Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: PSV - FC Groningen

Door Sven Heikens 5 reacties

Na de goede pot voetbal afgelopen week tegen FC Twente wacht komend weekend de uitwedstrijd bij PSV voor FC Groningen. Kan Groningen de ingezete lijn na Twente-thuis voortzetten in Eindhoven?

FC Groningen

FC Groningen speelde vorige week een goede pot voetbal tegen Twente, maar kon zich alleen niet belonen met drie punten. Desondanks het goede gevoel is Groningen niks ingelopen op de concurrenten Emmen en Volendam, die beiden ook een punt pakten. En toch ging iedereen met een goed gevoel naar huis, want er lijkt een positieve weg te zijn ingeslagen bij de FC. 

Afgelopen week werd Hans Westerhof 'gepresenteerd' als nieuw lid van de technische staf. De oud FC-trainer komt op voorspraak van Dennis van der Ree, die op de clubsite over Westerhof zegt: "Tijdens de cursus Coach Betaald Voetbal heeft Hans mij begeleid. Ik heb een heel goed gevoel bij hem en hij is natuurlijk goed bekend met en bij FC Groningen. Ik wilde graag van zijn expertise gebruik maken en ben heel blij dat het gelukt is om Hans aan de technische staf toe te voegen." Een mooie, waardevolle toevoeging aan de technische staf.

Groningen zal zaterdagavond voor een hels karwei staan in Eindhoven, want het won slechts 1 keer in de historie in Eindhoven, speelde 9 keer gelijk en verloor 36 keer. Misschien is het belangrijkste van zaterdag wel om de positief ingeslagen weg een goed gevolg te geven, want na PSV-uit wachten met Emmen-thuis en Excelsior-thuis twee hele cruciale duels. Over de opstelling is nog niets bekend, Bech lijkt wel een zekerheidje qua afwezigen i.v.m. de opgelopen blessure in de wedstrijd tegen Twente

PSV

De Eindhovenaren zijn bezig aan een zeer wisselvallig seizoen. Overwinningen op Ajax en Arsenal worden afgewisseld met nederlagen tegen de (met alle respect) laagvliegers Cambuur, Groningen en Emmen. In de winter heeft PSV duidelijk voor een koers gekozen met de nadruk op de lange termijn. Gakpo en Madueke werden verkocht voor forse bedragen, de selectie werd hevig doorgeselecteerd. Daar tegenover stonden de inkomende transfers van Thorgan Hazard (Borussia Dortmund) en Patrick van Aanholt (Galatasaray).

Sinds de winterstop heeft PSV 8 wedstrijden gespeeld. Er werd 2 keer gewonnen in de beker, 2 keer gewonnen in de Eredivisie, 3 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Na deze nederlaag noemde coach van Nistelrooij de situatie een crisis. Het elftal van Van Nistelrooij lijkt vooral goed te gedijen waarbij het ruimte krijgt om te counteren. 

Verplichte buscombi... Here we go again..

Afgelopen maandag kregen de fans van FC Groningen wederom een domper te voorduren. De +- 200 supporters die een kaart hadden gekocht voor het uitvak en met eigen vervoer (auto) heen wilden gaan, kregen te horen dat ze enkel met de verplichte buscombi het uitduel in Eindhoven nog mochten bezoeken. Na Volendam-uit en Heerenveen-uit dus wederom een buscombi. Een ontwikkeling die op zijn zachtst gezegd zorgwekkend en 'nait best' genoemd mag worden.

Aftrap komende zaterdagavond is 20.00 uur. Niets is onmogelijk, voor hen die willen! Come on FC!

Reacties:
Marco09-02-2023 om 20:17

Proberen een doelpunt te maken.

Lukt ons dit als eerste, misschien op de counter een verrassing.

Positieve flow vast zien te houden. 

PSV is veel beter, maar niet altijd wint de beste ploeg.

 

Herman Badkuip09-02-2023 om 21:01

PSV - FC Groningen [28-8-2021 uitslag 5-2] Geweldige start van de wedstrijd, waarin FC Groningen vanaf de eerste minuut druk zette.....PSV kwam in de 7e minuut op 1-0, daarna minuut 15 en minuut 18 twee geweldige goals van Cyril Ngonge en een verrassing leek in de maak. Tweede helft lieten de Eindhovenaren zien dat ze veel beter waren! Zo'n start zou a.s. zaterdag héél fijn zijn, niet afwachten, maar PSV verrassen met snelle counters! We hebben er nú de spelers voor met Elvis Manu, Ricardo Pepi, Delaho Irandust, Johan Hove en Oliver Antman! Belangrijkste is de strijdlust, die wij thuis tegen Twente hebben gezien! Niets is onmogelijk in de eredivisie én PSV mist zaterdag ook een aantal spelers.....

Nevland10-02-2023 om 12:30

Precies. Psv is ook niet compleet zaterdag. Wij ook niet trouwens.Nu het goede gevoel vasthouden. Hoop op een punt.

Herman Badkuip10-02-2023 om 19:02

Volgens mij gaat trainer Dennis van der Ree, natúúrlijk in samenspraak met adviseur Hans Westerhof, de volgende elf het vernieuwde veld van het Philips Stadion in Eindhoven opsturen :  op doel Michael Verrips, rechtsback Liam van Gelderen, centraal achterin Thijmen Blokzijl en Radinio Balker en linksback Isak Määttä, middenveld met Johan Hove, Joey Pelupessy en Tomas Suslov, rechtsvoor Daleho Irandust, spits Ricardo Pepi en op links Elvis Manu! In de tweede helft zullen er vast een aantal spelers invallen :  Matej Chalus, Damil Dankerlui, Aimar Sher, Florian Krüger, Oliver Antman en/of Thom van Bergen. Ondanks de geblesseerde spelers Mads Bech Sörensen, Laros Duarte en Paulos Abraham, heeft onze trainer keuze genoeg tegen PSV! Verwacht een 4-3-3 óf 4-4-2 opstelling tegen de mannen van Ruud van Nistelrooij.

appie happie10-02-2023 om 21:19

V Gelderen nooit weer opstellen...sorry  maar dat is de slechtste rechtsback ooit!!

Herman...foeiii..

Snooty10.10-02-2023 om 21:21

van Gelderen is niet wedstrijdfit, Dankerlui speelt en Balker neemt de positie van Sorensen over. Verder dezelfde spelers als tegen FC Twente. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!