Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Door Sven Heikens 20 reacties

De transferperiode is gesloten met 2 transfers op de Deadline-Day, Technisch directeur Fledderus is ontslagen en Groningen staat op de laatste plek van de Eredivisie. Never a dull moment in Groningen. Zondag staat de wedstrijd tegen FC Twente op het programma.

FC Groningen

De afgelopen wedstrijd tegen FC Volendam startte FC Groningen goed, maar na de 1-0 (na tekorte terugspeelpass van Chalus) viel het elftal als een kaartenhuis in elkaar. Het team wist zich tot twee keer toe op te richten en terug te komen na een achterstand, maar verloor wel in Volendam. 

Trainer Van der Ree heeft de afgelopen week wat extra smaken gekregen in de selectie. Vleugelaanvallers Antman en Manu zijn toegevoegd aan de selectie. Beide aanwinsten zijn speelgerechtigd en fit. Hoe FC Groningen zal spelen is op dit moment nog onbekend.

FC Twente

De gasten uit Enschede draaien dit seizoen erg goed op een keurige 5e plek. Binnen de selectie zit een goede balans tussen ervaring (Pröpper, Van Wolfswinkel, Unerstall) en talent (Rots, Hilgers, Zerrouki). Het elftal speelt erg volwassen en krijgt nauwelijks een goal tegen. In de Grolsch Veste is Twente nauwelijks verslaanbaar, maar buitens huis weten de Enschedeërs nog niet de resultaten te behalen zoals ze in thuiswedstrijden behalen.

Met z'n allen achter de ploeg

FC Groningen begon afgelopen week erg goed. Laten we hopen dat Groningen het begin van deze wedstrijd kan meenemen richting zondag, neem daarbij de aanwinsten van afgelopen week, de steun van het publiek en laten we met z'n allen achter de ploeg gaan staan om samen te strijden voor een resultaat. In goede en minder goede tijden. Come on FC!

Reacties:
Marco03-02-2023 om 20:05

De inhaalrace gaat beginnen.. 

Herman Badkuip03-02-2023 om 20:27

FC Groningen tegen FC Twente is een wedstrijd tussen een team met waarschijnlijk 5/6 nieuwe spelers, die voor 't eerst in de Euroborg gaan voetballen én een team, dat al bijna twee seizoenen in vrijwel dezelfde samenstelling speelt.....FC Twente thuis is bijna onverslaanbaar, maar in de uitwedstrijden laten ze nog wel eens een steekje vallen. De druk staat er voor het team van trainer Dennis van der Ree vol op, een prima start van deze wedstrijd zou erg fijn zijn! Ben ook benieuwd of FCG zondag in een meer aanvallender systeem speelt, dan de laatste wedstrijden. Zal toch wel moeten, want wij moeten doelpunten scoren om te kunnen winnen. Wij zijn aanvallend sterker geworden met de nieuwe aanwinsten Elvis Manu én Oliver Antman! Met een spits in vorm, Ricardo Pepi scoorde al 7 keer én een aanvallende middenvelder Johan Hove er achter zou er tegen de mannen van Ron Jans iets mogelijk moeten zijn! Zal lastig worden, maar ben optimistisch gestemd en reken op een kleine overwinning!

Bayco03-02-2023 om 22:37

Ze willen dat we als 1 blok achter het team staan. Positief.. en dat kan in mijn ogen alleen als er gespeelt wordt met 4-3-3 en aanvallende intenties. Dan is er miss nog iets mogelijk..

Kiest van der ree voor 5-3-2 dan zal de euroborg niet achter het team gaan staan en zal van der ree het ook heel zwaar krijgen. 

 

 

Durovski03-02-2023 om 23:08

Klopt 5-3-2 is de dood in de pot en de garantie voor verlies.

De wingbacks zijn eind 2e helft kapot en dan komen de tegendoelpunten in het laatste kwartier, zoals we dit seizoen gewend zijn. Dus 4-4-2.

Alf04-02-2023 om 00:22

Kletskoek. Als de supporters het ervan laten hangen met welke formatie gestart wordt, wat voor supporters zijn dat dan? Overigens lijkt me een 3-4-3 ook heel reëel. Het is maar net wie je als verdediger, middenvelder of aanvaller telt. Bij balverlies speelt zo ongeveer elk team slechts met 1 spits. Wat is dat dan? Een 4-5-1 of 5-4-1? In balbezit kan 5-3-2 ook heel aanvallend worden uitgevoerd. Backs die erover heen denderen en diepgaande middenvelders. Het gaat niet om de opstelling, maar om de patronen.

Nevland04-02-2023 om 07:34

Altijd 442 Dan kun je sneller van speelstijl wisselen tijdens de wedstrijd.. Sowieso nooit meer 532! 

grunn196704-02-2023 om 07:54

Normaal gesproken wordt dit een afdroog partij als Twente wil.

FC zit met een grote groep nieuwe spelers die ingepast moeten worden.

 Hier heb je een voorbereidings tijd voor nodig.

Die is er nu helemaal niet en we weten helemaal niet hoe deze spelers er voor staan, sommigen hebben weinig tot niets gespeeld,  dat was te zien aan die zwakke Tsjech, wat een prutser. Het is bijna allemaal paniek wat gekomen is. Fluderus probeerde zijn hachje nog te redden. Het is en blijft voorlopig een chaos en die door het vertrek van Flederus niet is opgelost en dat gaat ook nog wel even duren voordat die hele puinzooi is opgeruimd. De schaduw van Fluderus zal nog lang boven de FC hangen, met als gevolg degradatie dat lijkt me onomkeerbaar gezien de hele situatie en met een rookie trainer. Ik heb de hoop al opgegeven omdat er veel te laat is ingegrepen en dat is Gudde en RVC aan te rekenen.

Zal voor mij een enorme verrassing zijn als we een punt halen tegen Twente, wat 1 van de best voetballende ploegen is. 

Daarna PSV en dan kijken hoe groot het gat is.

FC heeft de 8ste begroting (25 miljoen) hoe heb je zo naar de kloten laten gaan, we staan stijf onderaan,  wat een afgang!

Fugazi04-02-2023 om 08:10

Helemaal eens met grunn1967. Het maakt met deze selectie echt niets uit in welke opstelling je gaat spelen. Ze kunnen er gewoon niet zoveel van. Ze missen voornamelijk basiskwaliteit en dan is het lastig voetballen. Tel daarbij op dat ze mentaal ook niet de sterkste groep hebben en geen mannen voetbal kunnen spelen. Ze komen zelden tot nooit in het duel en verdedigen altijd op 5 meter afstand. Een beetje als een hond die wel blaft maar nooit bijt. Conclusie is voornamelijk dat de selectie totaal uit balans is.

TomOkker04-02-2023 om 10:13

Okay dat weten we nu allemaal wel maar we hebben inmiddels een bijna compleet 'nieuwe' selectie. De lastpakken zijn weg en spelers die de kloten niet hadden om hun bek open te trekken zijn er ook niet meer. Met de nieuwe spelers verwacht ik een andere inzet en/of dynamiek. Het is aftellen hoe lang het duurt dat Elvis z'n 1e tegenstander in de 2e ring schopt en de enegrie die Oratmangoen de laatste wedstrijden in z'n spel legt geeft mij wel vertrouwen. Dat gedraai van hem heeft ook te maken met de afspeel mogelijkheden en die zijn met de 2 flankers toegenomen. Dit probleem speelde al jaren waardoor onze spitsen 89minuten op een eiland stonden.

hermank196904-02-2023 om 08:29

Dus met een verkeerde terugspeel bal noem jij Chalus nu al een prutser, na 1 partij? Hoop voor jou of beter gezegd voor je vrouw als je die hebt, dat je in je normale leven niet zo pessimistisch in het leven staat! Nu Fledderus weg is wordt Gudde aan de schandpaal genageld, waar houdt het toch op mensen? Het is wat het is en daar kan nu niks meer aan veranderd worden dus waarom nu nog meer zondebokken zoeken, wie is de volgende en volgende en volgende? HOU ER TOCH MEE OP AUB!!

Zal ik je goede raad geven? Maak je niet druk, het leven is al ingewikkeld genoeg dus waarom zou jouw, mijn en ieder anders zijn mening er toe doen en waar niemand iets aan heeft. Wacht gewoon af waar de Fc aan het einde van het seizoen staat, we kunnen nu alleen maar hopen en de club beter gaan steunen i.p.v. afkraken of zondebokken zoeken, meer kunnen we niet doen. Steek je energie beter in je relatie, ga leuke dingen doen, ga erop uit, misschien dat je dan beter of positiever in het leven staat. Het doet voor iedereen die de Fc een warm hart toedraagt enorm pijn waar ze staan maar huil niet eerder voordat je slaag krijgt, er is nog niks beslist.

Bikkel 04-02-2023 om 09:27

Niks aan toe te voegen!!! 

grunn196704-02-2023 om 09:36

Heb je de statistieken gezien van die Tsjech na de wedstrijd, waren vreselijk slecht, 70% van zijn duels verloren.

Bij 3de goal ook schuldig stond hij lucht te dekken. Positioneel drama stond vaak verkeerd.

Alles komt ook voor een deel dat hij nauwelijks heeft gespeeld, dus je had hem in de winterstop nooit moeten halen, zo klaar als een klontje. Iedergeval niet laten spelen. 

Ik ben niet negatief maar Ik heb realistische kijk. Ja en Gudde mag zich nu bewijzen  en komt bij mij niet aan de schandpaal. Lijkt me een prima directeur en heeft nu ook cruciale fouten gemaakt, wat kan betekenen dat de FC degradeert. Hoeft van mij zeker niet te vertrekken. Het is nu zaak een TD te halen en een trainer met ervaring.

Voetbal is voor mij een leuke bijzaak van het leven en iedereen mag zijn mening hebben.

Als je het vervelend vind, lees het dan niet en ga wat anders doen.

hermank196904-02-2023 om 10:03

Voetbal is idd bijzaak maar je reageert alsof je leven ervan afhangt. Die statistieken van spelers zegt mij totaal niets, het zegt mij meer wat hij kan worden. Je bent nieuw en zenuwachtig, zou ik ook zijn bij een nieuwe werkgever, je wilt alles goed doen. En ja je mag zeker een realistische kijk en mening hebben maar op deze manier van uiting fok je jezelf en iedereen op, je hebt jezelf en anderen er mee. Het verveelt mij niet maar ik probeer enkel de rust te bewaren en mensen te overtuigen dat je er beter aan doet om nu niks over het verleden en heden te schrijven en achter de Fc te gaan staan! Geef de (nieuwe) spelersgroep een kans en niet na 1 of 2 partijen afschrijven. Waar ik persoonlijk wel hoop is dat er een td komt die zoals Streuer weet wat zaken doen is en een trainer die de groep kan sturen.

Herman Badkuip04-02-2023 om 10:05

Laten wij 't er nu maar op houden, dat de opstelling van Matej Chalus tegen Volendam een verkeerde inschatting was van trainer Dennis van der Ree....Had in die wedstrijd misschien voor Mike te Wierik moeten kiezen, maar ja, dat is de koe in de kont kijken. Chalus en de andere nieuwelingen in de selectie zullen nog moeten wennen aan hun teamgenoten en dat zal voor de meesten nog wel een paar wedstrijden duren.....Als wij er tegen FC Emmen én Excelsior maar staan, dan zal 't daarna wel loslopen. Misschien halen we in de wedstrijden tegen FC Twente en PSV wel bonuspunten....? Belangrijkste is, dat wij de negatieve teneur verlaten én met z'n allen achter ons FC Groningen gaan staan!

TomOkker04-02-2023 om 10:28

Hahaha wat een analyse, die tjech gaat ons helpen geloof me. Als iemand lucht staat te dekken dan zijn 9 van 10 keer de afspraken er niet of niet duidelijk en in die 2 dagen kun je moeilijk over automatismen praten. Dat is het lot waar we de komende wedstrjden doorheen moeten. Mads Bech kreeg de volle laag bij die corner maar Balker zag er ook niet goed uit en dat heeft allemaal te maken met communicatie en afspraken. Balker is geen natuurlijke leider eerder een introverte harde werker maar er komt meer bij kijken. Onze Ko was goed omdat hij wist wat hij aan zijn mede verdedigers had en Ko ging opeens ook coachen en zelfs ballen inspelen, maar dit kon ie beter niet doen haha. Heeft allemaal met vertrouwen te maken. Daarom was FCG een lastig te bespelen ploeg. Dat het aanvallend een drama was zeg ik hier al een paar seizoenen.

Fan op afstand04-02-2023 om 10:22

Nog verder aan de boom schudden zodat er nog meer appels uitvallen heeft totaal geen zin. In ieder geval niet op dit moment. Kijk intern of de organisatie de juiste is en of de manier van werken het juiste rendement oplevert. En ga eventuele veranderingen na de competitie doorvoeren. Nu moeten alle neuzen dezelfde kant op en voorkomen worden dat we in de KKD terecht komen. En misschien Robben erbij als inspirator, desnoods tot het eind van het seizoen. Denk niet dat hij TD wil worden. Maar ja niet geschoten is altijd mis.

Holwierde04-02-2023 om 10:51

BEN BLIJ DAT IEDEREEN HIER NIET OP FLEDDERUS ZIJN PLEKKIE ZAT ,WANT DAN HADDEN WE MEER DAN 100 NIEUWE SPELERS HIER EN WAS HET NOG MEER EEN GHAOS GEWEEST.WANT IEDEREEN HEEFT ZIJN MENING ,IEDEREEN WEET HET BETER ACHTER DE COMPUTER .

OOK IK HEB MIJN MENING DEZE TRAINER ERUIT EN fRED GRIM ERIN ,MET DE HUIDIGE TRAINER PAK JE OOK GEEN PUNTEN.

 

Durovski04-02-2023 om 11:54

Ik zou zeggen zondag sjaaltje mee en keihard achter de club gaan staan en hopen dat we verbeteringen zien met onze nieuwe spelers. En dat de punten volgen tegen Emmen en Excelcior. Forza Groningen!!!

Sapmeer04-02-2023 om 12:47

Over de grootste missers  van Fledderus  lees ik eigenlijk maar weinig. Het feit dat eigen jeugdspelers allemaal met problemen zijn weggelopen is zeer kwalijk. Met bijvoorbeeld Dallinga, van Kaam, Balk, Poll en Postema hadden we spelers die zeker niet minder zijn als wat er soms voor veel geld is bijgehaald.Daarbij komt nog bij dat er ook andere mensen binnen de organisatie met trammelant zijn vertrokken. Zijn laatste blunder is het wegsturen van een zeer bruikbare kracht als te Wierik,vooral in het spelen van degradatie voetbal zeer nuttig. Het is niet te hopen dat hij straks in de wedstrijd tegen Emmen de winnende goal scoort net als van Kaam dat deed voor Cambuur. Natuurlijk hoop ik wel dat ons vreemdelingen legioen voor een verrassing tegen Twente kan zorgen.

Herman Badkuip04-02-2023 om 14:22

Zeker weten een verkeerde inschatting van FCG om deze jeugdspelers te laten gaan.....Had er meer tijd én aandacht ingestopt, dan waren het nu allemaal basisspelers geweest! Vooral zo'n wereldspits als Thijs Dallinga! Geldt trouwens ook voor Kian Slor en Joël van Kaam, het uitlenen aan Emmen, waar ze bijna niet aan de bak kwamen, was ook een gemiste kans! John van 't Schip lijkt mij ook wel een optie voor hoofdtrainer bij FCG, kan Dennis van der Ree weer assisstent-trainer worden!

Hoekie04-02-2023 om 14:39

Sapmeer@ De beste man heeft zijn ontslag gekregen. Wat jij inbrengt is ook al tig keer verteld. Gevalletje van natrappen van iemand die al op de grond ligt. Kap daar nou eens mee. 
Badkuip@ zelfs jij gaat mee door de opmerking dat het allemaal basisspelers waren geweest. Bij Emmen waren de 2 heren niet goed genoeg voor de basis. Balk redde het niet bij Utrecht en valt af en toe in bij Cambuur. Poll en Postema kunnen het nivo nog niet aan. 

Holwierde04-02-2023 om 14:38

John van schip mag ook wel komen vanaf maandag .

 

campesino04-02-2023 om 16:06

 Ik heb me vd week weer smakelijk vermaakt met de reakties op de diversa forums.

Te beginnen met Ter wierik. 2 jaar lang heb ik mogen lezen dat hij nooit terug had moeten komen, dat hij alleen maar blunders maakt, kaarten pakt en te traag is. Een plek op de bank was al te veel. En nu is het een blunders van MJF dat hij vertrekken is.   Het kan verkeren.

Dan de nieuwe aankopen. De helft is al afgeschreven terwijl ze amper een paar minuten gespeeld hebben. Die tsjech kan er niks van, die bech is traag, manu hoe kun je die nou halen. Laten we die jongens een kans geven. Ik denk dat niemand nu een eerlijk oordeel over die jongens kan geven.

En dan dat stukje un het AD. Je reinste riooljournalistiek. Iedereen die wel eens een leidende funktie heeft gehad weet dat je ook af en toe vervelende beslissingen moet nemen en mensen moet teleurstellen. Als je die mensen hun verhaal laat doen, zul je nooit een positief verhaal krijgen. Met als klap op de vuurpijl dat bij de Transfer van Brenet MJF het onderste uit de kan wilde. Wat Wil je dan? Dat we meteen aan de eisen voldoen? Man Man man.  Maakt dan een eerlijk verhaal over de fouten die hij wel heeft gemaakt en die hier al uitgebreid besproken zijn en ook dan kom je tot de konklusie dat een vertrek waarschijnlijk het beste was. 

Wat dat betreft valt Gudde ook weinig te verwijten. Maar zoals gisteren al iemand schreef, het zou mij niets verbazen als dat het nieuwe pispaaltje van Brombeer en Co wordt.

Persoonlijk had ik ook liever een ervarener trainer gezien, maar als uiteindelijk de keuze wordt gemaakt met hem verder te gaan, heeft het ook weinig zin daar verder over te zeiken. Voordeel is wel dat hij nu zelf de spelersgroep kan beoordelen en zelf de keuze kan maken met 5 verdedigers of 3 aanvallers te spelen, zonder een MJF die hem misschien in een bepaalde richting drong.

Goldeneye04-02-2023 om 16:45

Lijkt me dat je hier het punt mist dat na zijn terugkeer helaas bleek dat Te Wierik te kort kwam voor het niveau van de positieve play-offs, maar met zijn ervaring en mentaliteit zeer nuttig had kunnen zijn in de nu resterende 15 duels tegen degradatie. Zegt ook wel iets dat de 12 punten die we hebben werden behaald met hem in de basis.

Laten we hopen dat Van der Ree morgen laat zien dat hij voor de huidige fase de juiste trainer is en anders ook maar heel snel een ervaren trainer halen. Overigens vooral veel lof voor het goede werk van Gudde. Alle vertrouwen dat hij de juiste beslissingen zal nemen en hopelijk komen die nog net op tijd.

Fugazi04-02-2023 om 16:24

Het is toch prachtig dat je van veel reageerders geen kritiek mag hebben op de gang van zaken. Onder het motto het is nu eenmaal zo en dus klaar. Ik ga er voor het gemak maar vanuit dat jullie de meest tevreden mensen van Nederland zijn en ook alles maar goedvinden. Alle politieke beslissingen vinden jullie allemaal prima want het is immers gewoon zo. Hahaha. Daar geloof ik niets van. Dat zou je reinste huichelarij zijn. Als je vrouw of man elke week met de buurman ligt te wippen dan vinden jullie dat gewoon prima want het is nou eenmaal zo. 

b.raatjes196604-02-2023 om 22:18

Waarom allemaal zo negatief er is nu veel gebeurd nieuwe spelers gehaald ieder geval aanvallers die we nodig hadden en nu de trainer van de ree een kans geven 

appie happie04-02-2023 om 22:40

We gaan winnen..

Nachtwacht04-02-2023 om 23:48

15 finales... niet meer en niet minder. Ik hoop beide vleugelspelers aan het werk te zien.

 

Rapdoel05-02-2023 om 01:14

We zullen het gaan beleven de aankomende weken, vrij nieuw team qua samenstelling, maar hou mijn hart vast.

Het leven als FC supporter gaat helaas niet over rozen.

Ik hoop op een opleving van de FC,  maar niet reëel om dat nu al te vragen, maar OMG, ik hoop van wel.

 

N.B.

 

we hoeven het niet met mekaar eens te zijn, maar gun mekaar wat licht in de ogen.

 

op naar morgen..ben benieuwd :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!