scorende spitsen erbij. Niet promoveren leidt naar langdurig verblijf in de kkd.

Boerentrien16-12-2023 om 21:25

Natuurlijk horen we in de eredivisie en moet dat ook het doel zijn. Maar heel eerlijk, op dit moment zijn zowel het voetbal als de sfeer vele malen leuker dan het de laatste jaren in de eredivisie was. En het is ook fijn om weer in een goedgevulde Euroborg te zitten.

Twee punt.16-12-2023 om 22:49

Ja, en de papegaaien zijn weer voltallig aanwezig en draaien allemaal dezelfde plaat af. Kom eens met iets anders dat niet zo afgezaagd klinkt dan de vorige posten.

Herman Badkuip17-12-2023 om 10:19

Denk dat wij dit seizoen gaan degraderen...... Zeg eens eerlijk Twee punt, die had je niet zien aankomen toch?

Twee punt.18-12-2023 om 10:10

@Badkuip,

Degraderen zit er dik in,dacht je niet? Volgend jaar 2e klas amateurs, als je de "nego's" wilt geloven.. Maar voorlopig houden wij de moed er in. En zo hoort het ook. Achter de club blijven staan totdat de dood erop volgt. Toch????

Durovski17-12-2023 om 09:13

Aan het einde van het vorige seizoen en het begin van dit seizoen zat de Euroborg bomvol. Nieuwsgierig naar of het nog zou lukken en dit seizoen nieuwsgierig naar een team in de race om het kampioenschap. Nu zie ik het elke wedstrijd leger en groener worden.

Herman Badkuip17-12-2023 om 10:20

Maar vrijdag 22 december tegen Jong FC Utrecht is de Euroborg uitverkocht hoor! Start van de derde periode, die ons FCG gaat pakken!

ChiChi17-12-2023 om 10:32

Ja logisch, mensen worden nu wat minder enthousiast en zien nu alleen gedraaf en gevlieg!

In het begin was men nieuwsgierig, maar dat gaat er nu wel een beetje af.

We zijn op dit moment MIDDENMOOT van de KKD (hoe ver zijn wij gezakt) er er is geen geld voor versterkingen,

er zal eerst ballast geloosd moeten worden en dat zal moeilijk genoeg zijn.

Volgend jaar nog eens KKD is rampzalig en worden alle budgetten lager en zitten we nog jaren in de KKD.

Ondanks alle inzet is het nieveau gewoon middenmoot KKD.

Er zijn te veel supporters met een groene bril op en die denken dat we nog rechtstreeks kunnen promoveren,

maximale is nog de nacompetitie halen en dan wordt het nog zeer moeilijk tegen gedegradeerde 

ere-divisie clubs. Dat is momenteel de REALITEIT.

Hgz17-12-2023 om 11:19

Sommige mensen willen het gewoon niet zien hoe ver de club gezakt is. Kun je beter niet meer op reageren, heeft geen zin

Boerentrien17-12-2023 om 14:02

Ik denk, dat vooral de barre weersomstandigheden en ook  sinterklaasvieringen meegespeeld hebben met een iets minder toeschouwersaantal in de 2 laatste thuiswedstrijden.  

no guts no glory18-12-2023 om 00:19

Het leger en groener komt gewoon door de extreme weersomstandigheden van de laatste paar weken. Zeer koud en zelfs sneeuw. 

Stadjer8117-12-2023 om 10:51

Als we nu niet promoveren, dan blijven we inderdaad in de KKD. We konden nu nog smijten met Eredivisie contracten, dus je had de beste spelers uit de KKD kunnen ophalen en tevens de concurrentie verzwakken. Dat hebben ze niet gedaan. De lijn van de dramatische seizoenen is doorgezet met jonge, onervaren spelers halen uit het buitenland. Deze hebben tijd nodig, en die tijd hebben we niet eens. Kijk alleen naar het puntverlies, rechtstreeks promoveren is al bijna niet meer mogelijk. Gewoon weggegooid terwijl je al lang weet dat je degradeerd en de meeste middelen tot je beschikking hebt. 

Je moet een opportunistische selectie samenstellen die direct kan promoveren. Dan houdt je je ED budget in stand en kun je je op zich wel wat versterken in de komende zomer om weer gewoon mee te doen.

appie happie17-12-2023 om 10:51

Dinsdag tegen Willem II gewoon met Duarte en Slor beginnen.Niks te verliezen als je niet  verder gaat in de beker..je wint m toch niet 'm

Hou het maar op de competitie...periode of bij de eerste 6a7 dat moet toch kunnen.

Las dat die spits van MVV niet komt?

Zal wel te ver weg zijn dat " hoge noorden".. dan maar de pijlen op Kaars...er zal toch iets moeten gebeuren.echte afmakers hebben we niet.

V Veen zie ik niet terug keren..

En zoals gezegd mooi afscheid nemen van de miskopen.

Irandust Abraham v Gelderen Musampa v Veen en wie ik zo snel nog vergeet.

Verder ben ik het met Badkuip eens!! 

Vrijdag begint het pas echt!!!

Heiky18-12-2023 om 16:14

Appie, wat mij betreft: zet Lien er maar eens in of neem anders de gok met Eggens. Net wat je zegt: de beker winnen zit er niet in dus kun je de gok best nemen. Aangezien ook ik van Veen niet meer terug zie keren, moet je tot de winterstop roeien met de riemen die je hebt. En misschien daarna ook nog wel. Gewoon va banque tegen de Tilburgers.

Durovski17-12-2023 om 13:17

Volgens mij is het Alarm Fase 5 voor 12, om de club nog te redden van de Kelderdivisie. Zamel geld in bij onze betrokken sponsoren voor de 2 benodigde scorende spitsen. Dan spelen we volgend jaar weer tegen PSV, Feyenoord en Ajax. Hoe mooi is dat. Dat is toch wat we willen! Forza FC !!!

Fan op afstand17-12-2023 om 13:33

Op FcgForum staat een link naar X en daar wordt aangegeven dat Kontons niet naar de FC komt. 2 gesprekken geweest maar niet overtuigend genoeg.  Als alternatief kijkt men o.a. weer rond in Scandinavië.  Pffff. 

.17-12-2023 om 15:47

Die Kostons heeft gelijk. 

Wil je naar de eredivisie en er ook blijven?

-een spits halen is trouwens niet genoeg. Achterin en middenveld mag ook versterkt worden.

-geen spelers laten halen door de huidige technische staf.

Kortom een impasse. We gaan niet vooruit en ook niet achteruit.

 

Herman Badkuip17-12-2023 om 16:47

Wat kost ons die spits van Helmond Sport Martijn Kaars? Scoort ze ook erg makkelijk hoor, heeft er al 16 in zitten! 

appie happie17-12-2023 om 18:04

Kaars heeft nog contract tot 25/26 dacht ik..maarja zó duur zal hij ook niet zijn..3 ton?

Ik zou ook voor Kaars gaan..als hij de kerstdagen overleefd natuurlijk..

Euroborg17-12-2023 om 18:44

We steken met de kerst een Kaarsje aan Appie, dan komt 't vast wel goed! Martijn Kaars heeft een contract tot juni 2025, marktwaarde is 450 duizend euro!

Herman Badkuip17-12-2023 om 18:52

Spelersruil met Kevin van Veen? Kan hij weer voetballen in zijn Brabantse omgeving....

appie happie17-12-2023 om 23:29

Ok als hij maar niet uitgaat als een nachtkaars.

 

Nee laat maar komen Groningen is voor hem sws een stap hoger..

.17-12-2023 om 19:39

Heeft al een aantal jaren prima cijfers. Waarom is hij nog niet opgepikt door een eredivisie club? Ik zie het al...komt uit de jeugd van Ajax. Niet aan beginnen dan.

5 ton en je hebt hem...maar blijkbaar wil niemand hem...tot nu toe.

no guts no glory18-12-2023 om 00:24

Voormalig trainer van Oranje en championleague winnaar met PSV Guus Hiddink is lyrisch over Martijn Kaars. Die zou er toch wel een beetje kijk op hebben? 

.18-12-2023 om 15:41

Dat Hiddink succesvol was was ergens in de middeleeuwen. Maar hij zal er inderdaad wel kijk op hebben.

Er is nimmer een garantie voor succes bij het halen van een speler. Deze Kaars kost weinig voor Fc begrippen normaal gesproken. Ook voor andere clubs is deze speler peanuts.

Waarom hebben ze hem dan niet al gehaald? Je moet niet vergeten dat elke speler tegenwoordig tot in detail door de data specialisten onder een vergrootglas wordt gelegd. Alles wordt in kaart gebracht.

Men is zelfs al bezig met de data m.b.t. "de voor-assist". Of het aantal tackles binnen 30cm van de 16 meterlijn in de noord-oost hoek.

Zal men ook bezig zijn met de "na-assist" voor als het weer een tegenvaller blijkt te zijn?

Euroborg17-12-2023 om 21:03

Wat is er mis met de jeugdspelers van Ajax die naar FC Groningen gaan? Ben jij Rasmus Lindgren, Azor Matusiwa, Kaj Sierhuis, Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof, Deyosivio Zeefuik en Neraysho Kasanwirjo alweer vergeten?

.17-12-2023 om 21:38

Jazeker allemaal vergeten. Ajax hebben wij niet nodig. Fc forever.

Reiziger was de beste trouwens.

Bombarda779118-12-2023 om 10:44

Dag Brombeer,

Ja ik heb opgelet en dat we (passende) kwaliteit missen voorin, staat al een tijdje boven water. Dus dat is geen nieuws Brombeer. Jij gebruikt het woord 'kutspitsen'. Dezelfde lading kunnen we mijns inziens geven aan hoe jij de FC support. Een kutsupporter dus, verexcuseer mijn taalgebruik. 

Het gaat erom dat hoe slecht je er ook voor staat, dat je er ten alle tijde het er samen het beste uit moet halen. Spelers, staf, trainers en supporters. En dat doet Lukkien in mijn beleving nu. Afjagen, afjagen, afjagen. Zoveel mogelijk kansen creeren en dan hopen dat ze er in vliegen. Hij gaat geen elftal om Kevin van Veen heen bouwen (had ik wel graag willen zien, maar goed, het is zijn keuze, hij wordt er voor betaald). Jouw manier van supporten heeft niets te maken met steunen, helemaal niets. Uiteindelijk is en blijft het sport. En bij sport kun je winnen of verliezen. En als je niet tegen je verlies kunt, moet je echt iets anders gaan doen. 

Sterkte Brombeer tijdens de feestdagen. 

Hoekie18-12-2023 om 15:05

Prachtig verwoordt Bombarda. Supporten doe je namelijk in goede en slechte tijden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!