Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Degradatiekraker tegen Cambuur

Door Tom Kuiper 64 reacties

MATCHDAY! Om 18;45 uur word er afgetrapt in Euroborg. Opnieuw een Friese tegenstander, deze keer uit Leeuwarden. 

 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Balker, Blokzijl, Sörensen, Määttä, Oratmangoen, Valente, Hove, Pepi, Krüger                                           

Opstelling SC Cambuur: Ruiter, Schmidt, Tol, Smand, Bangura, Van Kaam, Jacobs, Hoedemakers, Van De Water, Paulissen, Breij  

Afgaande op de training van afgelopen woensdag (via RTV Noord) vlogen de vonken er van af. Trainer Van Der Ree constateerde dat de jongens er zin in hadden, er op vlogen en strijd leverden. De coach houdt vast aan een 5-3-2 opstelling en is van oordeel dat dit systeem beter bij de groep past, bij gebrek aan buitenspelers.

Vanavond kan een stap worden gezet om het sportieve tij alsnog te keren. FC Groningen treft de minst produktieve ploeg van de Eredivisie.  

Laten we hopen op massale steun in eigen huis!

COME ON FC! 

Reacties:
appie happie26-01-2023 om 07:46

Wel raar een x winnen..

We weten helemaal niet meer wat dat is!

Maar vanavond na 90 min staan we echt weer met 3 punten.

Ik denk dat de ommekeer er aan komt.

Dat moet ook.

Met de aanwinsten tot nu toe zouden we echt weer de stap naar boven moeten zetten.Verder vind ik het wel erg stil ronomm Fledderus en co.Stilte voor de storm,ik weet het niet.Zie Hauge graag nog komen en laat me graag verrassen met nog iemand.

Ik moet er nl niet aan denken om in de kkd te moeten spelen.Zeer onaantrekkelijk allemaal.Geeft me een koud vrijdagavond gevoel.

Dijk26-01-2023 om 08:15

Ik hoop natuurlijk ook dat er gewonnen wordt, de afgelopen wedstrijden niet gezien dat ze een wedstrijd kunnen winnen. Kan van der Rhee zeggen de vonken vlogen eraf tijdens de laatste training. 

Ben bang dat de fc de druk niet aan kan. Geen ervaring en wilskracht om te winnen. En dat er spelers komen om laatste moment ik denk dat het stilte blijft. Er zijn weinig spelers die in deze negatieve spiraal mee willen. Ja types als de laatste 2 nieuwe spelers reserve rol vervullen en geen wedstrijd ritme. Terwijl dit beloofd was door de onkunde Fledderus. Voor de winterstop had hij meerdere plannen klaar moeten hebben en spelers per wedstrijd Exelsior uit winnen. Nu 4 verlies en geen ervaren trainer voor de groep. 

Volgende week donderdag mag Gudde gaan evaluatie over Fledderus en co. Maar geen ervaring erbij en trek je portemonnee want anders KKD. En zie daar maar eens weer uit te komen. 

Ik hoop dat de de fc het laat zien vanavond en de test van de 16 wedstrijden maar ik heb er hard hoofd in want de gifbeker is nog lang niet leeg.

Realiteit is geen negativisme, de hardnekkige optimist zal er anders over denken. 

 

 

 

Herman Badkuip26-01-2023 om 09:21

De eeuwige optimist gelooft in een Dijk van een wedstrijd! De (Br)ommekeer komt vanavond tegen SC Cambuur!

Marco26-01-2023 om 08:46

Liever dat de trainer kiest voor een eenvoudige 4-3-3.

Spelen om te winnen. Initiatief nemen en aanvallen.

 

 Oratmangoen                   Pepi                            Kruger

 Valente                             Hove                         Pelupessi 

Maatta              Sorenson             Balker           Te Wierik

                                          Verrips 

 

Vorig jaar mei zat Cambuur goed in elkaar toen ze hier waren. Fysiek ook in orde. Gaat heel lastig worden.

Van mij mag de trainer vervangen worden als we verliezen.5× verliezen op rij waaronder thuis tegen een 2de klasser en de nummer laatst, dan moet je als directie gewoon ingrijpen. We hebben betere spelers dan Spakenburg, Cambuur en Excelsior, na een voorbereiding moet je dit laten zien. Door de kerstboom-opstellingen ben je vooral aan het tegenhouden, omdat je voorin stootkracht te kort komt. Roept de ellende over jezelf af. 

appie happie26-01-2023 om 09:04

Ik zou te Wierik niet meer opstellen

Met hem verliezen we stevast..met rare vrije schoppen penals en rode kaarten tegen.

 

 

Herman Badkuip26-01-2023 om 09:10

Tis héél jammer, dat trainer Dennis van der Ree voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur zijn elftal laat spelen in een 5-3-2 óf 3-5-2 concept.....Had zelf liever gezien, dat hij voor een meer aanvallend spelend FC Groningen had gekozen.....Maar goed, Dennis van der Ree werkt de hele dag met zijn selectie en zal 't waarschijnlijk beter inschatten dan wij, die langs de kant staan! Hoop dat de elf spelers, die vanavond in de Euroborg op de mat verschijnen volle bak voor de eerste overwinning van dit kalenderjaar gaan strijden! Teams om ons heen scoren punten en FCG moét vanavond aanhaken, anders wordt 't gat met de concurrenten té groot! Laten wij vanavond met z'n allen volledig achter onze Trots van het Noorden gaan staan....De spelers van FCG spelen met té weinig zelfvertrouwen en hebben onze steun ontzettend hard nodig! Blijf optimistisch over de uitslag, maakt niet uit op welke manier, máár de drie punten moeten voor FCG zijn! Forza FCG 

 

ps. bij winst op SC Cambuur vergroot je de afstand met Volendam én Cambuur en ga je weer over FC Emmen heen naar plek 15! Met onze nieuwe assistent-trainer erbij, krijgt FCG van mij de Gun(st)factor!

Groen hart26-01-2023 om 20:32

Droom lekker verder !

Groen hart26-01-2023 om 10:20

Als we deze niet winnen komt de KKD erg dichtbij.

Fugazi26-01-2023 om 11:17

We moeten deze vanavond gewoon winnen. Andere opties zijn er gewoon niet. Verlies je vanavond dan durf ik te beweren dat we zondag ook verliezen. Dan kan je ook wel stellen dat degradatie een feit is. Dus komop FC en pak die laatste strohalm. Althans zo kijk ik er tegenaan. 

Stadjer8126-01-2023 om 15:10

De tegenstanders worden er hierna niet slechter op nee.

Oeleoptak26-01-2023 om 11:17

Hij kan beter gewoon met 442 spelen. Die hoogstaande backs brengen tot nu toe niks. En defensief kwetsbaar als ze weer eens de bal verspelen. 
En maar hopen dat hij niet weer zo stom wisselt als de afgelopen wedstrijd in de laatste minuten.

En eens met Fugazi. Dit moeten 6 punten zijn komende wedstrijden. Voor deze giga druk heeft Fleddie gezorgd met zijn onnavolgbaar beleid. Sowieso hoop ik dat ze die er uit gooien, ook al winnen ze. Man, wat heeft die de boel verknald. 

Hinderk26-01-2023 om 11:23

Nijhuis vanavond scheidsrechter laat veel toe.

Stap vanavond nu eens het veld op met de uitstraling naar de tegenstander hier valt vanavond niets te winnen wij zij de baas.

Hadden in de jaren 70 bij THOS hadden we Johan Beuvink als trainer die voor elke wedstrijd de boel op scherp zette met zijn uitdrukking bloed aan de paal en je ging er dan ook 90 minuten voor.

Dat moeten we vanavond ook zien vanaf minuut 1 t/m de laatste minuut.

 

campesino26-01-2023 om 11:30

6 punten? We mogen blij zijn met 2. Dan loopt de concurrente in ieder geval niet uit. En dat zal nog lastig genoeg worden. 

Roelofsky26-01-2023 om 12:45

Nu wordt er weer een centrale verdediger gehaald...Begrijp hier helemaal niks meer van we hebben 2 goede backs nodig en een vleugel spits kan iemand dit (wan)beleid uitleggen??? Trouwens veel succes vanavond....

Rob197026-01-2023 om 13:04

Sorensen naar links misschien, dan is het alleen op de rechterkant nog krap, of Dankerlui daar maar neerzetten.

Het wordt toch punten sprokkelen, en aangezien achterin er veel te veel wordt weggeven, is een solide verdediging niet onbelangrijk. Kan Maatta altijd nog naar voren.

 

De Vierde man26-01-2023 om 13:34

Idd weer een CV, hoe dan??!!

Dijk26-01-2023 om 13:44

En weer een die maar 10 wedstrijden gespeeld heeft. 

Herman Badkuip26-01-2023 om 14:11

Danny Hoesen is weer in Nederland.... in afwachting van een nieuwe club traint hij bij Ajax! Hoop dat MJF het ook gelezen heeft.....

Holwierde26-01-2023 om 15:03

Fred Fridey is ook gratis te halen als spits.

 

marcelfcg26-01-2023 om 15:45

Jij bent nog erger de weg kwijt dan Fledderus.

Groen hart26-01-2023 om 19:19

Hoessen ??? Doe normaal .

Fan op afstand26-01-2023 om 14:12

Hebben de TD en de trainer wel eens werkoverleg?. En haal die Hauge want dan hebben we in ieder iemand voor de doelpunten en/of voorzetten. Lijkt erop dat de defensie dichtgespijkerd moet worden. En met de komst van deze verdediger moet Te Wierik denk ik vrezen.

hermank196926-01-2023 om 14:18

Chalus erbij dan kan Määtä naar voren, heeft meer aanval capaciteit dan verdedigen. Indien dit zo bedoeld is kan ik het begrijpen.

Herman Badkuip26-01-2023 om 14:32

Door de komst van 24-jarige centrale verdediger Matej Chalus verwacht ik, dat er vóór de transferdeadline nog wel spelers [Irandust, te Wierik, Dankerlui, Sverko, Lundquist] verhuurd óf verkocht gaan worden!

Stadjer8126-01-2023 om 14:35

Dit zijn 2 moeilijk scorende ploegen met een uitermate zwakke defensie. Wij hebben wel wat transfers gedaan. Maar of dat meteen al vruchten af werpt vraag ik me af, ik denk een nutteloos gelijkspel. Zou perfect bij dit zwarte seizoen passen.

Bayco26-01-2023 om 14:42

Weer een cv kan ik wel begrijpen helemaal aal aankoop is groot sterk enz en ff ander cultuur in de defensie.... blokzijl kan je niet degradatievoetbal in de schoenen schuiven. Hij doet het heel goed maar maakt cruciale fouten .. wat logisch is.  Daarnaast kan sorendsen back spelen en wil sverko ook nog niet afschuiven kan als neven positie ook linksback. 

 

Zo maal je wat ruimte om eventueel maatta door te schuiven naar middenveld of aanvaller  

 

Vanavond....ik vindt het erg spannend en hou me hard vast... cambuur wil ook maar 1 ding weg uit die degradatiezone en ik schat ultee tactisch hoger in dan van der ree..

En een paar oud fc-ers die revanch willen

Marco26-01-2023 om 15:16

Wat moeten we in hemelsnaam met al die centrale verdedigers? 

Te Wierik en Balker zijn samen echt wel goed genoeg voor een middenmoot plaats. Balker ging thuis tegen RKC in de fout en Te Wierik op een discutabele manier uit bij Sparta. In de meeste wedstrijden deden ze het heel behoorlijk.

Probleem ligt bij de zeer zwak verdedigende backs!

Ook te weinig makkelijk scorende spelers. Nu alleen Pepi, Kruger en misschien Hove die meer dan 5 doelpunten maken per seizoen.

MJF moet bepalen welk systeem Groningen speelt en hierop aankopen doen. Niet een compleet onervaren interm trainer, die de klus een paar maanden mag doen en zoekende is.

Bayco26-01-2023 om 15:40

Ben ik niet met je eens! Je stelt een trainer aan waar je vertrouwen in hebt. Die volgens bepaalde filosofie wil spelen. Filosofie die groningen ook graag wil. Dat is bepaald en ons al jaren beloofd aanvallend voetbal 4 3 3 .. 

 

Hij moet es een keer de trainers ondersteunen .. tot nu toe ondersteund de trainer de td.. en verbergen zijn incompetentie door  niet aan te kopen wat nodig is. En de trainer ander systeem te laten spelen 

Burdy26-01-2023 om 15:37

Met de aankoop van een extra centrale verdediger kunnen we tegen Volgendam 6 - 3 - 1 spelen. Weten we in elk geval dat we niet scoren.

Oeleoptak26-01-2023 om 15:40

Snap er ook geen hout van. Alweer een CV. Nog niks in zicht op de flanken. Maar wij hebben er blijkbaar geen verstand van. 
misschien Lokadia een genereus bod doen. Dat zou ik wel snappen. 

b.raatjes196626-01-2023 om 15:46

Dat is flauwe kul wat ik dom vind schreef CAMBUUR scoort al heel moeilijk en verkoopt Tom boere na nac Breda dat is slim ik vindt als fc Groningen wint vanavond en daar ga ik van uit dan denk ik dat we er weer goed tegen aan kan de eerste winende partij kan ook na meer smaken 

marcelfcg26-01-2023 om 15:51

Proost Raatjes

Bayco26-01-2023 om 15:46

Zie net dat die chalus ook als dm kan spelen.....

Herman Badkuip26-01-2023 om 17:35

Matej Chalus als verdedigende middenvelder is altijd een mogelijkheid, maar ik denk eerder dat hij de plek van Thijmen Blokzijl gaat innemen tegen Volendam...Je kunt van Thijmen Blokzijl niet verwachten, dat hij 17 wedstrijden constant en zonder foutjes blijft verdedigen! Denk dat Mark Jan Fledderus óók nog wel met aanvallende versterkingen bezig is.....Jens Petter Hauge heeft nog niet bij een andere club getekend. Wellicht kunnen we Danny Hoesen én Moussa Sylla nog binnenhalen? Nog een kleine week in spanning, maar eerst vanavond SC Cambuur opzij zetten! Reken op een tot op de tanden gewapend FC Groningen, dat gaat knokken voor een prima resultaat! Kop d'r veur 

appie happie26-01-2023 om 17:37

Ophouden over Hoesen...dat is echt helemaal niks..

Groen hart26-01-2023 om 19:23

Hoessen Jezus 

Oeleoptak26-01-2023 om 18:29

Mee eens Appie

grunn196726-01-2023 om 18:37

Ik vraag me af of we het einde van de wedstrijd wel halen.

TomOkker26-01-2023 om 19:16

Asap die Sher erin Valente dartelt mij te veel, combinaties moeten sneller

Oeleoptak26-01-2023 om 19:16

Fragiel allemaal. Aanvalsspel onsamenhangend zonder veel diepgang of overtuiging. 

Reactie verwijderd door redactie

appie happie26-01-2023 om 19:26

V gelderen jong jonge wat is die beroerd  aan het spelen...geeft geen bal goed..

 

Het is de lamme tegen de blinde.

Wat is het slecht....

 

Maar het zit ook niet mee   Valente had moeten scoren..

Maar we hadden ook 2 x een penal tegen kunnen krijgen.

Dijk26-01-2023 om 19:30

Drank van zondag nog in z'n lijf.

 

BIBBER VOETBAL 

Herman Badkuip26-01-2023 om 19:46

Staat heel veel spanning op alle spelers, nog één helft billenknijpen...misschien gaat Aimar Sher straks het verschil maken?

Dijk26-01-2023 om 19:55

Misschien Misschien Misschien 

Oeleoptak26-01-2023 om 19:49

Wat missen we toch aanvallers die een actie kunnen maken. Zelfs balaanname is een probleem. Ik mis Gonge heel erg. 
En van Gelderen is ver onder de maat. Hoe hebben ze die gescout. Zou af en toe diep kunnen gaan maar doet hij niet. Met zulke backs kun je beter 442 spelen met half spelers die wel diep durven spelen. 

TomOkker26-01-2023 om 20:09

we missen gewoon iemand die een bal voor kan zetten zoals een van Ewijck van H'veen

DanMan197126-01-2023 om 19:51

Ik vind het geen onaardige partij. Ben wel bang dat het gepingel van Bech nog de nodige punten gaat kosten. Maata en oratmangoen positieve lichtpuntjes imho.

Bayern 26-01-2023 om 20:12

Kijk jij normaal alleen amateurwedstrijden? Dit is echt niveau hoofdklasse. Zelfs de wedstrijden in de KKD zijn gemiddeld beter. 

DanMan197126-01-2023 om 20:15

In verhouding met de voorgaande wedstrijden...

TirolBeuk26-01-2023 om 20:35

Welke wedstrijd kijk Jij ?

Dijk26-01-2023 om 20:04

Wel aanvallend nu 1 spits Pepi. Schijtbak van der Rhee.

Wat een gestumper achterin. 

TomOkker26-01-2023 om 20:18

Die Valente komt nog te veels te kort voor dit werk, speelt diep als de bal breed, hij minimaal 1x z'n linkervoet moeten gebruiken bij die 2 kansen/ Hij moet die scandinaviers aanspelen en niet doen alsof hij dè 10 is. Begrijp mij niet verkeerd aan inzet geen gebrek bij de jongen maar mist op dit moment domweg overzicht en gogme. 

Dijk26-01-2023 om 20:22

FLEDDERUS OPROTTEN FLEDDERUS OPROTTEN. En neem die van der Rhee maar mee.

Bayco26-01-2023 om 20:22

En zo sta je laatste

TirolBeuk26-01-2023 om 20:23

KKD kutploeg

grunn196726-01-2023 om 20:23

Duidelijk kan kruis over dit seizoen.

Degradatie is een feit.en dik en dik verdiend dat je er uitvliegt 

Wat een hopeloze selectie.

 

Bas3826-01-2023 om 20:23

Cambuur is niks toch de fc grunn dat is niks voor alle praatjes makkers hier groningen is om te janken en gaat degraderen joh 

appie happie26-01-2023 om 20:24

Maata slecht

Gelderen nog slechter

Bech nog veel slechtet

Wat een waardeloos elftal...

 

Maar dit is geen nieuws.

Dijk26-01-2023 om 20:26

Wel Groninger die scoorde 

Rob197026-01-2023 om 20:40

Als je vanaf de winterstop met 2 falende backs speelt, dan laat je ze niet staan, maar bij Groningen is alles normaal wat niet normaal is. Een grote gaarpot van amateurs, die niet willen en kunnen luisteren.

de voorspelling van dit scenario is voorspeld, en nu komt het uit. En niemand die er iets aan gedaan heeft, dan zit je nu op de blaren.

Ik ben er goed ziek van, maar ik heb geen invloed, maar dat hebben bepaalde mensen wel en die hebben het zover laten komen.

Ik laat boerenmacht ook achter mij, en stop er definitief mee. Schrijven over de Fc is een frustratie geworden i.p.v. een leuke interactie tussen supporters onderling. 

Iedereen bedankt voor de mooie en slechte tijden op dit platform, en voor een ieder alles goeds voor de toekomst.

Armoede troef op het veld en geld op de bank, succes ermee.......
 

Bayern 26-01-2023 om 20:25

Van Gelderen speelt al 75minuten als een dweil. Waarom in godsnaam die man niet wisselen. Daar komt dan uiteindelijk ook de voorzet vandaan vanwege slap ingrijpen van die vaatdoek. Dat moet je toch zien als trainer????

Oeleoptak26-01-2023 om 20:25

En het transferbeleid volop zichtbaar qua falen. 
Daniël van Kaam deelt een doodklap uit. Waar in een eerdere wedstrijd Gladon dat al deed. Op naar de KKD

Stadjer8126-01-2023 om 20:26

We vliegen er uit. Dit gaat echt niet meer goedkomen.

TomOkker26-01-2023 om 20:28

Hier kan zelfs onze eeuwige optimist Badeend niet tegen op.

Bas3826-01-2023 om 20:29

Triest diep trriest 

grunn196726-01-2023 om 20:30

Dit had Ik al voorspeld.

appie happie26-01-2023 om 20:34

Hoera

TomOkker26-01-2023 om 20:35

Dat is ook triest

JopieGall26-01-2023 om 20:30

Diep triest dit. Laten we eerlijk zijn: dit zat er al jaren aan te komen. Danny Buis perste er nog iets uit maar wat er nu op het veld staat red de 10e plek van de KKD nog niet eens. Al 42 jaren fan maar poeh. Wat hopeloos dit. 

Dijk26-01-2023 om 20:31

Vanavond nog Gudde evaluatie over Fledderus wegwezen. Data scout Beuving rotzooi

 

Bayco26-01-2023 om 20:31

Stelletje hersenloze sukkels..zo maak je de boel alleen maar kapot

Dat zijn nu onze supporters

 

Bedankt!

Groen hart26-01-2023 om 20:32

Over dit komt niet meer goed .

appie happie26-01-2023 om 20:32

aantal leeghoofden op en naast het veld.

Fledderus pak je koffertje maar in..

Dit komt zomaar niet meer goed,een speler bedenkt zich wel 3 x om hier te komen spelen..

grunn196726-01-2023 om 20:33

Gudde en Fluderus hebben de hele club naar de kloten geholpen.

Fluderus ga nog weg, JIJ bent het probleem van alles.

 

 

Reactie verwijderd door redactie

Tanner05026-01-2023 om 20:40

Evaluatie vind binnenkort plaats heb ik gehoord

MFEgrunn26-01-2023 om 20:35

Dit krijg je, als je een jochie van begin 20 hoofdscout maakt!! Stuk voor stuk flutspelers.

 

Fledderus weg, alle koppen bij elkaar (Nijland, Robben, Veldmate, Nevland van mijn part etc) en nu spelers kopen!!! Al wordt er 10 miljoen uitgegeven! Uit die KKD kom je nooit meer, zie NAC Breda 

Tanner05026-01-2023 om 20:39

Dit krijg je als omwille van alles vooruitstrevend en progressief wil zijn zonder er goed over na te denken. 

Fan op afstand26-01-2023 om 20:36

Gewoon door stomheid geslagen maar dit lijkt mij niet te redden en ook de trainer brengt geen oplossing dus vervangen. 

Groen hart26-01-2023 om 20:41

Badkuip zie jij nog iets positiefs?

JopieGall26-01-2023 om 20:41

Probleem is het bestuur en raad van commissarissen. Die stellen Gudde en Fledderus aan. Ze moeten allebei vervangen worden. Maar een incompetent bestuur steld weer verkeerde mensen aan. Er moet een crisis manager komen die de onkundige mensen er uit gooit en voetbal kenners met Gronings hart gaan aanstellen. 

m o i26-01-2023 om 20:41

Wat een stel leeghoofden die het veld opkomen. Verbaas me er over dat ze zo weer terug mogen naar hun vak. Te bang om ze er uit te zetten en stadionverboden op te leggen? 

Oeleoptak26-01-2023 om 20:45

Ik baal hier zo enorm van. Het moet die slapjanus Gudde toch duidelijk zijn dat dit zo niet kan??? Trap die Fleddie er uit!!!

Oeleoptak26-01-2023 om 20:52

Wat is die Maäata toch ook slecht. Kan echt niks. Ballerina heeft het haar er af en zonder haarbandje dus. 

TomOkker26-01-2023 om 21:11

Hahahaha speelde een van zijn betere wedstrijden wel gewoon blijven denken hè

Johan26-01-2023 om 20:56

Daar is het nu te laat voor. Wat een baggerelftal. Vliegen er keihard  uit

Oeleoptak26-01-2023 om 21:05

Ik denk dat jij een vele malen betere TD bent dan die minkukel die er nu zit

grunn196726-01-2023 om 20:56

WE STAAN ONDERAAN, MET DANK AAN FLUDERUS.

MET ZIJN GEWELDIGE AANKOPEN EN TRAINERS

SLECHTSTE SEIZOEN IN CLUB HISTORIE.

MET DANK AAN FLUDERUS 

 

appie happie26-01-2023 om 20:57

Nijhuis naaier eerste klas..wilde zo graag dat Groningen zou verliezen..

 

Haha Tom Okkert

Dijk26-01-2023 om 21:00

Appie dit is de schuld van Fledderus.

Bayco26-01-2023 om 21:09

Dit soort commentaar schaar ik onder hersenloos.. net als opmerking over balk.. 

Het ligt alleen aan de fc en meer niet. 

 

TomOkker26-01-2023 om 21:14

Haha Appie met z'n scheidsrechters gezeur.

Dijk26-01-2023 om 20:59

Mag toch hopen dat er nu gvd eindelijk actie wordt genomen  Fledderus met z'n holmaten stadion uitgezet wordt. 

 

Reacties zijn uitgeschakeld